Valitse maa

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Creating Better Environments

Aina valmistustavasta toimivuuteen asti: valmistamme ympäristöystävällisiä lattiapäällysteitä, jotka ovat hyväksi niin ihmisille, rakennuksille kuin ympäristölle.

Marmoleum Live Forward

Kestävä kehitys

Kestävä kehitys ydinliiketoimintana

Siitä lähtien kun aloitimme lattiapäällysteiden valmistuksen, alkaen linoleumista yli 100 vuotta sitten, olemme sitoutuneet luomaan parempia ympäristöjä kaikkiin tiloihin. Nykyään, tuotevalikoimamme laajennuttua huomattavasti, suhtaudumme edelleen yhtä intohimoisesti ympäristöystävällisiin lattiapäällysteisiin.

Pidettyämme vuosia tiivistä yhteyttä asiakkaisiin ja loppukäyttäjiin ymmärrämme rakennetun ympäristön ja tuotteidemme vaikutuksen siihen. Tämän pohjalta keskitymme kehittämään tuotteita ja ratkaisuja, joiden elinkaari on kiertotalousmallin mukainen. Toimimme läpinäkyvästi kestävyysstrategiamme tavoitteiden mukaisesti.

Tuloksena on vastuullisin ja ympäristöystävällisin valikoima huippuluokan lattiapäällysteitä sinulle ja ympäristöllesi, missä tahansa oletkin.

Loppujen lopuksi tärkeää ovat prioriteettimme. Mikä on perintömme: menetetyt mahdollisuudet vai ekologinen kestävyys ja hyvinvointi?

COP26 | Scottish Event Campus | courtesy of Shutterstock

COP26 ilmastotavoitteiden tukeminen

Forbo Flooring Systems tukee tämän vuoden COP26-kokoukselle asetettuja tavoitteita. Olemme ylpeitä voidessamme olla aktiivisesti mukana tiiviissä vuoropuhelussa poliittisten päättäjien ja vaikuttajien kanssa jakaaksemme näkemyksiämme ja ratkaisujamme siellä, missä voimme.

Tutustu verkossa, kun seuraamme tämän tärkeän tapahtuman uutisia ja kehittymistä. Pidämme sinut ajan tasalla COP26-keskustelujen odotuksista, edistymisestä ja tuloksista erikoisvieraiden, kuten WorldGBC:n toimitusjohtajan, Cristina Gamboan kanssa.

Lue lisää COP26-ohjelmastamme ja tavoitteistamme

Läpinäkyvät, kolmannen osapuolen vahvistamat tiedot

Läpinäkyvyys on erittäin tärkeää kestävän kehityksen saavuttamiseksi. Läpinäkyvyys edellyttää, että yritykset jakavat tietoa tuotteidensa sisällöstä, niiden valmistustavoista ja niiden vaikutuksista ympäristöön, käyttäjiin ja yhteisöön. Jo vuonna 1996 Forbo Flooring Systems aloitti yhteistyön Leidenin yliopiston kanssa Alankomaissa laatiakseen läpinäkyvän yleiskuvauksen linoleumituotteidemme mahdollisista vaikutuksista ympäristöön.

Tänä päivänä tarjoamme jokaisesta Forbo-tuotteesta riippumattomasti tarkistetun elinkaariarvion ja ympäristöselosteen.

Ympäristöselosteen läpinäkyvyys

Kattava 100-prosenttisesti läpinäkyvä tuotevalikoima tarjoaa kestävän kehityksen mukaisen lattiapäällysteratkaisun asiakkaillemme.

LCA process elements overview

Kaikki alkaa elinkaariarvioinnista

Elinkaariarviointi on kattava järjestelmä ympäristövaikutusten mittaamiseksi tuotteen elinkaaren aikana. Mittaus on standardoitu ja tasapuolinen kaikentyyppisille tuotteille. Elinkaariarviointimme hyväksytään vasta, kun riippumaton kolmas osapuoli on vahvistanut ne.

Ympäristöselosteet

Elinkaariarvioinnit (LCA) laaditaan tuoteryhmille ja ympäristöselosteet (EPD) vuorostaan ottavat askeleen pidemmälle määrittelemällä yksittäisen tuotteen elinkaariarvion. Forbo Flooring Systems oli yksi ensimmäisistä yrityksistä maailmanlaajuisesti, jolla oli täydelliset ympäristöselosteet kaikille tuotteille ja mallistoille.

