Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Vloeroplossingen voor scholen

Thuis in het onderwijs

In 60% van alle schoolgebouwen in Nederland ligt Marmoleum of een andere vloer van Forbo. In het basis- en voortgezet onderwijs is dat zelfs 80%. En dat is niet voor niks.

revius

Onze expertise in het onderwijs

Al meer dan 120 jaar expert

Forbo weet als geen ander dat de eisen voor onderwijsstellingen extra bijzonder zijn. De dagelijkse belasting van grote aantallen kinderen, zandinloop en schuivende stoelen vraagt om vloeren die dit kunnen verdragen. En om een onderhoudsaanpak die is toegespitst op een hoge gebruiksintensiteit, zonder dat dit de continuïteit van het onderwijs in de weg staat.

Daarnaast is bekend dat een goede en doordachte onderwijsomgeving een positieve impact heeft op het leerproces. Onze collecties leveren hieraan een belangrijke bijdrage dankzij het natuurlijke karakter, de sfeervolle uitstraling en de akoestische eigenschappen.

Tot slot zijn er nog de eisen die bij jou leven als beheerder of eigenaar. Bijvoorbeeld wanneer het gaat om de cost of ownership of het maken van milieu- en maatschappelijk verantwoorde keuzes. Ook dan is het prettig om te weten dat je goed zit met onze duurzame en slijtvaste vloeren.

Interacting with the Floor - Marmoleum
Flotex Marmoleum Allergy UK

Een gezonde ruimte voor iedereen

Flotex en Marmoleum, beide vloeren van Forbo Flooring Systems, hebben de prestigieuze "Seal of Approval" ontvangen van Allergy UK. Met de juiste onderhoudsmethode vermindert het allergenen of huisstofmijt die zich normaal in vloerbedekking nestelen.

Uit een recent rapport door Allergy UK zijn er minstens 12 milljoen mensen die "allergisch zijn voor hun eigen huis" - waarvan 58% zegt dat huisstofmijt de reden is voor deze allergie. Om een betere leefomgeving te creëren mag dit niet worden genegeerd. Dit geldt tevens voor educatieve, kantoren en zorg en welzijn instellingen - en alle andere omgevingen waar mensen voor lange periodes aanwezig zijn.

Akoestische vloeren

Geluid kan nadelige effecten hebben op het menselijk lichaam, zoals slaapstoornissen, stress en hoofdpijn. Daarom zijn akoestische prestaties essentieel bij het ontwerpen van een nieuw gebouw of het opknappen van een bestaande wens. Ook de vloer speelt daarin een rol. Lees meer in onze Whitepaper of bekijk onze akoestische producten.
Whitepaper Akoestiek
Akoestische vloeren

akoestic flooring
Marmoleum vuilverhulling

Marmoleum, kampioen in vuilcamouflage

Speelt vuilverhulling een belangrijke rol bij de aanschaf van uw nieuwe vloer?

Met deze nieuwe, praktische indeling van onze Marmoleumcollectie maakt u makkelijk en weloverwogen de juiste vloerkeuze.
Alle Marmoleum kleuren zijn in 5 gradaties ingedeeld van niet- tot zeer vuilverhullend. De geraffineerde kleurcontrasten in Marmoleum verhullen vuil, stof, zand en gebruikssporen op een onopvallende manier.

Bekijk de indeling in ons digitale stalenboek

Referenties

Cooloo Circular Canopy | photo: Cooloo

EWI gebouw TU-Delft duurzaam gerenoveerd

Hergebruik oud Marmoleum in meubilair

Forbo gaat samen met TU-Delft bijzondere uitdaging aan: het terugnemen van alle oude Marmoleumvloeren (22 verdiepingen) uit het iconische EWI gebouw op de TU Delft. De eerste zichtbare resultaten zijn geweldig.

In het kader van de duurzame renovatie wordt het oude Marmoleum verwijderd en hergebruikt in nieuwe producten, waaronder meubilair van CooLoo, als vulmiddel voor de cementindustrie, maar ook in nieuwe vloeren.

