Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Hoe moeten verschillende dekvloeren worden voorbehandeld?

‘Er zijn verschillende soorten en kwaliteiten dekvloeren, die allemaal een verschillende voorbereiding vereisen’, zegt Frank. ‘Daarom is het belangrijk om voorafgaand aan het egaliseren en verlijmen de vloer eerst goed te beoordelen en voor te behandelen. Dit kan problemen in de toekomst voorkomen. Voor De vraag van de maand geef ik drie van de meest voorkomende voorbeelden.’

vraag van de maand 2

1. Voorstrijken

Wanneer de dekvloer van goede kwaliteit is, vrijdragend en voldoende geventileerd, kun je hem voorstrijken met 044 Europrimer Multi. Je kunt de 044 ook gebruiken op gesloten ondergronden, zoals bestaand tegelwerk. Het voorstrijkmiddel is een hechtingsverbeteraar voor de egalisatie op de ondergrond. Bestaand tegelwerk dient vooraf wel goed ontvet te zijn. Gebruik hiervoor 014 Euroclean. Speciaal voor anhydrietvloeren is er de 043 Europrimer Alphy.

2. Vochtscherm aanbrengen

Ligt een vloer direct op het zandbed of is hij onvoldoende geventileerd, dan moet je altijd een vochtscherm aanbrengen. Dat zorgt ervoor dat optrekkend vocht vanuit de ondergrond geen schade aan de vloerafwerking kan veroorzaken. Let op: hier beschermt een voorstrijkmiddel niet tegen! Forbo Eurocol levert twee verschillende vochtschermen:

• 026 Euroblock Multi, een dispersievochtscherm, geschikt voor absorberende ondergronden. De 026 moet in twee (bij linoleum) of drie (bij pvc) lagen worden aangebracht. De eerste laag een-op-een verdund met water aanbrengen en vervolgens de andere lagen haaks aanbrengen op de vorige laag. Het vochtpercentage in de vloer mag op het moment van aanbrengen maximaal 4% zijn.

• 021 Euroblock Reno, een epoxyvochtscherm. Dit moet je aanbrengen in twee lagen. De tweede laag kan na 24 uur over de eerste worden aangebracht. Vervolgens moet je deze tweede laag direct inzanden met 846 Quartzsand. Of je laat hem drogen waarna je hem na 24 uur kunt naprimeren met 044 Europrimer Multi. Dit is nodig voor een goede hechting van de egalisatie. Bij het aanbrengen van 021 Euroblock Reno mag het vochtpercentage maximaal 6% zijn.

3. Dekvloer versterken

Wanneer de kwaliteit van de zand-cementdekvloer matig tot slecht is, kan 021 Euroblock Reno ook worden gebruikt om de dekvloer te versterken. In dat geval is het aanbrengen van één laag voldoende.

Heeft u nog vragen, dan kunt u altijd contact opnemen met onze afdeling Customer Service of met uw Technisch-commercieel adviseur.