Ympäristöselosteilla päätimme edetä markkinoiden standardia pidemmälle. Ympäristöselosteisiimme sisältyy myös läpinäkyvä ilmoitus ekotoksisuudesta ja vaikutuksista ihmisten terveyteen. Ympäristöselosteemme löytyvät dokumenttien alta

Marmoleumin ympäristöseloste

Ympäristöselosteemme antavat ainutlaatuisen läpinäkyvyyden terveysvaikutuksista ja ekotoksisuudesta: tämä tarjoaa kaikki tarvittavat tiedot minimoimaan vaikutukset maapallollemme ja siellä asuville ihmisille.

Kaikki ympäristöselosteemme ovat riippumattoman kolmannen osapuolen tarkastamia.
Lisätietoja UL:sta

Tessera Struktur -tekstiililaatat

Vuosittainen kestävän kehityksen raportti

Julkaisimme ensimmäisen kestävän kehityksen raporttimme jo vuonna 2005. Se sisälsi tietoa tuotantopaikoistamme ja tuotevalikoimastamme. Nykyään vuosittainen kestävän kehityksen raporttimme on laadittu GRI-ohjeiden mukaisesti, ja se kattaa ympäristöllisen, sosiaalisen ja taloudellisen ulottuvuuden. Nämä tukevat johdonmukaista strategiaa kestävän kehityksen hallintajärjestelmissämme asettamiemme ympäristötavoitteiden saavuttamiseksi.

Voit ladata viimeisimmät kestävän kehityksen raporttimme klikkaamalla alla olevia dokumenttejä.

 • 2021 Forbo Flooring Systems Sustainability Report

  Lataa
  Kestävän kehityksen raportti 2021

 • Sustainability Report 2020

  Lataa
  Kestävän kehityksen raportti 2020

 • Sustainability Report 2019

  Lataa
  Kestävän kehityksen raportti 2019

Yhteistyö ja kumppanuudet

Forbo Flooring Systems tekee yhteistyötä kansainvälisten järjestöjen kanssa, joissa innovaatioita ja uusia kehitystapoja voidaan testata ja ottaa käyttöön. Ne ovat erityisen arvokkaita kiertotalouden kehittämisessä.

Teemme yhteistyötä eurooppalaisten instituutioiden, kuten European Resilient Flooring Manufacturers' Instituten, Multilayer Modular Flooring Associationin, European Carpet and Rug Associationin ja muiden alan johtavien toimijoiden, kuten Green Building Councilin, yliopistojen ja innovatiivisten startup-yritysten kanssa. Kaikki tämä parantaaksemme jatkuvasti yrityksemme ja tuotevalikoimamme ympäristöprofiilia.

Shaking hands
ympäristömerkit ja sertifikaatit

Ympäristömerkit ja -sertifikaatit

Monilla tuotteillamme on korkeat ympäristö- ja terveyssuositukset kuten Joutsenmerkki, Red list free, Blue Angel, TUV jne. Viime vuonna Forbo Flooring Systems sai seuraavat kestävän kehityksen palkinnot:

Saksa - Prüfsiegel für Gesicherte Nachhaltigkeit
Taatun kestävän kehityksen sinetin myöntää saksalainen Für Nachhaltigkeit und Ökonomie -instituutti, ja se palkitsee kestävän kehityksen yrityksen kaikki osa-alueet A:sta Ö:hön.

Norja - Eco-Lighthouse Award
Eco-Lighthouse on Norjan laajimmin käytetty sertifiointijärjestelmä yrityksille, jotka haluavat dokumentoida ympäristötyönsä ja osoittaa sosiaalista vastuutaan.

Sitoutuminen

Sitoutuminen

Forbo Flooring Systems on ollut kestävän yrittäjyyden eturintamassa jo yli kolmen vuosikymmenen ajan. Käytimme ensimmäisenä ympäristöselosteita (EPD). Tämä on edelleen läpinäkyvä tapamme laskea raaka-aineittemme ja prosessiemme ympäristövaikutuksia sekä tuotteiden elinkaarta. Pitkän aikavälin kestävän kehityksen visiomme on johtanut ensimmäiseen konkreettiseen askeleeseen vuosien 2020–2025 strategiassamme. Noudatamme ”compliance plus” -käytäntöä, joka luo kannustavan ja innovatiivisen ympäristön nerokkaille ratkaisuille ja ainutlaatuisille kestävän kehityksen mukaisille ominaisuuksille.

