Valitse maa

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Kestävän kehityksen mukaiset lattiat

We create better environments

Lue lisää ja vieritä alas

Juuremme kestävässä kehityksessä

Pelkästään lupauksemme eivät ole tärkeitä vaan myös se, mitä teemme.

Forbo Flooring Systemsille on tärkeää myös toimia eikä vain antaa lupauksia. Haluamme olla luotettava kumppani, joka toimii täysin läpinäkyvästi kiertotalouden ehdoilla toteutettujen lattiaratkaisujen ja uusiutuvien raaka-aineiden suhteen.

Mitä teemme

Muutamia saavutuksiamme

• Tuotteidemme hiilidioksidipäästöjen keskiarvo neliömetriä kohti on laskenut 70 % vuodesta 2004 vuoteen 2021.

• Painossa mitattuna 23 % lattioistamme valmistetaan kierrätysmateriaaleista, ja yksittäisissä tuotteissamme kierrätysmateriaalien osuus on jopa 89 %.

• Kaikista tuoteryhmistämme löytyy liimattomia lattioita, jotka on valmistettu täysin turvallisista ja jäljitettävissä olevista raaka-aineista.

• 47:llä lattiamallistollamme on riippumattomasti tarkistettu ympäristötuoteseloste (EPD).

• Kaikissa ympäristötuoteselosteissa on tiedot turvallisuudesta ihmisille ja ekomyrkyllisyydestä.

• Olemme raportoineet kestävästä kehityksestä yli 10 vuoden ajan Global Reporting Initiativen (GRI) ohjeistuksen mukaisesti.

Vihreä maisema

Eteneminen edellyttää palaamista alkuun

Pidämme edistystä usein suoraviivaisena loikkana eteenpäin kohti menestystä. Tietystä näkökulmasta se on totta: silloin päätyy parempaan tilanteeseen kuin mistä aloitti. Mutta joskus paras mahdollinen edistyminen tarkoittaa päätymistä tarkalleen siihen pisteeseen, mistä aloitit. Siksi painotamme, että eteneminen ja kiertotalouden ehdolla ajattelu edellyttää palaamista lähtöpisteeseen.

Kestävän kehityksen ohjelma 2025

Luomme parempia elinympäristöjä

Pitkän aikavälin tavoitteemme on selvä: Olla uusiutuvista materiaaleista täysin kiertotalouden ehdoilla valmistettujen lattiaratkaisujen luotettava toimittajakumppanisi. Haluamme tehdä kiertotaloutta tukevan lattiaratkaisun valitsemisesta helppoa arkkitehdeille, urakoitsijoille, asentajille ja rakennusten omistajille ja auttaa heitä pienentämään hiilijalanjälkeään ja maksimoimaan uusiutuvien materiaalien käytön.

Lisää kestävän kehityksen strategiastamme
Sustainability with person

Lattia-teollisuuden haasteet

Missä meidän on mentävä eteenpäin

Lattia on keskeinen rakennusmateriaali, ja oikeiden valintojen tekeminen voi auttaa pienentämään rakennuksen kokonaishiilijalanjälkeä ja resurssien kulutusta merkittävästi. Nykyiset lattiamateriaalit ja muut rakennusmateriaalit voivat aiheuttaa planeetalle monenlaisia ongelmia kasvihuonekaasupäästöistä kaatopaikkojen kasvamiseen ja rajallisten resurssien ehdyttämiseen.

Lue lisää viidestä eri teemasta, joihin keskitymme lattiateollisuuden haasteita ratkaistessamme.

Tutustu haasteisiin ja matkaamme
Lattiateollisuuden haasteet

Tavoitteidemme kulmakivet

Kolme sanaa ovat kaiken toimintamme perusta: Avoimuus, kiertotalous ja uusiutuvuus. Tekemällä näistä arvoista kaiken toimintamme ytimen varmistamme, että kaikki tuotteemme tarjoavat arvoa niin ihmisille kuin planeetallemmekin.

Uusiutuvuus

Uusiutuvat materiaalit ovat tärkeä osa täysin kiertotaloutta tukevaa tulevaisuutta. Siksi jatkamme tuotevalikoimamme biopohjaisten materiaalien lisäämistä. Olemme maailman johtava linoleumin valmistaja, ja Marmoleumimme koostuu yli 97% luonnollisista ja uusiutuvista materiaaleista.

