Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Vloeroplossingen voor kantoren

Een gezonde werkomgeving

Wie zich prettig voelt, is een leukere collega, slaapt beter, is gezonder en minder vaak ziek. Akoestiek, licht en luchtkwaliteit hebben allemaal invloed op de werkruimte. Onze kantoorvloeren dragen hier positief aan bij.

Greystar office

Onze expertise in kantoren

Een fijne werkplek maakt je productiever

Je wordt productiever, bent aardiger voor je collega’s en hebt energie voor tien. Maar wat is een prettige werkomgeving? Er zijn veel factoren die daar invloed op hebben, zoals licht, luchtkwaliteit, akoestiek, maar ook het interieur.

De vloer heeft meer impact op fysiek en mentaal welbevinden van medewerkers dan je misschien zou denken. Een goede vloer absorbeert geluid, is hygiënisch te reinigen en zorgt er zelfs voor dat de verlichting in een werkruimte optimaal is. Alles bij elkaar opgeteld, moet een goede kantoorvloer aan heel wat eisen voldoen.

Met meer dan 100 jaar ervaring durven we wel te zeggen dat we voor elke kantoorruimte een passende vloer hebben.

Ruimtes

Ruimtes bij kantoren

 • KLM Crew Training Center

  Entrees en uitgangen

  De eerste indruk van een gebouw

  Entrees en uitgangen

  De entreevloer is fundamenteel voor de kantooromgeving. Een goed ontworpen entreesysteem voorkomt dat vuil en vocht worden meegevoerd en verlengt daardoor de levensduur van de vloeren binnen. Het verlaagt de schoonmaak- en onderhoudskosten en de kans op letsel door uitglijden. Met zowel textiele (Coral) als rigide (Nuway) entreesystemen in ons portfolio kunnen wij voor iedere situatie een entree oplossing bieden.

  Kies een vloer die:
  ● gemakkelijk schoon te maken is
  ● uitglijden en struikelen vermindert
  ● het interieur beschermt

 • BE unisensor 2018-9

  Gangen en circulatiegebieden

  Duurzaamheid en slipweerstand

  Gangen en circulatiegebieden

  Gangen zijn drukke, lawaaierige plaatsen en vragen om duurzame en veilige vloeren. We hebben een reeks producten die duurzaamheid, geluidsreductie en snelle installatie kunnen bieden, terwijl ze ook een uitstekende duurzaamheid en slipweerstand hebben. Zo zien uw gangen er niet alleen geweldig uit, maar zijn ze ook veilig en praktisch.

  Kies een vloer die:
  ● duurzaam is
  ● geluid vermindert
  ● slipvast is
  ● gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is

 • office

  Vergaderruimtes

  Akoestiek en comfort

  Vergaderruimtes

  Vergaderruimten moeten een comfortabele maar inspirerende plek zijn waar personeel en bezoekers zich kunnen uiten en gedachten en ideeën met elkaar kunnen delen. Daarom zijn comfort en esthetische mogelijkheden belangrijk om te overwegen bij het creëren van een vergaderruimte.

 • Primo Small Goods Head Office - Allura flex

  Keukens en kantines

  Hygiënische vloeren

  **Keukens en kantines*

  In keukens en bedrijfsrestaurants staat veiligheid voorop. In dergelijke omgevingen is een vloer met uitstekende antislip-eigenschappen cruciaal om het risico op ongevallen te minimaliseren. Duurzaamheid en gemakkelijk schoon te maken zijn ook de belangrijkste aandachtspunten in deze gebieden. Forbo begrijpt jouw ​​behoeften en daarom hebben we vloeroplossingen ontwikkeld die levenslang slipvast zijn en veiligheidsoplossingen bieden voor een breed scala aan toepassingen.

  Kies een vloer die:
  ● slipvast is
  ● duurzaam is
  ● gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is

 • Adidas Office Italy

  Kantoorruimtes

  Een gezonde werkomgeving

  Kantoorruimtes

  De perfecte werkplek is een omgeving waar je medewerkers zich prettig, veilig en geïnspireerd kunnen voelen. Kleur, licht, akoestiek, het heeft allemaal invloed op de aandacht en concentratie van medewerkers op de werkplek. Forbo biedt een scala aan oplossingen die aan al deze eisen voldoen. Bij het zoeken naar de juiste vloer in de werkomgeving zijn dit de belangrijkste elementen om rekening mee te houden.