Compliance plus -käytäntömme todistaa sitoutumisemme ylittää hallituksen määräykset ja vaatimukset.

Kestävän kehityksen strategia

Forbon kestävän kehityksen strategian tavoitteena on hallita kiertotalouden haasteet ja tulla nollajäteyritykseksi. Tällä hetkellä ei ole vielä selvää, miten hallitukset ja lainsäädäntö vaikuttavat kehityksen vauhtiin tulevina vuosina. Se on kuitenkin varmaa, että pitkän aikavälin tavoitteidemme saavuttamiseksi toimia tarvitaan jo nyt.

Siksi olemme käynnistäneet Kestävän kehityksen ohjelman 2025. Esitämme ohjelmassa toimenpiteet, jotka on toteutettava ensimmäisen viiden vuoden aikana vuoden 2025 loppuun mennessä edistyäksemme toivotusti itsellemme asettamissamme tavoitteissa. Kiertotalous- ja Ihmiset-kategorioissa on seitsemän päätavoitetta. Lisätietoja näistä päätavoitteista saat tämän sivun Tavoitteet-välilehdeltä.

Kestävän kehitysohjelman logo
SA 8000 -logo

Sosiaalinen vastuu

SA8000-standardi on sitoumuksemme taata työntekijöiden oikeudenmukainen kohtelu.

Toimittajavaatimusohjelmamme asettaa toimittajillemme vaatimukset oikeudellisesti sitovana asiakirjana. Lähestymistapaamme sisältyy myös tiivis yhteistyö yksittäisten toimittajien kanssa. Tämä toteutetaan tapaamisten, paikan päälle tehtyjen vierailujen ja toimittaja-arviointien avulla, joihin liittyy ostajiemme tai vastuullisten esimiesten suorittamia auditointeja.

Näillä arvioinneilla varmistamme, että toimittajamme noudattavat päivittäisessä liiketoiminnassaan ihmisoikeuksia ja työntekijöiden oikeuksia, työterveys- ja työturvallisuusvaatimuksia, ympäristönsuojelutavoitteita ja vastuullisia liiketoimintakäytäntöjä. Lisätietoja SA 8000 -sertifikaatista

Vihreän suunnittelun periaatteet

Forbo Flooring Systems noudattaa kaikkien mallistojemme tuotesuunnittelussa ja tuotannossa 4R-periaatetta: Reduce (vähennä), Reuse (käytä uudelleen), Recycle (kierrätä) ja Renew (uudista). Suunnitteluprosessi on keskeinen osa raaka-ainetarpeen vähentämisessä, tehdasjätteen uudelleenkäytössä, vanhojen tuotteiden kierrätyksessä ja uusiutuvan raaka-aineen käytössä. Vihreiden suunnitteluperiaatteiden noudattaminen tarkoittaa myös kiertotalouden periaatteiden noudattamista. Tämän kautta painopiste ulottuu tuoterakentamisen vaihtoehdoista aina elinkaaren lopun ratkaisuihin. Forbon suunnittelijat ovat ympäristöprofiilimme todellisia insinöörejä.

Aidosti kestävä lattiapäällyste alkaa jo suunnittelupöydällä ajattelutavasta, joka todella välittää tulevaisuudestamme.

vuonna 2019 käytetyt raaka-aineet

Vähennä ja uudista

Luonnonvarojen ehtyminen on tärkeä aihe. Ensisijainen ratkaisu on käyttää uusiutuvia luonnonvaroja, jotka voidaan korjata vuosittaisina satoina. Tätä seuraa uusiutuvan ja kierrätetyn materiaalin käyttö. Forbo Flooring Systems mittaa ja pyrkii jatkuvasti parantamaan näitä suhdelukuja.

Kierrätä ja käytä uudelleen

Panostuksemme uudelleenkäyttöön ja kierrätykseen on johtanut viime vuosina erittäin hyviin tuloksiin. Olemme lisänneet kierrätysmateriaalin käyttöä laajassa tuotevalikoimassamme, kuten Marmoleum, Allura ja Eternal. Olemme ylpeitä voidessamme sanoa, että meillä on laaja tuotevalikoima, joka sisältää runsaasti kierrätettyä tai uudelleenkäytettyä materiaalia.

