Valitse maa

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Heterogeeninen vinyyli

Step-turvalattia

Suuri osa kaikista vamman aiheuttavista liukastumisista tai kompastumisista lasketaan lattioiden syyksi. Täten oikean lattiapäällysteen valinnalla on suuri merkitys turvallisuuteen. Valitsemalla Step-turvalattiat vähennät merkittävästi liukastumisen aiheuttamia onnettomuuksia, jolloin vähennetään myös kärsimystä ja alennetaan kustannuksia.

Step-mallisto tarjoaa liukastumiseneston aina R12 asti sekä myös parhaat märkätilaratkaisut paljaille jaloille ja jalkineille.

 • Step-turvalattia
 • Step-turvalattia
 • Step-turvalattia
 • Step-turvalattia
 • Step-turvalattia
 • Step-turvalattia
 • 171082
  Surestep Original

  Surestep Original

  Sure step Originalissa on kulutusta kestävä 100 % PVC-kulutuskerros ja mallistoa on saatavana 24 raikkaassa värissä.


 • 176422
  Surestep Star

  Surestep Star

  Surestep Star on sekä innovatiivinen että hillitty ja hienostunut. Hologrammilastut tuovat lisäväriä malliston luonnonmukaisiin ja neutraaleihin väreihin.

 • 89022
  Surestep Texture

  Surestep Texture

  Surestep Texturen trendikkäät ja aidonnäköiset kuosit antavat hienostuneen tekstiilivaikutelman, jotka luovat pehmeäntyylikkään ilmeen. Kohokuvioitu pintarakenne parantaa tuntumaa ja pehmeää ilmettä. Luonnonmukainen värivalikoima ja Step Crystal-hiukkaset luovat neutraalin turvalattian, jossa ei ole tingitty turvallisuudesta.

 • 89922
  Surestep Mineral

  Surestep Mineral

  Surestep Mineralin ainutlaatuinen mineraalikuosi ja pienet täplät luovat monumentaalisen ilmeen suuriin tiloihin. Mallisto koostuu 5 väristä.

 • 17072
  Surestep Stone

  Surestep Stone

  Surestep Stonen aidonoloiset kivilattiakuosit ja moderni ulkonäkö soveltuu hyvin nykyaikaisiin ympäristöihin. Saatavana sekä betonikuosimallisto että monipuolinen musta ja vaalea graniittikuviovalikoima. Lisätyt karborundum- ja Step Crystal-hiukkaset luovat elävännäköisen kuosin.

 • 18932
  Surestep Wood

  Surestep Wood

  Surestep Woodin luonnonmukaiset ja elävänoloiset kuosit luovat lämpimän ilmapiirin. Liukastumisenesto on toteutettu käytännössä näkymättömien ‘Step Crystals’-hiukkasten avulla.

 • 175032
  Safestep R11

  Safestep R11

  Hyvien liukastumisenesto- ja hygieniaominaisuuksiensa ansiosta Safestep R11-mallisto on ihanteellinen tiloihin, joissa tarvitaan tehokkaampaa tai erityisen tehokasta liukastumisenestoa kuten esim. ammattikeittiöt.

 • 175952
  Safestep R12

  Safestep R12

  Safestep R12-malliston värit piilottavat hyvin likaa ja värit ovat myös yhteensopivia Surestep- ja Safestep R11-mallistojen kanssa. Pitkäikäinen, korkean R12 liukastumisenestoluokituksen tarjoava lattianpäällyste takaa liukastumiseneston vaativimmissakin olosuhteissa.

 • 180012
  Safestep Aqua

  Safestep Aqua

  Moderni, orgaaninen kuosi uudella ja ainutlaatuisella kohokuvioinnilla on suunniteltu alueille, joissa kuljetaan paljasjaloin ja pehmeäpohjaisilla jalkineilla. Joustavuutensa ansiosta Safestep Aqua voidaan helposti asentaa erityisvaatimusten mukaan mm. lattiakaivon ympärille; mutta ennen kaikkea se täyttää tiukimmat paljasjalkaluokan vaatimukset. Siisti ja moderni mallisto täyttää kohdealueiden, kuten kylpyhuoneiden ja uima- allasalueiden hygienia- ja kestävyysvaatimukset.

 • 181012
  Surestep Laguna

  Surestep Laguna

  Surestep Laguna-mallisto tarjoaa erinomaisen liukastumiseneston alueille, joissa liikutaan usein sekä paljain jaloin että jalkineilla.
  Mallisto täyttää sovellettavien standardien vaatimukset.

