Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Komfort & styrke i unik forening

jakoba Mulderhuis

Klumme - Hvorfor vælge Flotex?

Hvorfor Vælge Flotex - flocked flooring?

Tekstile belægninger, allergener og rengøring har historisk udgjort et hyppigt emne for divergerende synspunkter.
Med fremstillingsprocessen 'flocking*' er kun en konklusion mulig: Rengøringen er effektiv!
Det viser forsøg, udført af det britiske forskningsinstitut Cleaning Research International: Efter kontrolleret**) og ensartet tilsmudsning af nylonbelægninger fra kategorierne cut pile, loop pile og flocking udførte instituttet en identisk rengøringsproces (støvsugning og maskinrensning med børste).

*) Flocking er en produktionsmetode, hvor millioner af fibre skydes ind i et underlag - 70-80 mio. lodretstående fibre på hver eneste m2. Fibrene står fuldstændig lodret i den tættest mulige formation på underlaget.

Flotex flocked flooring
Resultatet var overbevisende: Den flockede belægning var 77,7 pct. ren - overfor de to øvrige typers score på 68 og 39 pct.
En supplerende udfordring i forbindelse med rengøring af tekstilgulve er restfugt efter brug af spray og sæbevand. Også her udførte Cleaning Research International en test og sammenlignede flocked flooring (læs: Flotex) med en række alternativer i både uld, nylon og produceret som cut eller loop pile.

Evergreen flotex
Flotex tekstil gulv


Flotex kom med sine tætte opretstående fibre og fugttætte PVC bagside ud som en tydelig nummer et med en tørretid på fem timer (restfugt 0,57 pct. efter 120 minutter), mens alle andre tekstile produkter krævede 24 timer eller mere for at tørre 100 pct.
Det er vidnesbyrd af den slags, der gør Flotex væsentlig forskellig fra alle andre typer af tekstilbelægninger på markedet i dag.
Det er også de data, som har skaffet Flotex det britiske 'Allergy UK Seal of Approval™' som den eneste tekstilbelægning i verden!


**) Testen udført efter BS/EN 1297 metode B med 10 g 'standardsmuds'

Kommentar - Tekstil på den lange bane

Tekstil på den lange bane

af Thomas Kjær
Teknisk chef, Forbo Flooring A/S

Forbo er en nøgleaktør i byggeriets grønne omstilling: Going round, moving forward.
Så får vi spørgsmålet: Hvad så med Forbos LVT gulve som Allura, pvc-banevarer som Eternal eller et tekstilgulv af nylonfibre som Flotex?
Svaret er, at bæredygtige, fornuftige løsninger ikke alene kan baseres på de naturmaterialer, som ligger til grund for bl.a. Forbo Marmoleum. Bæredygtighed måles også på levetid, på funktionalitet og på sociale værdier.

Thomas Kjær teknisk chef DK
FlotexI det perspektiv er en tekstilbelægning som Flotex en topscorer: Blødt og behageligt for brugerne, lyddæmpende for trinlyd med 21 dB (transmissionslyd) og en lydabsorption i rummet på 10 dB, fremstillet med grøn elektricitet og minimalt produktionsspild,
67 pct. genanvendte materialer til belægningens vandtætte bagside og nemt at rengøre med lige fra almindelig støvsugning til maskinvask ved stor smudsbelastning.

Flotex green

Og et Flotex gulv holder i årtier, fordi det er verdens tættest flockede*) gulv-luv med 70-80 mio. lodretstående fibre på hver eneste kvadratmeter.
Og hvis man ikke tror på os, så oplev selv Flotex i en lufthavn med hundredtusinder af personpassager med tilhørende trolleyhjul, våde hundepoter og spisende passagerer på farten.
What's not to like?

*) Flocking er en produktionsmetode, hvor millioner af fibre skydes ind i et underlag.
Fibrene står fuldstændig lodret i den tættest mulige formation på underlaget - her af phtalat-fri og vandtæt pvc med 67 pct. genanvendt materiale.
Flocking giver en tæt, blød og stærk tekstur, der både yder optimal gangkomfort og lyddæmpning.
Design skabes med vandbaserede farver.

Kompas Hotel Aalborg

Og vinderen er ......!


Kompas Hotel i Aalborg gik grundigt til værks, da hotellet igen skulle renovere væg-til-væg tæpperne i restaurant, lounge og værelsesfløj. Tæppebelægningerne fra 2018 var så plettede og slidte, at en udskiftning var nødvendig til det velrenommerede *** hotel.

- Vi underkastede kandidaterne de hårdeste tests ved at påføre madspild fra morgenbuffeten, lade pletterne tørre i 48 timer, hvorefter vi udførte traditionel rengøring med vand og sæbe, forklarer direktør Bo Kikkenborg, KOMPAS Hotel.

Flotex converge 141006 arc


I testen kom en Flotex belægning ud med topscore; men det, som overbeviste Kompas Hotel og Bo Kikkenborg, var de akustiske egenskaber:
- Vi har 111 værelser; det betyder, at op til 250 gæster skal spise morgenmad ; det kræver både en robust belægning overfor spild og snavs og en gulvløsning, som dæmper den støj, som selvfølgelig opstår, når mange mennesker er forsamlede, forklarer Bo Kikkenborg.