  Kies een vloer die:
  ● een inspirerende sfeer biedt die de concentratie bevordert
  ● gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is
  ● duurzaam is
  ● bijdraagt aan een gezond binnenmilieu
  ● het geluidsniveau verlaagt

 • Forbo Surestep Laguna 181592 Lava

  Sanitaire ruimtes

  Verminder het risico van uitglijden en vallen

  Toilets

  In kantoorfaciliteiten is slipweerstand van het grootste belang in gebieden waar water of gemorst materiaal de veiligheid onder de voeten in gevaar kan brengen. Personeel en bezoekers hoeven zich geen zorgen te maken over uitglijden en struikelen bij het betreden van uw toiletvoorziening. Ons Step-assortiment vermindert het risico op uitglijden in natte ruimtes aanzienlijk en creëert toch een modern, fris interieur.

  Kies een vloer die:

  ● slipvast is
  ● duurzaam is
  ● gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is

Producten

Aanbevolen producten voor kantoren

Flotex – hightech vloerbedekking

Flotex hightech vloerbedekking is de perfecte oplossing voor kantoren waar het aantal medewerkers en verplaatsingen van stoelen een duurzame vloerbedekking vereisen. Het is slipvast, comfortabel en heeft een uitstekende geluidsabsorptie tot 20 dB. Flotex is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en stimulerende dessins en wordt aangeboden in een banen-, tegel- en plankformaat. Flotex heeft ook het Allergy UK Seal of Approval en bevat tot 52% gerecycled materiaal.
Naar de Flotex collectie

Forbo Buero Flotex-Planks
Tessera

Tessera – tapijttegels

Tessera heeft een ruim assortiment aan tapijttegels met meerdere constructies. Er zijn verschillende formaten beschikbaar, waaronder planken en XL-tegels, waardoor een creatief vloerontwerp mogelijk is. Het reduceert contactgeluid tot wel 30dB. Willekeurige legreeksen zijn beschikbaar, waardoor installatieafval tot 2% wordt verminderd.
Naar de Tessera collectie

Naaldvilt

De robuuste, slijtvaste eigenschappen van onze naaldviltvloeren maken ze ideaal voor ruimtes met veel verkeer of waar stoelen met wielen waarschijnlijk worden gebruikt. Naaldvilttapijt biedt vaak een kostenefficiënt alternatief voor conventionele kamerbreed tapijt in intensief gebruikte ruimtes die een praktische en duurzame vloerbedekking van textiel nodig hebben.
Naar de Naaltvilt collectie

Needlefelt
Fox Latin American Channels

Marmoleum – linoleum in banen of tegels

Onze Marmoleum vloeren zijn natuurlijke vloeren die worden geassocieerd met duurzaamheid, duurzaamheid, hoge kwaliteit en innovatief design, waardoor Marmoleum een ​​ideale vloerbedekking is voor kantooromgevingen.

Marmoleum is gemaakt van natuurlijke grondstoffen en is de meest duurzame vloerkeuze. Het is een CO[^ 2] neutraal geproduceerde vloerbedekking. De meer dan 300 kleuren en dessins zorgen voor prachtige, kleurrijke vloerontwerpen.

Alle Marmoleum vloeren hebben een Topshield pro-afwerking, wat betekent dat ze kras- en slijtvast zijn. Dit maakt Marmoleun tot een gemakkelijk te onderhouden vloer die lang mooi blijft. Naar de Marmoleum collectie

Bulletin Board & Furniture Linoleum

Ons Bulletin Board prikbord biedt een praktische, eenvoudige oplossing om gedachten en ideeën te verzamelen en uit te wisselen wanneer mensen plannen, creëren en ontmoeten. Bulletin Board is een volledig natuurlijk materiaal dat kan worden toegepast in ingelijste of gemonteerde prikborden of direct op de muur. Het oppervlak is tactiel en kleurrijk en vormt een decoratief element in uw ruimte.