Tekniset tiedot

Step Safety vinyl TS cover

Liukastumisenesto

Liukastumiseneston luokittelu

EN 13845-standardin mukaan pitkäikäinen, koko käyttöiän kestävä liukastumisenesto on varmistettava tuotteen materiaaliin lisätyillä hiukkasilla. Standardi määrittelee vaatimukset, joiden mukaan varmistetaan liukastumiseneston pysyvyys erilaisilla käyttöasteilla. Kaikki Step-lattiat täyttävät EN 13845-standardin vaatimukset.
Lataa luokittelu tästä

Lattianpäällysteiden liukastumisenestokyky arvioidaan usein R-luokituksella, joka perustuu DIN 51130-standardiin. Liukastumisenestoluokka määritetään kallistettavalla öljytyllä rampilla. Step-turvalattioiden laaja tuotevalikoima kattaa tärkeimmät luokat R10-R12, joita sovelletaan olosuhteisiin, joilla kuljetaan jalkinein.

Paljain jaloin kuljettavilla alueilla sovelletaan standardia DIN 51097. Menetelmä on samanlainen kuin standardissa DIN 51130, mutta ramppia kastellaan öljyn sijaan saippuavedellä. Step-valikoima tarjoaa ainutlaatuisia ratkaisuja korkeimpaan luokkaan saakka. Oikealla Step-lattialla voidaan vähentää merkittävästi liukastumisen aiheuttamia onnettomuuksia.

Slip resistance explained

Mallisto

Turvallista designia

Ainutlaatuisessa Step-mallistossa yhdistyvät erinomaiset liukastumisenesto-ominaisuudet (aina R12 asti) laajaan kuosivalikoimaan. PUR Pearl-pintakäsittely antaa lattialle luonnollisen himmeän pinnan, joka on helppo pitää puhtaana.

Mallisto on jaettu kolmeen valikoimaan: Surestep (R10), Safestep (R11, R12) ja märkätila

Surestep
Kestävä R10-luokan liukastumisenesto: kaikkien Surestep-lattianpäällysteiden liukastumisenesto on varmistettu tuotteen materiaaliin lisätyillä hiukkasilla. Soveltuu kaikentyyppisille yleisille kulkualueille, joissa on suurentunut liukastumisriski.

Safestep
Safestep-malliston tuotteet soveltuvat alueille, joissa on suuri liukastumisriski lattian epäpuhtauksien vuoksi. Näillä alueilla ei työn vuoksi ole mahdollista estää roiskeita.

Märkätilat
Märkätilatuotteet on suunniteltu jatkuvasti märkiin tiloihin, joissa lattialla virtaa vesi ja joissa liikutaan paljain jaloin tai jalkineissa.

Step collections

Asennus

Ekologinen ja kestävä

Ekologinen ja kestävä

Olemme keskittyneet parannuksiin LCA-elinkaariarvioinnin avulla ja uuden Step-malliston keskeisistä kehitystuloksista voidaan tehdä seuraava yhteenveto:
• Turvatuotteiden tuotantojätteen sisäinen kierrätys (tähän asti jätteen on kierrättänyt ulkoinen yhteistyökumppani)
• Pohjakerroksen suurempi kierrätysmateriaalin osuus; 39 -> 60 %
• Step Crystal-hiukkasten aikaansaama kokonaisparannus; kierrätetty oheistuote, tuotantoon kuluu vähemmän energiaa, tuloksena likaantuminen vähenee; tämän ansiosta käyttöiän aikana kuluu vähemmän vettä

Muut Forbon kestävän kehityksen ohjelmat:
• Parempi sisäilman laatu; AgBB-yhteensopivuus ja TVOC<250 μg/m3
• REACH-standardin mukainen
• Valmistettu 100 % vihreällä energialla
• Painokuoseissa käytetään vesipohjaisia musteita
• Pieni puhdistustarve, pienempi veden ja pesuaineiden kulutus
• 100 % kierrätettävä tuote

Step Safety Vinyl

Käyttökohteet

Käyttökohteet

Forbon uusi Step-turvalattiamallisto tarjoaa täydellisen valikoiman lattiapäällysteitä, jotka on suunniteltu täyttämään useiden käyttökohteiden turvavaatimukset. Kaikki Step-malliston tuotteet täyttävät ja ylittävät Britannian työterveys- ja työturvallisuusviraston (HSE) ja eurooppalaisten
standardien tiukat vaatimukset.
Lataa ohjeet tästä

Surestep: yleiset alueet, joissa liukastumisriski on normaalia suurempi
Safestep R11: alueet, joissa vahingot tai jatkuva likaantuminen lisäävät liukastumisriskiä
Safestep R12: kevyt teollisuuskäyttö
Surestep Laguna: märkätilat, joissa liikutaan etupäässä paljain jaloin, mutta myös jalkineilla
Safestep Aqua: suihkut, uima-allasalueet

Step wetroom

Esite

Lue lisää Stepistä

Lue lisää Step-turvalattia mallistosta ja lataa esite tästä

Step brochure cover