Velg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoleum,
vårt linoleums-
merke

Det biobaserte gulvet

Scroll videre for å oppdage mer

Den beste naturlige gulvløsningen

Marmoleum er et vugge-til-port karbonnøytralt produktsortiment. Den kombinerer økologiske verdier med moderne design og gir et viktig bidrag til en bærekraftig verden. Forbo Flooring Systems er verdensledende innen linoleum, og vi produserer våre Marmoleumgulv med 98 % naturlige råvarer.

Våre Marmoleum gulv er laget av:

  • 98 %

    naturlige råvarer

  • 78 %

    biobasert materialer

  • 45 %

    resirkulerte materialer

Klimapositivt gulv

Vugge til port - uten klimakompensasjon

Marmoleum er laget av naturlige og raskt fornybare råvarer. Håndverket med å produsere linoleum har utviklet seg de siste 150 årene - vi har drevet denne utviklingen gjennom merkevaren Forbo Flooring Marmoleum.

Marmoleum er unikt ettersom det har et CO2 opptak i selve produktet. Fotosyntese av alle anlegg som brukes i Marmoleum absorberer mer CO2 enn det som slippes ut ved transport og produksjon av sluttproduktet. Dette gjør Marmoleum klimapositivt fra vugge-til-port.

Sirkulær av natur

Evnen naturressurser har til fornyelse er grunnlaget for den sirkulære økonomien. I hovedsak er linoleum et bio-syklusprodukt. Dette betyr at de naturlige råvarene i utgangspunktet kan komposteres og returneres til jorden som næringsstoffer til de nydyrkede naturlige råvarene.

Bruk av resirkulerte, oppsyklusede (dvs. kakaoskall og høy olje) og gjenbrukte materialer er et sirkulært økonomiprinsipp som har blitt brukt i Marmoleum i evigheter. I våre linoleumsfabrikker samles og legges installasjonsrester til resirkuleringssystemet, noe som bidrar til det 43 % resirkulerte innholdet i Marmoleum. Andre verdier, som jute eller papirbaksiden til møbellinoleum, tilbys til parter som benytter dem til svært verdifulle eller sosialt ansvarlige produkter.

Se listen over resirkulert innhold (EN)
Marmoleum et biobasert gulv

Å lage nytt marmoleum

fra et 20 år gammelt gulv

Vi ser ikke sirkularitet for gulvbelegg i stor skala ennå. Løsningene er spesielt begrenset der gulvene limes til undergulvet. Dessverre gjelder dette det store flertallet av halvharde gulv i bruk i dag. Derfor har Forbo Flooring nylig tatt utfordringen med å resirkulere 13 000 m2 av 20 år gammelt Marmoleum fra Delft University of Technology og gjøre det om til splitter nye Marmoleum.

Les hele historien
Linoleum powder

Bærekraftig innovasjon

Marmoleum Cocoa - oppsirkulering i gulv

Den nederlandske regionen 'De Zaanstreek' – regionen der Vår Marmoleum-fabrikk ligger – er et område der mye kakao produseres og bearbeides. Dette ga oss inspirasjon til vårt nye Cocoa gulvbelegg: en kombinasjon av vårt bærekraftige Marmoleumsgulv blandet med kakaoskall.

De tøffe kakaoskallene er et avfallsprodukt fra kakaoproduksjon. Vi samler og maler skallene og sprer dem på Marmoleum. Kakaoskallene selv har vakre fargevariasjoner som gir gulvet et unikt granulært utseende og følelse.

Vår Marmoleum Cocoa gulvbelegg med sitt unike kakaoskall har blitt tildelt iF DESIGN AWARD 2017 og Red Dot Design Award 2017.

Les mer
Marmoleum Cocoa - en bærekraftig innovasjon

Naturlig forhindre vekst av bakterier

De større problemene med bakterievekst og inneklima egner seg kanskje ikke til raske, enkle løsninger, noen trinn kan skape en umiddelbar forbedring. En god start er å erstatte produkter som reduserer risikoen naturlig. Uavhengige tester viser at MRSA og stafylokokker aureus ikke vokser på Marmoleum.

Marmoleum er laget av naturlige ingredienser som motstår mikrobiell vekst av sin natur. Takket være de naturlige råvarene som går inn i produksjonen (spesielt linfrøolje) får Marmoleum sin evne til å hemme veksten av bakteriestammer. En iboende egenskap av produktet, de antibakterielle egenskapene til Marmoleum vil ikke avta over tid, noe som gir trygghet og konstant beskyttelse det øyeblikket det er installert.

Råvarer

Våre gulvbelegg

oppfyller byggekravene

Alle våre gulvprodukter overholder retningslinjer for utslipp i henhold til AgBB- og M1-standarder. Vi har også sertifisert noen av dem i henhold til FloorScore. Når det gjelder byggeklassifiseringssystemer, oppnår de fleste produkter A- eller A+ rangeringer i BREEAM. I LEED, bidrar de fleste produkter direkte eller indirekte til følgende kategorier og oppnåelser:

• Materialer og råvareoptimalisering → EPD opptil 2 poeng
• Informasjon og optimalisering av byggeprodukter → innkjøp av råvarer opptil 1 poeng
• Håndtering av konstruksjons- og rivningsavfall → opptil 2 poeng
• Innemiljø → materialer med lave emisjoner opp til 3 poeng
• Akustisk ytelse → opptil 1 poeng

BREEAM

Whitepapers

Mer informasjon

Vil du vite mer om linoleumsgulvene våre?

Oppdag Marmoleum

KONTAKT

Ønsker du å vite mer om vår bærekraftsstrategi, våre gulvløsninger eller andre emner? Vi er her for å hjelpe deg!

Ta kontakt