Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Going Round Moving Forward

Ontwerpen voor een lange levensduur

Het ontwikkelen van duurzame, slijtvaste producten die perfect geschikt zijn voor het beoogde gebruik is een belangrijk uitgangspunt van duurzaam ontwerpen. Lees hier de langetermijnvisie van Forbo als het gaat om onze producten en de planeet.

Ontwerpen voor een lange levensduur | Forbo Flooring

Ontwerpen, produceren en distribueren met als doel een lange levensduur, levert een grote bijdrage aan de eerste van de 4 R's van duurzaamheid: Reduce (verminderen).

Levensduur is een belangrijk aspect van duurzaamheid. Uiteraard zorgen producten die langer meegaan voor minder afval. Maar door vloeren te kiezen die een lange levensduur hebben, verbruikt u op termijn minder energie bij het installeren, verwijderen en recyclen van producten. Bovendien vermijdt u de negatieve milieueffecten van het kopen van meerdere nieuw geproduceerde producten.

Bij Forbo Flooring hebben we een one-stop-shop aanbod gecreëerd van elk type vloer dat voldoet aan de specifieke eisen van onze klanten. Maar we gaan een stapje verder: we hanteren een voorzorgsprincipe waarbij we altijd vooruit kijken om te anticiperen op mogelijke risico's en deze tijdig te ondervangen, zodat al onze vloeren veilig en toekomstbestendig zijn.

Er zijn 5 belangrijke aspecten waarmee rekening moet worden gehouden bij het ontwerpen van circulaire vloeren. In een recente blogpost bekeken we al hoe Forbo's zorgvuldige selectie van materialen helpt om producten met een langere levensduur te creëren.

Maar dat is slechts één deel van de puzzel. In dit bericht kijken we naar de andere factoren bij het creëren van vloeren die duurzaam en gemakkelijk te onderhouden zijn en de tand des tijds doorstaan.

Duurzaam en makkelijk te onderhouden | Forbo Flooring
Milieuproductverklaring | Forbo Flooring

Transparant over onze gemaakte keuzes

Forbo Flooring streeft om een aantal redenen naar openheid. Het helpt ons niet alleen verantwoording af te leggen over onze duurzaamheidsdoelstellingen - het stelt onze klanten ook in staat weloverwogen beslissingen te nemen. Door de juiste, passende vloer voor uw gebouw en omgeving te kiezen is de kans groter dat de vloer langer meegaat.

Al onze producten worden geleverd met een gedetailleerd milieuproductverklaring die online beschikbaar is. Dit document bevat alle details over materialen, akoestiek, gezondheidsaspecten, afwerkingen, etc. zodat u de juiste vloer voor uw gebouw kunt kiezen, rekening houdend met hoe deze nu en in de toekomst zal worden gebruikt. Zodoende kunt u de meest geschikte vloer voor een lange levensduur kiezen.

Aandacht voor gezondheid

Bij het ontwerpen van de gebouwen moeten we niet alleen rekening houden met de gezondheid van de planeet. Ook interieurarchitectuur moet veilig zijn en een positief effect hebben op de gezondheid van mensen. Forbo Flooring is een van de weinige bedrijven die informatie verstrekt over de gezondheidseffecten van alle producten - hierover kunt u gedetailleerde informatie vinden op het productinformatieblad dat bij elke vloer wordt geleverd..

Alle Forbo vloeren zijn vrij van gifstoffen en ftalaten. Dit maakt deel uit van ons streven om ervoor te zorgen dat mensen onze vloeren jarenlang veilig kunnen gebruiken.

Novilon Viva 5443 grey timber
Leeds City Museum | Marmoleum dula, real and Fresco in various colours, Aquajet cut | Forbo Flooring

Een perfecte, unieke vloer

Soms wilt u iets totaal unieks doen met de vloer van een bepaalde ruimte. Misschien een specifiek patroon, het tonen van uw bedrijfslogo of een unieke vloer die past bij een bijzondere ruimte. Forbo kan samen met u een vloer op maat ontwerpen, zodat u een perfecte, unieke vloer krijgt. Op deze manier wordt de ruimte voorzien van een unieke, passende vloer, die lang mee gaat en perfect past binnen het ontwerp.

Gemakkelijk te onderhouden

In de circulaire economie is het belangrijk dat producten een langere levensduur krijgen. Maar hoe gemakkelijk dit is, kan afhangen van de manier waarop het product is vervaardigd. Bij het ontwerpen van onze vloeren focussen wij onder andere op eenvoudig onderhoud, zodat onze klanten de vloeren kunnen onderhouden en jarenlang als nieuw kunnen houden.

De Topshield Pro afwerking die wij voor onze Marmoleum vloeren hebben ontwikkeld, is bijvoorbeeld vlekbestendig en vermindert slijtage. Bovendien is deze eenvoudig opnieuw aan te brengen wanneer dat nodig is, zodat uw vloeren beschermd blijven. Hetzelfde geldt voor onze Sphera, Sarlon en Eternal toplaag, elk met hun eigen unieke eigenschappen.

Daarnaast voorkomen Forbo's hoogwaardige schoonloopsystemen, zoals onze Coral en Nuway, dat vuil het gebouw binnenkomt. Dit zorgt ervoor dat de rest van uw vloeren in betere conditie blijft en kan uw schoonmaak- en onderhoudskosten met 65% verlagen.

Coral II
First loose-lay sheet | Going round, moving forward  | Forbo Flooring Systems

Veelzijdigheid door circulariteit

Het is mogelijk dat een gebouw of ruimte gedurende de levensduur een andere functie of gebruik krijgt. Dit kan betekenen dat vloeren die ooit geschikt waren binnen een bepaalde ruimte, nu vervangen moeten worden.

Bij Forbo hebben we hierop ingespeeld en gewerkt aan circulaire vloeroplossingen waarmee de levensduur van een vloer verlengd wordt, omdat hij opnieuw kan worden geïnstalleerd en hergebruikt in verschillende omgevingen. We hebben meer dan 1 miljoen m2 van onze lijmvrije Fast Flooring-oplossingen geïnstalleerd, zoals Allura Flex en Modul'up.

Going round, moving forward

Terwijl Forbo Flooring zich beweegt in de richting van circulaire vloerontwerpen en ernaar streeft om een verandering in de vloerenindustrie te bewerkstelligen, hebben we onze reis en de kernpijlers van onze circulaire strategie gedeeld via onze blogs. De volgende is de laatste blogpost van deze serie, waarin we kijken hoe we het beste kunnen omgaan met producten aan het einde van hun levensduur door middel van recycling en hergebruik.