Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Vloeroplossingen voor openbare gebouwen

Elke oplossing, één leverancier

Forbo Flooring Systems werkt samen met veel overheidsinstellingen, lokale overheden en facilitair managers en helpt klanten in de publieke sector om voortdurend waar voor hun geld te krijgen door een volledig geïntegreerd portfolio aan te bieden.

City office Alkmaar - NL

Openbare gebouwen

Vloeroplossingen voor openbare gebouwen

Forbo is partner van diegenen die het vloerkeuzeproces willen vereenvoudigen en de last van het projectmanagement willen verlichten, zodat klanten uiteindelijk de steeds krappere deadlines kunnen halen en de budgetten laag kunnen houden.

Van ingang tot uitgang, wij kunnen u helpen bij het vinden van de ideale vloeroplossingen voor al uw projectvloeren, ongeacht het doel van het gebouw. Een volledig geïntegreerd productportfolio, geleverd door één vertrouwde leverancier en ondersteund door een toegewijd Key Account Team.

Sarlon | 9309 Dark Kubik | 4804 Copper Stardust

Ruimtes

 • Coral Welcome 3205

  Ingangen

  Voorkom de verspreiding van vuil en vocht

  Ingangen

  Een schoonloopsysteem is een fundamenteel element in openbare gebouwen. Als ze goed zijn ontworpen, voorkomen ze de verspreiding van vuil en vocht, waardoor de levensduur van vloerbedekkingen wordt verlengd, de schoonmaak- en onderhoudskosten worden verlaagd en het risico op uitglijden en vallen wordt verminderd. Met Coral schoonloopsystemen kunnen we voor elke situatie een oplossing bieden.

  Kies een vloer die:
  ● Gemakkelijk te reinigen is
  ● Het risico op uitglijden of struikelen verkleint
  ● De vloerbedekkingen binnen beschermt

 • Circulation areas

  Circulatiegebieden

  Duurzaam en akoestisch

  Circulatiegebieden

  Gangen zijn lawaaierige en drukke plaatsen. Zij hebben een slijtvaste en veilige vloer nodig. Wij hebben een reeks producten die duurzaam, akoestisch efficiënt en snel te installeren zijn en tegelijkertijd uiterst slijtvast en slipvast zijn. Op deze manier zullen uw gangen niet alleen visueel aantrekkelijk zijn. Ze zullen ook veilig en praktisch zijn.

  Kies een vloer die:
  ● Duurzaam is
  ● Het geluid vermindert
  ● Antislip is
  ● Gemakkelijk te reinigen en te onderhouden is

 • Primo Small Goods Head Office - Allura flex

  Keukens en kantines

  Hygiënische vloerbedekking

  Keukens en kantines

  Kantines en restaurants zijn een essentieel onderdeel van elk openbaar gebouw, aangezien het personeel hier eet. In keukens en kantines is veiligheid de hoogste prioriteit. Op dergelijke plaatsen is een vloer met uitstekende antislipeigenschappen van essentieel belang om het risico op ongevallen tot een minimum te beperken. Duurzaamheid en reinigingsgemak zijn ook belangrijke punten. Forbo luistert naar uw behoeften, daarom hebben wij de Step collectie gecreëerd. Onze Step veiligheidsvloeren garanderen antislipeigenschappen gedurende hun hele levensduur en bieden veiligheidsoplossingen voor een brede waaier van toepassingen.

  Kies een vloer die
  ● Antislip is
  ● Duurzaam is
  ● Gemakkelijk te reinigen is

 • Forbo Surestep Laguna 181592 Lava

  Sanitaire voorzieningen

  Veiligheid en hygiëne voorop

  Sanitaire voorzieningen

  In openbare gebouwen is slipweerstand van cruciaal belang op plaatsen waar water en andere vloeistoffen de veiligheid in gevaar kunnen brengen. Personeel en bezoekers moeten zich geen zorgen hoeven te maken over uitglijden en vallen op weg naar het toilet. Ons Step-assortiment vermindert het risico van uitglijden op natte oppervlakken aanzienlijk en geeft de ruimte een moderne en frisse uitstraling.

  Kies een vloer die:
  ● Slipbestendig is
  ● Slijtvast is
  ● Gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is

 • office

  Vergaderzalen

  Esthetiek en comfort

  Vergaderzalen

  Vergaderzalen moeten een comfortabele maar inspirerende plaats bieden waar personeel en bezoekers zich kunnen uitdrukken en gedachten en ideeën met elkaar kunnen delen. Daarom is het belangrijk om bij de inrichting van een vergaderzaal rekening te houden met comfort en de esthetische mogelijkheden.

