Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoleum
Klimaatpositief

zonder compensatie

Scroll naar beneden voor meer informatie

Wat is klimaatpositief?Klimaatpositief (ook wel CO2 negatief genoemd) gaat nog een stap verder dan netto-nul uitstoot. Er wordt meer CO2 uit de lucht gehaald dan dat er uitgestoten wordt.

Marmoleum is uniek vanwege de CO2-opname in het product zelf. De planten en bomen die de grondstoffen voor Marmoleum leveren (vlas- en juteplant, naaldbomen) nemen door fotosynthese meer CO2-op dan de CO2-uitstoot tijdens productie en transport. Daarom is Marmoleum klimaatpositief van cradle-to-gate.

De meest duurzame vloerkeuze

Marmoleum is een combinatie van design, gemak en duurzaamheid. Het wordt al meer dan 150 jaar gemaakt van natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen. Elke m2 Marmoleum haalt 446 gram CO2 uit de lucht en draagt daarmee bij aan een duurzame wereld.

Forbo Marmoleum is daarmee de beste vloerkeuze voor elk duurzaam interieur. Door duurzame materialen te gebruiken in je huis, kantoor, school, trein, ziekenhuis of winkel, draag je ook bij aan een beter milieu!

Ontdek onze Marmoleum vloeren

100% transparantie met EPD's

Forbo is al tientallen jaren toonaangevend in duurzaamheid en gelooft daarbij in 100% transparantie. Daarom zijn er voor al onze producten EPD's beschikbaar.

De EPD (Environmental Product Declaration) is een milieu keurmerk op Europees niveau. Dit gestandaardiseerde keurmerk geeft aan in hoeverre een product impact heeft op het milieu. Beoordeling gebeurt op basis van een levenscyclusanalyse (LCA), uitgevoerd conform de internationale norm ISO 14025 (type III milieuverklaringen) door een onafhankelijke derde partij.

Meer informatie over EPD, LCA & HPD


Ga direct naar Marmoleum EPD's
Circular Marmoleum
  • 100 %

    gebruik van groene stroom (zon en wind) in onze fabrieken

  • 65 ton

    linoleum teruggenomen in 2023

  • 95

    internationale Marmoleum projecten met klimaatcertificaat