Omistautumisemme tuloksena tarjoamme jatkuvasti kasvavan valikoiman helposti uudelleenkäytettäviä lattiapäällysteratkaisuja, jotka sopivat tulevaisuuden kiertotalousmalliin. Irtoasennettava tuotevalikoimamme kattaa laajan valikoiman lattiapäällysteitä niin laattana, lankkuna kuin mattona. Mikään näistä innovatiivisista lattiapäällysteratkaisuista ei vaadi liimaa. Ne kestävät kovaa kulutusta ja ovat helppoja poistaa käyttöiän lopussa.
Vinyylimatto Liimatonta Modul'up-vinyylimattoa on saatavana kolmena versiona: Decibel (19 dB), Compact ja T.E, joka soveltuu kosteille aluslattioille.
Vinyylilankut ja -laatat Liimattomia Allura-laattoja ja -lankkuja on saatavana kolmena versiona: Click, Puzzle ja Ease
ESD ja teollisuuslattiat Colorex-laattoja on saatavana kolmena versiona: Plus EC, Plus Basic ja Plus R10
Sisäänkäyntijärjestelmä Coral Click

recycled and reuse 2017-2019
Commited to turn climate change

Sitoutunut kääntämään ilmastonmuutoksen

Tuotantolaitoksiemme hiilidioksidipäästöt liittyvät tuotannon aikana käytettyyn energiaan.

Keskimääräinen hiilidioksidipäästö tuotteen neliömetriä kohti laski 3,44:stä vuonna 2004 1,09:een vuonna 2020, mikä on 68% vähennys.

Vihreän suunnittelun periaatteet täyttävä tuotevalikoima

Mittaamme kierrätyssisällön osuutta kaikissa tuotekategorioissamme ja tavoitteenamme on kasvattaa kierrätyssisältöä aina kun se on mahdollista.

Tehdasjätteemme perusteella tutkimme tapoja kierrätyssisällön lisäämiseksi kaikissa tuotteissamme. Tämä ei ole mahdollista pelkillä reseptimuutoksilla vaan myös ottamalla käyttöön uusia tuotantotekniikoita.

PVC-mikronisointi on yksi lupaavista konsepteista, joka osoitti toimivuutensa muutamissa vuonna 2019 suorittamissamme pilottihankkeissa. Pyrimme jatkuvasti vähentämään jätettä siirtymällä digitaalipainatukseen silloin kuin se on mahdollista.

Kierrätys ja uudelleenkäyttö

Kiertotalous

Kiertotalousmalli on välttämättömyys

Biopohjaiset ratkaisut luovat paremman tulevaisuuden planeetallemme. Silloin kun biopohjaisuus ei ole vaihtoehto, kiertotalous tarjoaa seuraavaksi parhaan vaihtoehdon – kunhan elinkaarivaikutus on mitattavasti parempi. Me Forbolla olemme sitoutuneet edistämään kiertotaloutta lattiapäällysteratkaisuillamme.

Painopisteet tässä muutoksessa ovat:
• uusiutuvien luonnonvarojen käytön edistäminen
• tuotteiden käytön maksimointi
• materiaalien ja jätteiden kierrätys

Olemme sitoutuneet edistämään kiertotaloutta lattiapäällysteratkaisuillamme.

Kiertotalousmalli

Lähde: PBL Environmental Assessment Agency

Kiertotalous on haastavaa

Kiertotalous vaatii ajattelumme muuttamista. Tämä alkaa jo tuotteidemme suunnitteluvaiheessa. Se sisältää kestävän kehityksen mukaisten raaka-aineiden hankinnan, energiatehokkaan käytön ja tavat vähentää jätettä osana alkuperäistä tuotesuunnittelukonseptia.

Toiseksi on tärkeää varmistaa, että tuotteiden käyttö maksimoidaan niin, että ihannetapauksessa siitä tulee palvelu.

Tuotteen kierrätettävyys ja uudelleenkäyttö on varmistettava sen elinkaaren loppuvaiheessa. Tämä konsepti on sisällytetty käsitteeseen ”laajennettu tuottajavastuu”.
Lue lisää kiertotalousaloitteistamme

Kierrätyslogo
Takaisin lattiaan -logo

Takaisin lattiaan

Forbo Flooring Systems tarjoaa asennusjätteen keräysohjelmia, joissa logistiikan kestävyystasapaino on järkevää. Meillä on useita kierrätysohjelmia vinyylille Ruotsissa ja Ranskassa sekä kierrätysohjelma kaikelle linoleumille, tekstiililaatalle ja vinyylille Iso-Britanniassa ja Alankomaissa.

