Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Industrie - Sector Elektronica

ESD vloeren: permanente veiligheid

Colorex SD 150201 EC 250201 Everest

De uitdaging: vloeren in de elektronica industrie

Het voorkomen van elektrostatische persoonsoplading en
-ontlading, is het belangrijkste doel in "ESD Protected Areas" (EPA), zoals: elektronica fabricage en assemblage, mechatronica en datacenters.

In deze omgevingen speelt veiligheid voor personeel en apparatuur een cruciale rol en is nooit onderhandelbaar. Voor deze toepassingen is Colorex en Sphera SD|EC de beste oplossing. Er is een "geleidende" en "dissipatieve" optie, afhankelijk van de specificaties en ruimte. Voor de duurzame dissipatieve oplossing kiest u voor Marmoleum Ohmex.

Colorex SD | EC
Colorex

Colorex - beleef permanente veiligheid

Colorex is een geavanceerd vloersysteem in tegelformaat dat speciaal is ontworpen voor gecontroleerde omgevingen, zoals de halfgeleider-, life sciences- en maakindustrie en cleanrooms. Colorex biedt oplossingen voor ESD, beheersing van deeltjesuitstoot en TVOC's. Wij bieden Colorex EC permanent geleidende tegels, Colorex SD permanent dissipatieve tegels en Colorex Plus losliggende tegels.

Klik hier voor onze Colorex SD|EC collectie

Sphera SD | EC - banenmateriaal

De Sphera SD|EC collectie bestaat uit 2 deelcollecties: Sphera SD (Static Dissipative) en Sphera EC (Electrostatic Conductive). Beide vloerbedekkingen, in banenmateriaal, bieden een permanent betrouwbare vloeroplossing voor de meest veeleisende gecontroleerde omgevingen.

Met Sphera SD|EC speelt u in op veiligheid in combinatie met eigentijdse dessins.

Klik hier voor onzeSphera SD|EC collectie

Sphera_EC 450007 Grey Sky
Marmoleum Ohmex

Marmoleum Ohmex - de meest duurzame oplossing

Marmoleum Ohmex is een linoleumvloerbedekking die voldoet aan de vereisten voor elektrische geleiding < 109Ω in overeenstemming met EN1081). Uw persoonlijke veiligheid en statische gevoelige apparatuur zoals computers zijn dus goed beschermd. Het is de duurzaamste, milieuvriendelijke geleidende vloeroplossing. Gemaakt van natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen draagt het bij aan het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk.

Marmoleum Ohmex is ontworpen voor specifieke toepassingen in serverruimtes, datacentra, assemblageruimtes en laboratoria. Het is verkrijgbaar in zes kleuren.

Klik hier voor onze Ohmex collectie

Geschikte producten

 • Colorex SD 150204 montblanc semicon

  Colorex SD

  Colorex SD

  Colorex SD zorgt voor een veilige elektrostatische ontlading door de gehele dikte van de tegel. Het geleidende Colorex vormt een dicht netwerk van miniscule zwarte aders. Hierdoor vloeien statische ladingen makkelijk door de vloer naar de aarde.

 • Colorex EC

  Colorex EC

  Colorex EC

  Colorex EC is een elektrostatisch-geleidende tegelvloerbedekking met permanente ESD-eigenschappen. Door het dichte netwerk van geleidende adertjes wordt de statische lading meteen door de vloer naar de aarde geleid. De Colorex EC-tegels zijn bestand tegen zelfs de zwaarste omstandigheden en bieden de ideale oplossing voor zeer gevoelige ruimten zoals cleanrooms en voor veeleisende productiesites in de elektronica- en productiesector en de biowetenschappen.

 • Colorex Plus Quartz

  Colorex Plus

  Colorex Plus

  Colorex Plus is een hoogwaardig vloerbedekkingssysteem dat bestaat uit lijmvrije tegels voor alle ruimtes waar stilstand of dure voorbehandeling van de ondervloer ongewenst is. Colorex Plus wordt namelijk zonder onderbreking van de dagelijkse werkzaamheden geïnstalleerd en is direct na installatie klaar voor gebruik, zelfs voor een vorkheftruck. Colorex Plus is beschikbaar als elektrostatisch geleidende (EC) optie, een basisoptie en een antislip optie (R10).

 • Sphera SD-550000 white | SD 550049 yellow green

  Sphera SD

  Sphera SD

  Sphera SD is een homogene vinyl vloer met statische dissipatieve eigenschappen. Om consistente, betrouwbare prestaties te garanderen, zijn dissipatieve chips toegevoegd. De schone sabbia reliëfstructuur zorgt voor een gemakkelijk te reinigen, mat oppervlak.

 • Sphera EC 450000 white

  Sphera EC

  Sphera EC

  Sphera EC is een homogene vinylvloer met permanent geleidende eigenschappen. Om consistente, betrouwbare prestaties te garanderen, zijn er carbon black-chips toegevoegd. De gemarmerde designchips verzachten het uiterlijk en zorgen voor een authentieke uitstraling. De 13 kleuren hebben een makkelijk te reinigen en mat oppervlak dankzij de schone sabbia reliëfstructuur.

 • Marmoleum Ohmex Heinz Nixdorf Museumforum

  Marmoleum Ohmex

  Marmoleum Ohmex

  Marmoleum Ohmex voldoet aan de specifieke eisen voor elektrische geleiding. De elektrische weerstand is verbeterd tot <109Ω (conform EN1081). Dit zorgt voor persoonlijke veiligheid en voor bescherming van al uw statische gevoelige apparatuur en producten.