Valitse maa

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Linoleumi

Linoleumi

Luonnollinen voittaja! Forbon Joutsenmerkityt Marmoleum-linoleumilattiat edustavat kestävää kehitystä, kestävyyttä, laatua sekä innovatiivista designia. Linoleumi mallistomme tarjoavat ratkaisun kaikkiin ympäristöihin ja valittavanasi on yli 300 väriä ja yli 10 erilaista kuosia. Näyttävä ja helppohoitoinen linoleumilattia sopii erityisesti julkisiin tiloihin, joissa lattian täytyy kestää kovaakin kulutusta.

Marmoleum, Forbon päälinoleumimallisto edustaa monipuolisuutta niin väreissä kuin suunnittelussa. Tämän lisäksi linoleumi on erittäin kestävä ja luonnollinen lattianpäällyste, joka tarjoaa joustavien lattianpäällysteiden ekologisimman vaihtoehdon. Marmoleum on ympäristöystävällinen ja kestävä lattiamateriaali, joka voidaan nostaa myös seinälle.

Kaikissa Marmoleum-lattianpäällysteissä on nyt Topshield2, kaksinkertainen UV-kovetettu käsittely, jonka ansiosta Marmoleumin elinkaaren aikaiset kokonaiskustannukset ovat lattiamateriaaleista alhaisimmat.

 • Linoleumi
 • Linoleumi
 • Linoleumi
 • Linoleumi
 • Linoleumi
 • Linoleumi
 • Marmoleum Marbled 3889 3405
  Marmoleum Marbled

  Marmoleum Marbled

  Luonnolliset tilat. Tutustu kestävän kehityksen mukaisen Marmoleumin luonnolliseen kauneuteen. Uusi Marmoleum Marbled -linoleumimallisto tarjoaa viisi kiehtovaa orgaanista marmorikuosia monessa eri värissä. Malliston väriyhdistelmät tarjoavat monipuoliset design-mahdollisuudet ja ne sopivat täydellisesti yhteen muiden pintamateriaalien, kuten puu- ja kivimateriaalien kanssa. Tutustu Marbled-valikoimaamme; Real, Fresco, Vivace, Splash & Terra.

 • Marmoleum Slate
  Marmoleum Solid

  Marmoleum Solid

  Linoleumin puhdaslinjaisuutta. Esittelemme ylpeinä uudistetun Marmoleum Solid -malliston, jossa houkuttelevat nykyaikaiset kuosit yhdistyvät ylivertaiseen monipuolisuuteen ja innovaatioihin. Tutustu uuteen Cocoa-mallistoomme, johon olemme lisänneet luonnollista kaakaopavun kuorta ainutlaatuisen ja jännittävän pintakuvion luomiseksi. Kohokuvioidussa Slate-kuosissa kiven ajaton estetiikka yhdistyy linoleumilattian lämpimyyteen ja aitouteen. Marmoleum Solid koostuu viidestä erilaisesta linoleumikuosista; Cocoa, Slate, Concrete, Piano sekä Walton.

 • Marmoleum Linear 3573
  Marmoleum Linear

  Marmoleum Linear

  Marmoleum Linear on nykyaikainen mallisto, joka luo miellyttävän ja kodikkaan tunnelman. Sen avulla voidaan luoda tila, jossa rohkaistaan työskentelemään luovasti tai vaikka rentoutumaan.

 • Marmoleum Modular Textura / Shade te5217 te5235 t3717 t3718
  Marmoleum Modular -laatat

  Marmoleum Modular -laatat

  Luo itse lattiasi! Marmoleum Modular -mallisto mahdollistaa nykyaikaisten, yksilöllisten tilojen luomisen oman makusi ja käyttötarkoituksesi mukaisesti. Marmoleum Modular -lankut ja -laatat ilmentävät puun, betonin, kiven, marmorin ja eri tehostevärien visuaalisuutta. Kuoseja on saatavana eri värisävyissä, joita voidaan käyttää yksinään tai sekoittaa ja yhdistellä toistensa kanssa, lopputuloksena on aina kaunis lattia. Tutustu Marmoleum Modularin loputtomiin mahdollisuuksiin Marmoleum Modular -mallisto

 • Marmoleum Click
  Marmoleum Click -mallisto

  Marmoleum Click

  Hauska suunnitella, helppo asentaa. Marmoleum Click on luonnollisista raaka-aineista valmistettu Joutsenmerkitty lattiapäällyste, jonka runkona on vettä hylkivä HDF-levy, jossa on ääntä vaimentava korkkipohja ja 2,5 mm paksu Marmoleum-pintakerros. Marmoleum Click-mallistoa on saatavana 23 värissä rauhoittavan neutraaleista eloisan rohkeisiin kuoseihin. Näin voit luoda kutsuvat ja persoonalliset tilat, jotka sopivat kotiisi ja elämäntyyliisi.