Forbo Furniture Linoleum is een natuurlijk oppervlaktemateriaal dat de finishing touch vormt voor alle hoogwaardige meubelontwerpen zoals bureaus, stoelen, krukken, kasten, deuren en displays. Furniture Linoleum staat bekend om zijn elegantie en duurzaamheid en straalt hoge kwaliteit en finesse uit. Het matte oppervlak en de warme, zachte textuur maken het tot een unieke oppervlakte-oplossing.
Naar de Bulletin Board collectie
Naar de Furniture Linoleum collectie

Bulletin Board
T-Mobile office Prague

Allura – luxe vinyl tegels

Ben je op zoek naar de esthetiek van natuurlijke houten en stenen vloeren met de voordelen van sterke en comfortabele vinyltegels? Ontdek onze Allura LVT-collecties. Warm onder de voeten, uitstekende maatvastheid, eenvoudige installatie en onderhoud. We bieden onze LVT-ontwerpen aan in verschillende constructies om ervoor te zorgen dat er altijd een geschikte keuze is voor jouw toepassing.
Naar de Allura collectie

Eternal – vinyl

Een vinyl voor algemeen gebruik, perfect voor wachtruimtes waar een duurzame oplossing cruciaal is. Eternal is verkrijgbaar in realistische houteffecten, steen- en abstracte dessins, een breed kleurenpalet en enkele digitaal geprinte beelden die zijn ontworpen om te inspireren.
Naar de Eternal collectie

Eternal de Luxe 3047
Sarlon | Modul'up 2021

Sarlon | Modul’up – akoestisch vinyl

Forbo Flooring heeft meer dan 30 jaar ervaring en branchekennis op dit specialistische gebied en heeft meer dan 100 miljoen m2 aan akoestische vloerbedekkingen geproduceerd. Sarlon | Modul'up is ftalaatvrij en biedt een breed scala aan kleuren en dessins.

Sarlon | Modul’up is een uitstekende allround performer, ideaal voor wachtruimtes waar geluidsoverlast een probleem kan zijn. Het heeft een contactgeluidreductie van 15-19 dB, vereist een minimum aan reiniging en onderhoud en is verkrijgbaar in een uitgebreide reeks kleuren en dessins.
Naar de Sarlon | Modul’up collectie

Step – antislip vinyl

Step is perfect voor gebieden die vatbaar zijn voor morsen, de Step-collectie biedt verschillende niveaus van slipweerstand van r10-r12. PUR parelmoerafwerking betekent dat Step bestand is tegen schuurplekken en het gemak van reiniging en onderhoud verbetert. Deeltjes in de slijtlaag van alle Forbo Step-veiligheidsvloeren garanderen levenslange duurzame slipweerstand. Step is verkrijgbaar in meer dan 60 dessins in hout- en steeneffecten.
Naar de Step collectie

Step
Fabscrap F50004 & F50037

Sphera – homogeen vinyl in banen

De SMART-top oppervlakteafwerking zorgt ervoor dat Sphera een hoge weerstand heeft tegen chemicaliën, krassen en vlekken, waardoor het een perfecte vloeroplossing is voor omgevingen met veel verkeer. Sphera is een homogeen vinyl dat gemakkelijk te reinigen en ftalaatvrij is, wat zorgt voor een hygiënisch binnenklimaat. De in-line coating en daaropvolgende reliëfdruk zorgen voor een superieure uitstraling en duurzaamheid.
Naar de Sphera collectie

Nuway & Coral - entreesystemen

Door vuil en vocht bij de entree buiten te houden, kunnen schoonmaakkosten tot 65% worden bespaard. Onze Nuway-collectie is de erkende marktleider in geconstrueerde entreesystemen. Nuway-toegangssystemen bieden een uitstekende eerste verdedigingslinie tegen grond en vocht die een gebouw binnendringen, op de zolen van schoenen en het loopvlak van verkeer op wielen. Het helpt om je binnenvloerbedekking droger en schoner te houden en voorkomt uitglijden.

Onze Coral-collectie is al 50 jaar het marktleidende merk voor schoonloopmatten van textiel. Het biedt meer keuze dan ooit tevoren met aantrekkelijke en duurzame reinigingssystemen en is verkrijgbaar in stijlen en constructies voor alle toepassingen, budgetten en esthetische vereisten. Coral schoonloopmatten verlengen de levensduur van je vloer verlengen en verlagen de schoonmaakkosten en het risico op uitglijden aanzienlijk.
Naar entreesystemen

Moso International

Eigen ontwerp

Eigen ontwerp

Zo veel keuze, maar niets kunnen vinden? Heb je zelf een geweldig of uniek idee? Met digitale print zijn de mogelijkheden grenzenloos. Neem Aquajet, een methode waarbij het ontwerp wordt uitgesneden door middel van een straal water onder hoge druk. Maar ook met digitale print op Flotex of vinyl zijn er veel mogelijkheden.

