Choose your country

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Met deze 5 tips slaagt elke LVT-vloer!

Met LVT-stroken of -tegels installeer je een fraaie, decoratieve vloer in elke omgeving. Volg je de volgende tips consequent op, dan bereik je altijd een perfect resultaat.

LVT installeren

1 Acclimatiseren

Laat LVT altijd voldoende acclimatiseren voor je het verwerkt. Elke fabrikant geeft hiervoor richtlijnen. Soms duurt dit acclimatiseren wel 48 uur. Bedenk hierbij dat je ’s winters soms te maken kunt krijgen met een temperatuurverschil tussen binnen en buiten van wel meer dan 20 °C! Goed acclimatiseren schiet er soms bij in omdat woninginrichters de producten vaak kort van tevoren bestellen. Als er dan na verwerking klachten ontstaan, wordt soms gewezen naar de lijm, maar meestal is bovenmatige krimp of uitzetting van de LVT in zo’n geval de boosdoener.

2 Egaliseren en isoleren

Zorg er altijd voor dat de ondervloer goed is geëgaliseerd met een laagdikte van minimaal 2 mm. Als er sprake is van optrekkend vocht, of als de zand-cementdekvloer nog restvocht bevat, moet de vloer vóór het egaliseren eerst worden geïsoleerd met bijvoorbeeld 026 Euroblock Multi.

026

3 Vloerverwarming

Is de nieuwe dekvloer voorzien van vloerverwarming, controleer dan of het opstookprotocol volledig is afgerond. De vloer heeft daarmee zijn ‘eerste schrik’ gehad en hierdoor is er in een later stadium minder kans op scheurvorming. Verder moet de vloerverwarming één dag voor het egaliseren zijn ingesteld op een lage temperatuur of geheel uitgeschakeld zijn.

4 Verlijming

Kies voor verlijming van LVT de juiste lijm! De 640 Eurostar Special is zeer geschikt voor dit type vloerafwerking en wordt in de praktijk als een zeer prettige verwerkbare lijm ervaren, door de zeer lange inlegtijd en langere eindkleefkracht. Ook de 540 Eurosafe Special is optimaal verwerkersvriendelijk met zijn hoge aanvangs- en eindkleefkracht. Deze snelhechtende lijm kan tevens worden toegepast op schepen waar IMO vereist is.

540 640

5 Verwerkingscondities

Installeer LVT altijd onder de juiste omstandigheden. Let op temperatuur, vochtigheid et cetera. Geen overbodige luxe want tijd is geld in nieuwbouw, zodat men soms al een vloer wil gaan leggen terwijl de ramen nog niet eens geplaatst zijn. Dat is vragen om problemen. Dit zijn de ideale omstandigheden: ondergrondtemperatuur tussen 15-20 °C, omgevingstemperatuur tussen 18-23 °C, relatieve luchtvochtigheid tussen 50-70%.

Volg je deze 5 tips op, dan ligt elke LVT-vloer erbij als een biljartlaken!

Bekijk hier de instructiefilm!