En Flotex belægning direkte på et undergulv af beton - som tilfældet er på KOMPAS Hotel - dæmper trinlyd med 21 dB og lyd i rummet md 10 dB. Den tætte overflade af tekstilfibre er specielt udviklet til at regulere akustiske miljøer og udgør samtidig en gulvoverflade i ergonomisk topklasse.

Flotex converge 141006_ Kompas Hotel Aalborg
Flotex Converge 14006 arc Kompas hotel aalborg


- Vi valgte Flotex pga. den nemme rengøring, den bløde akustik og fornemmelsen af velbehag, når man går på gulvet. Læg dertil, at Flotex-levetiden er imponerende lang - så fik vi faktisk alle vores ønsker opfyldt, konkluderer Bo Kikkenborg.

Det samme gjorde sig gældende med udskiftningen af kun fire år gamle trægulve i en del af hotellets værelser.
Bo Kikkenborg: - Trægulvene var slidte og trætte efter mange gange gulvvask; nu glæder vi os over Allura Flex, som har det samme flotte udtryk som egetræ, men som kan holde til at blive vasket hver dag og igen og igen.
Hoteldirektøren kendte ikke Allura på forhånd, men stoler på den anbefaling, han modtog.
- Det skal nok blive godt, lyder det fra Bo Kikkenborg!

Allura Kompas Hotel DK LVT 60300FL3

Faktaboks -Kompas Hotel Aalborg

Gulv: Flotex converge 141006 arc, 1000 x 250 x 5 mm, Allura
Flex wood 60300FL5, 1280 x 280 x 5mm
Undergulv: Beton
Areal: 1.230 m2
Brugere: Gæster og medarbejdere på Kompas Hotel
Gulventreprenør: Garant Aalborg A/S
Bygherre: Kompas Hotel Aalborg
Foto: Fotograferne Vesterbro, Aalborg

Jakoba Mulderhuis - Amsterdam

Flotex 982031 982017

Beton og vellyd

Skolemiljøer kan være udfordrende opgaver for indretningsarkitekten.

Ungdom er lig med masser af aktivitet og kommunikation på høje lydniveauer. En arkitektonisk vision om at lade konstruktionsbeton være den rå ramme om studierne på Jakoba Mulderhuis Hogeschool i Amsterdam blev derfor hurtigt skudt ned: Hård beton = elendigt lydmiljø!

Men arkitekternes strategi om, at det tekniske universitet skulle åbne et råt, industrielt 'studio-look' blev fastholdt.

Og drømmen blev til virkelighed med Flotex!Med designere fra tegnestuen EX Interiors blev industri-temaet gennemført ved hjælp af Flotex tekstilfliser i fire forskellige, men beslægtede gråtoner. Sammen danner Flotex fliserne tydeligt gang - og gruppezoner, mens den harmoniske helhed forbliver intakt. På den måde kan de studerende arbejde i adskilte rum, men også hurtigt finde hinanden!

Og akustikken? Den er forbilledlig.

marmoleum cocoa 3582EX Interior valgte Flotex og Forbo på grund af de mange valgmuligheder og den frihed, som den projekterende dermed opnår: Flotex i over 600 farver og alligevel muligheder for specialfarver, som også her blev udnyttet. Variation i overflader og funktionalitet skete ved at supplere indretningen med Marmoleum cocoa (Earl Grey Chocolate), som gik fint i spænd med Flotex og løftede barren for bæredygtighed indenfor byggeriets budget.

jakob muilders huis
Jakob muilders huis- Det var til stor tilfredshed, at Forbo kunne levere hele gulventreprisen, som også omfattede ledende antistatiske gulve med Colorex og farveglade afsnit med Marmoleum piano i tre iltre nuancer, noterer EX Interiors i en udtalelse.

Selv vådrummenes krav om skridsikkerhed stod Forbo for: Surestep laguna i to farver!

Sidst, men ikke mindst var det et krav, at alle gulve skulle være nemme at vedligeholde og rengøre - vådt såvel som tørt.

Tjek!

Faktaboks -Jakoba Mulderhuis Tekniske Universitet


Gulv: Flotex 982031 penang ash 1000 x 250 x 5 mm, 982017 penang nimbus og 982004 mercury. Marmoleum cocoa 3582 earl grey chocolate, piano 3625 salsa red, 3645 neptune blue, 3647 nettle green, 3651 zinnia
Undergulv: Beton
Areal: 10.000 M2 ud af totalt 27.000 m2


Brugere: Medarbejdere og studererende ved universitetet
Gulventreprenør: Visser & Smit Bouw BV
Indretningsdesigner: EX Interiors
Projekterende arkitekt: Marc Koehler Architects
Bygherre: Hogeschool van Amsterdam
Foto: Sebastian van Damm

Hotelplatform Tyra - Nordsøen

Hjemme på TyraIkke mange har prøvet at planlægge og projektere et syvetagers hotel på stålben midt på det åbne hav.

