Valitse maa

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Terveydenhoito Lattiapäällysteet

Lattiapäällysteet terveydenhoidon tiloihin

Forbon lattiapäällysteitä on asennettu miljoonia neliömetrejä terveydenhoitoalan tiloihin, ja siksi ymmärrämme hyvin alan tarpeet ja huolenaiheet.

Haga Julianan sairaala, Den Haag

Terveydenhoidon asiantuntemus

Ratkaisut eri tiloihin. Yksi toimittaja

Erityisesti terveydenhoitoympäristöissä on tärkeää, että lattia kestää raskaiden laitteiden, sairaalavuoteiden, pyörätuolien ja tuhansien jalkojen liikenteen. Ei vain tänään ja huomenna, vaan myös tulevina vuosikymmeninä.

Tarjoamme tuotteet vastaanottoihin ja käytäviin, jotka altistuvat raskaalle jalankulkuliikenteelle, kanttiineihin ja perheiden odotushuoneisiin, jotka vaativat rentouttavampaa ilmapiiriä, sekä alueille, joissa vaaditaan tehokasta infektioiden hallintaa.

Katso esimerkkejä tuotteidemme käytöstä terveydenhoitoympäristöissä.

Asiantuntemus terveydenhoidon lattiapäällysteistä

Fakta: Glasgow'n yliopiston suorittama riippumaton testi todisti, että Marmoleum soveltuu erilaisiin ympäristöihin, joissa hygienia ja MRSA:n tai kolibakteerien hallinta on jokapäiväinen huoli.

Tilat

Terveydenhoidon tilat

 • Sisäänkäynti

  Sisäänkäynnit ja vastaanottoalueet

  Rakennuksen ensivaikutelma

  Puhdas terveydenhoitolaitos alkaa sisäänkäynnistä

  Sisäänkäyntijärjestelmät ovat tärkeä osa rakennuksen suunnittelua. Nämä estävät kosteuden ja lian pääsyn rakennukseen, vähentäen liukastumis- ja kompastumisriskiä sekä puhdistuskustannuksia.

  Ympärivuorokautiset henkilökunnan vuoronvaihdot ja jatkuva vieraiden virta asettavat sisäänkäyntialueet kovalle kulutukselle ja kosteutta sekä likaa voi kulkeutua vastaanottotiloihin ja pidemmällekin. Se ei ainoastaan vahingoita sisätilojen lattiapäällysteitä, vaan luo myös tarpeettomia terveys- ja turvallisuusriskejä.

 • Haga Juliana Kinderziekenhuis

  Yleiset alueet

  Kestävä ja turvallinen lattiapäällyste

  Kestävä ja turvallinen lattiapäällyste

  Yleiset alueet ovat vilkkaita, meluisia paikkoja ja ne vaativat kestävän ja turvallisen lattiapäällysteen. Tuotevalikoimamme tarjoaa äänenvaimennusta, nopean asennuksen ja samalla erinomaisen kulutuskestävyyden ja liukastumiseneston.

  Forbon lattiapäällysteitä asennetaan vuosittain miljoonia neliömetrejä terveydenhoitoalan tiloihin ympäri maailman. Siksi ymmärrämme hyvin terveydenhoitoalan tarpeet ja huolenaiheet.

 • RonaldMcDonald daktuin

  Odotustilat

  Rento, viihtyisä ilmapiiri

  Runsaan jalankulkuliikenteen alueet

  Sairaaloiden perhehuoneissa ja odotustiloissa tarvitaan rento ja viihtyisä ilmapiiri. Lattian on kuitenkin kestettävä vilkasta jalankulkuliikennettä sekä ihmisiä, jotka syövät ja juovat näillä alueilla. Runsas jalankulkuliikenne ja tuolien liikuttelu vaatii kestävän lattiapäällysteratkaisun. Laaja tuotevalikoimamme tarjoaa tarpeisiisi sopivat ratkaisut.

