Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

5. Recycling aan einde van de levensduur

Het opnieuw creëren van waarde aan het einde

Scroll naar beneden voor meer informatie

HET OPNIEUW CREËREN VAN WAARDE AAN HET EINDE

We willen de basis leggen voor een betere toekomst. Dat betekent voortbouwen op de fundamenten van het verleden.

We moeten onze collectieve mentaliteit veranderen van einde van de levensduur naar einde van één levensduur om vloeren circulair te maken. Vloeroplossingen creëren die de laagst mogelijke impact op het milieu hebben en die zijn ontworpen om te worden gerecycled en hergebruikt.

RECYCLING AAN EINDE VAN DE LEVENSDUUR

Om de basis voor een betere toekomst te leggen

We moeten circulair denken om echt duurzaam te worden. Dit wordt gedaan door ons modulaire aanbod voortdurend te verbeteren en manieren te vinden om ze aan het einde van hun levensduur te recyclen én door te werken met lokale recyclingprogramma's. We ontwerpen ook vloeren die zijn gemaakt van gerecycled content, zodat uw oude vloeren vandaag – en morgen – opnieuw kunnen worden gebruikt. We streven ernaar ervoor te zorgen dat onze vloeren
volledig recyclebaar zijn en helpen bij de implementatie van economisch haalbare recyclingprogramma's, aangezien niet alle materialen oneindig kunnen worden gerecycled. Dat betekent dat u producten krijgt waarvan tot 25% is gerecycled uit bronnen, zoals visnetten en afval van consumenten.

Begin bij het begin

Ons kortetermijndoel is om 95% of meer van het productafval te hergebruiken of te recyclen.

De vijfde en laatste van onze belangrijkste uitdagingen gaat over het opnieuw creëren van waarde aan het einde van de cyclus. Ons doel is om 95% of meer van productafval te hergebruiken of te recyclen en om actief bij te dragen aan de toonaangevende lokale recyclingprogramma's wereldwijd om materialen in gebruik te houden.

We beginnen bij het begin om ervoor te zorgen dat we aan het einde waarde kunnen creëren: we ontwerpen producten met circulariteit en gebruikers in gedachten. We maken onze vloeroplossingen duurzaam en geschikt voor het doel.

Ons aanbod van circulaire vloeren breidt zich elk jaar uit. Losse plaatsing maakt het bijvoorbeeld mogelijk om gebruikte producten terug te nemen zonder vervuiling van lijm en dekvloer, waardoor producten gemakkelijker te hergebruiken of te recyclen zijn.

Forbo - Recyclingcontainer

Transparantie

Omgaan met de erfenissen van de vloerenindustrie

Het kan een uitdaging zijn om een nieuw doel te geven aan materialen die anders zouden worden weggegooid. Klimaatbewust omgaan met installatieresten en gebruikte vloersystemen kan duur en moeilijk lijken en is niet altijd transparant.

Maar we moeten transparant zijn. Geen enkele vloerfabrikant is erin geslaagd om vloerresten te verzamelen en opnieuw te gebruiken op de schaal die nodig is. We hebben te maken met de erfenissen van de vloerenindustrie die destijds helaas niet was ontworpen voor circulariteit. Dit is een obstakel dat we moeten overwinnen voordat we alles wat we produceren kunnen terugnemen en recyclen.

Forbo - Transparantie

Hoe we omgaan met ons afval

Recyclen is niet altijd een optie

We proberen niet al het vloerafval in onze eigen producten te recyclen. Dat klinkt misschien raar, maar soms kunnen we het gewoon nog niet en soms is het zelfs onverantwoord.

Er zijn veel manieren waarop we momenteel met reststoffen omgaan:

• Werken met grondstofleveranciers voor centrale recycling. Zo wordt er onderzoek gedaan naar chemische recycling van vinyl.

• Gebruik van materialen in onze eigen productie, zoals linoleum van consumenten, vinylschroot enz.

• Samenwerken met klanten om de levensduur van vloeren te verlengen of vloeren te renoveren.

• Samenwerken met externe partijen voor oplossingen. Bijvoorbeeld: Een deel van het linoleumafval wordt gebruikt als vulmiddel in de cementindustrie.

• Samenwerking met afvalverwerkingsbedrijven, bijvoorbeeld door onderzoek te doen naar biologische afbraak of anderszins zoveel mogelijk energie te winnen door verbranding.

Forbo - Kronkelende wegen door bos

Onze uitdagingen

We hebben nog niet alle oplossingen

Lokaal rekening houden

Samenstelling van materialen

Weinig industriële initiatieven

Terug naar de vloer

Lokale recyclingprogramma's opzetten

Totdat vloeren op wereldwijde schaal volledig circulair kunnen worden, zijn we begonnen met het ontwikkelen van oplossingen op regionale schaal door actief programma's voor het terugnemen van installatieafval aan te bieden in gevallen waar dit de meest duurzame optie is, rekening houdend met de ecologische voetafdruk van de noodzakelijke logistiek. Op deze manier kunnen we de huidige beperkingen omzeilen en vooruit gaan ter voorbereiding op morgen.

Back to the Floor-programma's lopen momenteel al in Zweden, Frankrijk, Nederland, het VK en de VS.

Logo Back to the Floor-programma

We hebben in 2021 ingezameld en gerecycled:

Hoe wij omgaan met uitdagingen in de bouw