Custom Flooring logo

Digitaal geprint vinyl

Onze geavanceerde digitale printtechnologie maakt opvallende vloerontwerpen mogelijk die niet kunnen worden bereikt met conventionele printtechnieken. Hiermee kun je jouw eigen unieke vloer ontwerpen in de hoge kwaliteit van ons heterogene vinyl.

Kies uit duizenden afbeeldingen die zijn gelicentieerd en klaar om te worden gereproduceerd of ontwerp je eigen vloer. Ongeacht het type, de grootte, de schaal of de complexiteit van het ontwerp, onze digitale print levert haarscherpe en levendige afbeeldingen dankzij 6 kleuren, 600 dpi (hoge resolutie) digitale prints.
Meer informatie over digitale print

Digital printed vinyl

Flotex Vision digital print

Onze geavanceerde digitale printtechnologie maakt opvallende vloerbeelden mogelijk die niet kunnen worden bereikt met conventionele printtechnieken. Hiermee kunt u uw eigen unieke vloer ontwerpen in de hoge kwaliteit van onze heterogene vinylplaten.

Kies uit duizenden afbeeldingen die zijn gelicentieerd en klaar om te worden gereproduceerd of ontwerp uw eigen vloer. Ongeacht het type, de grootte, de schaal of de complexiteit van het ontwerp, onze digitale print levert haarscherpe en levendige afbeeldingen dankzij 6 kleuren, 600 dpi (hoge resolutie) digitale prints.

Bezoek onze Flotex vision website en ontdek de ontwerpen

Flotex Vision

Ontwerpen met Marmoleum

Ben je op zoek naar iets unieks op jouw vloer? Dat ook duurzaam en milieuvriendelijk is? Onze Ontwerpen met Marmoleum vloeren bieden je precies dat. Met onze Aquajet-techniek kunnen we de meest precieze en gedetailleerde vloerontwerpen creëren. Van lasergegraveerde Marmoleumtegels tot spannende ontwerpen gemaakt door internationale ontwerpers.
Ontdek onze Aquajet mogelijkheden

Marmoleum Aquajet

Coral Logo schoonloopmatten

Geweldige looks voor een geweldig welkom. Forbo biedt een op maat gemaakte print en uitgesneden ontwerpservice om jouw eigen unieke entreemat te creëren. Forbo Coral Logo schoonloopmatten behouden hun uiterlijk en houden jarenlang vuil en vocht buiten.
Naar Coral Logo

Coral logo entrance flooring

Luchtkwaliteit

Luchtkwaliteit

Eén van de belangrijkste problemen in de werkomgeving is een slechte luchtkwaliteit. De oorzaak is vaak slechte ventilatie en verdamping van vluchtige organische stoffen uit oa. meubels en vloeren. Door de luchtkwaliteit te verbeteren – met bijv. een klimaatbeheersingssysteem i.s.m. natuurlijke ventilatie – werken mensen prettiger. Ook een individueel regelbare temperatuur heeft positieve effecten op de productiviteit. Onderzoek wijst uit dat een betere luchtkwaliteit leidt tot een verhoogde productiviteit van maar liefst 11%.

Ook de vloer heeft invloed op de luchtkwaliteit. Mede daarom maken wij ons Marmoleum van uitsluitend natuurlijke grondstoffen. De vinylvloeren van Forbo Flooring zijn ftalaatvrij en zorgen niet voor schadelijke emissies. Door vloeren op de juiste manier te reinigen, voorkom je zo veel mogelijk opdwarrelen van stof. Ook dit komt de luchtkwaliteit ten goede.

Begin bij de bron

Veel experts zijn van mening dat de combinatie van een klimaatbeheersingssysteem en natuurlijke ventilatie de beste oplossing is, omdat het een optimale balans geeft tussen energieverbruik en kwaliteit van het klimaat en luchtkwaliteit. Ook de plafondhoogte in kantoren speelt een rol: hoe hoger het plafond, hoe meer ruimte er is voor zogenaamde luchtlagen (diverse temperatuurlagen). Dit resulteert in een effectieve natuurlijke luchtverplaatsing en biedt meer mogelijkheden voor luchtinlaat.

Een effectieve methode om een ​​ander deel van dit probleem op te lossen, is het aan de bron aan te pakken, zoals bij printers en kopieerapparaten, en tegelijkertijd materialen met een hoge VOS-emissie (vluchtige organische stoffen) uit te sluiten. Het hebben van een kantoor met planten en stromend water is een geweldige manier om luchtverontreinigende stoffen te verminderen, aangezien deze twee eigenschappen helpen bij het verwijderen van koolmonoxide en andere gifstoffen of onzuiverheden. Het gebruik van vloerbedekkingen met een laag VOS-gehalte, wandpanelen, verf en stoffering kan ook helpen om de luchtkwaliteit binnenshuis te optimaliseren.

