Valitse maa

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Vinyylilattia

Kiertotalouteen valmis lattia

Lue lisää ja vieritä alas

Vinyyli ja kestävä kehitys

Lähes kaikki korkealaatuiset vinyylilattiatuotteemme voidaan kierrättää materiaalien kiertosilmukan sulkevalla tavalla.

Laajasta vinyylituotevalikoimastamme löytyy paljon liimattomia lattioita, jotka ovat liimattomuuden ansiosta helposti irrotettavia ja kiertotalouden periaatteita tukevia. Lisäksi monet vinyylilattioistamme on valmistettu suurelta osin kierrätysmateriaaleista. Ne valmistetaan nykyaikaisissa ja ympäristöystävällisissä eurooppalaisissa tuotantolaitoksissa.

Vinyylilattiamme ovat täysin turvallisia ja niiden hiilidioksidipäästöt ovat alhaiset, minkä olemme varmistaneet kolmansien osapuolen laatimilla ympäristötuoteselosteilla (EPD).

Faktoja vinyyli-lattioista

  • 10 kertaa

    Vinyylilattia on täydellinen tuote kiertotalouden kiertokulkuun. Vinyyli voidaan nimittäin kierrättää jopa 10 kertaa ilman sen ominaisuuksien heikkenemistä.

  • 69 %

    Colorex Plus -malliston kierrätysmateriaalipitoisuus on 69 %, joten kyseessä on aidosti huippuunsa kierrätetty vinyylituote.

  • 100 %

    Forbon Euroopassa sijaitsevat tuotantolaitokset valmistavat korkealaatuisia tuotteita käyttämällä pelkästään vihreää sähköä ja minimoimalla jätevirrat, jotka lisäksi kierrätetään takaisin tuotteisiin.

Kierto-talouteen valmis vinyylilattia

Irtoasennettavat lattiaratkaisut

Vinyylimallistomme kuuluu kiertotalouteen valmiita lattiaratkaisuja. Nämä lattiapäällysteet voidaan irtoasentaa.

Matto
Liimaton Modul'up-vinyylilattia on innovatiivinen irtoasennettava vinyylimatto, joka on valmis kiertotalouden vaatimuksiin.

Liimattomat irtoasennettavat laatat ja lankut
• Allura Click -mallisto sisältää luonnonmukaisia puu- ja kivikuoseja, jotka on helppo asentaa patentoidun click-järjestelmämme ansiosta.

• Allura Puzzle -malliston laatat sopivat ihanteellisesti suuriin tiloihin, sillä laattakoko on 96 x 96cm ja laattojen asennus onnistuu helposti palapelikiinnityksen ansiosta.

• Allura Flex ja Allura Decibel asennetaan tarraliimalla.

• Colorex Plus on irtoasennettava laattamallisto, jota on saatavana sähköä johtavana sekä liukastumista estävänä versiona.

Allura-lattia

Vinyyli-lattiamme ovat turvallisia

Suunniteltu kiertotalouden ehdoilla

Vinyylilattiamme on valmistettu kierrätystä ajatellen.

Koska haluamme, että lattiamme voidaan kierrättää niiden käyttöiän päätyttyä, varmistamme, että kaikki tuottamamme vinyylilattiat täyttävät tiukimmatkin terveysvaatimukset. Teemme sen noudattamalla REACH*-luetteloa. Sen ansiosta vinyylimme on turvallista käyttää ja kierrättää. Se ei sisällä raskasmetalleja, formaldehydejä, CMR-ainesosia (karsinogeenejä, mutageenejä tai lisääntymiselle vaarallisia aineita), liuotinpohjaisia musteita tai PCP:tä.*Euroopan unionin REACH-asetuksen mukainen luettelo kemikaaleista, joilla voi olla haittavaikutuksia ihmisten terveyteen.

Vinyylilattia

Kierrätetyt materiaalit

Kierrätys ja vinyylilattiamme

Vinyylilattia sopii täydellisesti käytettäväksi uudelleen kerta toisensa jälkeen. Vinyyli voidaan kierrättää jopa 10 kertaa ilman sen ominaisuuksien heikkenemistä.

Colorex Plus -malliston kierrätysmateriaalipitoisuus on 69 %, joten kyseessä on aidosti huippuunsa kierrätetty vinyylilattiatuote.

Euroopassa sijaitsevat tuotantolaitoksemme valmistavat korkealaatuisia tuotteita käyttämällä pelkästään vihreää sähköä aina, kun sitä on saatavilla, ja minimoimalla jätevirrat. Käytännössä kaikki syntyvä jäte kierrätetään takaisin tuotteisiimme.

Takaisin lattiaan -kierrätysohjelmamme mukaisesti pyrimme kasvattamaan kierrätysmateriaalien osuutta entisestään keräämällä vinyylijätteen talteen asiakkailtamme. EPD-tuoteselosteistamme näkee kunkin tuotteen todellisen kierrätyssisällön. Joskus kierrätysmateriaalin osuuden maksimointi ei kuitenkaan ole paras tapa edetä.

