Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Waterdicht Tegelwerk Systeem (WTS)

De tegenwoordige bouw kenmerkt zich door efficiënte en snelle bouwsystemen. Ook in de ‘natte ruimten’ staan de ontwikkelingen niet stil. Als vakman wordt u geconfronteerd met veelal vochtgevoelige bouwmaterialen in de badkamer. Een deugdelijke bescherming van de ondergronden kan schade aan het tegelwerk en aantasting door indringend vocht voorkomen.

Vanuit onze ruime ervaring op dit gebied, hebben we het Waterdicht Tegelwerk Systeem ontwikkeld. De opbouw van het systeem vormt een gegarandeerde bescherming van alle soorten ondergronden en rekent voorgoed af met al uw vochtproblemen.

1. Ondergrond voorbereiden en afdichten

Een goed begin is het halve werk. Zorg voor een droge, schone en vetvrije ondergrond. Strijk vochtabsorberende ondergronden zoals gips, cement en plaatmateriaal en enigszins afzandende ondergronden voor met 099 Dispersieprimer. Droogtijd 1-2 uur. Smeer hierna de wand/vloeraansluitingen en verticale douchehoeken in met 685 Eurocoat, druk hier 063 Euroband in en smeer dit vervolgens geheel dekkend af met 685 Eurocoat. Droogtijd ca. 12 uur. zijn en vrij van lijm- en voegresten.

WDT 1

2. Vochtgevoelige plekken voorbereiden en afdichten

Dicht naden en kieren rond leidingdoorvoeren, afvoerputten e.d. af met 685 Eurocoat. Bij vochtgevoelige vloeren (zoals hout en anhydriet) dient te allen tijde een douchebak en/of ligbad te zijn aangebracht. Vervolgens de gehele vloer voor het betegelen voorzien van een gesloten laag 685 Eurocoat. Dit geldt ook voor de vochtgevoelige wandondergronden zoals gips en hout (ca. 1,20 m1 uit de douchehoek). Droogtijd ca. 12 uur.

WDT 2

3a. Wandtegels lijmen

Lijm de wandtegels met de juiste pastategellijm (zie assortiment). De keuze is afhankelijk van de ondergrond en het type tegel. Houd rekening met een kitvoeg door de tegels niet strak tegen de vloer-/wand-/plafondaansluiting te plaatsen. Droogtijd ca. 24 uur.

WDT 3

3b. Wandtegels voegen

Voeg de wandtegels na minimaal 24 uur af met de waterdichte en flexibele 706 Speciaalvoeg WD of 717 Eurofine WD. Houd de verticale hoekvoegen vrij van voegmateriaal om deze na het voegen te kunnen afkitten met 880 Euroseal Silicone.

4a. Vloertegels lijmen op zand/cement dekvloer

Lijm de vloertegels in een gesloten, waterdichte laag 705 Speciaallijm d.m.v.

A. Vooraf met een vlakspaan een ca. 5 mm dikke aaneengesloten laag op de ondergrond aanbrengen. Hierop direct met de juiste lijmkam lijmrillen trekken, hierbij zo min mogelijk de vertanding tot de ondervloer doorzetten.

B. Eerst een gesloten laag 705 Speciaallijm van ca. 3 mm aanbrengen en minimaal 5 uur laten drogen, alvorens hierop lijmrillen aan te brengen. Droogtijd ca. 24 uur.

WDT 4a

4b. Vloertegels voegen

Voeg de vloertegels na minimaal 24 uur af met de waterdichte en flexibele 706 Speciaalvoeg WD of 717 Eurofine WD. Houd de horizontale hoekvoegen vrij van voegmateriaal om deze na het voegen te kunnen afkitten met 880 Euroseal Silicone.

WDT 5

5. Afkitten

Kit de horizontale en verticale in- en uitwendige hoekvoegen, de aansluiting tussen tegelwerk en de naden rond leidingdoorvoeren af met de blijvend elastische, schimmelbestendige 880 Eurocol Silicone. De voegen rondom de afvoerput of drain afkitten met 881 Euroseal Epoxy. Voor een optimale kitafdichting dienen de genoemde aansluitingen schoon en droog te zijn en vrij van lijm- en voegresten.

N.B. Zorg voor een goed afschot naar het putje,
(1 cm/m1); minimaal 25 cm vanaf de kant, bij voorkeur centraal in het douchegedeelte.

WDT 6

Tip: hoe breng je een kit aan?

• De koker boven de schroefdraad doorsnijden. Schroef vervolgens de spuitmond op de houder en snij de spuitmond op het juiste formaat schuin af.
• De 880 Euroseal Silicone gelijkmatig aanbrengen met een kitpistool waarbij de kit onder druk in de voegranden wordt gedrukt. Vermijd hierbij luchtopsluiting.
• Verwijder overtollige kit binnen 10 min. na het aanbrengen m.b.v. een speciale kitspatel of een afgezaagd (hoek van 45°) pvc-pijpje.
• Maak de spatel of het pvc-pijpje eerst goed vochtig in neutraal zeepwater zonder citrus.
• Als de spatel of het pijpje vol is deze leegschudden in de emmer met zeepwater.
• Strijk vervolgens met een natte vinger de kitvoeg na voor een gladde afwerking.

Niet alleen de kwaliteit van het systeem is bepalend voor een succesvolle afwerking met tegelwerk in de badkamer. Een deugdelijke constructieve opbouw is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel. Mede door een gericht advies en een intensieve begeleiding op de projecten kunnen wij ook hier onze expertise laten gelden. Het Waterdicht Tegelwerk Systeem is afgestemd op een normaal gezinsgebruik. Bij een intensiever gebruik behoudt Forbo Eurocol Nederland B.V. zich het recht voor extra voorzieningen te eisen. Dit geldt ook bij constructies met een verhoogd risico. Forbo Eurocol Nederland B.V. biedt een schriftelijke garantie van 6 jaar op het Waterdicht Tegelwerk Systeem, conform de UAV- en de GIW-garantiebepalingen, mits het werk uiterlijk één week voor aanvang is aangemeld. Bij twijfel over de te maken toepassingen vooraf contact opnemen met onze afdeling Technische Adviezen. Zie ook de informatie op de productinformatiebladen.

Download

  • Folder -DHZ tegellijmen

    DHZ tegeltechniek