Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Industrie - Sector Life sciences

Laboratoria en cleanrooms

Vertrouwen is goed, controle is beter

Colorex EC

Cleanroom vloeren

In MedTech, BioTech, Food en Farma speelt een ISO-gecertificeerde omgeving een grote rol. De zuiverheid en besmettelijkheid van lucht en oppervlakten moet worden beheerst. Emissies en deeltjes in de lucht zijn belangrijke bronnen van vervuiling en besmetting. Ze kunnen niet alleen productieverlies veroorzaken, het kan ook leiden tot bijvoorbeeld corrosie en productdegradatie. De GMP richtlijnen en ISO-normen voor luchtzuiverheid stellen strenge eisen aan het voorkomen en onder controle houden van vervuiling. Deze eisen worden streng nageleefd en gecontroleerd.

Vanwege deze eisen adviseren wij producten uit onze Colorex en Sphera SD/EC collecties.

Sphera EC 450036 in Pharmaceutical Laborator
Sphera SD 550000 550049

Sphera SD | EC - banenmateriaal

De Sphera SD|EC collectie bestaat uit 2 deelcollecties: Sphera SD (Static Dissipative) en Sphera EC (Electrostatic Conductive). Beide vloerbedekkingen, in banenmateriaal, bieden een permanent betrouwbare vloeroplossing voor de meest veeleisende gecontroleerde omgevingen.

Met Sphera SD|EC speelt u in op veiligheid in combinatie met eigentijdse dessins.

Klik hier voor onzeSphera SD|EC collectie

Colorex - Tegels

Beleef permanente veiligheid
Colorex voldoet aan de hoogste eisen in cleanrooms in de farmaceutische, bioscience en electronica industrieën waar zwevende stofdeeltjes voor veel problemen kunnen zorgen. Dit kan leiden tot productieverlies, maar ook tot corrosie en
kwaliteitsvermindering. Daarom vereisen ISO-normen en GMP-regels een consistente luchtzuiverheid die regelmatig wordt gecontroleerd.

Klik hier voor onzeColorex collectie

Colorex
Fraunhofer

Colorex Certificering en normering

Het 'Cleanroom Suitable Materials' certificaat bestaat uit twee onafhankelijke kwalificaties:

CSM kwalificatie: bepaalt de geschiktheid van Colorex EC voor een specifieke cleanroom klasse, gebaseerd op de uitstoot van zwevende deeltjes en het emissiegedrag. Dit is de voornaamste kwalificatie, vooral bedoeld voor halfgeleidende fabricaten en farmaceutische cleanrooms.

Het 'TESTED DEVICE' certificaat: test de chemische en biologische bestendigheid van Colorex EC, net als de ontsmettingseigenschappen. Deze test is speciaal bedoeld voor de farmaceutische industrie en de gezondheidsindustrie in het algemeen.

CSM staat voor Cleanroom Suitable Materials (geschikte materialen voor cleanrooms) en is door het Fraunhofer IPA instituut geïnitieerd in samenwerking met de industrie. CSM ontwikkelt testmethodes waarmee de geschiktheid bepaald kan worden van materialen die gebruikt worden in cleanrooms. Vandaag de dag maken wereldwijd zo'n 30 vooraanstaande bedrijven uit de "contaminatiebestrijdingsindustrie" deel uit van de alliantie. Forbo Flooring Systems is in 2009 toegetreden tot de CSM-alliantie.

De kwalificatie is op basis van:

● Test op zwevende stofdeeltjes en geschiktheid voor cleanrooms (ISO 14644-1)
● Analyse uitgetreden vluchtige stoffen (ISO 14644-8)
● Aanhechting van micro-organismen
● Bestendigheid tegen micro-organismen (ISO 846)
● Chemische weerstand (ISO 2812-1)
● Waardering schoonmaakeigenschappen (VDI richtlijn 2083 Deel 4)
● GMP-classificatie

Geschikte producten:

 • Colorex SD 150204 montblanc semicon

  Colorex SD

  Colorex SD

  Colorex SD is een statisch dissipatieve homogene vloerbedekking in tegelformaat. De technologie zorgt voor permanente ESD-eigenschappen gedurende de hele levensduur van het product, ongeacht de vochtigheidsgraad van de ruimte. Vanwege het dichte netwerk van geleidende aders stromen statische ladingen gemakkelijk door de vloer naar de aarde. Colorex SD is bestand tegen de meest veeleisende omstandigheden en biedt een geschikte oplossing voor kritische ruimtes zoals cleanrooms en voor de meest veeleisende productiesites in de elektronica, life sciences en maakindustrie.

 • Colorex EC

  Colorex EC

  Colorex EC

  Colorex EC is een elektrostatisch-geleidende tegelvloerbedekking met permanente ESD-eigenschappen. Door het dichte netwerk van geleidende adertjes wordt de statische lading meteen door de vloer naar de aarde geleid. De Colorex EC-tegels zijn bestand tegen zelfs de zwaarste omstandigheden en bieden de ideale oplossing voor zeer gevoelige ruimten zoals cleanrooms en voor veeleisende productiesites in de elektronica- en productiesector en de biowetenschappen.

 • Colorex Plus Quartz

  Colorex Plus

  Colorex Plus

  Colorex Plus is een hoogwaardig vloerbedekkingssysteem dat bestaat uit lijmvrije tegels voor alle ruimtes waar stilstand of dure voorbehandeling van de ondervloer ongewenst is. Colorex Plus wordt namelijk zonder onderbreking van de dagelijkse werkzaamheden geïnstalleerd en is direct na installatie klaar voor gebruik, zelfs voor een vorkheftruck. Colorex Plus is beschikbaar als elektrostatisch geleidende (EC) optie, een basisoptie en een antislip optie (R10).

 • Sphera SD-550000 white | SD 550049 yellow green

  Sphera SD

  Sphera SD

  Sphera SD is een homogene vinyl vloer met statische dissipatieve eigenschappen. Om consistente, betrouwbare prestaties te garanderen, zijn dissipatieve chips toegevoegd. De schone sabbia reliëfstructuur zorgt voor een gemakkelijk te reinigen, mat oppervlak.

 • Sphera EC 450000 white

  Sphera EC

  Sphera EC

  Sphera EC is een homogene vinylvloer met permanent geleidende eigenschappen. Om consistente, betrouwbare prestaties te garanderen, zijn er carbon black-chips toegevoegd. De gemarmerde designchips verzachten het uiterlijk en zorgen voor een authentieke uitstraling. De 13 kleuren hebben een makkelijk te reinigen en mat oppervlak dankzij de schone sabbia reliëfstructuur.

 • Marmoleum Ohmex Heinz Nixdorf Museumforum

  Marmoleum Ohmex

  Marmoleum Ohmex

  Marmoleum Ohmex voldoet aan de specifieke eisen voor elektrische geleiding. De elektrische weerstand is verbeterd tot <109Ω (conform EN1081). Dit zorgt voor persoonlijke veiligheid en voor bescherming van al uw statische gevoelige apparatuur en producten.