Katso kierrätysmateriaalien luettelo
sphera element

Erittäin pieni hiilijalanjälki

Jatkuvan arviointi- ja kehitystyömme ansiosta voimme ylpeinä ilmoittaa, että Forbo Flooringin vinyylituotteet ovat markkinoiden keskiarvoa parempia.

Forbon vinyylituotteiden hiilijalanjälki on erittäin pieni. Riippumattomasti tuotetut EPD-tuoteselosteemme sisältävät kunkin tuotteen uusimmat tuotetiedot. Euroopassa tuotettujen vinyylilattioiden keskimääräisen hiilijalanjäljen voi tarkistaa täältä.

Ainutlaatuinen vinyyli

Vinyylilattiamme tarjoavat monipuoliset ja kestävät lattiaratkaisut.

Koko elinkaaren huomioiden vinyylilattiapäällysteet pärjäävät hyvin monissa ympäristövaikutusvertailuissa.

Materiaalina vinyyli sopii ihanteellisesti kierrätettäväksi. Se voidaan kierrättää sataprosenttisesti yli 10 kertaa ilman, että sen ominaisuudet heikkenevät lainkaan.

Emme tarjoa polyolefiinin ja PURin kaltaisista vaihtoehtoisista polymeereistä valmistettua vinyyliä. Emme myöskään käytä biopohjaisia pehmittimiä, koska emme usko palmu- tai risiiniöljyn olevan olennaisesti parempi ratkaisu ympäristön kannalta. Forbo Flooring Systemsin biopohjainen vaihtoehto vinyylille on Marmoleum, mutta yleisellä tasolla vinyyli tarjoaa laajimmat suunnitteluvaihtoehdot ja toiminalliset ominaisuudet.

sphera elite

Sisäilman laatu

Alhaiset tuotepäästöt

Turvallisen sisäilman varmistamiseksi kaikki vinyylituotteemme täyttävät tiukimmat päästöstandardit. Lattiamallistomme on testattu kansainvälisten avainstandardien mukaisesti.

Tuotteillamme on AgBB-, FloorScore®- ja Afsset-sertifioinnit.

Se tarkoittaa sitä, että vinyylilattiamme täyttävät seuraavat vaatimukset:
• EN 14041:2004 -standardin luokan E1-tuotteiden vaatimukset
• WELL Building Standard® -vaatimukset

Lisäksi ne vaikuttavat seuraaviin sertifiointeihin:
• BREEAM®
• LEED®
• Green Star® -projektit

sphera

Tehokas tuotanto-prosessi

Spherassa on käytetty vähän kierrätysmateriaaleja

Forbo Flooring Systems valmistaa ekologisesti kestäviä vinyylilattioita myös tavanomaisista ratkaisuista poiketen.

Yksi esimerkki siitä on homogeenisten Sphera-vinyylilattioidemme valmistusprosessi. Perinteisesti vastaavien lattiatuotteiden oikea paksuus varmistetaan poistamalla valmistusprosessin lopuksi tuotteesta yli 10 % sen pohjasta.

Huippulaadukkaan tuotantomenetelmämme ansiosta pystymme valmistamaan omat lattiamme niin, että jätettä syntyy äärimmäisen vähän. Lisäksi kaikki syntyvä jäte käytetään uudelleen heterogeenisen vinyylimme valmistuksessa.

Tämä on hyvä esimerkki siitä, miten kierrätysmateriaalien suuri osuus ei välttämättä ole parempi ratkaisu, kun vertailukohteena on syntyvän jätteen minimoiva ja hyödyntävä valmistustapa.

Sphera Energetic 51244_homogeeninen vinyyli

Lattiamme

vastaavat rakentamisen haasteisiin

Lattiapäällysteemme täyttävät AgBB- ja M1-standardien päästönormit. Lisäksi osa niistä on FloorScore-sertifioituja. Rakentamisen sertifiointijärjestelmissä useimpien tuotteidemme BREEAM-luokitus on A tai A+.

LEED-järjestelmässä useimmat tuotteet vaikuttavat suoraan tai epäsuorasti seuraaviin luokkiin ja pistearvoihin:

• Rakennusmateriaalien avoin käyttö ja optimointi → EPD jopa 2 pistettä

• Rakennustuotteiden avoin käyttö ja optimointi → raaka-aineiden hankinta jopa 1 piste

• Rakennus- ja purkujätteen hallinta → jopa 2 pistettä

• Sisäilman laatu → vähäpäästöiset materiaalit jopa 3 pistettä

• Akustiset ominaisuudet → jopa 1 piste

Sustainability logos

Tutustu vinyylilattioihimme

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja kestävän kehityksen strategiastamme, lattiaratkaisuistamme tai mistä tahansa muusta aiheesta? Olemme täällä auttaaksemme sinua!

Ota yhteyttä