 • Ruokailutilat

  Ruokailutilat ja ravintolat

  Hygieeniset lattiapäällysteet

  Keskeinen osa jokaista terveydenhoidon rakennusta

  Ruokailutilat ja ravintolat ovat keskeinen osa jokaista terveydenhoidon rakennusta, sillä ne toimivat paikkana, jossa henkilökunta voi hengähtää ja potilaat rentoutua ystäviensä ja perheensä kanssa. Näissä ympäristöissä lattiapäällysteiden on oltava erittäin kestäviä, helposti puhdistettavia ja turvallisia.

 • Sphera SD-550000 valkoinen | SD 550049 keltainen vihreä

  Erikoisalueet

  Vaativat alueet

  Erikoislattiat

  Alueille, joissa tarvitaan erikoislattioita, kuten suojausta sähköstaattisilta purkauksilta (ESD) tai parempaa liukastumisenestoa, Forbo tarjoaa valikoiman vaativimmatkin standardit täyttäviä lattiapäällysteitä.

  Vaativa alue
  Sairaalan herkillä alueilla, kuten leikkaussaleissa, teho-osastoilla ja kuvantamisdiagnostiikkatiloissa, lattiapäällysteellä on omat, ainutlaatuiset haasteensa. Sen on täytettävä tiukimmat hygieniasäädökset sairaalainfektioiden estämiseksi, ja osoitettava myös täyttävänsä kaikki tarvittavat turvallisuusmääräykset. Ja mikä tärkeintä, sen on estettävä sähköstaattiset purkaukset, sillä ne voivat aiheuttaa toimintahäiriöitä tai jopa vikoja erittäin herkissä lääkinnällisissä laitteissa ja tarvikkeissa.

  Korkeimmat hygieniavaatimukset
  Colorex täyttää kaikki nämä vaatimukset. Sen sähkönjohtavuus auttaa välttämään staattisen sähkön kielteiset vaikutukset. Samalla sen kompakti, huokoseton pinta ehkäisee bakteerien ja homesienien kehittymistä, mikä auttaa ylläpitämään korkeimmat hygieniastandardit.

 • Osastot ja potilashuoneet

  Osastot ja potilashuoneet

  Helppo puhdistaa

  Kestävyys, painaumakestävyys ja helppo puhdistettavuus

  Kestävyys, painaumakestävyys ja helppo puhdistettavuus ovat tärkeitä tekijöitä asennettaessa lattiapäällysteitä osastoille ja potilashuoneisiin sairaalaympäristössä. Forbo ymmärtää terveydenhoitoalan tarpeet ja huolenaiheet. Laajalla tuotevalikoimallamme olemme aina valmiita auttamaan sinua.

 • Toimistotilat

  Toimisto- ja kokoustilat

  Hallinnolliset tilat

  Miellyttävä ja inspiroiva

  Toimisto- ja kokoustilojen tulisi tarjota mukava ja inspiroiva paikka, jossa henkilökunta voi ilmaista itseään ja jakaa ajatuksia ja ideoita keskenään. Siksi mukavuus ja esteettiset ominaisuudet ovat tärkeitä luotaessa toimisto- ja kokoushuoneympäristöjä.

  Tekstiililattiat tarjoavat erinomaiset akustiset ominaisuudet ja modulaarisia muotoja käytettäessä ne voidaan nopeasti mukauttaa pohjapiirroksen muutoksiin.

 • Surestep

  WC:t, suihkut ja pukeutumistilat

  Liukastumisenesto

  WC:t, suihkut ja pukuhuoneet

  Terveydenhoitolaitoksissa liukastumisenesto on ensiarvoisen tärkeää alueilla, joilla vesi tai roiskeet voivat vaikuttaa turvallisuuteen. Potilaille kylpyhuonetilojen käyttäminen pelkäämättä liukastumista tuo mielenrauhaa. Step-valikoimamme vähentää merkittävästi liukastumisriskiä luoden silti modernin ja raikkaan sisustuksen.

