Valitse maa

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Linoleumi

Linoleumi

Luonnollinen voittaja! Forbon Joutsenmerkityt Marmoleum-linoleumilattiat edustavat kestävyyttä, laatua sekä innovatiivista designia. Linoleumi valmistetaan luonnollisista raaka-aineista ja se tarjoaa kestävän kehityksen mukaiset lattiaratkaisut. Marmoleum on ilmastopositiivinen (cradle to gate). Tutustu Marmoleumin luonnolliseen kauneuteen, valittavanasi on yli 300 väriä ja kuosia. Saatavana mattona, laattana ja lankkuna.

 • Linoleumi
 • Linoleumi
 • Linoleumi
 • Linoleumi
 • Linoleumi
 • Linoleumi
 • Marmoleum Marbled 3889 3405
  Marmoleum Marbled

  Marmoleum Marbled

  Luonnolliset tilat. Tutustu kestävän kehityksen mukaisen Marmoleumin luonnolliseen kauneuteen. Uusi Marmoleum Marbled -linoleumimallisto tarjoaa viisi kiehtovaa orgaanista marmorikuosia monessa eri värissä. Malliston väriyhdistelmät tarjoavat monipuoliset design-mahdollisuudet ja ne sopivat täydellisesti yhteen muiden pintamateriaalien, kuten puu- ja kivimateriaalien kanssa. Tutustu Marbled-valikoimaamme; Real, Fresco, Vivace, Splash & Terra.

 • Marmoleum Slate
  Marmoleum Solid

  Marmoleum Solid

  Linoleumin puhdaslinjaisuutta. Esittelemme ylpeinä uudistetun Marmoleum Solid -malliston, jossa houkuttelevat nykyaikaiset kuosit yhdistyvät ylivertaiseen monipuolisuuteen ja innovaatioihin. Tutustu uuteen Cocoa-mallistoomme, johon olemme lisänneet luonnollista kaakaopavun kuorta ainutlaatuisen ja jännittävän pintakuvion luomiseksi. Kohokuvioidussa Slate-kuosissa kiven ajaton estetiikka yhdistyy linoleumilattian lämpimyyteen ja aitouteen. Marmoleum Solid koostuu viidestä erilaisesta linoleumikuosista; Cocoa, Slate, Concrete, Piano sekä Walton.

 • Marmoleum Linear 3573
  Marmoleum Linear

  Marmoleum Linear

  Marmoleum Linear on nykyaikainen mallisto, joka luo miellyttävän ja kodikkaan tunnelman. Sen avulla voidaan luoda tila, jossa rohkaistaan työskentelemään luovasti tai vaikka rentoutumaan.

 • Marmoleum Modular Textura / Shade te5217 te5235 t3717 t3718
  Marmoleum Modular -laatat

  Marmoleum Modular -laatat

  Luo itse lattiasi! Marmoleum Modular -mallisto mahdollistaa nykyaikaisten, yksilöllisten tilojen luomisen oman makusi ja käyttötarkoituksesi mukaisesti. Marmoleum Modular -lankut ja -laatat ilmentävät puun, betonin, kiven, marmorin ja eri tehostevärien visuaalisuutta. Kuoseja on saatavana eri värisävyissä, joita voidaan käyttää yksinään tai sekoittaa ja yhdistellä toistensa kanssa, lopputuloksena on aina kaunis lattia. Tutustu Marmoleum Modularin loputtomiin mahdollisuuksiin Marmoleum Modular -mallisto

 • Marmoleum Click
  Marmoleum Click -mallisto

  Marmoleum Click

  Hauska suunnitella, helppo asentaa. Marmoleum Click on luonnollisista raaka-aineista valmistettu Joutsenmerkitty lattiapäällyste, jonka runkona on vettä hylkivä HDF-levy, jossa on ääntä vaimentava korkkipohja ja 2,5 mm paksu Marmoleum-pintakerros. Marmoleum Click-mallistoa on saatavana 23 värissä rauhoittavan neutraaleista eloisan rohkeisiin kuoseihin. Näin voit luoda kutsuvat ja persoonalliset tilat, jotka sopivat kotiisi ja elämäntyyliisi.

 • Akustisk linoleum
  Askelääntä vaimentava linoleumi

  Askelääntä vaimentava linoleumi

  Hiljainen lattiapäällyste! Askelääntä vaimentava linoleumilattia alentaa melutasoa linoleumimattoon kiinnitetyn eristyskerroksen ansiosta. Näin saavutetaan jopa 18 dB:n askeläänenvaimennus.

 • Marmoleum Sport
  Marmoleum Sport -mallisto

  Linoleumi liikuntalattiat

  Marmoleum Sport on monikäyttöinen urheilulattiapäällyste, joka soveltuu monenlaisiin urheilutiloihin. Kestävät linoleumiurheilulattiat valmistetaan pääosin luonnollisista raaka-aineista ilmastopositiivisesti (cradle to gate). Marmoleum Sport -mallisto sisältää 11 nykyaikaista väriä pehmeällä marmorikuosilla.

