Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Duurzame
vloeren

We create better environments

Scroll naar beneden voor meer informatie

Doorgaan

Om verder te komen

Geen woorden maar daden, dat is waar Forbo Flooring voor staat. Een betrouwbare partner zijn die u volledige transparantie biedt als het gaat om circulaire vloeroplossingen en hernieuwbare grondstoffen.

Bij Forbo gaat het erom wat wij doen, niet om wat wij beloven.

Brochure

De pijlers van onze ambitie

Hernieuwbaarheid

Hernieuwbare grondstoffen zijn een belangrijk onderdeel van een volledig circulaire toekomst. Daarom blijven we de bio-based content in onze producten vergroten. Forbo is de wereldleider in linoleum. Ons Marmoleum bestaat tot 98% uit natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen.

Transparantie

Met levenscyclusanalyses als leidraad om goed te doen, blijven we de industrie leiden naar nieuwe milieu richtlijnen. Daarnaast delen we onze door derden geverifieerde mileuverklaringen (EPD's) en bieden we gezondheidsverklaringen voor mens en milieu in al onze HPD's - een primeur voor de branche.

Circulariteit

Er wordt gewerkt aan het maken van producten met het oog op de circulariteit en de gebruiker - en we doen dit tijdens onze productontwikkeling en de materiaalkeuze. Ons back to the floor recycling programma is in veel markten actief en draagt bij aan hergebruik en recycling.

Een duurzaam assortiment

3 productcategorieën

Binnen ons streven naar duurzaamheid biedt Forbo een aantal unieke duurzame vloeroplossingen.

1. Linoleum - gemaakt tot 98% natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen. Marmoleum 2,5 mm is klimaatpositief zonder compensatie, zodra het onze fabriek verlaat.

2. Vinyl - veilig in gebruik en biedt lijmvrije, losleg oplossingen, klaar voor de circulaire economie.

3. Tapijt - Met een hoog percentage gerecycled materiaal in tapijttegels, entreevloeren, Flotex textiele vloeren en naaldvilt.

Klik op de links hieronder voor meer informatie over ons productportfolio.

Vinyl vloeren

Ontdek wat we doen om de meest duurzame vloerenfabrikant te worden

ONZE AANPAK

Linoleum - de natuurlijke vloer

Lees meer

Het gewogen gemiddelde van ons 2,5 mm Marmoleum-assortiment is klimaatpositief (van cradle to gate) zonder compensatie. Het combineert ecologische waarden met hedendaags ontwerp en levert een belangrijke bijdrage aan een duurzame wereld.

Vinyl - Circulaire vloerbedekking

Lees meer

Vinylvloeren maken deel uit van een veelzijdig en steeds meer lijmvrij assortiment producten die grote vooruitgang hebben geboekt op het gebied van technische en duurzame eigenschappen. Meer gerecycled materiaal, verbeterde lakken en kleurstoffen, verminderde productemissies (tot bijna nul) en de eliminatie van schadelijke stoffen.

Tapijt - de recyclingheld

Lees meer

Ons tapijt bevat gemiddeld het hoogste percentage gerecyclede content in de industrie, tot wel 60%. Voor onze Coral producten gebruiken we Econyl garens. Garens die gemaakt zijn van 100% geregenereerd materiaal zoals achtergelaten visnetten uit zee.

Wilt u meer weten over onze producten?

Meer te weten komen

Wat Forbo doet

Een greep uit wat wij samen hebben bereikt

• Onze gemiddelde CO2-uitstoot per vierkante meter product daalde met 70% ten opzichte van 2004-2023.

• In totaal bestaat 37% van onze vloeren uit gerecycled content, met een aantal producten met maar liefst 75% gerecycled content.

• Alle productcategorieën bieden losleg vloeren met 100% veilige en traceerbare grondstoffen.

• 47 vloertypen met onafhankelijk beoordeelde milieuproductverklaringen (EPD's).

• Alle EPD's hebben verklaringen over de gevolgen voor de menselijke gezondheid en de eco-toxiciteit.

• Publiceren al meer dan 10 jaar jaarlijks duurzaamheidsverslagen in overeenstemming met de richtlijnen van het Global Reporting Initiative (GRI).

Ontdek wat Forbo doet
Green landscape - branding campaign 2022

Doelen 2025

We create better environments

Onze langetermijnambitie is duidelijk: uw betrouwbare partner te zijn voor volledig circulaire vloeroplossingen die zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. We maken het architecten, aannemers, installateurs en eigenaren van gebouwen gemakkelijk om de juiste keuze voor circulaire vloeren te maken. Daarnaast te helpen de ecologische voetafdruk te verkleinen, de afvalproductie te verminderen en het gebruik van hernieuwbare grondstoffen te maximaliseren.

Meer over onze duurzaamheidsstrategie
Sustainability program - branding campaign 2022

Bedrijfsverhalen

FAQ

Heeft u een vraag over onze duurzaamheidsstrategie, onze vloeroplossingen of een ander onderwerp?

Ga naar onze veelgestelde vragen