  Surestep Laguna Safestep Aqua

Tuotteet

Tuotteet terveydenhoitoon

Marmoleum – linoleumilattia

Marmoleum-tuotteemme ehkäisevät todistetusti MRSA:n, noroviruksen ja C Difficile -infektioiden kasvua ja leviämistä. Ne auttavat osaltaan luomaan terveellisemmän ja hygieenisemmän ympäristön sairaalan kaikille alueille.

Marmoleumin ainutlaatuinen Topshield pro-pintakäsittely vähentää likaantumista ja se kestää käsidesinfiointiaineroiskeita. Pölypunkit eivät viihdy Marmoleumin sileällä pinnalla ja lattia on Britannian allergialiiton hyväksymä. Marmoleum 2,0 mm ja 2,5 mm on vahvistettu ympäristötuoteselosteella (EPD) CO2-neutraaliksi tuotteen koko elinkaaren ajan (Cradle-to-Gate). Marmoleum on saanut 12 EU-ympäristömerkkiä – enemmän kuin mikään muu lattiapäällyste maailmassa.
Siirry Marmoleum-mallistoon

Prinses Maxima -keskus
Sphera Element

Sphera – homogeeninen vinyyli

SMART-Top PUR -pintakäsittelyn ansiosta Sphera kestää hyvin kemikaaleja, naarmuuntumista ja tahroja. Pinnoite ja sitä seuraava viimeistely varmistavat kauniin ulkonäön ja erinomaisen kestävyyden. Huippuluokan teknologia varmistaa tuotteen korkean laadun. Vihreä energia ja nollajäteteknologia takaavat tehokkaan ja kestävän valmistuksen.
Siirry Sphera-mallistoon

Colorex - staattista sähköä poistava lattiapäällyste

Colorex sähköä johtavilla lattiapäällysteillä on erinomaiset hygieniaominaisuudet ja ne täyttävät kaikki ESD- ja puhdastilastandardit. Colorex-laatat estävät sähköstaattisia purkauksia, jotka voivat aiheuttaa toimintahäiriöitä erittäin herkissä lääkinnällisissä laitteissa. Colorex kestää erinomaisesti tahroja, eikä se tummu puhdistuksesta ja desinfioinnista. Colorex-mallistoa on saatavana 21 eri värissä.
Siirry Colorex-mallistoon

Haga Juliana, Den Haag - Colorex EC 250234 , SD 150222
Sarlon Sparkling

Sarlon – askelääntä vaimentava lattia

Forbo Flooring on askelääntä vaimentavien lattioiden asiantuntija ja meillä on yli 30 vuoden kokemus näiden valmistamisesta. Olemme toimittaneet yli 100 miljoonaa neliömetriä akustisia lattiapäällysteitä.

Sarlon on ihanteellinen odotusalueille, joilla melusaaste voi olla ongelma. Mallistoa on saatavana 15 dB ja 19 dB askeläänen vaimennuksella. Sarlon on helppohoitoinen ja ftalaatiton lattia, jota on saatavana useissa eri väreissä ja kuoseissa.
Siirry Sarlon-mallistoon

Eternal – yleiskäyttöinen vinyylilattia

Eternal on yleiskäyttöinen vinyylimatto, joka sopii erinomaisesti odotusalueille, joissa tarvitaan kestävää ratkaisua. Eternal-mallisto koostuu realistisista puu-, kivi- ja abstraktikuoseista, joita on saatavana monissa eri väreissä. Eternal-mallisto sisältää myös digitaalisesti painettuja kuosia, joita voidaan räätälöidä tarpeiden mukaisesti.
Siirry Eternal-mallistoon

