Choose your country

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Nuovocorso

Samenstelling

NUOVOCORSO zijn langwerpige keramische vloertegels met een dikte van 10 mm en zijn verkrijgbaar in lengtes van 20x180 30x180,60x180, 60x120 en 120x120 cm. De tegels worden in Nederland op de markt gebracht door de firma Spadon te Sassenheim.

Algemeen

Bij dit algemeen lijmadvies gaan wij uit van een constructief verantwoorde opbouw van de ondergrond in een binnen situatie. Tevens is de ondergrond geschikt voor het afwerken met de gekozen afwerking. Dit houdt in, dat er rekening gehouden moet zijn met eventuele dilataties, vormvastheid van de ondergrond, laagdiktes, vochtigheid en dergelijke. Voor meer informatie en verwerkingsrichtlijnen verwijzen wij naar
nuovocorso.it of spadon.nl.

Ondergrond

Vochtabsorberende ondergronden goed stofvrij maken en voorstrijken met 099 Dispersieprimer. Droogtijd ca. 1 uur. Gesloten ondergronden, zoals bestaand tegelwerk, goed ontvetten met 014 Euroclean. Hierna voorstrijken met 051 Europrimer Quartz.

Egaliseren

De tegels vereisen het aanbrengen op een vlakke ondergrond. Daarom steenachtige vloeren egaliseren met 990 Europlan Direct (2-20 mm).

Natte ruimten

De strakke wand-/vloeraansluiting, evenals de verticale douchehoek(en) en leidingdoorvoeren insmeren met de 685 Eurocoat. Direct hierna het 063 Euroband in de nog natte 685 Eurocoat plaatsen en vervolgens een nieuwe, volledig dekkende laag 685 Eurocoat, aanbrengen. Gipsgebonden ondergronden voorzien van een volledig gesloten laag 685 Eurocoat, indien deze met een cementgebonden poederlijm worden afgewerkt.

Lijmen

De tegels lijmen met 720 Unicol; een hoogwaardige, witte cementgebonden middenbed poedertegellijm. Hierbij zorgdragen voor een lijmcontactvlak van 100%, door middel van de buttering/floating methode. Breng bij deze methode lijmrillen aan op de ondergrond (boogvertanding no. 15 of de schuin getande no.021) en op de rugzijde van de tegel middels een vlaklijmbed.

nuovocorso 1

Druk de tegel vervolgens met een licht schuivende beweging in het lijmbed. Zorg ervoor dat de tegel vlak ligt ten opzichte van de andere tegels. Eventueel met behulp van verzwaren of met de in de handel verkrijgbare tegel nivelleringssystemen. Controleer het lijmcontactvlak regelmatig en pas zo nodig de werkzaamheden hierop aan!

nuovocorso 2

Zorg dat de randen van de tegels volledig met lijm worden ondersteund!

nuovocorso 3

Hou de ruimte tussen de tegels vrij van lijm ten behoeve van de voegafdichting. Dit vermindert kleurverschil in de voegen. Gebruik hierbij een lichtvochtige handspons.

nuovocorso 4

Voegen

Na afbinding van de lijm de tegels afvoegen met 706 Speciaalvoeg WD of 717 Eurofine WD. Wij adviseren voor vloeren een minimale voegbreedte van 3 mm.

Verdere bijzonderheden:
• Eventuele dilataties in de ondergrond doorzetten in het tegelwerk.
• In- en uitwendige hoeken vrijhouden van tegels lijm en voegcement, alsmede aansluitingen bij wanden, rondom
kozijnen, leidingdoorvoeren, afvoerputten en deze afkitten met de daarvoor geschikte, blijvend elastische 880 Euroseal Silicone. Boorgaten (risico op inwateren) eveneens afwerken met de voegkit.
• Eventueel stof op de rugzijde van de plaat, zgn. ‘lossingpoeder’, zoveel mogelijk verwijderen.
• Bij dit algemeen lijmadvies gaan wij uit van een constructief verantwoorde ondergrond in een binnen situatie welke geschikt is voor het afwerken met het gekozen keramiek.
• Voor meer informatie over de geadviseerde Forbo Eurocol producten en onze folder Waterdicht Tegelwerk raadpleeg onze internetsite www.eurocol.nl.

Voor meer informatie over de tegels neem contact op met:

Spadon
Edisonstraat 34
2171 TV Sassenheim
Tel: +31 (0)252 23 53 56
Fax: +31 (0)252 23 51 76
spadon.nl
info@spadon.nl

Forbo Eurocol Nederland B.V. hoopt u met deze richtlijnen naar behoren te hebben geadviseerd om succesvol te kunnen egaliseren, afdichten en te lijmen. Wanneer de door Forbo Eurocol Nederland B.V. opgestelde richtlijnen zorgvuldig worden opgevolgd, zal er een optimale hechting worden gerealiseerd. Door een gericht advies en een intensieve begeleiding op de projecten kunnen wij ook hier onze expertise laten gelden. Het Waterdicht Tegelwerk Systeem is afgestemd op een normaal gezinsgebruik. Bij een intensiever gebruik behoudt Forbo Eurocol Nederland B.V. zich het recht voor extra voorzieningen te eisen. Dit geldt ook bij constructies met een verhoogd risico. Bij twijfel over de te maken toepassingen vooraf contact opnemen met onze Afdeling Technische Adviezen (0031-75 6271630). Zie ook de informatie op de productinformatiebladen, Tegelklus App en/of onze website www.eurocol.nl.

Download

  • verlijmingsadvies Nuovocorso

    Nuovocorso