Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Industriële vloeren

Hoogwaardige Industrie

Forbo Flooring is een internationaal marktleider met een schat aan ervaring en kennis op het gebied van ESD- en cleanroomvloeren.

Sphera EC 450000 white

Industrie

Grip op de werkvloer

Forbo biedt tal van vloeroplossingen voor kritische, gevoelige en productie omgevingen zoals cleanrooms, computerruimtes, laboratoria en elektronica assemblages. Of het nu gaat om ESD veiligheid, chemische resistentie, dynamische belastbaarheid, explosiegevaar of extreem lage emmissies, Forbo biedt producten die voldoen aan de hoogste eisen die gelden in deze omgevingen.

Colorex

Sectoren en Industrieën

Sectoren en Industrieën

 • Microchip

  Elektronica industrie

  ESD vloeren: permanente veiligheid

  Elektronica industrie

  Vloeren in de elektronica- en hightechindustrie moeten aan strenge voorwaarden voldoen. Deze industrie​ wordt gekenmerkt door elektrostatische ontladingen die gevoelige elektronische apparatuur beschadigen, ongewenste stofophoping veroorzaken, explosieven en oplosmiddelen ontsteken. Het voorkomen van elektrostatische persoonsoplading en -ontlading, is daarom het belangrijkste doel in "ESD Protected Areas"(EPA) zoals elektronica fabricage, assemblage, mechatronica en datacenters.

  De juiste vloer speelt hierin een cruciale rol.
  ESD-vloeren hebben geleidende eigenschappen die de ongewenste statische elektriciteit onder controle houden.

 • Life sciences

  Life sciences sector

  Vertrouwen is goed, controle is beter

  Life sciences

  In MedTech, BioTech, Food en Farma spelen cleanroom classificaties een grote rol. De zuiverheid en besmettelijkheid van lucht en oppervlakten moet worden beheerst. Emissies en zwevende deeltjes in de lucht kunnen een belangrijke bron van vervuiling en besmetting zijn.

  Ze kunnen niet alleen productieverlies veroorzaken, het kan ook leiden tot bijvoorbeeld corrosie en productdegradatie. ISO-normen en GMP-voorschriften in deze, vereisen consistente resultaten die op regelmatige basis kunnen worden geverifieerd..

  Vanwege deze eisen bevelen wij onze Colorex en Sphera SD/EC gamma's aan. Geschikte producten zijn Colorex SD, Colorex EC, Colorex Plus EC, Sphera SD en Sphera EC.

 • Colorex Plus Quartz

  Productie en Assemblage

  Grip op de werkvloer

  Automobiel industrie

  De vooruitgang in de auto-technologie gaat gepaard met een nog betere controle van vervuiling en statische ontlading in de productieomgeving. Of u nu een chipfabrikant, een eersterangs leverancier of -onderdelenfabrikant bent, wij bieden de juiste vloer om uw bedrijf en product te beschermen tegen alle vormen van elektrische ontlading.

  Voor dit segment bevelen wij onze Colorex en Sphera SD | EC collectie aan. Naast een geleidende en dissapatieve optie, is er ook een Plus collectie voor een snelle installatie. Kostenefficiënt, herbruikbaar en geen verlies van kostbare tijd door stilstand.

 • Colorex

  Algemene Industrie

  Geschikt voor zware belasting

  Algemene industrie

  Vloeren in industriële omgevingen hebben te kampen met specifieke problemen, vooral in ruimtes die intensief worden gebruikt. Colorex is ontworpen voor alle industriële ruimtes, dus ook voor zwaar gebruik. De tegels worden gesneden uit homogene blokken materiaal die zijn geperst onder extreem hoge druk waardoor de belastbaarheid zeer hoog is.

 • Flotex linear stratus and cirrus combined

  Kantoren en algemene ruimtes

  Totaalleverancier in vloeroplossingen

  Kantoren en algemene ruimtes

  Op de meeste industriële locaties of in fabrieken zijn er ook ruimtes waar reguliere vloerbedekking nodig is, zoals kantoren, vergaderruimtes of gangen. Of ruimtes waar vloerbedekking met speciale eigenschappen nodig zijn. Van entreesystemen tot antislip en waterbestendig, van geluidreductie tot bacteriostatisch en bacteriedodend. Welke eigenschappen u ook zoekt, Forbo biedt als totaalleverancier een vloeroplossing voor elke situatie.