Het hele verhaal lees je hier

De duurzaamste scholen kiezen voor Forbo

TU/e-gebouw Atlas ’s werelds duurzaamste onderwijsgebouw
Met een score van 96,01 staat gebouw Atlas van de TU Eindhoven helemaal bovenaan de BREEAM-lijst van duurzaamste onderwijsgebouwen wereldwijd. Het CvB kreeg 16 april 2019 het bijbehorende certificaat tijdens het Nationaal BREEAM-congres. De architect heeft op veel plaatsen gekozen voor Marmoleum concrete en luxe vinyltegels - Allura Flex concrete.
Bekijk de referentie

Kindcentrum Speelplein Zoggel in Uden is de duurzaamste school van Nederland
Dit kindcentrum is op dit moment de duurzaamste basisschool van Nederland en wordt verwarmd door middel van een ijskelder. Niet alleen door het benutten van slimme bouwtechnieken en installaties zoals regenwateropvang voor de toiletten, maar ook door het toepassen van heel veel natuurlijke materialen zoals ons CO2-neutrale Marmoleum
Bekijk de referentie

atlas gebouw

Meer inspirerende (internationale) referenties vindt u op onze referentiepagina.

Producten

Onze producten voor een gezonde leeromgeving

Marmoleum, de duurzaamste vloer

Marmoleum, gemaakt van natuurlijke en hernieuwbare materialen, is sinds jaar en dag DE vloer voor het onderwijs. Het is de meest duurzame vlakke veerkrachtige vloer die er is: Marmoleum is CO2 neutraal en draagt niet bij aan klimaatverandering. Met Marmoleum kies je voor een vloer die bijdraagt aan een betere wereld voor huidige en toekomstige generaties.

Daarnaast is Marmoleum praktisch en makkelijk in onderhoud. Onze nieuwe Marbled collectie bevat 21 kleuren die extra vuilverhullend zijn. Dat is handig! Niet alleen zand, stof en vuil zijn minder zichtbaar, ook krasjes en loopsporen vallen minder op.

Ook verkrijgbaar in een Decibel variant met akoestiekverbeterende eigenschappen.
Bekijk de Marmoleum collectie

Marmoleum Real 3173
eternal creche

Eternal Projectvinyl

De Eternal vinylcollectie van Forbo combineert de uitstraling van natuurlijke materialen met kleurrijke designs en exclusieve, digitaal geprinte dessins.

Forbo gelooft in ‘creating better environments’. Bij de productie van Eternal gebruiken wij dan ook uitsluitend groene stroom. Al onze processen zijn afgestemd om de maximale hoeveelheid gerecycled materiaal te kunnen gebruiken in onze producten. Bovendien wordt Eternal met vooruitstrevende, ftalaatvrije technieken geproduceerd.

Eternal vinyl is ook verkrijgbaar in een Decibel variant met akoestiekverbeterende eigenschappen.

Bekijk de Eternal collectie

Allura luxe vinyltegels en stroken

Allura van Forbo is in elk opzicht de beste keuze.
Een Nederlands kwaliteitsproduct met de mooiste designs, de hoogste kwaliteit en ongeëvenaarde service. De Allura collectie wordt volledig in onze fabriek in Coevorden ontworpen en geproduceerd, waardoor je verzekerd bent van een kwaliteitsvloer van Nederlandse bodem. Of je nu gaat voor Allura dryback, Flex loslegtegels of Allura Click, je bent verzekerd van het mooiste ontwerp en de hoogste kwaliteit.

Bekijk de Allura collectie

allura school
flotex klaslokaal

Flotex high-tech textiele vloerbedekking

Flotex is een unieke textiele vloerbedekking die de sterkte, duurzaamheid en facilitaire voordelen van een vlakke veerkrachtige vloerbedekking combineert met de warmte, comfort en akoestiek van tapijt. Daarnaast biedt Flotex veiligheid door een zeer hoge slipvastheid.

De nylon vezels absorberen niet alleen het geluid en geven een prettig gevoel van comfort, ze sluiten ook (fijn)stof en allergenen in die anders blijven zweven in de lucht. Door de bijzondere constructie is Flotex beschermd tegen schimmel en nare luchtjes, Flotex blijft mooi en na goed reinigen ziet Flotex er weer als nieuw uit.
Flotex en Marmoleum hebben de prestigieuze "Seal of Approval" ontvangen van Allergy UK.

