Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Tips en adviezen voor het lijmen van tegels en natuursteen

Stap voor stap naar fraai tegelwerk

Zorg voor de juiste producten en gereedschappen en een droge, schone ondergrond. Reinig een vettige wand en oude tegels met 014 Euroclean en laat deze goed drogen. Een betonnen vloer in uw woning dient mooi vlak, droog en evenwijdig te zijn. Een ongelijke vloer moet vooraf worden geëgaliseerd met 999 Europlan Basic (tot 6 mm), nadat de vochtabsorberende ondergrond eerst is voorgestreken met 099 Dispersieprimer.
Meer over fraai tegelwerk

Lijmcontactvlak bepalend voor de hechting van elk tegelwerk

Eurocol-lijmen en -primers staan bekend om hun uitstekende hechting. Maar met een goed product alleen ben je er nog niet om tegels te verlijmen die nooit meer loskomen. Alles staat of valt met het juiste lijmcontactvlak. Hoe zat dat ook weer precies? 5 tips!
Meer over het ideale lijmcontactvlak

H&V tegelzetbedrijf 5

Verlijmen van grootformaat tegels

Iedereen kent ze wel, de grootformaat tegels zoals de Mosa XXL. Afmetingen van 90 x 90 en 60 x 120 cm zijn allang geen uitzondering meer. Je komt ze steeds vaker tegen in de showroom en architecten, particulieren en opdrachtgevers raken er steeds enthousiaster over. Voor een goed resultaat vraagt de verlijming ervan extra aandacht. Immers, een voldoende lijmcontactvlak is hiervoor van essentieel belang.
meer over Het lijmen van grootformaat tegels

5 tips groot formaat 3c

Algemeen lijmadvies Kerlite en Kerlite-Plus van Cotto d`Este

Kerlite, geproduceerd door Cotto d’Este, is een keramisch materiaal verrijkt met zirkonium. De platen zijn vuurvast, vuilafstotend en zijn eenvoudig met behulp van gereedschappen voor glasbewerking op maat te versnijden. Kerlite-Plus is aan de achterzijde voorzien van een glasvezelwapening. Kerlite is verkrijgbaar in platen van 100x300, 100x100, 50x50, 40x100 en 4,9x100 cm. Kerlite heeft een dikte van 3 mm en Kerlite Plus van 3,5 mm.
meer over Het lijmen van Kerlite van Cotto d' Este

kerlite 5

Mustang leisteen vloerafwerking

Net als met keramische tegels krijgt u als verwerker de laatste tijd steeds vaker te maken met nieuwe trends en ontwikkelingen in natuursteen. Was dit natuurproduct vroeger vooral voorbehouden aan de bemiddelde opdrachtgever, tegenwoordig is er een natuurstenen vloer voor ieder budget. Typ op een willekeurige zoeksite de naam ‘Mustang leisteen’ in en direct wordt duidelijk dat dit type natuursteen steeds populairder wordt. Hierbij speelt niet alleen de gunstige prijs een rol, maar ook de natuurlijke uitstraling van dit type leisteen.
meer over Het lijmen van Mustang leisteen

Tips voor tegelen over tegels

Bestaand tegelwerk kun je slopen voor het aanbrengen van nieuwe tegels. Dat is wel veel werk en het geeft een hoop stof en rommel. Tegelen over tegels is vaak een gunstig alternatief.
5 tips voor het beste resultaat!
meer over tegelen over tegels

fietstunnel

Nuovocorso

NUOVOCORSO zijn langwerpige keramische vloertegels met een dikte van 10 mm en zijn verkrijgbaar in lengtes van 20x180 30x180,60x180, 60x120 en 120x120 cm. De tegels worden in Nederland op de markt gebracht door de firma Spadon te Sassenheim.
meer over nuovocorso

Laminam

LAMINAM is een keramisch plaatmateriaal en verkrijgbaar in diverse maatvoeringen en in diktes van 3 en 5 mm eventueel versterkt met glasvezel. De platen en/of tegels worden in Nederland op de markt gebracht door de firma Spadon te Sassenheim.
meer over laminam

