Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

4. Duurzaam en gemakkelijk te onderhouden

Zeer duurzame en voor het doel geschikte oplossingen

Scroll naar beneden voor meer informatie

Vloeren ontworpen met een doel

Om echt rond te gaan bieden wij een ruime keuze aan vloeren die met een doel zijn ontworpen. Dat betekent voor ons een ruime keuze aan vloeren; van vloeren die gemaakt zijn voor kortstondig gebruik tot vloeroplossingen die ontworpen zijn om meer dan 25 jaar te presteren. Deze langetermijnoplossingen zijn ontworpen om langer schoon te blijven, zodat u tijd kunt besteden aan belangrijkere zaken en de schoonmaakkosten met wel 65% kunt verlagen.

ZEER SLIJTVASTE EN DOELMATIGE OPLOSSINGEN

OM ECHT CIRCULAIR TE WORDEN, BIEDEN WIJ EEN RUIME KEUZE AAN VLOEREN DIE MET EEN DOEL ZIJN ONTWORPEN

Duurzaamheid en levensduur gaan hand in hand - hoe minder energie er wordt besteed aan het maken, installeren, demonteren, repareren en recyclen van producten, hoe minder energie we in totaal gebruiken. Daarom zijn onze vloeroplossingen gemaakt om bestand te zijn tegen zeer druk belopen omgevingen en zijn ze bovendien gemakkelijk schoon te maken, waardoor uw schoonmaaktijd aanzienlijk wordt verlaagd.

We bieden ook kortetermijnoplossingen die steeds opnieuw kunnen worden toegepast.

Maak kennis met de circulaire economie

Fast Flooring

Fast Flooring is Forbo's collectie van echt lijmvrije vloerbedekkingen, inclusief vloeren voor entrees en binnenvloeren, in plaat-, tegel- en plankformaat voor maximale flexibiliteit. Snel, gemakkelijk en voordelig. Het maakt Fast Flooring ideaal om te voldoen aan de behoeften van een circulaire economie.

Bekijk ons assortiment Fast Flooring

Fast Flooring-oplossingen

  • 50 %

    Installatie van Fast Flooring kan meer dan 50% uitvaltijd besparen als er geen nieuwe ondervloer nodig is. Hiermee bespaart u een aanzienlijk bedrag.

  • 48 uren

    De vloer is direct klaar voor gebruik na installatie; u hoeft geen 48 uur te wachten voor gebruik met veel verkeer.

  • 1 miljoen m²

    Bewezen systeem met meer dan 1 miljoen m² geïnstalleerd van enkele Fast Flooring-producten zoals Modul'up.

Op maat gemaakte vloeren

Geschikt voor het doel en beperkt afval

We begrijpen dat sommige vloeren een designstatement met een persoonlijk tintje nodig hebben. Met ons Custom Flooring-programma kunt u een vloer ontwerpen met zebraprint, een vloer maken met een bedrijfslogo passend bij de huisstijlkleuren of speciale patronen uitsnijden op de vloer. Op maat gemaakte vloeren die zijn ontworpen om te passen en kunnen zelfs het installatieafval verminderen.

We bieden een grote bibliotheek aan ontwerpen waarvan sommige zelfs naar keuze kunnen worden ingekleurd. Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid om vormen te snijden om een uniek vloerontwerp te creëren met bijvoorbeeld signering, randen, bewegwijzering en leuke elementen. Als u echt iets persoonlijks wilt, kunt u ook uw eigen ontwerp maken. Samen met ons kunt u uw ultieme droomvloer kiezen en ontwerpen met vele soorten vloeren.

Om u een idee te geven van alle mogelijkheden, hebben we ons tijdschrift Maatwerkvloeren gemaakt. Klik op onderstaande link om het tijdschrift te bekijken.

Lees meer over vloeren op maat
Forbo - Allura-vloeren

Langer een betere vloer

Al onze producten hebben lage emissie-eigenschappen, wat bijdraagt aan een goed binnenklimaat. Het is belangrijk om enkele eenvoudige richtlijnen te volgen die ervoor zorgen dat uw vloer langer mooi blijft.

Een belangrijk element in de Forbo-driehoek is de vloeroplossing voor de entree. Wanneer u gebruik maakt van een hoogwaardige entreevloer zoals onze Coral entreesystemen, heeft u minder vuil op de vloer en kunt u uw schoonmaak- en onderhoudskosten mogelijk met 65% verlagen.

Wanneer u alle elementen van de driehoek in beschouwing kunt nemen, doet Forbo vloerbedekking de rest.

Transparantie in elke stap

Inclusief door derden beoordeelde EPD's voor textiel, vinyl en linoleum

Transparant zijn is een van de belangrijkste elementen van onze duurzaamheidsstrategie en daarom willen we graag bewijzen dat onze vloeren echt duurzaam zijn, zowel voor de planeet als voor onze gezondheid. Er zijn voor dit doel meerdere verslagen gemaakt.

LCA
Een levenscyclusanalyse (Life Cycle Assessment) meet de milieuprestaties van een product.

EPD
Een milieuproductverklaring (Environmental Product Declaration) bevat de LCA voor een bepaald product.

HPD
Een gezondheidsproductverklaring (Health Product Declaration) specificeert de gezondheidseffecten van onze producten.

Lees meer over LCA, EPD en HPD
Forbo - Creating better environments

Hoe wij omgaan met uitdagingen in de bouw