Producten

Producten voor gebruik in de industrie-sector

Colorex SD - dissipatief

Colorex SD is een statisch dissipatieve homogene vloerbedekking in tegelformaat met permanente ESD eigenschappen. Colorex SD garandeert een veilige elektrostatische ontlading gedurende de hele levensduur. Een perfecte oplossing voor kritische ruimtes zoals cleanrooms, laboratoria, operatiekamers en voor veeleisende productielocaties zoals in life sciences, farma en elektronica industrie.
Bekijk onze Colorex SD collectie

Colorex SD 150201 cleanroom
Colorec EC 250201 Everest

Colorex EC - elektrisch geleidend

Colorex EC is een elektrisch geleidende vloerbedekking in tegelformaat met permanente ESD eigenschappen, ongeacht de luchtvochtigheid in de ruimte. Bij Colorex EC worden statische ladingen veilig afgevoerd, gegarandeerd voor de hele levensduur
Colorex EC voldoet aan de strengste vereisten voor de emissie van deeltjes en gassen en helpt zo het risico op verontreiniging tot een minimum te beperken.
Bekijk onze Colorex EC collectie

Colorex Plus - losleg

Colorex Plus is een hoogwaardig vloerbedekkingssysteem dat bestaat uit losleg tegels voor toepassingen waar stilstand of een dure voorbereiding van de ondervloer geen optie is. Colorex Plus kan worden geïnstalleerd zonder onderbreking van werkzaamheden en is na installatie direct klaar voor gebruik, zelfs voor zware belasting als vorkheftrucks. Colorex Plus is beschikbaar als geleidende (EC), niet- geleidende en antislip (R10) uitvoeringoptie, een basisoptie en een antislip optie (R10).
Bekijk onze Colorex Plus collectie

Colorex Plus
Sphera SD 550000 550049

Sphera SD - dissipatief

Sphera SD is een homogeen vinyl met statisch dissipatieve eigenschappen, verkrijgbaar in banen. De fijne structuur zorgt voor een makkelijk te reinigen, mat oppervlak.
De collectie is speciaal ontworpen om bescherming te bieden tegen elektrostatische ontladingen en deeltjes in uiterst gevoelige omgevingen, zoals farmaceutische bedrijven, medtechbedrijven en gezondheidsinstellingen.
Bekijk onze Sphera SD collectie

Sphera EC - elektrostatisch geleidend

Sphera EC is homogeen vinyl met elektrostatisch geleidende eigenschappen, verkrijgbaar in banen. Om een constant hoge kwaliteit te garanderen, zijn geleidende zwarte koolstofdeeltjes toegevoegd. De gemarmerde chips geven de vloer een zachte authentieke uitstraling. Sphera EC is uitermate hygiënisch en biedt continu bescherming tegen elektrostatische ontladingen.
Bekijk onze Sphera EC collectie

Sphera EC 45000
Marmoleum Ohmex

Marmoleum Ohmex - elektrisch geleidend en duurzaam

Marmoleum Ohmex is een geleidende linoleumvloerbedekking die uitstekende duurzaamheid combineert met verbeterde elektrische weerstand (<1-108 Ω (in overeenstemming met EN1081).
Dit zorgt voor persoonlijke veiligheid en beschermt apparatuur die gevoelig is voor statische elektriciteit, zoals computers en andere elektronische apparaten.
Marmoleum Ohmex is gemaakt van natuurlijke grondstoffen waardoor het een zeer duurzame keuze is voor geleidende vloeren
Bekijk onze Marmoleum Ohmex collectie

Step Antislip Vinyl

Antislip vinyl kan in elke ruimte en omgeving worden toegepast, omdat slipweerstand een belangrijke overweging is bij het creëren van veilige werk- en openbare omgevingen. De Forbo Step collectie combineert uitstekende antislip eigenschappen met een gedifferentieerde esthetiek en, door het gebruik van nieuwe 'Step Crystals', biedt elke kleur een schone, frisse look en verbeterde reinigings- en onderhoudseigenschappen
Bekijk onze Step Antislip collectie

Step safety vinyl
City office Venlo

Marmoleum – in zowel banen als tegels

Marmoleum, gemaakt van natuurlijke en hernieuwbare materialen. Het is de meest duurzame vlakke veerkrachtige vloer die er is: Marmoleum is CO2 neutraal geproduceerd en draagt niet bij aan klimaatverandering. Met Marmoleum kies je voor een vloer die bijdraagt aan een betere wereld voor huidige en toekomstige generaties.