Verlijmingsadvies Fermacell Powerpanel H20

Fermacell Powerpanel H2O-plaat is een cementgebonden met glasvezel wapeningsgaas versterkte sandwichplaat met lichte toeslagstoffen zoals schuimbolletjes uit gerecycled glas in de deklagen en geëxpandeerde kleikorrels in de kern. De wapening bestaat uit een alkalibestendig wapeningsgaas in de deklagen. Fermacell Powerpanel H2O is een uitstekende ondergrond voor tegelwerk op binnenwanden in vochtige ruimtes.
meer over Het lijmen op Fermacell Powerpanel

Lijmadvies voor het aanbrengen van tegelwerk op HYDROPANEL van SINIAT

HYDROPANEL wordt op de markt gebracht door SINIAT BV en is o.a. samengesteld uit Portland cement, minerale vulstoffen, natuurlijke versterkingsvezels en toeslagmiddelen. Door de samenstelling van HYDROPANEL beschikt deze over goede brandveilige-, schokbestendige- en geluidsisolerende eigenschappen. HYDROPANEL is bestand tegen extreem hoge temperaturen, vele levende organismen (schimmels, bacteriën, insecten e.d.) en vele chemicaliën en is waterbestendig. De plaat is tevens milieuvriendelijk en bevat geen schadelijke stoffen.
meer over Het lijmen op Hydropanel van Eternit

TBA : richtlijn voor systeemwanden als ondergrond voor tegelwerk

Deze richtlijn heeft betrekking op lichte scheidingswanden opgebouwd uit een metalen- of houten frame waarop plaatmateriaal is geschroefd en die naderhand worden betegeld. Het kromtrekken van dit soort betegelde wanden is een regelmatig voorkomend probleem. Met name wanden die zijn opgebouwd uit een frame met daarop houten plaatmateriaal of (cement)houtvezelplaten, maar ook, in veel mindere mate, gipskartonplaten en gipsvezelplaten.
De mate van kromtrekken is afhankelijk van het soort plaatmateriaal, de klimatologische omstandigheden op de bouwplaats, maar zeker ook de noodzakelijke voorbereidingen.

Verlijmingsadvies Masterimpact-RH

Door de samenstelling van MASTERIMPACT ®-RH beschikt deze over goede brandwerende, akoestische en impactbestendige eigenschappen. De MASTERIMPACT ®-RH is ontwikkeld voor binnentoepassingen en beschutte buitentoepassingen waar een grote weerstand tegen vocht en/of brand nodig is. Hierbij valt te denken aan zwembaden/ saunacomplexen, kuuroorden, horeca, voedselindustrie, gezondheidszorg, agrarische sector en de farmaceutische industrie. Kortom, alles waar zowel brandwerendheid als vochtbestendigheid vereist wordt. De plaat is direct geschikt voor eindafwerking met verf, behang of tegelwerk.
meer over Het lijmen op Masterimpact-RH

Tips voor het aanbrengen van tegels i.c.m. draingoten

In verband met het verbeteren van de hechting van de specie aan de drain deze vooraf bezanden. Vervolgens de bezande drain op de juiste hoogte stellen en hierbij rekening houden met de dikte van de tegel en een afschot van minimaal 1-1,5 cm per meter. De drain niet direct tegen de achtermuur plaatsen (m.u.v. de hiervoor bestemde wanduitvoeringen), maar rondom minimaal 10-15 cm vrijhouden van de muur.
Meer over het aanbrengen tegels i.c.m. draingoten

Lijmen en egaliseren op anydriet

Steeds vaker krijgt u in zowel de woning- als utiliteitsbouw te maken met calciumsulfaatgebonden gietvloeren, waaronder bijvoorbeeld de bekende anhydriet-gietvloeren. Deze vloeren zijn een alternatief voor met cement afgewerkte dekvloeren en vormen een prima ondergrond voor diverse vloerafwerkingen. Voor een optimaal resultaat gelden wel enkele belangrijke voorwaarden.
Meer over lijmen en egaliseren