Eternal
Step-turvalattia

Step – turvalattia

Step on täydellinen alueille, jotka altistuvat roiskeille ja joilla on suurentunut liukastumisriski. Mallisto tarjoaa R10-R12 liukastumiseneston. PUR Pearl -pinnoitteen ansiosta Step kestää hyvin naarmuuntumista ja lattia on helppohoitoinen. Pintakerroksen hiukkaset takaavat liukastumiseneston tuotteen koko eliniän ajaksi. Step-mallistoa on saatavana on yli 60 kuosissa ja värissä.
Siirry Step-mallistoon

Surestep Laguna – turvalattiapäällyste

Surestep Lagunaa käytetään yleisesti WC- ja pukeutumistiloissa. Surestep Laguna on kehitetty erityisesti sekä paljasjaloin että jalkineilla käytettäväksi ja se sopii myös pyörätuolikäyttöön. Lagunan tasaista, likaa piilottavaa kuosia on saatavana 15 eri värissä ja se sopii erinomaisesti dementiatiloihin.
Siirry Surestep Lagunaan

Surestep Laguna 181482 Greige Cleaning
Safestep Aqua misty 180012

Safestep Aqua – lattiapäällyste märkätiloihin

Henkilökunta ja potilaat voivat tuntea olonsa turvalliseksi käyttäessään märkätiloja, joihin on asennettu Safestep Aqua. Safestep Aqua on suunniteltu alueille, joissa liikutaan paljasjaloin, pehmeäpohjaisilla jalkineilla ja pyörätuolilla. Safestep Aqua voidaan asentaa vastaamaan märkä, pukeutumis-, WC- ja vastaavien tilojen vaatimuksia.
Siirry Safestep Aqua -mallistoon

Allura – ylelliset vinyylilaatat

Allura-mallistossa yhdistyy luonnollisen puu- ja kivilattian ulkonäkö sekä vinyylilankkujen kestävyys ja mukavuus. Allura on helppo puhdistaa ja se on myös ftalaatiton ja REACH-vaatimusten mukainen.

Allura on erittäin mittatarkka, lämmin jalan alla sekä helppo asentaa ja hoitaa. Allura-mallistoa on saatavana monena eri versiona, mikä auttaa suunnittelemaan jokaiseen tilaan sopivat ratkaisut.
Siirry Allura-mallistoon

Allura 60280
Caudwellin lastensairaala, Flotex Penang

Flotex – flokattu lattiapäällyste

Flotex on täydellinen ratkaisu odotusalueille, joissa jalankulkuliikenne ja tuolien liikuttelu vaativat kestävän lattiapäällysteen. Flotex on miellyttävä ja lämmin jalan alla ja se vaimentaa tehokkaasti askelääniä. Flotexilla on Britannian allergialiiton Seal of Approval™ -hyväksyntämerkki ja mallistoa on saatavissa useissa eri väreissä ja kuoseissa.
Siirry Flotex-mallistoon

Tessera – tekstiililaatat

Tessera-tekstiililaatat voidaan asentaa helposti muuttuvien tarpeiden mukaisesti. Mallisto tarjoaa laajan valikoiman kuoseja ja värejä sekä laattoina että lankkuina, mitkä mahdollistavat luovan lattiasuunnittelun. Tessera vaimentaa askelääniä jopa 30 dB:llä. Tessera sisältää myös suuntavapaasti asennettavat vaihtoehdot, jotka vähentävät asennusjätteen 2 prosenttiin.
Siirry Tessera-mallistoon

Tessera
Coral welcome

Coral - sisäänkäyntijärjestelmät

Puhdistuskustannuksia voidaan alentaa jopa 65 % pitämällä lika ja kosteus poissa rakennuksesta. Coral-mallistomme on ollut markkinoiden johtava sisäänkäyntijärjestelmä jo 50 vuoden ajan. Se tarjoaa aiempaa enemmän vaihtoehtoja houkuttelevilla ja vastuullisilla sisäänkäyntijärjestelmillä. Coral voi pidentää lattian elinkaarta ja vähentää myös huomattavasti puhdistuskustannuksia ja liukastumisen riskiä.
Siirry sisäänkäyntijärjestelmiin

