Valitse maa

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Askelääntä vaimentavat lattiat

Askelääntä vaimentavat lattiat

Tehokkain tapa vaimentaa ääntä on vaikuttaa melun lähteeseen. Siksi akustiset lattiat ovat avainasemassa rakennusten melun vähentämisessä. Meluntorjunnassa on kyse yleisestä terveydestä sekä ympäristön pitämisestä viihtyisänä ja hiljaisena. Ylimääräisen melun vaimennuksessa lattiamateriaalin valinnalla on väliä, etenkin runsaasti liikennöidyissä tiloissa melutasoon voidaan vaikuttaa huomattavasti oikeanlaisella lattiapäällysteellä.

Forbo Flooring on askelääntä vaimentavien lattioiden asiantuntija. Meillä on yli 30 vuoden kokemus ja alan erityisosaaminen, minkä ansiosta pystymme toimittamaan parhaat lattianpäällysteet eri äänenvaimennusluokissa, 15dB, 17dB & 19dB.

 • Askelääntä vaimentavat lattiat
 • Askelääntä vaimentavat lattiat
 • Askelääntä vaimentavat lattiat
 • Marmoleum Decibel
  Askelääntä vaimentava Linoleumi -mallisto

  Askelääntä vaimentava linoleumi

  Hiljainen lattiapäällyste! Askelääntä vaimentava linoleumilattia alentaa huoneen melutasoa linoleumimattoon kiinnitetyn eristyskerroksen ansiosta. Näin saavutetaan jopa 17 dB:n askeläänenvaimennus.

 • Sarlon | Modul'up 9406 coral terrazzo | 659 mercury slabstone
  Sarlon 19 dB -mallisto

  Sarlon 19 dB

  Uudistettu Sarlon 19 dB -mallisto on täydellinen lattiaratkaisu äänen vaimentamiseksi. Se tarjoaa parhaat mahdolliset akustiset ominaisuudet sekä parhaan painaumakestävyyden 19 dB:n tuotteelle. XtremPUR ™ -pintakäsittelyn ansiosta lattia on helppohoitoinen ja se kestää kovaa kulutusta. Mallisto sisältää yli 90 kuosia ja väriä. Tutustu Wood, Material, Colour ja Graphic -valikoimaan.

 • Sarlon | modul'up 3812 grey cristal
  Sarlon 15 dB -mallisto

  Sarlon 15 dB

  Monimuotoiset lattiaratkaisut. Sarlon 15 dB on ainutlaatuinen akustinen lattiaratkaisu, joka soveltuu raskaille kuormille. Kemikaalinkestävyyden, helppohoitoisuuden, kestävän Xtrem PUR-pintakäsittelyn ja erinomaisen painaumakestävyyden ansiosta lattia sopii kovan kulutuksen tiloihin. Mallisto sisältää yli 90 kuosia ja väriä. Tutustu Wood, Material, Graphic ja Colour -valikoimiin.

 • Sarlon complete Step
  Sarlon Complete Step -mallisto

  Sarlon Complete Step

  Sarlon Complete Step on askelääntä vaimentava päällyste portaisiin. Sen pohja on valmistettu vaahtomuovista, joka takaa erinomaisen 17dB askeläänen vaimennuksen. Sarlon Complete Stepissä on valmiiksi integroitu erivärinen vahvike portaiden reunoja varten, joka antaa näkyvän kontrastin.

 • Modul'up loose lay vinyl flooring
  Modul'up 19 dB -mallisto

  Modul'up 19 dB

  Modul’up on paras irtoasennettava vinyylimatto, joka soveltuu kovan kulutuksen tiloihin. Modul’up voidaan asentaa nopeasti ilman liimaa, mikä säästää aikaa ja vähentää kustannuksia erityisesti lattian vaihdon yhteydessä. Modul’up-mallistoa on saatavana akustisena 19 dB ja 2 mm versiona. Molemmat tarjoavat parhaan mahdollisen laadun ja kestävyyden. Mallisto sisältää yli 90 kuosia ja väriä. Tutustu: Wood, Material, Graphic ja Colour -valikoimiin.

 • Sarlon Habitat 2016
  Habitat -mallisto

  Habitat

  Habitat on edullinen muovimatto, joka kestää hyvin kulutusta. Tyylikkäät kuosit sopivat hyvin olohuoneeseen, keittiöön, eteiseen ja makuuhuoneeseen. Lattia on pehmeä, lämmin ja hiljainen sekä samalla se myös kestää hyvin naarmuja ja tahroja. Habitat on 100% ftalaatiton.

