Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Uitdagingen in de bouw en ons traject

Onze aanpak

Scroll naar beneden voor meer informatie

Uitdagingen in de vloeren- industrie

Waar we samen in actie moeten komen

Door de juiste vloerkeuzes te maken, helpt u mee de totale CO2-voetafdruk van een gebouw en het verbruik van hulpbronnen aanzienlijk te verminderen. Lees meer over de vijf thema's waarop we ons richten om de uitdagingen in de vloerenindustrie aan te gaan.

Theme unlhighlighted

Onze aanpak

MOVE FORWARD

Forbo - Van afval tot product Forbo - Van afval tot product

Productontwikkeling

De meeste vloeroplossingen hebben slechts één levensduur, die van ons hebben er meerdere.

Lees meer
Forbo - Linoleum grondstoffen Forbo - Linoleum grondstoffen

Bevoorrading en grondstoffen

Transparant van cradle to gate begint met het aangeven van de milieu- en gezondheidsimpact.

Lees meer
Forbo - Gerecycled linoleum klaar voor een nieuw product Forbo - Gerecycled linoleum klaar voor een nieuw product

CO₂-neutraal en een afvalvrije productie

Wij streven ernaar de onze ecologische voetafdruk te maken zonder een spoor achter te laten.

Lees meer
Forbo - Dynamiek van een gebouw - productkeuze Forbo - Dynamiek van een gebouw - productkeuze

Zeer duurzame en doelgerichte oplossingen

Om echt rond te gaan, bieden wij een ruime keuze met vloeren die ontworpen zijn met een doel.

Lees meer
Forbo - Gerecycled vinyl Forbo - Gerecycled vinyl2

Opnieuw waarde creëren aan het eind

Voor een betere toekomst moeten we gerecyclede materialen in onze vloeren verwerken.

Lees meer

    Productontwikkeling

    Bevoorrading en grondstoffen

    CO₂-neutraal en een afvalvrije productie

    Zeer duurzame en doelgerichte oplossingen

    Opnieuw waarde creëren aan het eind

Product- ontwikkeling

We ontwikkelen en ontwerpen vloeroplossingen om zowel tijdens als na het gebruik waarde te behouden, met het oog op circulariteit en de gebruiker. De focus ligt op het ontwerpen van vloeren met hernieuwbare en gerecycled content. Dit stelt ons in staat producten te leveren die zowel voor het milieu als voor u zorgen.

We streven ernaar gemakkelijk verwijderbare vloeroplossingen te maken die milieu- en mensvriendelijk zijn en tegelijkertijd bijdragen aan recyclingprogramma's over de hele wereld. Dat betekent dat u producten krijgt die eenvoudig te installeren en te demonteren zijn, wat een goed recyclingproces mogelijk maakt.

Lees meer
Sarlon - Akoestische vinylvloer

Inkoop en grondstoffen

Om ervoor te zorgen dat onze producten volledig duurzaam zijn, stellen we de hoogste normen voor inkoop en grondstoffen. Onze vloeroplossingen zijn door derden geverifieerd met milieuverklaringen zoals LCA's, EPD's en HPD's.

We streven ernaar alleen 100% onschadelijke en traceerbare grondstoffen te gebruiken en het aantal volledig bio-based producten te vergroten. Dat betekent dat u producten krijgt die volledig gif- en ftalaatvrij zijn en afkomstig zijn van natuurlijke grondstoffen om mét - niet tegen - het milieu te werken.

Lees meer
Forbo - Grondstoffen voor linoleum

CO2-neutrale en afvalvrije productie

We streven er naar alleen duurzame materialen te gebruiken voor onze producten. Maaar ook om onze vloeroplossingen zo duurzaam mogelijk te maken. Daarom wordt er gewerkt aan een afvalvrije productiecyclus en producten geproduceerd met zoveel mogelijk gerecycled materiaal.

Vloeroplossingen die van ontwerp tot het einde van de levensduur zo groen mogelijk zijn en waar mogelijk worden geproduceerd met 100% hernieuwbare energiebronnen en snel hernieuwbare grondstoffen. Zo produceren we producten die echt CO2-neutraal zijn zonder dat er compensatie nodig is.

Lees meer
Forbo - Afvalvrije productie

Zeer slijtvaste en doelmatige oplossingen

Duurzaamheid en levensduur gaan hand in hand – hoe minder energie we besteden aan het maken, installeren, verwijderen, repareren en recyclen van producten, hoe minder energie we in totaal gebruiken. Daarom zijn onze vloeroplossingen gemaakt om bestand te zijn tegen zeer druk belopen omgevingen en zijn ze bovendien gemakkelijk schoon te maken, waardoor uw schoonmaaktijd aanzienlijk wordtverlaagd.

We bieden ook losleg vloeroplossingen die steeds opnieuw kunnen worden gebruikt.

Lees meer
Forbo - Sarlon akoestische vinylvloer

Behoud van waarde aan einde van de levensduur

Echt duurzaam worden betekent going round to move forward. Dit wordt gedaan door ons modulaire aanbod voortdurend te verbeteren en manieren te vinden om aan het einde van de eerste levensduur te recyclen en door te werken met lokale recyclingprogramma's. We ontwerpen ook vloeren die zijn gemaakt met gerecycled content, zodat uw oude vloeren vandaag – en morgen – opnieuw kunnen worden gebruikt.

We streven ernaar ervoor te zorgen dat onze vloeren volledig recyclebaar zijn en helpen bij de implementatie van economisch haalbare terugnameprogramma's, aangezien niet alle materialen oneindig kunnen worden gerecycled. Dat betekent dat u producten krijgt waarvan tot 25% is gerecycled uit bronnen zoals visnetten en afval van consumenten.

Lees meer
Forbo - Modul'up losliggende vloer

Contact

Wilt u meer weten over onze duurzaamheidsstrategie, onze vloeroplossingen of een ander onderwerp? Wij zijn hier om u te helpen!

Neem contact op