Men det har arkitekten Lise Hovmand Bruun.
Helt særlige vilkår gør sig gældende, når man på denne usædvanlige adresse med 360 graders havudsigt skal skabe overnatning til 80 gæster på enkeltværelser og samtidig lige inkludere en restaurant med vaskeri og endda et hospital, laboratorium og et helikopterdæk på toppen af det hele: Velkommen til beboelsesplatformen Tyra II, 'hjem for de ansatte på TotalEnergies' borerig i Nordsøen.

Flotex Marina Thyra

- Overordnet, siger Lise Bruun, så har vi haft brug for løsninger og materialer, der kan holde i mange år. Det er simpelthen mere besværligt at forny, ændre og reparere på indretning eller inventar, når man befinder sig 225 km ude i Nordsøen.

Det næste er et ønske om, at omgivelserne rent faktisk ligner et hjem og ikke bare en arbejdsplads ude i Nordsøen. Det gælder specielt de rammer, hvor de ansatte opholder sig i fritiden.
-En følelse af hjemlighed er afgørende, når man er langt væk hjemmefra i holdskifter på op til tre uger ad gangen, observerer Lise Bruun.

Derfor er der også for første gang på en dansk platform i Nordsøen lagt gulvtæpper i alle soverum, opholdsrum og gangarealer, suppleret med møbler, lamper og gardiner fra velkendte danske producenter: Genkendelse skaber hjemlighed.

Flotex marine Thyra
Flotex marine Thyra-Til beboelsesplatformen gik vi efter kvalitetsprodukter, som kan vedligeholdes og holde til intensiv brug og slitage, forklarer arkitekten bag Tyra II.

De tekstile gulvbelægninger danner ramme om hele indretningen; til dem valgte projektledelsen Flotex, som er blevet kaldt verdens stærkeste tekstil. Med sine op til 80 mio. opretstående 6.6 nylonfibre på hver m2 har Flotex præcis de egenskaber, som projekt Tyra efterspurgte: Blødt og hyggeligt, robust og holdbart, antistatisk og nem at rengøre. Alle typer pletter kan fjernes, viser erfaringer fra Flotex brug på ekstremt trafikerede arealer i fx lufthavne.

Flotex marineVi er - med rette, synes vi - meget stolte af, at netop Flotex blev valgt til Tyra II platformen. Det sker, takket være produktets specielle egenskaber: Bomstærkt og praktisk, men også venligst og bredt appellerende til enhver smag i farver, mønstre og struktur, lyder det i en udtalelse fra Forbo Flooring Danmark A/S.

Læs mere om Flotex her .

Faktaboks - Boreplatformen Tyra

Gulv: Flotex Marine FR 246011 Metro pebble, Marine FR 246017 Metro Berry, og Marine FR 246004 Metro Gull
Undergulv: Ståldæk
Areal: 1.100 m2. i syv etager
Brugere: 80 medarbejdere hos TotalEnergies EP Danmark A/S

Gulventreprenør: CS Accomodations A/S
Indretningsdesigner: Lise Hovmand Bruun
Projekterende arkitekt: Lise Hovmand Bruun, arkitekt MAA
Apteringsentreprenør: CS Accomodations A/S
Bygherre: TotalEnergies EP Danmark A/S
Foto: CS Accomodations A/S


Åben Scene - Flotex design

DesignTekstile gulvbelægninger er et fantastisk scene for design. Med print og blæk er der nærmest ingen grænser for at udtrykke sig i former og farver på en tekstil overflade med 70-80 mio. lodret stående fibre pr. m2. Den avancerede teknologi inden for digitaltryk giver rum for nye mønstre, og et grafisk øje kan boltre sig!

Forbo Flooring har en lang tradition for at samarbejde med førende internationale designernavne for at skabe nye, unikke gulvdesigns til varierende miljøer. Ved at kombinere Forbos egen kreativitet med ikoniske designeres ekspertise stræbes således kontinuerligt efter nye og unikke designs på gulvet.Det er dialogerne med designere som Phillippe Starck, Tibor Reich og Ettore Sottsass et godt eksempel på.

Til Flotex kollektionen har Phillippe Starck udviklet sit 'vortex' mønster, hvor hvirvler danner dybde på den tekstile overflade; et andet, 'artist', fremstår som penselstrøg, mens 'twilight' leger med lyset.

Tibor Reich har skabt Flotex-strukturer med inspiration fra naturens klipper og bjerge ('onyx') og fra jord og træ ('arbor'), mens Ettore Sottsass har ladet sig inspirere af fascinerende grafiske udtryk i 'bacteria', de vævede linjer i 'wool' og mosaikkens komplekse geometrier i 'terrazzo'.

Tibor reich
Designerne arbejder med tilsyneladende tilfældige og organiske former. De bruger den særligt tætte flockede overflade på Flotex optisk til at lege med skala og dynamik, aspekter, der er særligt relevante for et gulvtekstil, hvis perspektiv konstant kan være i forandring.

 539x404_Flotex-Van-Gogh-040-Lullaby_NW_with_Portrait.