 • Akustisk linoleum
  Askelääntä vaimentava linoleumi

  Askelääntä vaimentava linoleumi

  Hiljainen lattiapäällyste! Askelääntä vaimentava linoleumilattia alentaa melutasoa linoleumimattoon kiinnitetyn eristyskerroksen ansiosta. Näin saavutetaan jopa 18 dB:n askeläänenvaimennus.

 • Marmoleum Sport
  Marmoleum Sport -mallisto

  Linoleumi liikuntalattiat

  Marmoleum Sport-mallistoa on saatavana 13 väriä, jotka perustuvat yleisesti liikuntatiloissa käytössä oleviin värimalleihin. Malliston värejä voidaan yhdistellä, kun halutaan luoda lattiaan kuvioita eri urheilulajien tarpeisiin. Värit on myös valikoitu niin, ettei lika näy niissä hyvin.


 • Conductive linoleum
  Sähköä johtava linoleumi

  Sähköä johtava linoleumi

  Marmoleum Ohmex on sähköä johtava linoleumilattia, joka on tehty kestävän kehityksen mukaisesti luonnonmukaisista raaka-aineista sähkönjohtavuutta unohtamatta.

 • Bulletin Board 2187 & 2213
  Bulletin Board

  Bulletin Board

  Bulletin Board ilmoitustaululinoleumi tarjoaa käytännöllisen ratkaisun kerätä, koota ja vaihtaa ajatuksia siellä, missä ihmiset suunnittelevat, luovat ja tapaavat. Bulletin Board on luonnonmukainen materiaali, josta voidaan tehdä kehystettyjä ilmoitustauluja tai vaikkapa kokonaisia seiniä. Sen pinta on miellyttävä ja värikäs luoden sisustuksellisen elementin huonetilaan.

 • Furniture Linoleum 4184
  Furniture Linoleum

  Furniture Linoleum

  Furniture Linoleum on luonnollinen pinnoitusmateriaali, jolla voit luoda ainutlaatuisen ja kauniin viimeistelyn eri kalusteisiin, kuten pöytätasot, tuolit, jakkarat, kaapit ja sisäovet. Furniture Linoleum on korkealaatuinen materiaali, joka on tunnettu tyylikkyydestään ja kestävyydestään. Himmeän pinnan ja lämpimän, pehmeän tunteen ansiosta kalusteet sekä näyttävät että tuntuvat aidon yksilöllisiltä ja erottuvat kaikista muista materiaaleista valmistetuista esineistä.

 • Designing with Marmoleum
  Designing with Marmoleum

  Designing with Marmoleum

  Oletko etsimässä lattiaasi jotakin ainutlaatuista? Joka on myös ympäristöystävällistä ja kestävää? Designing with Marmoleum -mallistomme tarjoaa sinulle juuri tätä. Aquajet-tekniikallamme pystymme luomaan kaikkein tarkimmat ja yksityiskohtaisimmat lattiakuosit. Laserkaiverretuista Marmoleum-laatoista kansainvälisten suunnittelijoiden luomiin kiehtoviin kuoseihin. Tutustu alla oleviin mahdollisuuksiin!

Linoleumi & ympäristö

Vihreä valinta

Luonnon materiaalit
Marmoleum valmistetaan 97% luonnon raaka-aineista, joista 70% on nopeasti uusiutuvia ja 43% uusioraaka-aineita. Marmoleumin tärkeimpiä raaka-aineita ovat pellavakasvin siemenistä saatava pellavaöljy, sertifioiduista metsistä saatava puujauho sekä juutti, luonnollinen pohja, johon linoleumi kiinnitetään. Marmoleum on maailman palkituimpia ja ympäristöystävällisimpiä lattiapäällysteitä ja sille on myönnetty mm. Joutsenmerkki.

