Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Linoleum lespakket

Onze kennis van duurzame materialen willen we graag delen. Daarom hebben wij een linoleum lespakket samengesteld, vol leuke en leerzame items. Hiermee maken leerlingen kennis met linoleum en het linoleummerk Marmoleum.

scholenactie

Waarom een linoleum les?

Kinderen leren dat alles wat we gebruiken, om in te wonen, in te spelen en in te leren, wel eerst gemaakt moet worden. We willen kinderen daarom ook leren dat we met de productie en benodigde grondstoffen om dingen te maken, bewust om moeten gaan.

Inhoud van het lespakket:
● Een spreekbeurt over linoleum
● Een linoleum stripverhaal
● Een speciale linoleum kijkdoos
● Het Klokhuis op bezoek bij Forbo

Spreekbeurtimage

Geef je spreekbeurt over linoleum

Hoe leuk is het voor kinderen om dat wat ze geleerd hebben ook over te brengen op hun klasgenoten.? Speciaal voor alle kinderen die iets willen vertellen over linoleum hebben we dit spreekbeurtpakket ontwikkeld. In dit pakket vind je alle informatie over het ontstaan van linoleum, de fabriek van Forbo en hoe je linoleum gemaakt wordt. Ook vind je in dit pakket foto's en filmpjes die je kunt laten zien tijdens de spreekbeurt.
Heel veel succes, laat je ons weten hoe het ging?

DOWNLOAD HET SPREEKBEURTPAKKET

linoleum strip
kijkdoos

Kijkdoos: wat wil jij op je vloer?

Kleur in, teken bij en knip uit

Teken of schilder je eigen vloerbedekking en leg het op de bodem van je kijkdoos. Richt nu je eigen kamer in en kijk bij je buren hoe zij het hebben ingericht. Stapel een aantal dozen op elkaar, zet naast elkaar en je hebt een prachtig flatgebouw.

Forbo kleurplaat kijkdoos A4

Het Klokhuis op bezoek bij Forbo

Het Klokhuis gaat op bezoek bij de grootste linoleumfabriek van Nederland. Het blijkt een enorme keuken te zijn waar grote hoeveelheden 'bruine pudding' wordt gemaakt: Linoleumcement.

In een fabriek van maar liefst 23 voetbalvelden groot wordt daar uiteindelijk vloerbedekking van gefabriceerd. Waar komt trouwens die naam vandaan, linoleum?

Bekijk de Klokhuisfilm (Duur: 15 minuten)