Valitse maa

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Askelääntä vaimentavat lattiat

Askelääntä vaimentavat lattiat

Tehokkain tapa vaimentaa ääntä on vaikuttaa melun lähteeseen. Siksi akustiset lattiat ovat avainasemassa rakennusten melun vähentämisessä. Meluntorjunnassa on kyse yleisestä terveydestä sekä ympäristön pitämisestä viihtyisänä ja hiljaisena. Ylimääräisen melun vaimennuksessa lattiamateriaalin valinnalla on väliä, etenkin runsaasti liikennöidyissä tiloissa melutasoon voidaan vaikuttaa huomattavasti oikeanlaisella lattiapäällysteellä.

Forbo Flooring on askelääntä vaimentavien lattioiden asiantuntija. Meillä on yli 30 vuoden kokemus ja alan erityisosaaminen, minkä ansiosta pystymme toimittamaan parhaat lattianpäällysteet eri äänenvaimennusluokissa, 15dB, 17dB & 19dB.

 • Askelääntä vaimentavat lattiat
 • Askelääntä vaimentavat lattiat
 • Askelääntä vaimentavat lattiat
 • Askelääntä vaimentavat lattiat
 • Askelääntä vaimentavat lattiat
 • Marmoleum Decibel
  Askelääntä vaimentava Linoleumi

  Askelääntä vaimentava linoleumi

  Hiljainen lattiapäällyste! Askelääntä vaimentava linoleumilattia alentaa huoneen melutasoa linoleumimattoon kiinnitetyn eristyskerroksen ansiosta. Näin saavutetaan jopa 17 dB:n askeläänenvaimennus.

 • Sarlon acoustic vinyl
  Sarlon askelääntä vaimentava julkitilamuovi

  Sarlon askelääntä vaimentava julkitilamuovi

  Akustiset lattiat ovat avainasemassa rakennusten melun vähentämisessä. Forbo Flooring on askelääntä vaimentavien lattioiden asiantuntija ja meillä on yli 30 vuoden kokemus näiden valmistamisesta. Sarlon-mallisto tarjoaa jopa 19 dB:n askeläänen vaimennuksen monissa eri väreissä ja kuoseissa.

 • Sarlon complete Step
  Sarlon Complete Step

  Sarlon Complete Step

  Sarlon Complete Step on askelääntä vaimentava päällyste portaisiin. Sen pohja on valmistettu vaahtomuovista, joka takaa erinomaisen 17dB askeläänen vaimennuksen. Sarlon Complete Stepissä on valmiiksi integroitu erivärinen vahvike portaiden reunoja varten, joka antaa näkyvän kontrastin.

 • Image placeholder
  Novilux Novilux

  Novilux

  Forbon Novilux -mallisto koostuu 35 eri kuosista, jotka sopivat erinomaisesti porrashuoneisiin, hoivakoiteihin, päiväkoteihin ja toimistoihin. Novilux on M1-luokiteltu ja siinä on 15 -17 dB askeläänen vaimennus. Askeläänen vaimennuksen ansiosta tilasta saadaan rauhallisempi ja miellyttävämpi (vähentää lelujen, huonekalujen ja askeläänten kopinaa). Novilux on myös miellyttävän pehmeä jalan alla ja sen liukastumisenesto on R10.

  Novilux-mattoa ei tarvitse vahata ja siinä on laadukas 0,7 mm paksu kulutuskalvo. Mattamaisen pintansa ansioista lika tai naarmut eivät näy siinä helposti. Maton saumat voidaan hitsata tai juottaa yhteen juotosnesteellä, jolloin lattiaan ei tule likaa kerääviä saumoja. Vuonna 2016 Noviluxia asennettiin Suomessa hoivakoteihin jopa 20 000m².

Vähennä melua

Vähennä melua

Ääni on melusaastetta ja sillä voi olla haitallisia vaikutuksia ihmiseen, kuten esim. unihäiriöitä, stressiä, päänsärkyä, muistamattomuutta, aggressiivisuutta ja oppimisvaikeuksia. Meluntorjunnassa on kyse yleisestä terveydestä sekä ympäristön pitämisestä viihtyisänä ja hiljaisena. Siksi äänenvaimennus on oleellinen osa uuden rakennuksen suunnittelua tai olemassa olevan saneerausta.

Kouluissa asianmukainen äänenvaimennus luo hiljaisen ilmapiirin pehmentäen askelääniä käytävillä ja luokissa. Sopiva äänitaso auttaa lapsia oppimaan sekä myös vähentää stressiä ja aggressiivisuutta. Sairaaloissa sekä vanhainkodeissa äänenvaimennus varmistaa rauhallisemman ympäristön, joka auttaa ihmisiä toipumaan – myös hoitohenkilöstön työskennellessä aktiivisesti ja äänekkäästi.

Tehokkain tapa vaimentaa ääntä on vaikuttaa melun lähteeseen. Siksi akustiset lattiat ovat avainasemassa rakennusten melun vähentämisessä.

Vrid ner volymen

Askeläänen vaimennus

Askeläänen vaimennus

Miten askeläänen vaimennus toimii?

Henkilön kävellessä huoneessa, askelten ääni kulkeutuu lattian läpi alapuolella olevaan huoneeseen. Lattianpäällysteen askeläänen vaimennuksen mittauksessa askeläänet tuotetaan vasarakoneella, jonka iskut kohdistuvat ns. emissiohuoneen betonilattiaan. Melutaso (S1) rekisteröidään sen alapuolella olevassa huoneessa.

Tämän jälkeen lattianpäällyste sijoitetaan betonilaatan päälle ja yllä esitetty iskukoe toistetaan. Rekisteröidään uusi melutaso (S2). Askeläänen vaimennus (EN ISO 717-2) on kahden melutasomittauksen välinen ero desibeleinä. Forbon akustisten julkitilamuovien askeläänen vaimennus on 15 – 19 dB.

Stegljudsdämpning