Luonnollinen elinympäristö
Marmoleumin tekee erityiseksi se, että se on valmistettu pelkästään luonnosta saaduista raaka-aineista, joista monet ovat vuosittain uusiutuvia. Juutti ja pellava ovat vuosittaisia satoja, joita korjataan samalla tavalla kuin esimerkiksi vehnää. Hartsin uuttaminen on jatkuva prosessi ja puujauhe on eurooppalaisia tuotantometsiä hyödyntävän sahateollisuuden jätettä. Kalkkikivivarannot ovat ehtymättömät

Luonnossa hajoava
Kaiken tämän ansiosta Marmoleum on luonnollinen lattianpäällyste, joka palveltuaan 30 vuotta tai pitempään voi saada uuden elämän. Marmoleumin voi hävittää, koska se hajoaa luonnossa. Marmoleumin voi myös polttaa, jolloin sen lämpöarvo on niin suuri, että se ylittää valmistuksessa käytetyn energiamäärän.

Nordic Swan label logo

CO2-neutraali

CO2-neutraali (Cradle-to-Gate)

Viime vuosina ilmastonmuutos on aiheuttanut monia luonnonilmiöitä kuten kuivuutta maailman monissa osissa, tulvia ja äärimmäisen voimakkaita hurrikaaneja. CO2-neutraalin Marmoleumin (Cradle-to-Gate) myötä Forbo Flooring edesauttaa parempaa ympäristöä tuotteella, joka ei kiihdytä maailmanlaajuista ilmastonmuutosta.

Linoleumi on hiilineutraali tuote, koska juutin, pellavan ja puiden luonnolliset sadot absorboivat runsaasti hiilidioksidia ja tuotantoprosessi kuluttaa vähän energiaa. Kykymme tuottaa hiilineutraalia lattiapäällystettä, joka paitsi kestää yli 30 vuotta, on myös biohajoavaa käyttöikänsä päätyttyä, on täysin ainutlaatuinen. Forbo Marmoleum on paras valinta kaikkiin kestävän kehityksen mukaisiin kohteisiin. Kestävien materiaalien käyttö kotona, toimistossa, junissa, sairaaloissa tai myymälätiloissa on myös panostus paremman ympäristön puolesta!

CO2 neutral Marmoleum from cradle to gate

Linoleumin valmistus

Olemme ylpeitä Marmoleumista

Linoleumin valmistustekniikka on kehittynyt viimeiset 150 vuotta. Marmoleum-tavaramerkin kehittänyt Forbo on johtanut tätä kehitystä. Marmoleumin valmistaminen on taidetta, jota ei opita missään ammattikoulussa tai käsityön opinahjossa. Itse asiassa sen taidon osaavain muutama ihminen.

Oikean seossuhteen määrittäminen, raaka-aineiden oikean sekoittumisajan valvominen, oikean lämpötilan ja paineen asettaminen ovat kaikki
Marmoleum-asiantuntijalta edellytettyjä taitoja. Olemme ylpeitä asiantuntijoistamme, ja he ovat ylpeitä jokaisesta valmistamastaan Marmoleum-lattiapäällysteestä.

Katso video Marmoleumin valmistuksesta

Our proud linoleum craftsmen

Topshield2

Uuden sukupolven Marmoleum

Topshield2 on Forbon kehittämä käsittely linoleumille. Topshield2-käsitelty Marmoleum ei vaadi alkukäsittelyä eikä vahausta. Se kestää paremmin kulutusta sekä ehkäisee hyvin likaantumista, naarmuuntumista ja tahriintumista.

Lattia kohtaa arjessaan lukuisia haasteita. Sen on kestettävä jokapäiväisen käytön rasitukset – vuodenaikojen säät, jalanjäljet ja rakennukseen kulkeutuva lika, vahinkojen aiheuttamat naarmut ja tahrat sekä lattian ulkonäön heikkeneminen ajan myötä. Lattian on säilyttävä uuden veroisena monien vuosien ajan. Marmoleum on todistanut kestävyytensä lukemattomissa kohteissa. Se on nykyaikainen lattia, jonka suorituskyky riittää pitkälle tulevaisuuteen.

Topshield2

LCA & EPD

Life Cycle Assessment & EPD's

Me Forbolla uskomme, että avoin ja rehellinen kommunikaatio kestävästä kehityksestä on ainoatapa osoittaa tuotteistamme ja prosesseistamme kertovat asiat todeksi. Elinkaariarviointi (LCA) on tuotteen koko elinkaaren kattava ympäristövaikutusanalyysi, jota käytämme tuotteen syntymisessä, käytössä ja elinkaaren päässä syntyvien ympäristövaikutusten mittaamiseen. Mitattavia kategorioita on useita.