The Gem
Slachtofferhulp, NL

Gezond binnenklimaat

Dus hoe vertaalt zich dat in vloeren op kantoor? Het is onze missie om producten te ontwerpen en aan te bieden die op een positieve manier bijdragen aan de gezondheid en het comfort van het individu.

• onze vloeren zijn gegarandeerd vrij van verboden giftige stoffen
• onze vloeren hebben een lage tot bijna nul productemissie
• onze producten zijn ftalaatvrij
• ons portfolio biedt bewezen oplossingen tegen allergenen en fijnstof

Allergy UK Seal of Approval™

Onze Flotex gevlokte vloeren en Marmoleum linoleum vloerbedekkingen hebben het prestigieuze Allergy UK Seal of Approval™, omdat ze bij het juiste reinigings- en onderhoudsregime geen huisstofmijten of allergenen bevatten, wat bijdraagt ​​aan een betere luchtkwaliteit binnenshuis en meer comfort voor werknemers en bezoekers.

Allergy UK

Akoestiek

Slechte akoestiek in de werkomgeving verlaagt productiviteit

Studies hebben aangetoond dat een slechte akoestiek de belangrijkste hinderfactor is in een kantooromgeving. Slechte akoestiek heeft invloed op het vermogen van werknemers om vitale informatie vast te houden en veroorzaakt gevoelens van stress en vermoeidheid. Een typisch kantoor genereert geluidsniveaus van 54 A-gewogen decibel of meer, boven de aanbevolen 45 dB. Idealiter sluit de akoestische vormgeving van een kantooromgeving aan bij de activiteiten van de gebruikers. Het loont de moeite om aandacht te besteden aan duurzame akoestische ontwerpoplossingen, aangezien deze de productiviteit en gezondheid van werknemers kunnen waarborgen. Hiermee voorkom je op langere termijn de hoge kosten van verzuim of productiviteitsverlies.

De vloer speelt een belangrijke rol in de akoestiek van kantoren en daarom meten we de decibelimpact van elk van onze vloeren. Op basis hiervan kunnen wij je adviseren over de optimale vloeroplossing voor vermindering van contact- en omgevingsgeluid in jouw ruimtes.

Innovatie heeft geleid tot een aantal backings met verbeterde akoestische prestaties. Forbo levert textiele softback vloeren die tot 30 dB aan contactgeluid kunnen absorberen.
Lees meer over onze akoestische vloeren

Greystar, Picture Ossip van Duivenbode
Le Village

De invloed van licht

(Dag)licht en prestaties

Daglicht en verlichting hebben invloed op de productiviteit op het werk. Bij het ideale licht hoef je minder te knijpen met je ogen of je juist heel erg in te spannen om goed te zien. Ook de vloer heeft invloed op licht. In dit verband zijn de zogenoemde LRV’s (lichtreflectiewaarden) belangrijk.

Wij leveren die gegevens bij de vloer. Zo zorg je niet alleen voor voldoende licht, maar bespaar je ook op verlichting. Hoe lichthinder tot productiviteitsverlies kan leiden? Da’s eigenlijk heel simpel: storende reflecties in een computerscherm of slechte contrasten leiden tot verliezen van tientallen procenten. In bepaalde omstandigheden is het goed om op te passen met sterk glimmende vloeren, die kunnen zorgen voor hinderlijke reflecties. Voor elk kantoor bieden wij een passende vloer.

Tessera Create space
Flotex planks ombré

Referenties

Laat je inspireren door onze referenties

Kantoren over de hele wereld maken gebruik van Forbo vloeren. Bekijk onze ​​referentiepagina en laat je inspireren door referentieprojecten in Nederland en de rest van de wereld.
Bekijk onze referenties

Qlik

Vloervisualiser

Om jouw ruimte te ontwerpen en te beslissen welke vloer het beste past, hebben we verschillende tools en services. Onze Vloervisualiser helpt je om onze vloeren in elke omgeving te plaatsen, en zelfs te combineren, zodat je kunt zien hoe het eruit ziet.Aan de slag met onze Vloervisualiser

Forbo FloorVisualizer Office smartphone