 • Bulletin Board 2187 & 2213
  Bulletin Board

  Bulletin Board

  Bulletin Board ilmoitustaululinoleumi tarjoaa käytännöllisen ratkaisun kerätä, koota ja vaihtaa ajatuksia siellä, missä ihmiset suunnittelevat, luovat ja tapaavat. Bulletin Board on luonnonmukainen materiaali, josta voidaan tehdä kehystettyjä ilmoitustauluja tai vaikkapa kokonaisia seiniä. Sen pinta on miellyttävä ja värikäs luoden sisustuksellisen elementin huonetilaan.

 • Furniture Linoleum 4184
  Furniture Linoleum

  Furniture Linoleum

  Furniture Linoleum on luonnollinen pinnoitusmateriaali, jolla voit luoda ainutlaatuisen ja kauniin viimeistelyn eri kalusteisiin, kuten pöytätasot, tuolit, jakkarat, kaapit ja sisäovet. Furniture Linoleum on korkealaatuinen materiaali, joka on tunnettu tyylikkyydestään ja kestävyydestään. Himmeän pinnan ja lämpimän, pehmeän tunteen ansiosta kalusteet sekä näyttävät että tuntuvat aidon yksilöllisiltä ja erottuvat kaikista muista materiaaleista valmistetuista esineistä.

 • Designing with Marmoleum
  Designing with Marmoleum

  Designing with Marmoleum

  Oletko etsimässä lattiaasi jotakin ainutlaatuista? Joka on myös ympäristöystävällistä ja kestävää? Designing with Marmoleum -mallistomme tarjoaa sinulle juuri tätä. Aquajet-tekniikallamme pystymme luomaan kaikkein tarkimmat ja yksityiskohtaisimmat lattiakuosit. Laserkaiverretuista Marmoleum-laatoista kansainvälisten suunnittelijoiden luomiin kiehtoviin kuoseihin. Tutustu alla oleviin mahdollisuuksiin!

Luonnollinen lattia

Luonnostaan kaunis

Me Forbolla saamme inspiraatiota ympäristöstämme, ja olemme vakuuttuneita siitä, että paras innoittaja on luonto. Sen avulla olemme luoneet Marmoleumin.

Marmoleum on ainutlaatuinen linoleumilattiapäällyste, joka on valmistettu luonnollisista raaka-aineista kuten pellavaöljystä, puujauhosta, kalkkikivestä, hartsista ja juutista. Nämä raaka-aineet saadaan niiden luonnollisesta elinympäristöstä, jossa ne kasvavat ja uusiutuvat usein vuosittain. Forbo on sitoutunut työskentelemään kunnioittavasti raaka-aineitamme toimittavien ihmisten kanssa.

Pellavansiemenöljy puristetaan pellavan siemenistä. Pellavansiemenöljy kuumennetaan yhdessä mäntyhartsin kanssa, josta muodostuu linoleumimassa. Tähän lisäämme puujauhoja, sertifioidun metsäteollisuuden jätetuotetta. Kalkkikiveä on saatavilla runsaasti, ja se on neljäs ainesosa, joka lisätään linoleumiseokseen linoleumirakeiden valmistamiseksi. Orgaaniset pigmentit ja luonnollinen rautaoksidi antavat rakeiden värin. Juuttikasvin kuiduista tehdään juuttitaustasta, johon linoleumi kalanteroidaan.

Oppimalla työskentelemään planeettamme ja sen orgaanisten kiertokulkujen kanssa pystymme valmistamaan yhden ekologisimmista lattiapäällysteistä. Marmoleumille on myönnetty laaja valikoima kansainvälisiä ympäristösertifikaatteja, kuten Joutsenmerkki ja Blue Angel. Lisäksi Marmoleum-lattiapäällyste parantaa ympäristö- ja hyvinvointipisteitä rakennusten luokitusjärjestelmissä, kuten LEED, Breeam ja Well-rakennusstandardi. Lue lisää Forbon tuotteille myönnetyistä ympäristömerkeistä

Marmoleum - valmistettu luonnollisista raaka-aineista

Ilmastopositiivinen

Creating better environments

Marmoleum on ilmastopositiivinen (cradle to gate) ilman päästöjen kompensointia.

Marmoleumin valmistuksessa käytetyt raaka-aineet ovat nopeasti uusiutuvia ja ne sitovat niin suuren määrän hiilidioksidia kasvien, puiden ja satojen kasvun aikana, että kyseinen määrä hiilidioksidia ylittää tuotteen valmistuksen aikana syntyvän CO2-määrän. Marmoleum on valmistettu modernissa ja energiatehokkaassa ympäristössä, 100 % vihreällä sähköllä, joka on peräisin auringosta ja tuulesta. Kaiken tämän tuloksena Marmoleum on ilmastopositiivinen, luonnollinen ja kiertotalouden mukainen lattiapäällyste.

