Velg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Bærekraftige gulvbelegg

We create better environments

Scroll videre for å oppdage mer

Vi går rundt

For å komme videre

Hos Forbo Flooring Systems er det handling som er viktig, ikke bare løfter. Vi ønsker å være en pålitelig partner som gir full åpenhet når det gjelder sirkulære gulvløsninger og fornybare råvarer.

Det handler om de tingene vi gjør, ikke bare om de tingene vi lover.

Pilarene i vår ambisjon

Sirkularitet

Vi jobber med å lage produkter som har slutten på levetiden i tankene – og gjør dette gjennom hele vår designprosess og materialvalg. Vårt Back to the Floor program er aktivt i mange markeder, og bidrar til gjenbruk og resirkulering.

Åpenhet

Med livssyklusvurderinger som vår konstante guide for å gjøre riktig, fortsetter vi å lede industrien mot nye miljøstandarder. Vi har sikret tredjepartsverifiserte EPD-er, og vi inkluderer menneskelige og økologiske-helseerklæringer i alle våre EPD-er - en first mover for bransjen.

Fornybarhet

Fornybare materialer er en viktig del av en fullstendig sirkulær fremtid. Det er derfor vi fortsetter å øke det biobaserte innholdet i porteføljen vår.

Hva vi gjør

Noen av våre oppnåelser

• Gjennomsnittlig karbonutslipp per kvadratmeter produkt gikk ned med 70% fra 2004 til 2021.

• Samlet sett er 23 % av innholdet målt i vekt i våre produkter resirkulerte materialer. Enkeltproddukter har opptil 89 % resirkulert innhold.

• Alle produktkategorier tilbyr limfrie løsninger med 100% trygge og sporbare råvarer.

• 47 produkter med tredjepartsverifisert produktspesifikk miljødeklarasjon (EPD).

• Alle EPDer bekrefter fravær av helse- og miljøskadelige stoffer.

• Over 10 år med årlig bærekraftsrapportering i samsvar med retningslinjene for Global Reporting Initiative (GRI).

Grønt landskap

For å komme videre går vi rundt

Vi tenker ofte på fremgang som et sprang fremover, som en rett linje til suksess. Og fra et bestemt perspektiv er det sant: du kommer til et bedre sted enn der du startet. Men noen ganger betyr den beste progresjonen å gå tilbake til start. Det er derfor vi sier at for å gå fremover og tenke sirkulært må vi gå rundt.

Bærekraftsprogram 2025

Vi skaper bedre miljøer

Vår langsiktige ambisjon er klar: å være din foretrukne partner for helsirkulære gulvløsninger fremstilt av fornybare råvarer. Vi ønsker å gjøre det enkelt for både arkitekter, entreprenører, installatører og byggeiere å ta det riktige sirkulære gulvvalget, hjelpe dem med å redusere karbonavtrykket, redusere avfallsproduksjonen og maksimere bruken av fornybare råvarer.

Mer om vår bærekraftstrategi
Forbos Bærekraftsprogram 2025

Utfordringer i gulvbransjen

Hvor vi må gå videre

Gulv er et viktig byggemateriale, og ved å ta de riktige valgene kan vi bidra til å redusere bygningens totale karbonavtrykk og ressursforbruk betydelig. Per i dag kan gulv og andre byggematerialer forårsake problemer for planeten vår med alt fra klimagassutslipp til ekspanderende deponier og uttak av begrensede råvarer.

Les mer om de fem ulike temaene vi fokuserer på for å møte utfordringene i gulvbransjen.

Se utfordringene & vår reise
Utfordringer i gulvbransjen

Oppdag hva vi gjør for å bli den mest bærekraftige gulvprodusenten

SLIK GÅR VI RUNDT I DAG

Linoleum - det biobaserte gulvet

Les mer

Gjennomsnittet av vår 2,5 mm Marmoleum-kolleksjon er karbonnøytralt (vugge til port) uten klimakompensasjon. Den kombinerer økologiske verdier med moderne design og er et viktig bidrag til en bærekraftig verden.

Vinyl - sirkulært gulvbelegg

Les mer

Vinylgulv er en del av et allsidig og mer og mer limfritt utvalg av produkter som har gjort store fremskritt når det gjelder deres tekniske og bærekraftige egenskaper. Økt resirkulert innhold, forbedrede lakk og fargestoffer, reduserte produktutslipp (tilnærmet null) og eliminering av skadelige stoffer har vært viktige skritt mot et sirkulært og bærekraftig gulvbelegg.

Tekstil - resirkuleringshelten

Les mer

Vi har den høyeste prosentandelen resirkulert innhold målt i vekt i bransjen for våre tekstiler med opp mot 56 % resirkulert innhold i gjennomsnitt. For våre Coral-matter bruker vi Econyl, forlatte fiskegarn som er hentet opp fra havet. Nylonen vi benytter er produsert av 100% regenerert materiale.

Vil du vite mer om produktene våre?

Finn ut mer

Rapporter & publikasjoner

Lær mer om bærekraftsemner

Vi har ulike interne og eksterne rapporter for å illustrere bærekraften i våre produkter og produksjonsprosesser. Vi tilbyr all vår dokumentasjon på ett sted.

Les bærekraftspublikasjonene
Bærekraftig verden

Åpenhet i hvert trinn

Å være åpen er et av hovedelementene i vår bærekraftstrategi, og derfor vil vi gjerne bevise at gulvene våre virkelig er bærekraftige - både for planeten og for helsen vår. Det er utarbeidet flere rapporter for dette formålet.

LCA
En livssyklusanalyse måler miljøbelastningen til et produkt.

EPD
En miljødeklarasjon inneholder LCA for ett bestemt produkt.

HPD
En helseproduktdeklarasjon spesifiserer produktenes påvirkning av helsen.

Finn ut mer om LCA, EPD & HPD
Creating better environments

Bedriftshistorier

Kontakt

Vil du vite mer om vår bærekraftstrategi, våre gulvløsninger eller et annet tema? Vi er her for å hjelpe deg!

Kontakt oss