Infektioiden hallinta

Infektioiden hallinta

Kun on kyse hoitoon liittyvien infektioiden hallinnasta ja pysäyttämisestä, mikä olisi parempi paikka aloittaa kuin lattiat? Marmoleum-tuotteemme ehkäisevät todistetusti MRSA:n, noroviruksen ja C Difficile -infektioiden kasvua ja leviämistä. Ne auttavat osaltaan luomaan terveellisemmän ja hygieenisemmän ympäristön sairaalan kaikille alueille.

Infektioiden hallinta

Marmoleum

Marmoleum sopii erinomaisesti terveydenhuolto- ja hoitoympäristöihin. Sairaalat, yksityissairaalat, vanhusten palvelutalot ja avustetut asumisen ympäristöt hyötyvät kaikki Marmoleumin käytöstä hygieenisenä lattiapäällysteratkaisuna. Marmoleum on helppo puhdistaa ja hoitaa ja se on kestävä, turvallinen ja mukava lattiapäällyste sekä pyörä- että jalkaliikenteelle.

✔ Infektioiden hallinta
✔ Ftalaatiton
✔ Estää bakteerien kasvua
✔ Allergiahyväksytty
✔ Vähäpäästöinen

Marmoleumin kyky estää bakteerien kasvua perustuu sen tuotannossa käytettävään luonnon raaka-aineeseen, pellavansiemenöljyyn. Marmoleumin luontainen antibakteerinen ominaisuus ei heikkene ajan mittaan. Tämä takaa mielenrauhan ja pysyvän suojan asennushetkestä alkaen.

Glasgow'n yliopiston suorittama riippumaton testi todisti, että Marmoleum soveltuu ainutlaatuisella tavalla erilaisiin ympäristöihin, joissa hygienia ja MRSA:n tai kolibakteerien hallinta on jokapäiväinen huoli. MRSA:n, Noroviruksen ja C-DIFF:n testitulokset ovat ladattavissa alta.

Christien sädehoitolaitos - Marmoleum
Linoleumi

Referenssit

Inspiroidu referensseistämme

Monissa terveydenhoidon tiloissa ympäri maailmaa on Forbo Flooring Systemsin lattioita. Tutustu referensseihimme ja inspiroidu olemassa olevista Forbo-lattiapäällysteratkaisuista terveydenhoitoympäristöissä. Referenssimme auttavat sinua näkemään tuotteet käytössä ja niiden erilaiset käyttötavat.
Tutustu referensseihimme

Referenssit terveydenhoidossa

FloorVisualizer

FloorVisualizer ja suunnittelupalvelu

Parhaan lattiaratkaisun löytämiseksi, tarjoamme useita työkaluja ja palveluja. FloorVisualizer-suunnitteluohjelman avulla voit kokeilla miltä eri lattiat näyttävät terveydenhoidon ympäristössä ja voit myös yhdistellä lattioita, kuoseja ja värejä, jotta näet, miten yhdistelmä toimii.
Siirry FloorVisualizer-suunnitteluohjelmaan

Suunnittelupalvelumme voi tehdä vieläkin enemmän. Voimme auttaa sinua suunnittelemaan lattiasi. Suunnittelijatiimimme on valmiina auttamaan - ota yhteyttä ja kerro heille toiveesi, lähetä kuvia nykytilanteesta tai halutusta ratkaisusta ja he tekevät pohjapiirros- ja tuote-ehdotuksia.
Ota yhteyttä suunnittelutiimiimme

FloorVisualizer

Globaali toimija

Maailmanlaajuiset kumppanuudet

Vastuu maailmanlaajuisten kumppanuuksien luomisesta keskeisten asiakkaidemme kanssa on uskottu kokeneimmille avainasiakaspäälliköillemme. Asiakaspalvelulle omistautuneina heidän tehtävänään on varmistaa, että Forbo tarjoaa tarpeisiisi täydellisesti sopivan lattiapäällysteratkaisun.