 • Main workspace

  Werkruimtes

  Comfortabel en inspirerend

  Werkruimtes

  De ideale werkruimte is een plek waar werknemers zich prettig, veilig en gemotiveerd voelen. Kleur, lichtintensiteit en akoestiek zijn allemaal factoren die van invloed zijn op de mate van aandacht en concentratie van werknemers in een werkruimte. Forbo biedt een reeks oplossingen die aan al deze criteria voldoen. Dit zijn de belangrijkste elementen waarmee u rekening moet houden bij het zoeken naar de juiste vloer voor uw werkruimte.

  Kies een vloer die:
  ● Zorgt voor een stimulerende atmosfeer
  ● Gemakkelijk te reinigen en te onderhouden is
  ● Duurzaam is
  ● Bijdraagt tot de gezondheid van binnenruimtes

Vloeroplossingen

Flotex, inspirerende plekken

Dankzij Flotex speelt u op verschillende manieren met designs, ongeacht of u planken, tegels of banen in combinatie met borders gebruikt. Dankzij de duurzame constructie van Flotex blijft de vloer er heel lang als nieuw uitzien. De impactgeluidsreductie van 22 dB is een extra troef, omdat u met Flotex zelfs in grote open ruimtes het geluidsniveau kunt verminderen. Bovendien zal ook de akoestiek in de ruimte verbeteren. Deze vloerbedekking onderscheidt zich ook door haar ultralage emissies, waardoor ze bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat.

Flotex heeft een lage rolweerstand, waardoor u deze vloeren gemakkelijk in kantoren kunt gebruiken. Vanwege de duurzame constructie keren de vezels terug naar hun oorspronkelijke positie en blijft de vloer als nieuw.

Ontdek onze Flotex collectie

Flotex planks frameweave
Tessera

Tessera, licht, lucht & ruimte

Look & feel dragen bij aan comfort, welzijn en effectiviteit. Zintuigen spelen namelijk een grote rol in de mate waarin we comfort en welzijn ervaren. De Tessera tapijttegel collectie bestaat uit diverse verschillende collecties, die passen in elk interieur. Elke collectie heeft zijn eigen installatiemethodes, die elk zorgen voor een andere uitstraling.

Ontdek onze Tessera collectie

Marmoleum, de duurzame keuze

Marmoleum wordt 100% CO2-neutraal geproduceerd (cradle-to-gate) Het grootste gedeelte van de vloer bestaat uit natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen zoals lijnzaadolie, houtmeel en pijnhars. Samen met de lange levensduur maakt het Marmoleum tot één van de meest duurzame vloeren.

Ontdek onze Marmoleum collectie

City office Venlo
The Gem

Allura, made with passion

Zoekt u een vloer met de natuurlijke uitstraling van hout of steen met de voordelen van sterke en comfortabele vinyltegels? Ontdek dan onze nieuwe Allura LVT-collecties. Ze voelen warm aan bij het lopen, zijn erg vormvast en zijn makkelijk te installeren en te onderhouden. Onze LVT-designs zijn verkrijgbaar in verschillende constructies, zodat u gegarandeerd een vloer vindt die perfect bij u past.

Ontdek onze Allura collectie

Eternal, elk moment van de dag

Onze Eternal projectvinyl collectie omvat een uitgebreid assortiment realistische designs, een groot kleurenpalet en fantasierijke, digitaal geprinte visuals die de inspiratie prikkelen. Het Eternal designvinyl voldoet aan alle functionele en praktische eisen voor verschillende sectoren.

De Eternal producten bevatten geen ftalaten, hebben een lage uitstoot en zijn eenvoudig schoon te maken. Bij de productie hergebruiken we materiaal voor de rug, en dankzij de evenwichtige constructie en de functionele laagjes gaat dit product gegarandeerd een leven lang mee.

Ontdek onze Eternal collectie

Eternal de Luxe 3047
Sarlon | Modul'up 2021

Sarlon | Modul’up, loslegvinyl

Forbo Flooring heeft meer dan dertig jaar ervaring en gespecialiseerde kennis over deze sector. In die tijd hebben we al meer dan 100 miljoen m² aan geluiddempende vloerbedekkingen geproduceerd. Sarlon | Modul'up bevat geen ftalaten en is verkrijgbaar in veel kleuren en designs.

Sarlon | Modul'up is een uitstekende all-round performer, ideaal voor wachtruimtes waar geluidsoverlast een probleem kan zijn. Het heeft een contactgeluidreductie van 15 tot 19 dB en vereist minimale reiniging en onderhoud.

Ontdek onze Sarlon | Modul’up collectie

Naaldvilt

De robuuste, slijtvaste eigenschappen van onze naaldviltvloeren maken ze ideaal voor installaties die veel verkeer te verwerken krijgen of waar waarschijnlijk stoelen met wieltjes zullen worden gebruikt. Naaldvilt is vaak een kostenefficiënt alternatief voor conventioneel kamerbreed tapijt in intensief gebruikte ruimtes die een praktische en duurzame textiele vloerbedekking vereisen.

