Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Tips en adviezen vloertechniek

Lijmen en egaliseren

Steeds vaker krijgt u in zowel de woning- als utiliteitsbouw te maken met calciumsulfaatgebonden gietvloeren, waaronder bijvoorbeeld de bekende anhydriet-gietvloeren. Deze vloeren zijn een alternatief voor met cement afgewerkte dekvloeren en vormen een prima ondergrond voor diverse vloerafwerkingen. Voor een optimaal resultaat gelden wel enkele belangrijke voorwaarden.
Meer over lijmen en egaliseren

920 3b

Restvocht bij vloeren

Om de bouwkosten zo laag mogelijk te houden, wordt getracht de woning of het kantoor in een zo kort mogelijke tijd te bouwen. Met andere woorden hoe korter de bouwtijd, hoe lager de kosten. Reden genoeg dat de snelle bouwmethoden zich steeds verder ontwikkelen. Hierdoor wordt de tijd tussen de ruwbouw en de afbouw steeds korter.
Meer over restvocht bij vloeren
Tabel toegestaan restvochtpercentage

Stroomgeleidend verlijmen

Regelmatig worden er bij onze afdeling Technische Adviezen vragen gesteld over stroomgeleidende toepassingen. Zoals wanneer dient vloerbedekking stroomgeleidend te worden geïnstalleerd? Is een stroomgeleidende lijm persé nodig onder een geleidende vloerbedekking? Wat is het verschil tussen anti-statisch en stroomgeleidend?
Meer over stroomgeleidend verlijmen

615 emmer met kam

Stralen of frezen?

In de praktijk (met name in de renovatiemarkt) komt men een grote verscheidenheid aan ondervloeren tegen, welke al dan niet zijn voorzien van oude lijmrestanten, egalisatielagen of oude coating- en verflagen. Voordat men deze vloeren gaat renoveren (egaliseren) dient men zich te allen tijde af te vragen:
Meer over stralen of frezen

Waar let je op bij het beoordelen van een ondervloer? 5 tips!

Elke project- en woninginrichter weet dat je voor een perfecte vloerafwerking een optimale ondervloer nodig hebt. Dat betekent dus: goed controleren en beoordelen en alle voorbereidingen treffen die nodig zijn. Waar let je vooral op? 5 tips!
Meer over beoordelen ondervloerkwaliteit

ondervloer 2

Druksterkte- en vlakheidsklassen ondervloeren

Het klinkt zo vanzelfsprekend dat voor een goede installatie van vloerbedekking een vlakke ondervloer met een voldoende druksterkte nodig is. De vraag die u zich vooraf zou moeten stellen luidt: welke specifieke eisen stelt de opdrachtgever aan de vloer? Dit geldt zowel voor nieuwbouwvloeren als voor renovatieprojecten.
Meer over druksterkte- en vlakheidsklassen

Voorkom doortekening in PVC en rubber vloerbedekking

U kent het wel: de PVC/rubber vloerbedekking is strak en naadloos sluitend gelegd, maar dan blijkt er zich toch enig reliëfverschil in het oppervlak af te tekenen (zie foto). Vooral bij strijklicht is dit goed te zien. Hieronder leest u, hoe u deze doortekening zoveel mogelijk kunt voorkomen.
Meer over doortekening

doortekening 3a

Verlijmingsadvies Technea Variotherm

Variotherm vloerverwarming variokomp is een systeem dat bestaat uit verschillende onderdelen. Op de ondervloer, bijv. een zand/cement dekvloer, wordt allereerst de Compact-plaat aangebracht. Dit is een gipsvezelplaat van Xella, een plaatmateriaal samengesteld uit gips en cellulosevezels waarin speciale noppen zijn gefreesd. Tussen de noppen wordt de Variomodule-buis vastgeklemd.
Meer over Technea Variotherm

Zo egaliseer je houten platen en gipsvezelplaten

Forbo Eurocol levert krachtige en prettig verwerkbare egaliseermiddelen voor elk type ondergrond. Maar hoe ga je ook weer te werk op een ondervloer van houten platen of gipsvezelplaten? 5 tips!
Meer over egaliseren van houten platen

houten vloer 2