Met meer dan 300 kleuren en dessins zit er altijd wel een kleur bij die in het ontwerp past. Dankzij de unieke Topshield pro-finish is Marmoleum kras- en slijtvast, eenvoudig te onderhouden en reinigen en zorgt voor langdurig behoud van uitstraling.
Bekijk onze Marmoleum collectie

Flotex – hightech textiele vloerbedekking

Flotex hightech vloerbedekking is de perfecte oplossing voor kantoren waar het aantal medewerkers en verplaatsingen van stoelen een duurzame vloerbedekking vereisen. Het is slipvast, comfortabel en heeft een uitstekende geluidsabsorptie tot 20 dB. Flotex is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en stimulerende dessins en wordt aangeboden in een banen-, tegel- en plankformaat. Flotex heeft ook het Allergy UK Seal of Approval en bevat tot 52% gerecycled materiaal.
Bekijk onze Flotex collectie

Flotex Linear Cirrus
Tessera

Tessera – tapijttegels

De kantoorgebouwen van tegenwoordig moeten flexibel zijn, denk maar aan kantoortuinen en flexplekken. Een modulaire vloer sluit daar ideaal op aan en maakt ruimtes sfeervol, functioneel en flexibel. Tapijttegels kunnen snel geïnstalleerd worden, maar ook snel worden verwijderd of aangepast aan de nieuwe omstandigheden. Daarbij worden, tegen lage aanpassingskosten, de werkzaamheden van collega's minimaal onderbroken.
Bekijk onze Tessera collectie

Allura – luxe vinyltegels

Ben je op zoek naar een houten of stenen vloer die niet van echt te onderscheiden is en de voordelen heeft van sterk en praktisch vinyl? Kies dan voor onze Allura LVT-collecties. De Allura collectie wordt volledig in onze fabriek in Coevorden ontworpen en geproduceerd, waardoor je verzekerd bent van een kwaliteitsvloer van Nederlandse bodem. Of je nu gaat voor Allura dryback, Flex loslegtegels of Allura Click, je bent verzekerd van het mooiste ontwerp, de hoogste kwaliteit en een ruime keuze uit mooie designs.
Bekijk onze Allura collectie

The Gem
Nuway Grid Wellington Academy

Nuway & Coral - entreesystemen

Nuway biedt een breed scala aan enkel- en dubbelzijdige, op bestelling gemaakte matten die een uitstekende eerste bescherming bieden tegen het binnendringen van vocht en vuil in uw gebouw. Schoonmaakkosten kunnen tot 65% worden bespaard. Het helpt om uw binnenvloerbedekking droger en schoner te houden en voorkomt ook uitglijden.

Onze Coral-collectie is al 50 jaar het marktleidende merk voor entreesystemen van textiel. Het biedt meer keuze dan ooit tevoren met aantrekkelijke en duurzame reinigingssystemen en is verkrijgbaar in dessins en constructies voor alle toepassingen, budgetten en esthetische vereisten. Coral-entreesystemen kunnen de levensduur van uw vloer verlengen en de schoonmaakkosten en het risico op uitglijden aanzienlijk verminderen.
Bekijk onze collectie entreesytemen

Wat is ESD?

Elektrostatische ontlading

ESD is de afkorting van Electro Static Discharge (elektrostatische ontlading). Dit wordt gezien als een miniatuurvonk die van een elektrisch geladen oppervlak overspringt naar een ander oppervlak of de mens. Dit gebeurt bijvoorbeeld door wrijving van stoffen of door het botsen van deeltjes zoals poeder en hagel. De spanning kan oplopen tot meer dan 10.000 Volt. Statische elektriciteit is dus gevaarlijk voor mens en apparatuur.

De meeste mensen realiseren zich niet dat elektrostatische ontlading (ESD) schade kan veroorzaken zonder dat dit wordt opgemerkt. Dit onzichtbare fenomeen beschadigt bijvoorbeeld elektronische apparaten of componenten en kan cruciale gevolgen hebben. Om elektrostatische ontlading te voorkomen of beheersen, is het belangrijk te begrijpen hoe het ontstaat en wat je kunt doen om het te voorkomen of te beheersen.

Hoe ontstaat ESD?

ESD kan op twee manieren ontstaan:
Door wrijving
Dit wordt ook wel het tribo-elektrisch effect genoemd en ontstaat wanneer twee oppervlakken tegen elkaar aan wrijven (denk aan een plastic kam door je haar of een ballon over je wollen trui). Neutrale oppervlakken hebben evenveel negatieve als positieve elektronen. Tijdens het contact stromen geladen elektronen (-) van het ene oppervlak naar het andere. Dit is de meest voorkomende vorm van statische elektriciteit.

