Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

3 - Productie en distributie

CO2-neutrale en afvalvrije productie

Scroll naar beneden voor meer informatie

TE VEEL VLOEREN HEBBEN EEN CO2-VOETAFDRUK

Ons doel is het produceren van CO2-neutrale vloeren

Theme 3 intro image

CO2-NEUTRALE EN AFVALVRIJE PRODUCTIE

We concentreren ons op het creëren van producten met een afvalvrije productiecyclus. Gemaakt met meer dan 25% gerecyclede content. Vloeren die van ontwerp tot het einde van de levensduur zo groen mogelijk zijn en waar mogelijk worden geproduceerd met 100% groene energiebronnen en snel hernieuwbare grondstoffen

77% minder CO2-uitstoot

Geen greenwashing

Natuurlijke grondstoffen

Circulair-ready oplossingen

Linoleum produceren

Assendelft (NL) en Kirkaldy (VK)

We maken in Assendelft (NL) linoleum vloerbedekking, prikborden en afwerkingsmaterialen voor (kantoor)meubels. Onze fabriek in Kirkcaldy maakt linoleum vloerbedekkingen zoals Marmoleum Modular.
Marmoleum, ons linoleummerk, is een echte ecologische evergreen. De productie van deze vloerbedekking, die is gemaakt van natuurlijke grondstoffen en geproduceerd in een moderne en efficiënte productieomgeving die draait op groene stroom, is klimaatpositief van cradle to gate.

In onze linoleumfabrieken wordt het overgrote deel van het linoleumafval hergebruikt in Marmoleum-vloerproducten. Andere waardevolle stromen, zoals reststoffen van jute of meubellinoleumpapier, worden aangeboden aan partijen die deze opwaarderen tot zeer waardevolle of maatschappelijk verantwoorde producten. Installatierestanten worden ook verzameld en toegevoegd aan het recyclingsysteem op onze locaties, wat bijdraagt aan de 43% gerecyclede inhoud in Marmoleum.

Forbo - Linoleumband duurzaamheid

Vinyl produceren

Coevorden (NL), Reims (FR) en Giubiasco (CH)

Ons vinyl wordt geproduceerd in ultramoderne en energiezuinige productie-installaties. In Coevorden maken we vinyl voor toepassingen in woon- en bedrijfsruimten. Forbo Sarlino in Reims ontwikkelt en produceert akoestische projectvinyl en naaldvilt vloerbedekkingen. Onze fabriek in Giubiasco is gespecialiseerd in de productie van homogene vinyltegels zoals Allura Colour is een toonaangevende wereldwijde leverancier van ESD-vloerbedekkingen.

Vinyl vloerbedekkingen maken deel uit van een veelzijdig assortiment producten waarvan de technische en duurzame eigenschappen in de loop der jaren een metamorfose hebben ondergaan. Naast het toevoegen van veel circulaire constructies gaat het om het verbeteren van gerecyclede of hergebruikte inhoud, geavanceerde lakken en kleurstoffen, die tegenwoordig watergedragen zijn, terwijl productemissies zijn teruggebracht tot bijna nul en schadelijke stoffen zijn geëlimineerd. We bieden een commercieel portfolio van volledig ftalaatvrij vinyl.

Forbo - Vinyl duurzaamheid

Coral entreevloer

Krommenie (NL)

Forbo Flooring Coral in Krommenie is de fabriek waar we onze Coral entreeproducten produceren. Goed ontworpen entreevloeren bieden niet alleen een duurzame oplossing op zich, ze dragen ook bij aan de duurzaamheid van het gebouw waarin ze worden gebruikt, gedurende de hele levenscyclus van dat gebouw.

Onze vloerbedekking voor de entree kan voorkomen dat tot 95% van het vuil wordt binnengelopen in het gebouw. Op deze manier kan een entreevloer de kwaliteit van een interieur beschermen, het gebruik van een vloer verlengen en de schoonmaak- en onderhoudskosten en het gebruik van reinigingsmiddelen verminderen. We gebruiken voor een groot aantal van onze Coral-collecties garens die zijn gerecycled van oude visnetten. De primaire achterkant van onze Coral Welcome-entreevloeren is gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

Forbo - Visnet Coral duurzaamheid

Tessera tapijttegels

Bamber Bridge (VK)

Onze getufte tapijttegelcollectie Tessera wordt geproduceerd in Bamber Bridge. We kunnen met hoogwaardige Infinity-machines gespecialiseerde tapijttegels ontwikkelen en produceren, die niet eenvoudig zijn te maken.

Met een minimaal gerecycled gehalte van 60% behoren onze Tessera-tegels tot de tapijttegelproducten met het hoogste gerecyclede gehalte in de industrie. Sommige van onze assortimenten, bijvoorbeeld Create Space 1, hebben zelfs een gerecyclede inhoud van 75%.

Tijdens het vloerontwerp creëren we willekeurig gelegde tegels, zodat de delen van de vloer die intensief worden gebruikt, kunnen worden vervangen zonder dat dit het algehele ontwerp beïnvloedt. We experimenteren ook met oplossingen voor het einde van de levensduur, vooral die waarbij de textiellaag van de tegels wordt gescheiden van de achterkant.

Forbo - Teressa tapijttegels duurzaamheid

Flotex gevlokte vloer-bedekking

Ripley (VK) en Chateau Renault (FR)

In onze fabriek in Ripley produceren we Flotex nylon tapijtrollen en -tegels. In 2001 hebben we ons gebruik van stortplaatsen bijna volledig geëlimineerd door de eerste recyclingfabriek in zijn soort te installeren om afval vóór consumptie om te zetten in hoogwaardige tapijttegelruggen. Deze faciliteit verwerkt momenteel bijna 50 ton afval per week.

In onze fabriek in Chateau Renault produceren we onze Flotex design en op maat gemaakte vloercollecties. Onze fabriek in Chateau Renault beschikt over twee digitale printers die op maat gemaakte ontwerpen afdrukken op witte Flotex-vellen.

Forbo - Flotex bloembed digitale print

Hoe wij omgaan met uitdagingen in de bouw