Kulutuksen jälkeisen jätteen kerääminen ja kuljetus sekä käsittely ovat sinänsä suurempi haaste teollisuudelle. Forbo Flooring Systems osallistuu aktiivisesti EU:n rahoittamaan Circular Flooring Project -hankkeeseen, jonka tavoitteena on kehittää pilottihanke kulutuksen jälkeisen vinyylijätteen kierrättämiseksi PVC-rakeiksi.

Tavoitteeseen valmistautuaksemme tarjoamme irtoasennettavia ratkaisuja, jotka mahdollistavat ”puhtaan” kulutuksen jälkeisen kierrätyksen.lisätietoja irtoasennettavista lattiapäällysteistämme

Recovinyl

Forbo Flooring Systems osallistuu aktiivisesti European Recovinyl -hankkeeseen. Hankkeen tavoitteena on lisätä vinyylilattiapäällysteiden kierrätystä lisäämällä kierrätetyn PVC:n määrää ja uusiovinyylin käyttöä. Painopiste on kierrätysteknologian kehittämisessä, lajitteluteknologioissa ja keräystavoissa.
Lisätietoja Recovinylistä

Recovinyl
logo hiilinegatiivinen

Hiilinegatiiviseksi tuleminen

Sukupolvemme on viimeinen, joka voi hidastaa tai kääntää nykyisen ilmastokehityksen. Jos emme heti ryhdy radikaaleihin toimiin, se tulee olemaan tulevaisuudessa paljon vaikeampaa ja kalliimpaa. Pahimmassa tapauksessa ilmastonmuutos on peruuttamaton. Vastuullisten materiaalien käyttö ja vastuullinen toiminta voivat saada aikaan positiivisen muutoksen.

Kiertotalousmalli pyrkii muun muassa saavuttamaan hiilineutraalin ympäristön, joka lopulta kääntäisi maapallon ilmaston lämpenemisen.

Me Forbolla emme usko, että hiilidioksidipäästöjen kompensointi (CO2-sertifikaattien ja metsien ostaminen jne.) ovat hyvä tapa edetä. Sen sijaan CO2-päästöjä olisi pyrittävä vähentämään tuotteen koko elinkaaren ajan. Forbon linoleumi on hyvä esimerkki tästä.

Hyvinvointi

Terveelliset sisätilat

Lattiapäällyste on olennainen osa jokaista sisätilaa. Se on läsnä siitä hetkestä lähtien, kun nouset sängystä, käyt suihkussa, syöt aamiaista, käyt koulussa tai töissä, rentoutuessasi, urheillessasi, ruokaillessasi, ja niin edelleen. Lattiapäällysteet tarjoavat mukavuutta sekä turvallisuutta ja ne vähentävät melua, estävät allergioita ja luovat yleisen hyvinvoinnin tunteen.

Lattiamme takaavat kaiken tämän. Toimittamamme lattiat luovat parempia ympäristöjä: tiloja, jotka saavat sinut tuntemaan olosi mukavaksi ja turvalliseksi.

Terveelliset sisätilat

Terveelliset sisätilat

Nykyään yli puolet maailman väestöstä, yli 54%, asuu kaupungistuneilla alueilla. Vietämme keskimäärin noin 80-90% ajastamme sisätiloissa ja tämä luku vain kasvaa. Sisäympäristö ja vihreään arkkitehtuuriin ja terveellisiin rakennuksiin kiinnitetty huomio ovat yhä näkyvämpiä. Koska lattiamme ovat osa sisäympäristöä, jossa ihmiset asuvat, tapaavat ja työskentelevät, missiomme on suunnitella ja tarjota tuotteita, jotka edistävät positiivisesti yksilön terveyttä ja mukavuutta.

• lattiamme eivät todistetusti sisällä kiellettyjä myrkyllisiä aineita
• lattioidemme tuotepäästöt ovat alhaiset tai jopa lähellä nollaa
• tuotteemme ovat ftalaatittomia
• tuotevalikoimamme tarjoaa todistettuja ratkaisuja allergeeneja ja hienoa pölyä vastaan

Terveellinen sisäympäristö alkaa lattiapäällysteestä, joka on kaikilta osin turvallinen ihmisille.

