Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Textiel
vloerbedekking

De recyclingheld

Scroll naar beneden voor meer informatie

Hoog gehalte gerecycled materiaal

Onze textieldivisie is marktleider en klaar om grote stappen te zetten om de industrie te veranderen.

Onze Tessera taptijttegelcollectie heeft met 75% het hoogste gehalte aan gerecycled materiaal van alle verkrijgbare tegels in de markt. Voor onze Coral schoonloopmatten gebruiken we Econyl: garens die afkomstig zijn van uit de oceanen geredde visnetten. De garens zijn gemaakt van 100% geregenereerd materiaal. Onze modulaire Flotex-backings zijn gemaakt van gerecycled PVC.

Feiten over textielvloeren

  • 100 %

    100% van het aluminium- en staalafval van onze Nuway-productie wordt gerecycled

  • 59 %

    Tot 59% gerecycled materiaal in Flotex-tegels en -planken

  • 75 %

    Onze collectie Tessera Create Space 1 tapijttegels bevat 75% gerecycled materiaal

Entreevloer-bedekking

Vloeren gaan langer mee door ze schoon te houden

Forbo Flooring Coral in Krommenie is de fabriek waar we Coral entreeproducten produceren. Goed ontworpen entreevloeren bieden niet alleen een duurzame oplossing op zich, ze dragen ook bij aan de duurzaamheid van het gebouw waarin ze worden gebruikt, gedurende de hele levenscyclus van dat gebouw.

Onze entree vloeren voorkomen dat tot 95% van het vuil wordt binnengelopen in het gebouw. Op deze manier beschermt een entreevloer de kwaliteit van een interieur, verlengt de levensduur van een vloer en vermindert schoonmaak- en onderhoudskosten en het gebruik van reinigingsmiddelen. We gebruiken voor een groot aantal van onze Coral-collecties garens die zijn gerecycled van oude visnetten. De rug van onze Coral Welcome-entreevloeren is gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

Forbo - Coral vloerbedekking

Toonaan-gevend in gerecyclede inhoud

Forbo's tapijttegelportfolio bestaat uit gerecycled garen en een gemodificeerde bitumenrug

Qua gewicht behoren onze textiele tapijttegels tot de tapijttegels met de hoogste gerecyclede inhoud in de industrie. Het gewichtspercentage gerecycled materiaal is gemiddeld minstens 60%. Een aantal soorten zoals bijvoorbeeld onze Create Space 1, bestaat zelfs uit 70% gerecycled materiaal. We produceren ook willekeurig gelegde/richtingloze tegels die het installatieafval verminderen tot minder dan 2%.

Tijdens het vloerontwerp creëren we willekeurig gelegde tegels, zodat de delen van de vloer die intensief worden gebruikt, kunnen worden vervangen zonder dat dit het algehele ontwerp beïnvloedt. We experimenteren ook met oplossingen voor het einde van de levensduur, vooral die waarbij de textiellaag van de tegels wordt gescheiden van de achterkant.

Bekijk de lijst met gerecycled materiaal
Forbo - Tessera tapijttegels - de recyclingheld

Flotex, extreem duurzaam

Duurzaamheid verlengt de levensduur van de vloer, wat beter is voor het milieu

Flotex nylon tapijt, dat zowel hygiënisch als wasbaar is, is een voorbeeld van het soort innovatie dat nieuwe segmenten voor textiel opent. Niet alleen in horeca, recreatieruimtes en kantoren, maar ook in zorginstellingen, scholen en openbare gebouwen.

We produceren in onze fabriek in Ripley Flotex nylon tapijtrollen en -tegels. In 2001 hebben we ons gebruik van stortplaatsen bijna volledig geëlimineerd door de eerste recyclingfabriek in zijn soort te installeren om afval vóór consumptie om te zetten in hoogwaardige tapijttegelruggen. Deze faciliteit verwerkt nu bijna 50 ton afval per week.

We produceren in onze fabriek in Chateau Renault onze digitaal gedrukte collecties zoals Flotex Vision en de 'created by' met bekende designers. Onze fabriek in Chateau Renault beschikt over twee digitale printers die de op maat gemaakte ontwerpen afdrukken. In deze fabriek produceren we als we de bestelling krijgen, zodat er geen onnodige voorraad wordt aangehouden.

Forbo - Flotex gevlokte vloeren - Extreem duurzaam en afwasbaar

Onze vloeren

DRAGEN BIJ AAN DUURZAME GEBOUWEN

Al onze vloerproducten voldoen aan de emissierichtlijnen volgens de AgBB - en M1-normen. Een aantal daarvan hebben we ook gecertificeerd volgens Floorscore. Als het gaat om het bouwen van classificatiesystemen, dan dragen onze producten ook bij op onderwerpen als milieubelasting van bouwmaterialen, verantwoorde herkomst van materialen en maatregelen ten behoeve van toekomstig hergebruik.

Bewijslast hiervoor zijn onze EPD’s en certificeringen!

BREEAM

Ontdek onze textiele vloeren

Contact

Wilt u meer weten over onze duurzaamheidsstrategie, onze producten of over iets anders? Wij staan graag voor u klaar!

Neem contact met ons op