Ontdek onze naaldvilt collectie

Needlefelt
Step Safety Vinyl

Step, veiligheidsvinyl

Step is perfect voor plaatsen waar veel gemorst wordt. De Step collectie biedt verschillende niveaus van slipweerstand van R10 tot R12. De PUR Pearl-afwerking zorgt ervoor dat Step bestand is tegen slijtplekken en verbetert het reinigings- en onderhoudsgemak. Deeltjes in de slijtlaag van alle Forbo Step veiligheidsvloeren garanderen een levenslange duurzame slipweerstand. Step is verkrijgbaar in meer dan 60 designs in hout- en steeneffecten.

Ontdek onze Step collectie

Sphera, spelen met kleuren

Vinylvloeren zijn slijtvast, gemakkelijk te onderhouden en veelzijdig. Geen wonder dat ze populair zijn. Sphera homogeen vinyl bestaat uit slechts één laag met een levendige, diepe kleur. Het is extreem slijtvast en vlekbestendig, waardoor deze vloerbedekking de ideale keuze is voor zones met veel verkeer.

Ontdek onze Sphera collectie

Sphera Evolution 50433
Coral Classic

Coral, nog langer genieten

Met een vloer van Forbo kiest u voor kwaliteit die lang meegaat. Om nóg langer van een vloer te genieten is een goede schoonloopzone een grote hulp. Een Coral schoonloopsysteem stopt tot 94% van het vuil en vocht dat anders binnengelopen zou worden. Zo weet u zeker dat uw vloer schoner en mooier blijft!

Ontdek onze Coral collectie

Gezondheidszorg & onderwijs

Gezondheidszorg & onderwijs

Of het nu gaat om infectiebeheersing of schoonmaakgemak, onze onafhankelijk geteste vloeroplossingen voor de gezondheidszorg kunnen voor gemoedsrust zorgen. Wij hebben ook een breed assortiment vloerbedekkingen voor elke onderwijssector, of het nu gaat om kleuterscholen, scholen of universiteiten.

Voor openbare gebouwen met specifieke eisen, zoals de gezondheidszorg of het onderwijs, kunt u onze speciale segmentpagina's bezoeken om te zien welke vloerbedekking het meest geschikt is voor uw behoeften.

Gezondheidszorg

Met miljoenen vierkante meters vloerbedekking die elk jaar in zorginstellingen over de hele wereld worden geïnstalleerd, loopt Forbo voorop als het gaat om het begrijpen van de behoeften en zorgen van de zorgsector met betrekking tot vloerbedekking.

Van steriele omgevingen waar effectieve infectiebeheersing vereist is tot ontspannende, gastvrije ruimten waar patiënten kunnen herstellen, Forbo's brede productportfolio biedt ideale vloeroplossingen voor instellingen in de gezondheidszorg.

Vloeroplossingen voor de gezondheidszorg

Healthcare
Education

Onderwijs

Van kleuterscholen tot academies en universiteiten, onderwijsinstellingen vragen om aantrekkelijke, slijtvaste, onderhoudsarme, veilige en duurzame vloeroplossingen.

Wij maken entreesystemen, veerkrachtige en textielproducten, dus Forbo begrijpt de impact van een totaaloplossing en kan advies geven om ervoor te zorgen dat het juiste product wordt geïnstalleerd dat voldoet aan de eisen van die specifieke ruimte.

Vloeroplossingen voor het onderwijs

Fast Flooring

Kortere onderbrekingen, kies Fast Flooring

Voor openbare gebouwen kan een snelle installatie van doorslaggevend belang zijn bij de keuze van een vloerbedekking. Gelukkig zijn er onze Fast Flooring-vloeren die in een handomdraai gelegd worden, zodat u altijd de deuren kunt openhouden. De Fast Fit-collectie is snel, gemakkelijk en voordelig.

Snel
De meeste producten kunnen op een bestaande vloer worden geplaatst. Omdat er geen lijm aan te pas komt, gaat het plaatsen tot 50% sneller. De vloer kan na het plaatsen meteen intensief in gebruik worden genomen. U hoeft dus geen 48 uur wachten.

Gemakkelijk
De Fast Flooring-tegels en -planken klikken gewoon in elkaar met een houten hamer. Deze lijmvrije vloerbedekking is dus heel gemakkelijk te plaatsen. Er hangt geen lijmgeur, er zijn veel minder onderbrekingen en de ruimte blijft stofvrij. Bovendien kunt u na de plaatsing meteen over de vloer lopen.

