Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoleum, ons linoleummerk

De bio-based vloer

Scroll naar beneden voor meer informatie

De beste natuurlijke vloeroplossing

Marmoleum is een klimaatpositief productassortiment van cradle to gate. Het combineert ecologische waarden met hedendaags ontwerp en levert een belangrijke bijdrage aan een duurzame wereld. Forbo Flooring Systems is wereldleider in linoleum en we produceren onze Marmoleum-vloeren met tot 98% natuurlijke grondstoffen.

Onze Marmoleum-vloeren zijn gemaakt van:

  • 98 %

    natuurlijke grondstoffen

  • 78 %

    biobased materialen

  • 45 %

    gerecycled en hergebruikt materiaal

Klimaatpositieve vloeren

Van cradle to gate - zonder compensatie

Marmoleum is gemaakt van natuurlijke, snel hernieuwbare grondstoffen. Het ambacht van het vervaardigen van linoleum is de afgelopen 150 jaar geëvolueerd - we hebben deze ontwikkeling gestimuleerd via het merk Forbo Flooring Marmoleum.

Marmoleum is uniek omdat het een CO2-opname heeft in het product zelf. Fotosynthese van alle planten die in Marmoleum worden gebruikt, absorbeert meer CO2 dan er wordt uitgestoten door transport en productieverwerking van het eindproduct. Dit maakt Marmoleum klimaatpositief van cradle to gate.

Marmoleum Klimaatpositief

Van nature circulair

Het herstellend vermogen van natuurlijke hulpbronnen is de basis voor de circulaire economie. In wezen is linoleum een product van de biocyclus. Dit betekent dat de natuurlijke grondstoffen in principe kunnen worden gecomposteerd en kunnen worden geretourneerd naar de aarde als voedingsstoffen voor de nieuw geteelde natuurlijke grondstoffen.

Het gebruik van gerecyclede, up-cycled (d.w.z. cacaodoppen en tallolie) en hergebruikte materialen is een principe van de circulaire economie dat al eeuwen wordt toegepast in Marmoleum. Er worden ook installatierestanten verzameld in onze linoleumfabrieken, die worden toegevoegd aan het recyclingsysteem, wat bijdraagt aan de 43% gerecyclede inhoud in Marmoleum. Andere waardevolle stromen, zoals reststoffen van jute of meubellinoleumpapier, worden aangeboden aan partijen die deze opwaarderen tot zeer waardevolle of maatschappelijk verantwoorde producten.

Bekijk de lijst met gerecycled materiaal
Forbo - Marmoleum is een bio-based vloer

Nieuw Marmoleum maken

van een 20 jaar oude vloer

We zien circulariteit nog niet op grote schaal voor vloerbedekkingen. Oplossingen zijn vooral beperkt waar vloeren op de ondervloer worden gelijmd. Dit geldt helaas voor de overgrote meerderheid van de veerkrachtige vloeren die tegenwoordig worden gebruikt. Daarom is Forbo Flooring onlangs de uitdaging aangegaan om 13.000 m2 20 jaar oude Marmoleum-vloer van de Technische Universiteit Delft volledig te recyclen en om te zetten in gloednieuw Marmoleum.

Lees het hele verhaal
Forbo - linoleum

Duurzame innovatie

Marmoleum Cacao - upcycling in vloeren

De Nederlandse regio 'De Zaanstreek' – de regio waar onze Marmoleumfabriek staat – is een gebied waar veel cacao wordt geproduceerd en verwerkt. Dit gaf ons de inspiratie voor onze nieuwe Cocoa vloerbedekking: Een combinatie van onze duurzame Marmoleum-vloeren vermengd met cacaoschillen.

De taaie cacaoschillen zijn een afvalproduct van de cacaoproductie. We verzamelen en malen de schillen en verspreiden ze over het Marmoleum. De cacaoschillen zelf hebben prachtige kleurvariaties die de vloer een unieke korrelig uiterlijk en gevoel geven.

Onze Marmoleum Cocoa-vloerbedekking met zijn unieke cacaoschil-verbeterde linoleumontwerp is bekroond met de iF DESIGN AWARD 2017 en de Red Dot Design Award 2017.

Ontdek het zelf
Forbo - Marmoleum Cacao - een duurzame innovatie

Voorkom groei van bacteriën, natuurlijk

Al lenen de grotere problemen van bacteriële besmetting en de gezondheid van het binnenmilieu zich misschien niet voor snelle, gemakkelijke oplossingen, sommige stappen kunnen een onmiddellijke verbetering opleveren. Een goede eerste stap is om producten die bijdragen aan het probleem te vervangen door producten die het risico op natuurlijke wijze verminderen. Onafhankelijke testen bewijzen dat MRSA en Staphylococcus aureus zich niet vermenigvuldigen op Marmoleum.

Marmoleum is gemaakt van natuurlijke ingrediënten die door hun aard bestand zijn tegen microbiële groei. Marmoleum krijgt zijn vermogen om de groei van bacteriestammen te remmen, dankzij de natuurlijke grondstoffen die in de productie gaan (met name lijnzaadolie). Een inherente eigenschap van het product, de antibacteriële eigenschappen van Marmoleum, nemen na verloop van tijd niet af, wat gemoedsrust en constante bescherming geeft vanaf het moment dat het wordt geïnstalleerd.

Forbo - Grondstoffen

Onze vloeren

DRAGEN BIJ AAN DUURZAME GEBOUWEN

Al onze vloerproducten voldoen aan de emissierichtlijnen volgens de AgBB - en M1-normen. Een aantal daarvan hebben we ook gecertificeerd volgens Floorscore. Als het gaat om het bouwen van classificatiesystemen, dan dragen onze producten ook bij op onderwerpen als milieubelasting van bouwmaterialen, verantwoorde herkomst van materialen en maatregelen ten behoeve van toekomstig hergebruik.

Bewijslast hiervoor zijn onze EPD’s en certificeringen!

BREEAM

Whitepapers & factsheets

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze linoleumvloeren?

Ontdek Marmoleum

contact

Wilt u meer weten over onze duurzaamheidsstrategie, onze producten of over iets anders? Wij staan graag voor u klaar!

Neem contact met ons op