Door scheiding
Indien twee materialen met elkaar in contact komen en daarna weer van elkaar worden gescheiden.
Bijvoorbeeld: als je naar je auto loopt, bouw je energie op door je voet van de vloer af te bewegen. Deze energie geef je in de vorm van elektrostatische ontlading af op je autodeur op het moment dat je deze vastpakt. Deze overdracht van lading wordt ook wel elektrostatische ontlading genoemd. Geladen materialen zoeken van nature een elektrostatische ontlading om terug te keren naar hun neutrale toestand, met een gelijk aantal elektronen (-) en protonen (+).

What is ESD?
Microchip

De gevaren van ESD

ESD lijkt onschuldig en is niet altijd waarneembaar is, maar kan grote gevolgen hebben en schade veroorzaken. ESD kent 3 risicogebieden:

Schade aan apparatuur en elektronica
De ontlading kan het elektrische pad in bijvoorbeeld een chip beschadigen. Wanneer een microscopisch klein draadje breekt, zal de chip niet meer functioneren. Voor een fabrikant betekent dit productie- en omzetverlies met alle gevolgen van dien.

Schade in industrie- en productieomgevingen
Elektrostatische ladingen vormt een ernstig gevaar in industrie en productieomgevingen door de normale werking van een elektronisch systeem te verstoren, waardoor apparatuur slecht gaat werken of uitvalt.

Explosiegevaar
In omgevingen met ontvlambare gassen, munitie of hoge stofconcentraties kan ESD een explosie veroorzaken. Dit komt omdat een elektrostatische ontlading gepaard gaat met een minivonk, die een explosie kan veroorzaken.

Under control

Hoe voorkom je ESD?

Het voorkomen en beheersen van ongewenste ESD is van essentieel belang. Het evenwicht tussen negatieve (-) en positieve (+) ionen moet gecontroleerd in neutrale toestand teruggebracht worden. Dit doe je door gebruik te maken van ESD veilige producten waaronder een ESD-vloer. Deze specifieke vloer zorgt voor statische ontlading en beperkt het verder opbouwen van statische spanning.

Forbo Flooring Systems biedt een collectie ESD- en cleanroom vloeren die voldoen aan de specifieke behoeftes en hoogste eisen van gecontroleerde omgevingen.

Bijvoorbeeld in kritieke industriële omgevingen waar ESD grootschalige schade kan veroorzaken, helpt een vloeroplossing met permanente ESD-eigenschappen kosten als gevolg van productfalen, verwerkingsproblemen, apparatuurstoringen of hygiënische problemen, te vermijden.

De vloer draagt bij aan het voorkomen van ongewenste elektrostatische opbouw en ontladingen. Daarnaast zorgt een vloer ervoor een ​​gecontroleerde omgeving schoon te houden door de uitstoot van deeltjes en TVOC uit de vloerbedekking te beperken.

ESD- en cleanroom-vloeroplossingen dragen bij aan het waarborgen van een veilige omgeving in gevoelige zorginstellingen en -gebieden. Statische ontladingen kunnen onaangenaam zijn voor patiënten en medewerkers en gevoelige medische apparatuur kan negatief worden beïnvloed door statische ladingen.

Er is een oplossing nodig die mensen en apparatuur effectief beschermt tegen statische gebeurtenissen. Gezondheid en hygiëne zijn cruciaal. Er is een duurzame, vlekbestendige, zeer stabiele en indrukwerende vloeroplossing nodig.
Bekijk onze Under Control portfolio

Colorex SD | EC
Colorex SD 150201 cleanroom

Wat waar gebruiken?

Kies de juiste ESD-vloeroplossing

ESD vloeroplossingen zijn ontworpen voor gebruik in sectoren zoals elektronica, farmaceutica, gezondheid, datacentra en serverruimtes. Wij helpen je graag de juiste keuze te maken.
Download hier het schema om te bepalen wat de juiste Forbo ESD vloeroplossing voor jouw ruimte is:
Forbo ESD vloeren: Kies de juiste oplossing

Toepassingsgebieden

Colorex EC & Sphera EC
ESD-faciliteiten, ISO-norm cleanrooms, farmaceutische laboratoria, productielocaties en operatiekamers.

Colorex SD & Sphera SD
Nieuwbouwlaboratoria, ISO-norm cleanrooms, farmaceutische laboratoria, productielocaties, serverruimtes, datacentra en operatiekamers.

Colorex Plus EC
Renovatie van ESD-faciliteiten, ISO-norm cleanrooms, farmaceutische laboratoria en productielocaties. Loslegvloer en geschikt wanneer stilstand, vochtige vloeren of slechte ondervloeren een probleem zijn.