Voordelig
Als u uw activiteiten minder lang moet onderbreken, levert dat een flinke besparing op. Ook de installatiekosten liggen mogelijk lager omdat er geen lijm nodig is.

Ga naar onze Fast Flooring-collectie

Fast flooring logo
Coral Click

Fast Flooring schoonloopsystemen

Coral Click is een uitzonderlijk veelzijdig, modulair schoonloopsysteem dat ter plaatse in elkaar gezet kan worden. U kunt de Coral Click-tegels afzonderlijk gebruiken of met onze Coral-schoonloopsystemen combineren tot een totaaloplossing.

Ga naar Fast Flooring schoonloopsystemen

Fast Flooring planken & tegels

Bent u op zoek naar een gemakkelijk te installeren vloer met een natuurgetrouwe hout- of steenlook? Dan bieden onze Allura Click-, Ease- en Puzzle-collecties precies wat u zoekt. De planken van Allura Click & Allura Ease zijn eenvoudig zonder lijm te installeren en dus ook eenvoudig te verwijderen, hergebruiken en recyclen. De Allura Puzzle-tegels worden, zoals de naam al doet vermoeden, in elkaar gepuzzeld. Zo eenvoudig is het. Omdat uw vloer beschermd wordt door ons exclusieve laksysteem, ziet hij er niet alleen geweldig uit, maar doorstaat hij ook de tand des tijds.

Ga naar Fast Flooring planken
Ga naar Fast Flooring tegels

Ingram Micro
Modul'up

Fast Flooring banenmateriaal

De lijmvrije Modul'up-vinylvloeren vormen een baanbrekende vloerbedekking die zeer geschikt is voor zowel nieuwbouw als renovaties in zorginstellingen, scholen en kantoren, maar ook in residentiële gebouwen.

Modul'up is een echte technologische innovatie: deze vloer wordt zonder lijm gelegd en blijft vlak. Zo is er minder materiaal en energie nodig tijdens het installeren en kan de vloer aan het einde van zijn levensduur gemakkelijk en veilig worden verwijderd.

Bovendien hebt u geen last van de gebruikelijke hinder door het gebruik van lijm, zoals een lange droogtijd en een lijmgeur die blijft hangen.

Ga naar Fast Flooring banenmateriaal

Duurzaamheid

Creating better environments

Van hoe ze worden gemaakt tot hoe ze presteren, wij maken uitstekende vloeren die echt duurzaam zijn. Dat komt omdat onze vloeren goed zijn voor mensen, goed voor gebouwen en goed voor het milieu. Dus van het gebouw waarin ze liggen tot de wereld daarbuiten helpen wij onze klanten om in een betere omgeving te werken, te wonen en te ontspannen.

Van de manier waarop we onze fabrieken runnen tot de manier waarop we onze ingrediënten kiezen, de manier waarop we onze vloeren maken is een belangrijk onderdeel van hoe we onze missie om betere omgevingen te creëren, waarmaken. We houden rekening met de hele levensduur van een vloer wanneer we nadenken over de duurzaamheidsprestaties ervan. Dat betekent dat we ervoor zorgen dat onze vloeren presteren vanaf het moment dat ze zijn gelegd.

Forbo heeft een doel gesteld voor zijn duurzaamheidsstrategie: de uitdagingen van de circulaire economie onder de knie krijgen en een afvalvrij bedrijf worden. Het is moeilijk te weten in welke mate regering en wetgeving het milieubeleid in de komende jaren zullen beïnvloeden. We moeten nu echter actie ondernemen om onze ambities op lange termijn te verwezenlijken.

Daarom zijn we gestart met ons Duurzaamheidsprogramma 2025. Dit programma beschrijft de acties die in de eerste vijf jaar tot eind 2025 moeten worden ondernomen om de gewenste vooruitgang te boeken met de doelen die wij onszelf hebben gesteld. Klik op onderstaande link om meer te weten te komen over onze duurzaamheidsstrategie.

Naar onze duurzaamheidspagina

Duurzaamheidsprogramma Forbo flooring
Sustainability program logo

Referenties

Laat je inspireren door onze referenties

Bezoek onze referentiepagina en laat je inspireren door bestaande Forbo vloeren in openbare gebouwen. Onze referenties geven een mooi overzicht van waar en hoe onze producten gebruikt worden.

Ontdek onze referenties in openbare gebouwen

Qlik

Vloerplanner

Met onze tools en diensten ontwerp je gemakkelijk zelf je vloer en krijg je een helder beeld van welke look het best bij jouw omgeving past. Met onze vloerplanner visualiseer je al onze vloeren in een kantooromgeving. Je kunt zelf vloeren combineren om te bekijken of ze bij elkaar passen.

Ontwerp met onze vloerplanner

Forbo FloorVisualizer Office smartphone