Valitse maa

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoleum-linoleumi-brändimme

Biopohjainen lattia

Lue lisää ja vieritä alas

Luonnollisten lattiaratkaisujen ykkönen

Marmoleum on ilmastopositiivinen lattiapäällyste (cradle to gate). Mallisto yhdistää ekologiset arvomme nykyaikaiseen suunnitteluun ja vaikuttaa merkittävällä tavalla ekologisesti kestävän maailman rakentamiseen. Forbo Flooring Systems on maailman johtava linoleumivalmistaja, ja Marmoleum-lattiamme on valmistettu jopa 98-prosenttisesti luonnollisista raaka-aineista.

Marmoleum-lattiamme on valmistettu jopa:

  • 98 %

    luonnollisista raaka-aineista

  • 78 %

    biopohjaisista materiaaleista

  • 45 %

    kierrätetyistä materiaaleista

Ilmasto-positiivinen lattia

Cradle to gate - ilman päästöjen kompensointia

Marmoleum on valmistettu luonnollisista ja nopeasti uusiutuvista raaka-aineista. Linoleumin valmistus on kehittynyt viimeisten 150 vuoden aikana – ja Forbo Flooringin Marmoleum-brändi on kulkenut tämän kehityksen kärjessä.

Marmoleum on ainutlaatuinen tuote, sillä se sitoo hiilidioksidia. Marmoleumin valmistuksessa käytetyt kasvit sitovat enemmän hiilidioksidia kuin mitä lopputuotteen kuljetus- ja valmistusprosessien aikana syntyy. Marmoleum on siis ilmastopositiivinen (cradle to gate).

Luonnolli-sesti kierto-talouden mukainen

Uusiutuvat luonnonresurssit ovat yksi kiertotalouden peruskivistä. Pohjimmiltaan linoleumimme on biokiertävä tuote. Valmistukseen käytetyt raaka-aineet voidaan periaatteessa kompostoida ja palauttaa näin maahan ravinteina uusien luonnollisten raaka-aineiden kasvattamista varten.

Kierrätettyjen, muunnettujen (esim. kaakaopavun kuoret ja mäntyöljy) ja uudelleenkäytettyjen materiaalin käyttö on yksi kiertotalouden periaatteista, jota olemme noudattaneet Marmoleumin valmistuksessa jo pitkään. Linoleumitehtaillamme asennusjätteet kerätään ja ohjataan kierrätysjärjestelmään, mikä myötävaikuttaa Marmoleumin 43 %:n kierrätysmateriaalikoostumukseen. Muut arvokkaat tuotannon oheistuotteet, kuten juuttijäämät tai huonekalulinoleumin taustapaperijäämät, tarjotaan osapuolille, jotka kierrättävät ne arvokkaiksi tai yhteiskuntavastuullisiksi tuotteiksi.

Katso kierrätysmateriaalien luettelo
Marmoleum – biopohjainen lattia

Uuden Marmoleumin valmistus

20 vuotta vanhasta lattiasta

Lattiapäällysteitä ei käsitellä kiertotalouden ehdoilla vielä suuressa mittakaavassa. Ratkaisumahdollisuudet ovat rajalliset erityisesti, jos lattia liimataan kiinni aluslattiaan. Valitettavasti se on edelleen useimpien joustavien lattioiden vallitseva asennustapa. Siksi me Forbo Flooringilla tartuimme haasteeseen kierrättää kokonaan 13 000 m2 20-vuotiasta Marmoleum-lattiaa Delftin teknisessä yliopistossa ja muuntaa se upouudeksi Marmoleumiksi.

Lue koko tarina
Linoleum powder

Kestävän kehityksen innovaatio

Marmoleum Cocoa – kierrätetystä materiaalista valmistettu lattia

Marmoleum-tehtaamme Alankomaissa sijaitsee De Zaanstreekin alueella, jossa tuotetaan ja jalostetaan paljon kaakaota. Se antoi meille inspiraation uuteen Cocoa-lattiapäällysteeseemme: se koostuu kestävän kehityksen mukaisesta Marmoleum-materiaalistamme, johon on sekoitettu kaakaopavun kuoria.

Kovat kaakaopavun kuoret ovat kaakaotuotannon yhteydessä syntyvää jätettä. Keräämme ja jauhamme kuoret ja sekoitamme ne Marmoleumiin. Kaakaopavun kuorten väri vaihtelee luonnollisen kauniisti, mikä antaa lattialle sen ainutlaatuisen rakeisen ulkoasun ja tuntuman.

Ainutlaatuinen Marmoleum Cocoa -lattiapäällysteemme on palkittu iF DESIGN AWARD 2017- ja Red Dot Design Award 2017 -palkinnoilla.

Lue lisää
Marmoleum Cocoa - kestävän kehityksen innovaatio

Estää luonnollisesti bakteerien kasvua

Bakteeri-infektiot ja sisäilman laatu eivät ole nopeasti ja helposti ratkaistavia ongelmia, mutta niihin on olemassa joitakin välittömästi auttavia ratkaisuja. Hyvä ensiaskel on korvata ongelmaa lisäävät tuotteet sellaisilla, jotka vähentävät riskiä luonnollisesti.
Riippumattomat testit osoittavat, että MRSA- ja staphylococcus aureus -bakteerit eivät lisäänny Marmoleumilla.

Marmoleum on valmistettu luonnollisista raaka-aineista, jotka luontaisten ominaisuuksiensa ansiosta ehkäisevät mikrobien kasvua. Tuotannossa käytetyt luonnolliset raaka-aineet (erityisesti pellavansiemenöljy) antavat Marmoleumille sen bakteerien kasvua ehkäisevät ominaisuudet. Antibakteerisuus onkin Marmoleumin luontainen ominaisuus, joka ei heikkene ajan myötä vaan antaa mielenrauhan ja jatkuvan suojan heti asennuksesta lähtien.

Raaka-aineet

Lattiamme

vastaavat rakentamisen haasteisiin

Lattiapäällysteemme täyttävät AgBB- ja M1-standardien päästönormit. Lisäksi osa niistä on FloorScore-sertifioituja. Rakentamisen sertifiointijärjestelmissä useimpien tuotteidemme BREEAM-luokitus on A tai A+.

LEED-järjestelmässä useimmat tuotteet vaikuttavat suoraan tai epäsuorasti seuraaviin luokkiin ja pistearvoihin:

• Rakennusmateriaalien avoin käyttö ja optimointi → EPD jopa 2 pistettä

• Rakennustuotteiden avoin käyttö ja optimointi → raaka-aineiden hankinta jopa 1 piste

• Rakennus- ja purkujätteen hallinta → jopa 2 pistettä

• Sisäilman laatu → vähäpäästöiset materiaalit jopa 3 pistettä

• Akustiset ominaisuudet → jopa 1 piste

Sustainability logos

Esitteet ja julkaisut

Lisätietoja

Haluatko lisätietoja linoleumilattioistamme?

Tutustu Marmoleumiin