• Voimme toimittaa kansainväliset tarjoukset, ja meillä on kokemusta kansainvälisistä tilausprosesseista ja paikallisista määräyksistä
• Hallitsemme kansainvälisen logistiikan
• Meillä on 20 vuoden kumppanuuksia maailmanlaajuisten asiakkaiden kanssa

Globaalina kumppanina seisomme vierelläsi paikallisella tasolla. Suunnittelutiimimme tarjoaa opastusta ja apua tarpeen mukaan. Teknikkomme puhuvat lattianasentajien kieltä ja tällä tavalla kaikki ymmärtävät toisiaan.

Johtava globaali valmistaja

• Forbo Flooring Systems on osa Swiss Forbo Groupia

• Forbo Groupin avainluvut 2019:
> Liikevaihto 1282,2 miljoonaa Sveitsin frangia
> Työntekijöitä 5 600

• Maailmanlaajuisesti:
> 25 tuotantolaitosta ja jakeluyhtiötä
> 6 asennuskeskusta
> 48 myyntiorganisaatiota yhteensä 38 maassa ympäri maailmaa

• Eurooppalainen valmistaja, jolla tehtaat Iso-Britanniassa, Ranskassa, Alankomaissa, Sveitsissä, Saksassa ja Venäjällä.

• Eurooppalainen logistiikka ja nopea reagointikyky

Atalantan kansainvälinen koulu
Maapallon ympäristö

Johtava ympäristöasioissa

Välitämme sinusta ja ympäristöstä

• Tuotteemme ja tuotantolaitoksemme ovat saaneet useita ympäristömerkintöjä ja -sertifiointeja.
• Kaikki valmistuslaitoksemme ovat ISO-sertifioituja. Raaka-aineet käytetään tehokkaasti ja jätteet kierrätetään aina, kun se on mahdollista.
• Olemme sitoutuneet sosiaaliseen vastuuseen, Forbo-laitokset on sertifioitu standardin SA8000 mukaisesti.

creating better environments

Luotettava palvelu

Tarjoamme sinulle:
• Ratkaisut kaikkiin lattiapäällystevaatimuksiisi
• Paikallinen neuvonta, tuki ja rajat ylittävä projektinhallinta
• Tehokkuus, toimitusvarmuus ja nopea toimitus

Ennen kaikkea yksi sopimus ja yksi kontakti ajan ja rahan säästämiseksi.

Forbo-suunnittelupalvelu
Myyntitiimi

Ajattele globaalisti, toimi paikallisesti

Paikalliset tiimit, jotka työskentelevät paikallisten edustajien kanssa

Forbon edustaja toimii kanssasi koko projektin ajan ja on kontaktisi kaikissa kysymyksissäsi missä päin maailmaa tahansa.

Uskomme, että tämä lähestymistapa säästää aikaa, poistaa turhaa epätietoisuutta ja epävarmuutta ja takaa johdonmukaisuuden ja luotettavuuden vaativimmassakin projektissa.

Design

Design

Hoitotyön kuningatar Florence Nightingale oli tietoinen ympäristön voimasta terveydenhuollossa. Nyt, yli puolitoista vuosisataa myöhemmin, Nightingalen potilaskeskeinen lähestymistapa hoitotyöhön näkyy jälleen kerran terveydenhuollon arkkitehtuurin ja muotoilun vallitsevissa trendeissä.

Nykyinen siirtyminen pelkästään utilitaristisesta terveydenhuollon suunnittelusta herkempään lähestymistapaan tunnustaa suunnittelun kyvyn vaikuttaa mielialaan, herättää tiloja ja muokata käyttäytymistä, jotka edistävät potilaiden paranemista ja hyvinvointia.

Lue lisää terveydenhoidon designista

Whitepaper cover healthcare