Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Vinylvloeren

Vloeren die klaar zijn voor de circulaire economie

Scroll naar beneden voor meer informatie

Vinyl en duurzaamheid

Bijna al onze hoogwaardige vinylvloerproducten kunnen worden gerecycled om de materiaalkringloop te sluiten.

In ons uitgebreide vinylassortiment bieden we veel vloeren die lijmvrij zijn en daarom gemakkelijk te verwijderen zijn en klaar zijn voor circulair. Bovendien zijn veel van onze vinylvloeren gemaakt met een hoog percentage gerecyclede materialen. Ze worden geproduceerd in moderne, milieuvriendelijke Europese productiefaciliteiten.

Al ons commerciële vinyl is volkomen veilig, met lage Co2-emissies die we aangeven met behulp van door derden geverifieerde milieuproductverklaringen (EPD's).

Feiten over vinylvloeren

  • 10 keer

    Vinylvloeren zijn het perfecte product om mee door te gaan voor circulariteit. Vinyl kan tot 10 keer worden gerecycled zonder enig prestatieverlies.

  • 89 %

    We bieden met Colorex Plus, met 89% gerecycled materiaal, het ultieme gerecyclede product in vinyl.

  • 100 %

    Forbo's productiefabrieken in Europa zorgen voor producten van hoge kwaliteit die zijn vervaardigd met behulp van 100% groene stroom en minimale afvalstromen die allemaal weer worden gerecycled in het product.

Vinylvloeren: klaar voor circulaire economie

Losleg oplossingen

Ons vinylassortiment omvat onder meer vloeren die los kunnen worden gelegd of gelegd kunnen worden met een pick-up lijm.

Banen
Modul'up lijmvrij vinyl is een echt innovatieve losliggende vinylbaan, klaar voor een circulaire toekomst

Lijmvrije tegel en plank
Allura Click – onze luxe vinyltegels in realistische hout- en steendessins die snel en eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd dankzij ons beproefde en gepatenteerde 'klik'-systeem

Allura Puzzle - onze puzzelvormige tegels zijn ideaal voor grootschalige installaties, aangezien elke tegel 96 x 96 cm is en eenvoudig is te installeren door de tegels als een puzzel in elkaar te leggen

Allura Flex" en Allura Decibel - geïnstalleerd met een pick-up lijm

Colorex PlusColorex Plus - een losliggend tegelformaat dat ook verkrijgbaar is in een antislip- en geleidende versie

Forbo - Allura-vloeren

Onze vinylvloeren zijn veilig

Ontworpen voor circulariteit

Onze vinylvloeren zijn gemaakt met recycling in gedachten.

Om ervoor te zorgen dat onze vloeren aan het einde van hun levensduur kunnen worden gerecycled, zorgen we ervoor dat alle vinylvloeren die we produceren voldoen aan de strengste gezondheidseisen. Hiervoor volgen wij de REACH*-lijst. Dat betekent dat ons vinyl veilig te gebruiken en te recyclen is. Het bevat geen zware metalen, formaldehyden of CMR-gehalte (kankerverwekkend, mutageen, reprotoxisch), geen inkt op oplosmiddelbasis en geen PCP.


*REACH (Registration, Evaluation, Authorization and Restriction of Chemicals) is een Europese regelgevende instantie die chemische stoffen opsomt die mogelijk gevolgen hebben voor de menselijke gezondheid.

Forbo - Vinylvloeren

Gerecyclede inhoud

Recycling is een tweede natuur voor onze vinylvloeren

Vinylvloeren zijn perfect om keer op keer opnieuw te gebruiken. Vinyl kan tot 10 keer worden gerecycled zonder prestatieverlies.

Met Colorex Plus met 89% gerecycled materiaal, bieden we het ultieme product voor gerecyclede vinylvloeren.

Onze fabrieken in Europa zorgen voor hoogwaardige producten die zijn vervaardigd met 100% groene elektriciteit waar beschikbaar en met minimale afvalstromen. Vrijwel al het geproduceerde afval wordt hergebruikt in onze producten.

