Valitse maa

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Tekstiililattia

Kierrätyssankari

Lue lisää ja vieritä alas

Tekstiililattiat ja kestävä kehitys

Tekstiiliosastomme on markkinajohtaja ja valmis ottamaan suuria askeleita toimialamme muuttamisessa.

Faktoja tekstiili-lattioista

  • 100 %

    Kaikki Nuway-tuotantomme yhteydessä syntyvä alumiini- ja teräsjäte kierrätetään

  • 49 %

    Flotex-laatat ja -lankut valmistetaan jopa 49-prosenttisesti kierrätysmateriaaleista

  • 75 %

    Tessera Create Space 1 -tekstiililaattojen kierrätysmateriaalipitoisuus on 75 %

Sisäänkäyntien lattia-päällysteet

Lattioiden pitäminen puhtaana pidentää niiden käyttöikää

Coral-sisäänkäyntijärjestelmämme valmistetaan Krommeniessa sijaitsevalla Forbo Flooring Coralin tehtaalla. Sisäänkäyntien huolellisessa lattiasuunnittelussa ei huomioida vain itse lattian ekologista kestävyyttä vaan tavoitteena on edistää myös rakennuksen ekologisuutta sen koko elinkaaren ajan.

Sisäänkäyntijärjestelmämme voivat estää jopa 95 % liasta kulkeutumasta sisälle rakennukseen. Näin sisäänkäyntijärjestelmät voivat suojata sisätilojen laatua, pidentää lattioiden käyttöikää ja pienentää puhdistus- ja ylläpitokustannuksia sekä pesuaineiden käyttötarvetta. Monissa Coral-tuotteissamme käytetään vanhoista kalastusverkoista kierrätettyjä lankoja. Coral Welcome -sisäänkäyntijärjestelmien tausta valmistetaan pääosin kierrätetyistä PET-pulloista.

coral

Kierrätys-materiaalien käytön johtaja

Forbon tekstiililaatoissa käytetään kierrätettyä lankaa

Tekstiililaattojemme kierrätyspitoisuus on alan suurin painossa mitattuna. Keskimäärin kierrätysmateriaalien osuus painosta on vähintään 57 %. Osassa malliston tuotteista, kuten Create Space 1:ssä, kierrätysmateriaalin osuus painosta on jopa 75 %. Valmistamme myös suuntavapaita tekstiililaattoja, joita käyttämällä asennusjätteen määrä saadaan minimoitua alle kahteen prosenttiin.

Lattiasuunnittelun aikana luomme satunnaisen asennuskuvioinnin, jotta raskaalle käytölle altistuvat lattian osat voidaan vaihtaa ilman, että se vaikuttaa lattian yleiseen ulkoasuun. Teemme myös kokeiluja erilaisilla käyttöiän päättymisratkaisuilla ja erityisesti laattojen tekstiilikerroksen alustasta irrottamiseen keskittyvillä ratkaisuilla.

Katso kierrätysmateriaalien luettelo
Tessera-tekstiililaatat - kierrätyksen sankarit

Äärimmäisen kestävä Flotex

Kestävyys pidentää lattian käyttöikää, mikä on ympäristön kannalta parempi

Hygieeninen ja pestävä Flotex-tekstiililattia on esimerkki innovatiivisesta tuotteesta, joka on avannut tekstiilituotteille aivan uusia markkinasegmenttejä. Se soveltuu käytettäväksi hotellien, vapaa-ajan tilojen ja toimistojen lisäksi myös hoitolaitoksissa ja sairaaloissa, kouluissa ja julkisissa rakennuksissa.

Flotex-matot ja -laatat valmistetaan Ripleyn tehtaallamme. Vuonna 2001 saimme eliminoitua kaatopaikkojen käytön lähes kokonaan asentamalla tehtaalle lajinsa ensimmäisen kierrätyslaitoksen, joka muuntaa esikulutusjätteen korkealuokkaiseksi tekstiililaattataustaksi. Nykyään tämä laitos käsittelee lähes 50 tonnia jätettä viikossa.

Chateau Renaultin tehtaallamme valmistamme puolestaan digitaalisesti painetut mallistomme, kuten Flotex Visionin, ja yhdessä kuuluisien suunnittelijoiden kanssa kehittämämme 'created by' -mallistot. Chateau Renaultin tehtaassamme on kaksi digitaalista tulostinta, joilla tuotteisiin voidaan tulostaa kuvioita mittatilaustyönä.

Flotex-lattia – äärimmäisen kestävä ja pestävä

LATTIAMME

vastaavat rakentamisen haasteisiin

Lattiapäällysteemme täyttävät AgBB- ja M1-standardien päästönormit. Lisäksi osa niistä on FloorScore-sertifioituja. Rakentamisen sertifiointijärjestelmissä useimpien tuotteidemme BREEAM-luokitus on A tai A+.

LEED-järjestelmässä useimmat tuotteet vaikuttavat suoraan tai epäsuorasti seuraaviin luokkiin ja pistearvoihin:

• Rakennusmateriaalien avoin käyttö ja optimointi → EPD jopa 2 pistettä

• Rakennustuotteiden avoin käyttö ja optimointi → raaka-aineiden hankinta jopa 1 piste

• Rakennus- ja purkujätteen hallinta → jopa 2 pistettä

• Sisäilman laatu → vähäpäästöiset materiaalit jopa 3 pistettä

• Akustiset ominaisuudet → jopa 1 piste

Sustainability logos

Tutustu tekstiililattioihimme

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja kestävän kehityksen strategiastamme, lattiaratkaisuistamme tai mistä tahansa muusta aiheesta? Olemme täällä auttaaksemme sinua!

Ota yhteyttä