 • Novilux 3051 / 2841
  Novilux -mallisto

  Novilux

  Novilux mallisto tarjoaa uusia puu- ja kivikuoseja, joissa on luonnonmukainen kohokuviointi. Kohokuviointi antaa lattialle luonnollisen ja aidon näköisen ilmeen, jonka avulla luot helposti kodikkaat tilat. PUR-pintakäsittelyn ansiosta lattia pysyy kauniina sekä kestää hyvin kulutusta. Novilux vaimentaa askelääniä, minkä ansiosta tilasta saadaan rauhallisempi ja miellyttävämpi. Novilux on myös pehmeä jalan alla ja sen liukastumisenesto on R10.

 • Novilux Traffic 2690
  Novilux Structura/Traffic -mallisto

  Novilux Structura/Traffic

  Forbon Novilux -mallisto koostuu kuoseista, jotka sopivat erinomaisesti porrashuoneisiin, hoivakoiteihin, päiväkoteihin ja toimistoihin. Novilux on M1-luokiteltu ja siinä on 15 -17 dB askeläänen vaimennus. Askeläänen vaimennuksen ansiosta tilasta saadaan rauhallisempi ja miellyttävämpi (vähentää lelujen, huonekalujen ja askeläänten kopinaa). Novilux on myös miellyttävän pehmeä jalan alla ja sen liukastumisenesto on R10.

  Novilux-mattoa ei tarvitse vahata ja siinä on laadukas jopa 0,7 mm paksu kulutuskalvo. Mattamaisen pintansa ansioista lika tai naarmut eivät näy siinä helposti. Maton saumat voidaan hitsata tai juottaa yhteen juotosnesteellä, jolloin lattiaan ei tule likaa kerääviä saumoja.

 • Surestep Wood Decibel
  Surestep Decibel -mallisto

  Surestep Decibel

  Liukastumisenesto ja askeläänen vaimennus samassa mallistossa!
  Surestep Decibel on ainutlaatuinen turvalattia, jossa yhdistyy kestävä R10 liukastumisenesto sekä 17 dB askeläänen vaimennus.

Vähennä melua

Vähennä melua

Ääni on melusaastetta ja sillä voi olla haitallisia vaikutuksia ihmiseen, kuten esim. unihäiriöitä, stressiä, päänsärkyä, muistamattomuutta, aggressiivisuutta ja oppimisvaikeuksia. Meluntorjunnassa on kyse yleisestä terveydestä sekä ympäristön pitämisestä viihtyisänä ja hiljaisena. Siksi äänenvaimennus on oleellinen osa uuden rakennuksen suunnittelua tai olemassa olevan saneerausta.

Kouluissa asianmukainen äänenvaimennus luo hiljaisen ilmapiirin pehmentäen askelääniä käytävillä ja luokissa. Sopiva äänitaso auttaa lapsia oppimaan sekä myös vähentää stressiä ja aggressiivisuutta. Sairaaloissa sekä vanhainkodeissa äänenvaimennus varmistaa rauhallisemman ympäristön, joka auttaa ihmisiä toipumaan – myös hoitohenkilöstön työskennellessä aktiivisesti ja äänekkäästi.

Tehokkain tapa vaimentaa ääntä on vaikuttaa melun lähteeseen. Siksi akustiset lattiat ovat avainasemassa rakennusten melun vähentämisessä.

Vrid ner volymen

Askeläänen vaimennus

Askeläänen vaimennus

Miten askeläänen vaimennus toimii?

Henkilön kävellessä huoneessa, askelten ääni kulkeutuu lattian läpi alapuolella olevaan huoneeseen. Lattianpäällysteen askeläänen vaimennuksen mittauksessa askeläänet tuotetaan vasarakoneella, jonka iskut kohdistuvat ns. emissiohuoneen betonilattiaan. Melutaso (S1) rekisteröidään sen alapuolella olevassa huoneessa.

Tämän jälkeen lattianpäällyste sijoitetaan betonilaatan päälle ja yllä esitetty iskukoe toistetaan. Rekisteröidään uusi melutaso (S2). Askeläänen vaimennus (EN ISO 717-2) on kahden melutasomittauksen välinen ero desibeleinä. Forbon akustisten julkitilamuovien askeläänen vaimennus on 15 – 19 dB.

Stegljudsdämpning