Met ons Back to the Floor-recyclingprogramma stimuleren we de terugname van vinylafval van onze klanten om het gerecyclede materiaal nog verder te laten groeien. Onze EPD's tonen de werkelijke gerecyclede inhoud in elk product. Af en toe is het maximaliseren van gerecyclede inhoud niet de beste manier om vooruit te komen.

Bekijk de lijst met gerecycled materiaal
Forbo - sphera element

Zeer lage CO2-voetafdruk

Met onze voortdurende evaluatie en verbetering kunnen we met trots verklaren dat vinylproducten van Forbo Flooring beter presteren dan het marktgemiddelde.

Bij Forbo bieden we vinylproducten met een lage koolstofvoetafdruk. Onze onafhankelijke EPD's bevatten de nieuwste prestaties voor elk product. De gemiddelde voetafdruk van in Europa geproduceerde vinylvloeren is hier te vinden.

Er is niets zoals vinyl

Een breed scala aan ontwerpen en functionele opties ontwikkeld voor langdurig gebruik

Over de hele levenscyclus presteren vinylvloerbedekkingen goed over een reeks milieueffecten.

Vinyl is als materiaal bij uitstek geschikt om te worden gerecycled. Het is 100% recyclebaar en kan meer dan 10 keer worden gerecycled zonder zijn prestatie-eigenschappen te verliezen.

Wij bieden geen vinyl aan met alternatieve polymeren, zoals een polyolefine of PUR. We gebruiken ook geen bio-based weekmakers, omdat we denken dat het gebruik van palm- of ricinusolie standaard geen betere milieuoplossing is. Bij Forbo Flooring Systems is Marmoleum het bio-based alternatief voor vinyl, terwijl vinyl over het algemeen de breedste ontwerpkeuze en functionele opties biedt.

Forbo - sphera elite

Lucht-kwaliteit binnen

Lage productemissies

Al onze vinylproducten voldoen aan de strengste emissienormen om een veilig binnenklimaat te garanderen. Onze vloercollecties zijn getest in overeenstemming met belangrijke internationale normen.

We hebben goedkeuringscertificaten voor AgBB, FloorScore® en Afsset.

Dat betekent dat onze vinylvloeren voldoen aan de eisen van:
• E1 Verklaring conform EN 14041:2004
• WELL Building Standard®

En bijdragen aan:
• BREEAM®
• LEED®
• Green Star®-projecten

Forbo - sphera

Efficiënt productie-proces

Sphera heeft een laag gerecycled gehalte

Om duurzame vinylvloeren te maken, doen we bij Forbo Flooring Systems soms dingen die de conventie tarten.

Een voorbeeld is hoe we onze homogene vinyl Sphera maken. De traditionele manier om zo'n vloer te maken, is door aan het einde van de lijn meer dan 10% van de rug te verwijderen om de juiste dikte te verkrijgen.

Onze ultramoderne productiemethode is ontworpen voor efficiëntie om slechts zeer minimaal afval te produceren. Al het geproduceerde afval wordt vervolgens hergebruikt in de achterkant van ons heterogene vinyl.

Dit is een goed voorbeeld van waar grotere hoeveelheden gerecycled materiaal niet automatisch beter zijn als er rekening wordt gehouden met minimaal afval en hergebruik.

Forbo - Sphera Energetic homogeen vinyl

Onze vloeren

DRAGEN BIJ AAN DUURZAME GEBOUWEN

Al onze vloerproducten voldoen aan de emissierichtlijnen volgens de AgBB - en M1-normen. Een aantal daarvan hebben we ook gecertificeerd volgens Floorscore. Als het gaat om het bouwen van classificatiesystemen, dan dragen onze producten ook bij op onderwerpen als milieubelasting van bouwmaterialen, verantwoorde herkomst van materialen en maatregelen ten behoeve van toekomstig hergebruik.

Bewijslast hiervoor zijn onze EPD’s en certificeringen!

BREEAM

Ontdek onze vinylvloeren

contact

Wilt u meer weten over onze duurzaamheidsstrategie, onze producten of over iets anders? Wij staan graag voor u klaar!

Neem contact met ons op