Velg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Bærekraftige gulvbelegg

We create better environments

Scroll videre for å oppdage mer

Vi går rundt

For å komme videre

Hos Forbo Flooring Systems er det handling som er viktig, ikke bare løfter. Vi ønsker å være en pålitelig partner som gir full åpenhet når det gjelder sirkulære gulvløsninger og fornybare råvarer.

Det handler om de tingene vi gjør, ikke bare om de tingene vi lover.

Brosjyre

Pilarene i vår ambisjon

Fornybarhet

Fornybare materialer er en viktig del av en fullstendig sirkulær fremtid. Det er derfor vi fortsetter å øke det biobaserte innholdet i porteføljen vår. Vi er verdensledende innen linoleum, og vårt Marmoleum består av mer enn 98 % naturlige og fornybare materialer.

Åpenhet

Med livssyklusvurderinger som vår konstante guide for å gjøre riktig, fortsetter vi å lede industrien mot nye miljøstandarder. Vi har sikret tredjepartsverifiserte EPD-er, og vi inkluderer menneskelige og økologiske-helseerklæringer i alle våre EPD-er - en first mover for bransjen.

Sirkularitet

Vi jobber med å lage produkter som har slutten på levetiden i tankene – og gjør dette gjennom hele vår designprosess og materialvalg. Vårt Back to the Floor program er aktivt i mange markeder, og bidrar til gjenbruk og resirkulering.

Et bærekraftig sortiment

Tre produktkategorier å velge mellom

På grunn av vår forpliktelse til bærekraft har Forbo Flooring Systems' produktportefølje noen virkelig unike bærekraftige løsninger.

1. Marmoleumgulv skapt ut av 98 % naturlige råmaterialer. Marmoleum 2.5 mm er karbonnøytrale når de forlater fabrikken vår, uten behov for klimakompensasjon.

2. Vinylgulv er virkelig trygge å bruke og vi tilbyr gode limfrie alternativer, klare for sirkulær økonomi.

3. Tekstilgulv har en høy prosentandel resirkulert innhold, spesielt våre teppefliser som har et resirkulert innhold på minimum 56 % etter vekt. Coral inngangssystemer er laget med Econylgarn fra forlatte fiskegarn.

Finn ut mer om produktporteføljen vår ved å klikke på lenkene nedenfor.

Vinyl flooring

Oppdag hva vi gjør for å bli den mest bærekraftige gulvprodusenten

SLIK GÅR VI RUNDT I DAG

Linoleum - det biobaserte gulvet

Les mer

Gjennomsnittet av vår 2,5 mm Marmoleum-kolleksjon er karbonnøytralt (vugge til port) uten klimakompensasjon. Den kombinerer økologiske verdier med moderne design og er et viktig bidrag til en bærekraftig verden.

Vinyl - sirkulært gulvbelegg

Les mer

Vinylgulv er en del av et allsidig og mer og mer limfritt utvalg av produkter som har gjort store fremskritt når det gjelder deres tekniske og bærekraftige egenskaper. Økt resirkulert innhold, forbedrede lakk og fargestoffer, reduserte produktutslipp (tilnærmet null) og eliminering av skadelige stoffer har vært viktige skritt mot et sirkulært og bærekraftig gulvbelegg.

Tekstil - resirkuleringshelten

Les mer

Vi har den høyeste prosentandelen resirkulert innhold målt i vekt i bransjen for våre tekstiler med opp mot 60 % resirkulert innhold i gjennomsnitt. For våre Coral-matter bruker vi Econyl, forlatte fiskegarn som er hentet opp fra havet. Nylonen vi benytter er produsert av 100% regenerert materiale.

Vil du vite mer om produktene våre?

Finn ut mer

Hva vi gjør

Noen av våre oppnåelser

• Gjennomsnittlig karbonutslipp per kvadratmeter produkt gikk ned med 70% fra 2004 til 2023

• Samlet sett er 37 % av innholdet målt i vekt i våre produkter resirkulerte materialer. Enkeltproddukter har opptil 75 % resirkulert innhold

• Alle produktkategorier tilbyr limfrie løsninger med 100% trygge og sporbare råvarer

• 47 produkter med tredjepartsverifisert produktspesifikk miljødeklarasjon (EPD)

• Alle EPDer bekrefter fravær av helse- og miljøskadelige stoffer

• Over 10 år med årlig bærekraftsrapportering i samsvar med retningslinjene for Global Reporting Initiative (GRI)

Så hva gjør vi?
Green landscape - branding campaign 2022

Bærekraftsprogram 2025

Vi skaper bedre miljøer

Vår langsiktige ambisjon er klar: å være din foretrukne partner for helsirkulære gulvløsninger fremstilt av fornybare råvarer. Vi ønsker å gjøre det enkelt for både arkitekter, entreprenører, installatører og byggeiere å ta det riktige sirkulære gulvvalget, hjelpe dem med å redusere karbonavtrykket, redusere avfallsproduksjonen og maksimere bruken av fornybare råvarer.

Mer om vår bærekraftstrategi
Sustainability program - branding campaign 2022

Bedriftshistorier

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Har du spørsmål om vår bærekraftstrategi, våre gulvløsninger eller andre emner?

Se våre ofte stilte spørsmål