Kaikki aistisi

Lattiapäällyste on tärkeässä roolissa yksilön ja sisätilojen välisessä vuorovaikutuksessa. Forbo Flooring Systemsin suorittamassa tutkimuksessa loimme erilaisia sisätiloja, joista jokaisessa oli erityyppinen lattiapäällyste ja mittasimme aivotoimintaa näissä. Tutkimus osoitti selvästi, miten visuaalisuus, kosketus, hajut ja äänet voivat laukaista viisi aistiamme. Tämä vaikuttaa lattiapäällysteiden valintaan toimistoissa, kouluissa, terveydenhoitolaitoksissa, ravintoloissa ja monissa muissa paikoissa. Lattian ominaisuudet, kuten väri ja valonheijastus, sekä myös rakenne, tuntuma, päästöt, hajut ja ääni ovat tärkeitä.

5 aistia hyvinvointi

Oikealla lattiapäällysteratkaisulla voi olla merkittäviä vaikutuksia ihmisten hyvinvointiin.

Marmoleum Fresco 3259

Design

Design on yksi tärkeimmistä tekijöistä hyvinvoinnin tunteen luomisessa. Lattiat eivät ainoastaan ilmaise työn tai asuintilan imagoa ja dynamiikkaa, sillä lattiasuunnittelulla voidaan myös saada eri tilat näyttämään ja tuntumaan enemmän kodinomaisilta.

Digitaalisilla tulostustekniikoilla toteutetun personoinnin avulla voimme valmistaa erikoislattiapäällysteitä, joissa lattian design, väri ja koko voidaan luoda asiakkaan toiveiden mukaisesti. Näin tilat voidaan personoida ja niistä voi tulla arvokas osa sisäympäristöä.

Lattiapäällysteet heijastavat luonnonvaloa, mikä saa tilat tuntumaan avarilta ja valoisilta. Toimitamme jokaisesta mallistostamme sekä NCS-värikoodit että valonheijastusarvot, jotta suunnittelijat voivat helposti yhdistellä ja sovittaa värejä ja materiaaliaaleja yhteen.

Surestep Original -turvalattia
Akustinen Sarlon-vinyyli

Ääni

Ääni on myös mukavuustekijä. Ei-toivotut ja ärsyttävät äänet ovat yksi yleisimmistä levottomuuden ja epämukavuuden syistä. Mittaamme siksi jokaisen lattiapäällysteemme desibelivaikutuksen. Tämän perusteella voimme suositella optimaalista lattiapäällysteratkaisua askeläänten vaimentamiseksi. Lisätietoa akustisista lattiapäällysteistämme

Kosketus ja mukavuus

Kosketus on selvästi tärkeä tekijä jalkojesi alla olevassa lattiassa. Pehmeän, kovan tai joustavan lattian valinta voi tehdä olosi mukavaksi ja rentoutuneeksi tai aktiiviseksi ja tehokkaaksi. Forbo-lattiapäällystevalikoima tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja alkaen kävelyn helpottamisesta aina raskaisiin kuormiin. Lisätietoa tuotevailkoimastamme

Flotex Vision

Rakennuksen dynamiikka

Terveet rakennukset ovat olennainen osa kestävää kehitystä, jonka keskiössä on yksilö.

Filosofiamme terveellisistä sisätiloista ilmenee suunnittelufilosofiassamme. Rakennuksen dynamiikkaan perustuen, tarjoamme sopivimman lattiapäällysteen jokaiseen tilaan. Tuloksena ovat rakennukset ja tilat, jotka ovat hyvin suunniteltuja, kestävät pidempään ja ovat helppoja mukauttaa käyttäjien vaatimuksiin. Rakennukset ja sisätilat, joiden ajattomat ratkaisut vähentävät toistuvien peruskorjausten tarvetta, säästävät rahaa ja vähentävät jätettä.

Rakennuksen dynamiikka - vastaanotto

Tavoitteemme

Seuraavan viiden vuoden tavoitteet

Kestävän kehityksen ohjelmamme 2025 on suunniteltu aktivoimaan Forbo Flooring Systemsin kestävän kehityksen strategia. Kiertotalous- ja Ihmiset-kategorioiden seitsemällä pääalueella selitetään vuoden 2025 kestävän kehityksen tavoitteemme.