Avoimuus

Avoimuus on perusta oikeiden kiertotaloutta koskevien valintojen tekemiselle. Koska elinkaariarvioinnit ohjaavat jatkuvasti meitä tekemään oikeita asioita, johdamme edelleen alaa kohti uusia ympäristöstandardeja. Tuotteillamme on kolmannen osapuolen vahvistamat ympäristötuoteselosteet, ja sisällytämme kaikkiin ympäristötuoteselosteisiimme ihmisten ja ympäristön terveyttä koskevat selosteet.

Kiertotalous

Todellinen kiertotalous tarkoittaa täyden ympyrän kulkemista. Kiertotalous on painopisteemme kaikessa, mitä teemme. Pyrimme luomaan tuotteita, jotka pitävät päämäärän mielessä – kattaen koko suunnittelu- ja materiaalivalintaprosessimme. Back to the floor -ohjelmamme, joka edistää uudelleenkäyttöä ja kierrätystä, on aktiivinen useilla markkinoilla.

Tutustu siihen, mitä teemme kehittyäksemme ekologisesti entistä kestävämmäksi lattioiden valmistajaksi

NYKYINEN ASEMAMME KIERTOTALOUDESSA

Linoleumi – biopohjainen lattia

Lue lisää

2,5 mm:n Marmoleum-mallistomme on hiilineutraali (kehdosta portille) ilman päästöjen kompensointia. Mallisto yhdistää ekologiset arvomme nykyaikaiseen suunnitteluun ja vaikuttaa merkittävällä tavalla kestävän kehityksen mukaisen maailman rakentamiseen.

Vinyyli – kiertotalouteen valmis lattia

Lue lisää

Vinyylilattiat ovat osa monipuolista ja yhä enenevämmässä määrin liimavapaata tuotevalikoimaamme, ja niiden teknisissä ominaisuuksissa ja ympäristöystävällisyydessä on saavutettu merkittäviä kehitysaskeleita. Kierrätysmateriaalien määrän lisääminen, pintakäsittelyjen ja väriaineiden kehitys, tuotepäästöjen leikkaaminen ja haitallisista aineista luopuminen ovat olleet ratkaisevia valintoja.

Tekstiili – kierrätyksen sankari

Lue lisää

Tekstiililattiamme sisältävät painossa mitattuna eniten kierrätysmateriaaleja, sillä niiden osuus on keskimäärin jopa 56 %. Coral-sisäänkäyntijärjestelmissä käytämme Econyl-lankoja, jotka ovat peräisin valtameristä pelastetusta kalastusverkkojätteestä. Langat valmistetaan sataprosenttisesti kierrätysmateriaalista.

Haluatko lisätietoja tuotteistamme?

Lue lisää

Raportit ja julkaisut

Lue lisää kestävästä kehityksestä

Meillä on erilaisia tuotteidemme ja tuotantoprosessiemme ekologista kestävyyttä havainnollistavia sisäisiä ja ulkoisia raportteja. Olemme koonneet kaiken aineistomme keskitetysti samaan paikkaan tarkasteltavaksi.

Lue kestävän kehityksen julkaisuja
Kestävän kehityksen maailma

Avoimuus kaikissa vaiheissa

Avoimuus on yksi kestävän kehityksen strategiamme avainarvoista, joten haluamme todistaa kaikille, että lattiamme ovat aidosti kestävän kehityksen mukaisia niin planeettamme tulevaisuuden kuin terveydenkin suhteen. Tätä tarkoitusta varten on laadittu useita raportteja.

LCA
Elinkaariarviointi (LCA – Life Cycle Assessment) mittaa tuotteen ympäristötehokkuuden.

EPD
Ympäristötuoteseloste (EPD – Environmental Product Declaration) sisältää yksittäisen tuotteen elinkaariarvioinnin tiedot.

HPD
Tuotteen terveysseloste (HPD – Health Product Declaration) määrittää tuotteidemme terveysvaikutukset.

Lue lisää LCA:sta, EPD:stä ja HPD:stä
Parempia elinympäristöjä luomassa

Yritystarinat

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja kestävän kehityksen strategiastamme, lattiaratkaisuistamme tai mistä tahansa muusta aiheesta? Olemme täällä auttaaksemme sinua!

Ota yhteyttä