Bekijk de Flotex collectie

Marmoleum onto the Wall

In het onderwijs en de zorg zijn beschadigde en vervuilde wanden vaak een doorn in het oog en zorgen voor hoge onderhoudskosten. Marmoleum Onto the Wall zorgt niet alleen voor bescherming van de muur maar is ook decoratief en kleurrijk.

Marmoleum Onto the Wall is uitgebreid getest en voldoet aan alle eisen die aan wandbekleding worden gesteld, waaronder de strenge brandveiligheidseisen.

Forbo biedt met Marmoleum Onto the Wall een totaaloplossing voor zowel wand als vloer.

Bekijk de collectie

onto the wall
Bulletin Board

Bulletin Board

Bulletin Board is gemaakt van natuurlijke en hernieuwbare materialen. De kracht en stevigheid maken Bulletin Board het ideale materiaal voor prikborden, mededelingsborden en andere oppervlakten waar ideeën en informatie worden uitgewisseld.

Het bordmateriaal behoud zijn grip en verkruimelt niet zoals traditionele prikborden, de gaatjes sluiten zich nadat de punaises zijn verwijderd.

Bulletin Board trekt geen stof aan en is bacteriostatisch. Dit maakt het een praktische en hygiënische toepassing in klaslokalen.

Bekijk de collectie

Coral en Nuway schoonloopmatten

Hoe minder zand en vuil de school wordt binnengelopen, hoe minder tijd en geld je kwijt bent aan schoonmaken. Daarom adviseren wij om te kiezen voor schoonloopmatten van voldoende lengte en goede kwaliteit, zoals die van Coral en Nuway. De vloerbedekking in de hal, gangen en lokalen blijft er daardoor jarenlang representatief uitzien voor scholieren, bezoekers en medewerkers.

Bekijk de Coral en Nuway collectie

Coral entreemat

Vuilverhullend

Marmoleum, kampioen in Camouflage

Speelt vuilverhulling een belangrijke rol bij de aanschaf van uw nieuwe vloer?

Met deze nieuwe, praktische indeling van onze Marmoleumcollectie maakt u makkelijk en weloverwogen de juiste vloerkeuze.
Alle Marmoleum kleuren zijn in 5 gradaties ingedeeld van niet- tot zeer vuilverhullend. De geraffineerde kleurcontrasten in Marmoleum verhullen vuil, stof, zand en gebruikssporen op een onopvallende manier.

Bekijk de indeling in ons digitale stalenboek

Marmoleum vuilverhulling

Ruimtes

Services

Speciale services voor jouw school

De kennis en ervaring die wij in de loop der jaren hebben opgebouwd, blijft groeien dankzij de relaties die wij onderhouden met scholen, gemeenten, besturen en onderwijsorganisaties. Met gerichte adviezen, optimale ondersteuning en speciale diensten laten wij graag zien wat onze toegevoegde waarde is voor jouw onderwijsinstelling.

Forbo Ontwerpservice
De ontwerpservice is al 40 jaar een unieke dienstverlening waarbij creativiteit en functionaliteit samen komen in een vloerplan dat voldoet aan al jouw wensen.
Meer informatie

Forbo System Solutions
Forbo Flooring heeft in nauwe samenwerking met Forbo Eurocol een aantal unieke totaaloplossingen ontwikkeld waarmee je volledig ontzorgd wordt.
Meer informatie

ontwerpservice

Segmentmanager

Ontmoet onze segmentmanager: Marieke Meulman

Wat maakt een leslokaal (of schoolgebouw) tot een fijne en inspirerende plek voor kinderen én docenten?
“Het is belangrijk dat iedereen zich fijn en prettig in de klas voelt. Kijk je naar de vloer, dan is het van belang dat het kleurpalet matcht en materiaalcombinaties kloppen. Dat is het mooie van onze vloeren: alles is op elkaar afgestemd, waardoor het eenvoudig is producten met elkaar te combineren.”

Hoe help je onderwijsinstellingen de juiste keuze voor een vloer te maken?
“Vloeren in onderwijsgebouwen worden meestal in 15 tot 20 jaar afgeschreven. In die tijd worden vloeren zeer intensief gebruikt. Daarom is het ook zo belangrijk de juiste keuze te maken. Door mijn praktijkervaring en productkennis te delen, kunnen optimale keuzes worden gemaakt.”

Neem contact op met Marieke

marieke meulman

Brochures