Kestävän kehityksen ohjelma 2025
Forbo The Green Road

Kiertotalouden tavoitteet

Hiilinegatiivisen tuotevalikoiman esittely
• CO2-päästöjen merkittävä vähentäminen vuoteen 2025 mennessä

Uusiutuvan energian käyttö
• Uusiutuvan sähkön käyttö mahdollisuuksien mukaan
• Fossiilisen kaasun käytön voimakas vähentäminen

Nollajäteyhtiöksi tuleminen
• Tuotejätteen uudelleenkäytön/kierrätyksen lisääminen
• Toimistojätteen 100 % uudelleenkäytön/kierrätyksen saavuttaminen

Aktiivinen kiertotalouden edistäminen
• Kasvattaa kulutuksen jälkeen kierrätettäviä myyntimääriä EU:ssa
• Lisätä asennuksen jälkeen kierrätettävää jätettä EU:ssa
• EU:ssa uudelleenkäytettävien ja uudelleenmyytävien irtoasennettavien tuotteiden myyntimäärien kasvattaminen
• Kierrätyssuunnittelu: myytävien tuotteiden kierrätettävyyden parantaminen
• Kaikissa tuotteissa on kierrätyssisältöä

Tavoitteet ihmisille, joiden kanssa työskentelemme

Varmistaa eettinen ja kestävän kehityksen mukainen toimitusketjun hallinta
• Pyytää toimittajiamme ottamaan käyttöön kestävän kehityksen ohjelma ympäristöjalanjäljen pienentämiseksi
• Keskittyä kierrätetyn tai biopohjaisen sisällön lisäämiseen hankituissa materiaaleissa

Varmistaa kaikkien työntekijöiden osallistuminen kestävään kehitykseen
• Kiertotalous- ja kestävän kehityksen koulutusta on annettu kaikille työntekijöille
• Kestävän kehityksen ohjelma on toteutettu
• Vuokra-autot ja muut ajoneuvot ovat fossiilittomia maissa, joissa on asianmukainen infrastruktuuri

Varmistaa, että olemme sosiaalisesti vastuullisia, monipuolisia ja osallistavia
• Sukupuolen, iän, kulttuurin ja fyysisen taustan monimuotoisuus ohjelma toteutettu
• SA8000-sertifioidun sosiaalisen vastuuvelvollisuuden hallintajärjestelmämme ylläpitäminen ja parantaminen

Kestävä kehitys työntekijät

Tuotteet

Kestävän kehityksen mukainen tuotevalikoima

Koska olemme sitoutuneet kestävään kehitykseen, Forbo Flooring Systemsin tuotevalikoimassa on todella ainutlaatuisia kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. Esimerkiksi Marmoleum-lattiapäällysteemme, jotka ovat CO2-neutraaleja tehtaalta lähtiessään, ilman hiilidioksidipäästöjen kompensointia. Vinyylilattiamme tarjoavat erinomaisia irtoasennettavia vaihtoehtoja, jotka tukevat kiertotaloutta. Tekstiililattioissamme on korkea kierrätyssisältö, erityisesti laattamallistomme, jotka sisältävät 57 % kierrätysmateriaalia (painon mukaan). Ja viimeisenä muttei vähäisimpänä, Coral-sisäänkäyntijärjestelmämme, jotka on valmistettu hylätyistä kalaverkoista valmistetusta Econyl-langasta. Lue lisää tuotevalikoimastamme klikkaamalla alla olevia linkkejä.

Fast Flooring -logo

Laaja irtoasennettavien lattiapäällysteiden tuotevalikoima

Tarjoamme laajan valikoiman irtoasennettavia lattiapäällysteitä, joita on saatavana niin mattona, lankkuina kuin laattoina. Irtoasennettavat lattiat säästävät aikaa ja rahaa ja helpottavat kunnostustöitä, sillä käytetyt lattiat voidaan poistaa ilman, että liima- ja mattojäämistä tarvitsee päästä eroon. Irtoasennettavat lattiat voidaan helposti kierrättää jä täten ne ovat kiertotalouden mukaisia. Forbon irtoasennettavia lattiapäällysteitä löytyy linoleumi-, vinyyli- ja tekstiilivalikoimista. lisätietoja liimattomista, nopeasti asennettavista lattiapäällysteistämme

Marmoleum: luonnollinen ja CO2-neutraali

Marmoleum, Forbon linoleumibrändi on todellinen ikivihreä tuote.