Tuotteen ympäristöseloste (EPD) on LCA:n lopputulos ja se julkaistaan tuotteittain riippumattoman tahon vahvistettuna raporttina. Marmoleumin ympäristöseloste vahvistaa väitteemme ja selostaa avoimesti testituloksemme ja mittauksemme

Vastuumme ympäristöstä
Marmoleum valmistetaan huippunykyaikaisessa ympäristössä, jossa perinteinen valmistusprosessi on automatisoitu tehokkaisiin tuotantolinjoihin, joiden käyttövoimana on pelkästään vihreää energiaa. Pyrimme jatkuvasti kehittämään prosessejamme ympäristöystävällisemmiksi: maksimoimme Marmoleumin valmistuksessa käytetyn kierrätetyn raaka-ainemäärän ja noudatamme vihreitä suunnitteluperiaatteita luodessamme uusia kuoseja tai rakenteita.

Marmoleum asennusjätteen palautusohjelmat
Olemme useilla markkina-alueillamme käynnistäneet palvelun, joka ottaa talteen kaikki asennuksessa syntyvät
jätteet. Ylijäämät ja leikkuujätteet korjataan talteen ja palautetaan tehtaallemme. Noudatamme samaa periaatetta pienemmässä mittakaavassa valmistaessamme mallikirjoja. Tällä tavoin voimme tehdä parhaamme kierrätyksen edistämiseksi myös siellä, missä asiakas ja tuotteemme kohtaavat.

Ympäristömerkit ja sertifikaatit
Marmoleum on maailman palkituimpia ja ympäristöystävällisimpiä lattianpäällysteitä. Arvostamme kaikkia merkkejämme, olivat ne sitten
kansainvälisesti tunnustettuja kuten Joutsenmerkki, Blue Angel-sertifikaatti, North American Sequoia Seal‑merkki tai maakohtaisia, kuten Nature Plus tai
Itävallan ympäristömerkki. Mikäli rakennukselle halutaan BRE- tai LEED-sertifiointi, tuo Marmoleum selkeitä etuja koska se parantaa rakennuksen kokonaisarvosanaa.

EPD

LRV- ja NCS-koodit

LRV- ja NCS-koodit

Arkkitehtuurissa valonheijastusarvo (LRV) määritellään prosenttiarvona näkyvästä ja käytettävissä olevasta valosta, joka heijastuu pinnasta, kun valonlähde valaisee sitä. LRV:tä voidaan hyödyntää monissa värivalintaa koskevissa päätöksissä. Värin arvioitu LRV ilmaisee näkyvän valon määrän, jonka väri heijastaa. Mustan valonheijastusarvo on 0 %, ts. se absorboi kaiken valon. Valkoisen valonheijastusarvo on 100 % ja se pitää rakennuksen valoisana ja viileänä. Tällä on vaikutus sähkönkulutukseen, sillä vaaleammat värit vähentävät valaistuksen tarvetta, mikä on edullista ympäristön kannalta. Kaikille Forbo-tuotteille ilmoitetaan valonheijastusarvo. Se löytyy mallistosivuilta kunkin tuotteen kohdalta.

NCS-värikoodaus kertoo materiaalin värin. Numeerisilla värikoodeilla, ns. NCS-koodeilla, kuten NCS S 1080-Y70R, voidaan eritellä tarkasti mikä tahansa väri. NCS on määritellyt 1950 vakioitua väriä kymmenysasteikolla, jolla saadaan kuvattua koko väriavaruus. Jokaista koodia vastaava väri on aina identtinen näytteestä huolimatta, olipa kysymyksessä vakioitu väri tai mikä tahansa väri 1950 standardivärin väliltä. Näin löydät sopivan lattiavärin minkä tahansa huoneessa olevan värillisen esineen perusteella.


Valonheijastus- (LRV) ja NCS-värikoodit ilmoitetaan malliston kaikille tuotteille.

"Natural Colour System" (NCS) on kehitetty tuotteen värikoodin, intensiteetin ja sävyn määrittelyä varten. NCS-mittauksen avulla järjestelmän värit ja väriryhmät voidaan tunnistaa ja sovittaa yhteen käytettävästä materiaalista riippumatta. Näin voidaan määritellä rakennuksen sisustuksen kaikkien osien värikoordinaatit. Kaikille Forbo-tuotteille ilmoitetaan NCS-koodi. Se löytyy mallistosivuilta kunkin tuotteen kohdalta.

ncs-index

Esitteet ja tekniset tiedot

Jalkalistat ja kulmakappaleet

Jalkalistat ja kulmakappaleet

Lattian viimeistelyä varten Forbo tarjoaa valikoiman korkealaatuisia jalkalistoja ja kulmakappaleita, tutustu valikoimaan tästä Jalkalistat ja kulmakappaleet