Valitse maa

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Kestävän kehityksen mukaiset lattiat

We create better environments

Lue lisää ja vieritä alas

Kuljemme kiertokulkua

Mennäksemme eteenpäin

Forbo Flooring Systemsille on tärkeää toimia eikä vain antaa lupauksia. Haluamme olla luotettava kumppani, joka toimii täysin läpinäkyvästi kiertotalouden ehdoilla toteutettujen lattiaratkaisujen ja uusiutuvien raaka-aineiden suhteen.

Pelkästään lupauksemme eivät ole tärkeitä vaan se, mitä teemme.

Esite

Tavoitteidemme kulmakivet

Uusiutuvuus

Uusiutuvat materiaalit ovat tärkeä osa täysin kiertotaloutta tukevaa tulevaisuutta. Siksi jatkamme tuotevalikoimamme biopohjaisten materiaalien lisäämistä. Olemme maailman johtava linoleumin valmistaja, ja Marmoleum on valmistettu jopa 98-prosenttisesti luonnollisista ja uusiutuvista raaka-aineista.

Avoimuus

Koska elinkaariarvioinnit ohjaavat jatkuvasti meitä tekemään oikeita asioita, johdamme edelleen alaa kohti uusia ympäristöstandardeja. Tuotteillamme on kolmannen osapuolen vahvistamat ympäristötuoteselosteet, ja sisällytämme kaikkiin ympäristötuoteselosteisiimme ihmisten ja ympäristön terveyttä koskevat selosteet.

Kiertotalous

Kiertotalous on painopisteemme kaikessa, mitä teemme. Pyrimme luomaan tuotteita, jotka pitävät päämäärän mielessä – kattaen koko suunnittelu- ja materiaalivalintaprosessimme. Back to the floor -ohjelmamme, joka edistää uudelleenkäyttöä ja kierrätystä, on aktiivinen useilla markkinoilla.

Kestävän kehityksen valikoima

Kolme tuoteryhmää valittavana

Olemme sitoutuneet kestävään kehitykseen, joten Forbo Flooring Systemsin tuotevalikoimasta löytyy luonnollisesti ainutlaatuisia kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja.

1. Linoleumi - Marmoleum sisältää jopa 98% luonnollisia raaka-aineita. Marmoleum 2,5 mm lattiapäällysteet ovat tehtaalta lähtiessä hiilineutraaleja ilman päästökompensointia.

2. Vinyylilattiamme ovat turvallisia käyttää ja ne tarjoavat upeita liimattomia vaihtoehtoja, jotka täyttävät kiertotalouden vaatimukset.

3. Tekstiililattioidemme kierrätysmateriaaliprosentti on suuri, erityisesti tekstiililaatoissamme, joissa kierrätysmateriaalia on vähintään 56 prosenttia painosta. Coral-sisäänkäyntijärjestelmät on valmistettu hylätyistä kalaverkoista tuotetusta Econyl-langasta.

Lue lisää tuotevalikoimastamme alla olevia linkkejä klikkaamalla.

Vinyl flooring

Tutustu siihen, mitä teemme kehittyäksemme ekologisesti entistä kestävämmäksi lattioiden valmistajaksi

NYKYINEN ASEMAMME KIERTOTALOUDESSA

Linoleumi – biopohjainen lattia

Lue lisää

2,5 mm:n Marmoleum-mallistomme on hiilineutraali (kehdosta portille) ilman päästöjen kompensointia. Mallisto yhdistää ekologiset arvomme nykyaikaiseen suunnitteluun ja vaikuttaa merkittävällä tavalla kestävän kehityksen mukaisen maailman rakentamiseen.

Vinyyli – kiertotalouteen valmis lattia

Lue lisää

Vinyylilattiat ovat osa monipuolista ja yhä enenevämmässä määrin liimavapaata tuotevalikoimaamme, ja niiden teknisissä ominaisuuksissa ja ympäristöystävällisyydessä on saavutettu merkittäviä kehitysaskeleita. Kierrätysmateriaalien määrän lisääminen, pintakäsittelyjen ja väriaineiden kehitys, tuotepäästöjen leikkaaminen ja haitallisista aineista luopuminen ovat olleet ratkaisevia valintoja.

Tekstiili – kierrätyksen sankari

Lue lisää

Tekstiililattiamme sisältävät painossa mitattuna eniten kierrätysmateriaaleja, sillä niiden osuus on keskimäärin jopa 60 %. Coral-sisäänkäyntijärjestelmissä käytämme Econyl-lankoja, jotka ovat peräisin valtameristä pelastetusta kalastusverkkojätteestä. Langat valmistetaan sataprosenttisesti kierrätysmateriaalista.

Haluatko lisätietoja tuotteistamme?

Lue lisää

Mitä teemme

Muutamia saavutuksiamme

• Tuotteidemme hiilidioksidipäästöjen keskiarvo neliömetriä kohti on laskenut 70 % vuodesta 2004 vuoteen 2023.

• Painossa mitattuna 37 % lattioistamme valmistetaan kierrätysmateriaaleista, ja yksittäisissä tuotteissamme kierrätysmateriaalien osuus on jopa 75 %.

• Kaikista tuoteryhmistämme löytyy liimattomia lattioita, jotka on valmistettu täysin turvallisista ja jäljitettävissä olevista raaka-aineista.

• 47:llä lattiamallistollamme on riippumattomasti tarkistettu ympäristötuoteseloste (EPD).

• Kaikissa ympäristötuoteselosteissa on tiedot turvallisuudesta ihmisille ja ekomyrkyllisyydestä.

• Olemme raportoineet kestävästä kehityksestä yli 10 vuoden ajan Global Reporting Initiativen (GRI) ohjeistuksen mukaisesti.

Katso mitä teemme
Green landscape - branding campaign 2022

Kestävän kehityksen ohjelma 2025

Luomme parempia elinympäristöjä

Pitkän aikavälin tavoitteemme on selvä: Olla uusiutuvista materiaaleista täysin kiertotalouden ehdoilla valmistettujen lattiaratkaisujen luotettava toimittajakumppanisi. Haluamme tehdä kiertotaloutta tukevan lattiaratkaisun valitsemisesta helppoa arkkitehdeille, urakoitsijoille, asentajille ja rakennusten omistajille ja auttaa heitä pienentämään hiilijalanjälkeään ja maksimoimaan uusiutuvien materiaalien käytön.

Lisää kestävän kehityksen strategiastamme
Sustainability with person

Yritystarinat

Usein kysytyt kysymykset

Haluatko lisätietoja kestävän kehityksen strategiastamme, lattiaratkaisuistamme tai mistä tahansa muusta aiheesta?

Katso usein kysytyt kysymykset