Marmoleum valmistetaan luonnollisista raaka-aineista modernissa, tehokkaassa ja vihreällä sähköllä toimivassa tuotantolaitoksessa. Marmoleumin valmistus on itse asiassa hiilinegatiivista kehdosta portille.

Esimerkiksi 10 000 m2 Marmoleumia (2,5 mm) vähentää CO2-päästöjä 400 kg ilman hiilidioksidipäästöjen kompensointia! Lue lisää CO2-neutraalista Marmoleumistamme

Marmoleum Marbled Fresco
Askelääntä vaimentava Sarlon-vinyyli

Huippuluokan vinyyli

Vinyylilattiapäällysteet ovat osa monipuolista tuotevalikoimaamme, jonka tekniset ja kestävät ominaisuudet ovat vuosien varrella käyneet läpi muodonmuutoksen.

Forbon vinyylivalikoima edustaa huippulaatua, joka on valmistettu ultramoderneissa ja energiatehokkaissa tuotantolaitoksissa.

Kierrätetyn tai uudelleenkäytetyn sisällön lisäämisen lisäksi pintakäsittelyjä ja väriaineita, jotka ovat nykyään vesiperäisiä, on kehitetty edelleen. Samalla tuotepäästöjä on vähennetty lähelle nollaa ja haitalliset aineet on poistettu kokonaan. Vinyylituotteemme ovat täysin ftalaattittomia.

Flotex: flokattu lattiapäällyste

Perinteiset tekstiilimatot- ja laatat on valmistettu tuftatuista langoista ja viimeistelty lateksi- tai bitumipohjalla. Forbon Flotex-mallistot ovat erilaisia. Flotex valmistetaan umpinaiselle taustalle, jonka tiheästi flokatussa pinnassa on 6.6.-nailonkuituja kiinnitettynä lujasti taustaan. Tuloksena on tiheä ja miellyttävä pinta, joka kestää hyvin kulutusta. Flotex-mallistoa on saatavana mattona, lankkuina ja laattoina. Modulaariset ratkaisut sisältävät suuren määrän kierrätysmateriaalia.

Hygieeninen ja pestävä Flotex on esimerkki innovaatiosta, joka avaa uusia segmenttejä tekstiileille. Ei vain matkailualalla, vapaa-ajan tiloissa ja toimistoissa, vaan myös hoito- ja hoivalaitoksissa, kouluissa ja julkisissa rakennuksissa.
Lisätietoa Flotex-lattiapäällysteestämme

Flotex Color- lattiapäällyste
Tessera Layout & Outline -tekstiililaatat

Tekstiililaatat: suunniteltu uudelleenkäyttöön ja kierrätykseen

Tessera-tekstiililaatat sisältävät vähintään 57 % kierrätettyä materiaalia painon mukaan, mikä on alan korkein kierrätysmateriaalin osuus.

Lattiavalikoimamme sisältää myös satunnaisesti asennettavia laattoja, jolloin lattian raskaimmin käytetyt osat voidaan halposti vaihtaa vaikuttamatta lattian designiin. Testaamme elinkaaren lopun ratkaisuja, erityisesti niitä, jotka koskevat laattojen tekstiilikerroksen erottamista niiden taustasta.
lisätietoja tekstiililaatoistamme

Sisäänkäyntijärjestelmä: tehokkain lattiapäällyste

Hyvin suunnitellut sisääntulojärjestelmät eivät ainoastaan tarjoa kestävää ratkaisua itsessään, vaan ne myötävaikuttavat myös rakennuksen kestävyyteen koko elinkaaren ajan.

Sisäänkäyntijärjestelmämme voivat pysäyttää jopa 95 % liasta sisäänkäyntiin. Näin sisäänkäyntijärjestelmät voivat suojata sisätiloja, pidentää lattian käyttöikää ja vähentää puhdistus- ja kunnossapitokustannuksia sekä puhdistusaineiden käyttöä. Käytämme vanhoista kalaverkoista kierrätettyjä lankoja useissa Coral-mallistoissamme.
Lisätietoja sisääyntijärjestelmistämme

Coral Welcome -sisäänkäyntijärjestelmä