Biopohjaisten raaka-aineiden ja jatkuvien elinkaariparannusten ansiosta jokainen Marmoleum neliömetri (cradle to gate) poistaa 446 grammaa hiilidioksidia ilmakehästä ilman päästöjen kompensointia. Marmoleum sopii mihin tahansa kestävän kehityksen mukaiseen sisustukseen, aina kouluista ja terveydenhuollosta, toimistoihin, myymälöihin ja asuntoihin.

Lue lisää luonnollisesta Marmoleumista.

Natural by nature

Marmoleumin valmistus

Olemme ylpeitä Marmoleumista

Marmoleumin valmistus on peräisin 1800-luvun lopulta. Linoleumin valmistus oli kirjaimellisesti käsintehty ja ihmisen ohjaama prosessi. Prosessi, jossa raaka-aineiden sekoittaminen, kypsyttäminen ja kalanterointi oli ammattitaito, jonka vain harvat hallitsivat.

Linoleumin valmistus on kehittynyt viimeisten 150 vuoden aikana automatisoiduksi ja energiatehokkaaksi tuotantoprosessiksi. Marmoleum-tavaramerkin kehittänyt Forbo on johtanut tätä kehitystä. Marmoleumin valmistaminen on taidetta, jota ei opita missään ammattikoulussa tai käsityön opinahjossa. Itse asiassa sen taidon osaa vain muutama ihminen.

Oikean seossuhteen määrittäminen, raaka-aineiden oikean sekoittumisajan valvominen, oikean lämpötilan ja paineen asettaminen ovat kaikki Marmoleum-asiantuntijalta edellytettyjä taitoja. Olemme ylpeitä asiantuntijoistamme, ja he ovat ylpeitä jokaisesta valmistamastaan Marmoleum-lattianpäällysteestä.

Katso video Marmoleumin valmistukesta

Our proud linoleum craftsmen

Kestävyys

Kestävä lattiapäällyste

Topshield pro on Marmoleum-lattioidemme pintakäsittely, joka on kehitetty uusimmalla tekniikalla ja se perustuu vuosien kokemukseen. Topshield pro toimii kaksi-kerrosjärjestelmällä, jossa pohjuste kiinnittyy linoleumin pintaan ja muodostaa suojakerroksen. Toinen kerros antaa lujan naarmuuntumista kestävän ja likaa hylkivän pinnan. Molemmat kerrokset ovat lämpö- ja UV-kovetettu. Koska lattia on pitkäikäinen ja helppohoitoinen, Marmoleumilla on alhaiset käyttökustannukset.

Topshield pro -pintakäsitelty Marmoleum on heti käyttövalmis lattia, se ei vaadi alkukäsittelyä eikä vahausta ja se tarjoaa 3x paremman suojan:
1. Kestää paremmin kulutusta
2. Parempi suoja tahroja vastaan
3. Helpompi puhdistaa ja hoitaa

Täältä löydät lisätietoa Topshield Pro -testeistä, joita olemme tehneet omassa laboratoriossamme, käytännössä sekä ulkopuolisten asiantuntijoiden kanssa.

Katso Topshield pro video

Topshield pro 3x better protection logo

LCA & EPD

Elinkaariarvioinnit ja ympäristöselosteet

Me Forbolla uskomme, että avoin ja rehellinen kommunikaatio kestävästä kehityksestä on ainoa tapa osoittaa tuotteistamme ja prosesseistamme kertovat asiat todeksi.

Elinkaariarviointi (LCA) on tuotteen koko elinkaaren kattava ympäristövaikutusanalyysi, jota käytämme tuotteen syntymisessä, käytössä ja elinkaaren päässä syntyvien ympäristövaikutusten mittaamiseen. Mitattavia kategorioita on useita.

Tuotteen ympäristöseloste (EPD) on LCA:n lopputulos ja se julkaistaan tuotteittain riippumattoman tahon vahvistettuna raporttina. Marmoleumin ympäristöseloste vahvistaa väitteemme ja selostaa avoimesti testituloksemme ja mittauksemme.

EPD

Esite

Esite

Löydät Marmoleumin esitteet, tekniset tiedot ja asennus- ja hoito-ohjeet Dokumentit alta.

Marmoleum Linear 2021

Jalkalistat ja kulmakappaleet

Jalkalistat ja kulmakappaleet

Lattian viimeistelyä varten Forbo tarjoaa valikoiman korkealaatuisia jalkalistoja ja kulmakappaleita, tutustu valikoimaan tästä Jalkalistat ja kulmakappaleet