Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Terugname Marmoleum TU Delft

In 2020 zijn we een samenwerking aangegaan met TU Delft waarbij we gestart zijn met terugname van de gesloopte oude Marmoleumvloeren. Het materiaal is van vervuilingen ontdaan en vervolgens vermalen tot een fijn poeder.

TU Delft recycling Marmoleum

Bijzondere samenwerking

In het EWI gebouw van de TU Delft gaan de oude Marmoleum vloeren niet naar de stort of de vuilverbranding. Een deel wordt teruggenomen en gebruikt als vulmiddel voor de cementindustrie, een ander deel wordt verwerkt in het hippe, nieuwe circulaire meubilair in de social rooms die op elke etage te vinden zijn. Zo krijgen de oude Marmoleumvloeren een nieuw leven in een hele andere toepassing. Een bijzondere samenwerking tussen de TU Delft, CooLoo (een pionier in circulair meubilair) en Forbo Flooring ging hieraan vooraf.

TU Delft building
Container Marmoleum waste TU Delft

Grootste uitdaging

Forbo is al langere tijd op zoek naar nieuwe bestemmingen voor oude Marmoleum vloeren. Daarmee wordt Marmoleum, dat biobased is en al CO2-neutraal geproduceerd wordt, een volledig circulair product. Eén van de oplossingen die nu op grotere schaal in de praktijk is gebracht in het EWI-gebouw, is het hergebruik van oude Marmoleumvloeren in nieuw meubilair.

De grootste uitdaging was het zo schoon mogelijk slopen van het oude Marmoleum, het afvoeren en daarna volgens complex procédé recyclen tot een tot poeder vermalen materiaal.finished product Trim
finished product Trim

Duurzame visie

Projectmanager verhuizen en inrichten van TU Delft Liset Stolwijk over de samenwerking:
"Het resultaat is fantastisch en de samenwerking met Forbo past goed binnen de duurzame visie van de universiteit. "Wij werken al jaren goed samen met Forbo en er lag al Marmoleum in het gebouw. Mooi dat we dit project samen doen en er weer duurzame, natuurlijke Marmoleum-
vloeren voor teruggekomen zijn".

Projectarchitect Annemiek Slaats: "Je merkt dat studenten het fijn vinden om hier weer te zijn. Elkaar ontmoeten is een issue voor jonge mensen en daar hoort een mooie en duurzame inrichting bij. Het hele plaatje klopt zo; een strakke vloer en mooi meubilair en dat vanuit een duurzame insteek. Wanneer ze straks bij een bedrijf solliciteren moet de kantooromgeving niet alleen aangenaam en uitdagend zijn, maar ook duurzaam. Dat verhaal willen we in dit gebouw vertellen en vooral laten zien."

cooloo furniture
container Marmoleum waste