Colorex Plus R10
Het gestructureerde oppervlak geeft een verbeterde slipweerstand (R10) en is ideaal voor gebruik in gebieden waar er een risico is op vervuiling van de vloer, bijvoorbeeld door morsen van poeder en water op productielocaties (elektronica, fabricage, life sciences)

Colorex Plus Basic
Productieomgevingen en magazijnen met veel en vaak zwaar verkeer zoals heftrucks en palletwagens. Gebieden die dagelijks intensief worden schoongemaakt. Geschikt als stilstand, vochtige vloeren of slechte ondervloeren een probleem zijn.

Marmoleum Ohmex
Geschikt voor gebruik in onderzoeksruimtes en ruimtes met gevoelige apparatuur zoals computer- en serverruimtes.

Duurzaamheid en milieu

Creating better environments

We streven ernaar om duurzame vloeroplossingen te produceren die overal voor een beter binnenklimaat zorgen. Tegelijkertijd dragen we bij aan de zorg voor het milieu door in te zetten op duurzame ontwikkeling, verantwoorde inkoop van grondstoffen en fabricageprocessen. Onze Colorex- en Sphera-collecties produceren we bijvoorbeeld met 100% groene stroom en voldoen aan de REACH normen.
Bekijk onze Colorex en Sphera collectie

Hoe het wordt gemaakt

• Van alle elektriciteit die we kopen, komt 100% uit hernieuwbare bronnen. Dit betekent dat al onze vinylproductielocaties, inclusief onze Colorex & Sphera-fabrieken, deel uitmaken van een effectief milieubeheersysteem en de ISO14001-certificering behalen.

• Sphera SD | EC is ftalaatvrij en wordt geproduceerd in een zero waste omgeving.

Hoe het presteert

• Het lage gehalte aan weekmakers zorgt voor een lage emissie en uitstoot.

• Het oppervlak van Colorex kan volledig worden gerepareerd wat voor verlenging van de levensduur zorgt. Diepe krassen, gaten, brandplekken of andere oppervlaktebeschadigingen kunnen eenvoudig en effectief worden gerepareerd, zonder sporen na te laten of de oorspronkelijke kenmerken van de vloer aan te tasten. Dit echte, 100% herstelbare oppervlak is uniek voor Colorex en iets dat geen enkel ander vloersysteem kan beloven.

Referenties

renex

Wereldspeler

Wereldwijde partnerschappen

De verantwoordelijkheid voor het aangaan van wereldwijde partnerschappen met belangrijke klanten wordt toevertrouwd aan onze meest ervaren Key Account Managers. Ze zijn toegewijd aan hun klanten en hun enige taak is ervoor te zorgen dat Forbo een vloeroplossing levert die perfect is afgestemd op uw behoeften.

• Wij kunnen internationale offertes verzorgen en hebben ervaring met internationale bestelprocessen en lokale regelgeving.
• Wij managen de internationale logistiek.
• We hebben 20 jaar ervaring partnerschappen en klanten over de hele wereld.

Als wereldwijde partner staan wij naast u op lokaal niveau. Ons ontwerpteam kan waar nodig begeleiding en assistentie bieden. Onze technici spreken de taal van de vloerleggers en zo is iedereen aangesloten.

Marmoleum human made

Toonaangevend in duurzaamheid

We geven om jou en om het milieu

• Forbo is één van de oprichters van de World Green Building Council.
• We hebben verschillende labels en certificeringen voor onze producten en/of productiefaciliteiten.
• Al onze productielocaties zijn ISO-gecertificeerd. Grondstoffen worden efficiënt gebruikt, afval wordt zoveel mogelijk gerecycled.
• We zetten ons in voor maatschappelijke verantwoordelijkheid, de Forbo-locaties zijn gecertificeerd volgens SA8000.

creating better environments

Betrouwbare service

We bieden jou:
• Een unieke leverancier voor al jouw vloeren
• Lokaal advies, ondersteuning en grensoverschrijdend projectmanagement
• Schaalefficiëntie, leveringszekerheid en snelle levering

Bovenal één contract en één aanspreekpunt om jou tijd en geld te besparen.

Forbo Design service
Sales team

Denk globaal, handel lokaal

Lokale teams werken met lokale account managers

Tijdens de duur van een project fungeert jouw Forbo Key Account Manager als enige aanspreekpunt voor al jouw vragen, waar ook ter wereld.

Wij geloven dat deze aanpak tijd bespaart, gedoe en onzekerheid elimineert en zorgt voor consistentie en betrouwbaarheid, hoe complex het project ook is.