Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

In 5 stappen flexibel naar een waterdichte badkamer

1. Controleer de ondergrond

Of je nu kiest voor de 683 Fibrecoat of voor de 685 Eurocoat met 063 Euroband, voordat je begint, check je altijd de ondergrond. Want hoe goed deze Eurocol-afdichtpasta’s ook hechten, de ondergrond moet altijd droog, vuil-, stof- en vetvrij zijn. Let ook op loszittende stukken zand-cement of gips in hoeken, naden en kieren. Verwijder deze en vul gaten eventueel op met een geschikte Eurocol-reparatiemortel. Strijk een vochtabsorberende en afzandende ondergrond altijd eerst voor met 099 Dispersieprimer.

douche

2. Kies de meest geschikte pasta

Omdat bij de 683 Fibrecoat de vezelversterking in de pasta zelf zit, bespaar je met dit Eurocol-product veel tijd ten opzichte van de 685 met de 063. Je brengt de 683 op met de meegeleverde kwast en plamuurmes en/of hoekschop en klaar is Kees. De combinatie 685 met 063 vergt meer handelingen dus heb je meer tijd nodig voor het aanbrengen. De belangrijkste factor voor het kiezen van de meest geschikte pasta is de breedte van de (hoek)naden en kieren die je moet overbruggen. Stelregel is: tot 10 mm breed kun je 683 Fibrecoat gebruiken, voor bredere naden en kieren kies je voor de 685 Eurocoat met 063 Euroband.

685 053 683

3. Bereid vochtgevoelige plekken nauwkeurig voor

Besteed extra aandacht aan vochtgevoelige plekken in de badkamer. Dit kan een douche- of afvoerput zijn, maar ook leidingdoorvoeren in vloeren en wanden. Vaak zijn deze ingefreesd of gezaagd in de wand en dekvloer en komt in deze wand-vloeraansluiting een bundel leidingen - denk ook aan vloerverwarming - samen. Een mogelijke oorzaak van lekkage. Smeer deze leidingdoorvoeren daarom rondom goed in. Dit kan zowel met 683 Fibrecoat als met 685 Eurocoat, afhankelijk van de breedte van de naad of kier. Strijk voor het tegelen ook gipsgebonden of houten ondergronden in met deze pastaproducten, wanneer deze materialen zich binnen het sproeibereik - tot 110 cm uit de douchehoek - bevinden.

683

4. Breng de juiste laagdikte en -breedte aan

Valse zuinigheid is een slechte raadgever voor waterdicht tegelwerk. Voor zowel de 683 als de 685 geldt een minimale laagdikte van 2 mm. Handig hulpmiddel: als de ondergrond door de pastalaag doorschijnt, is de pastalaag te dun. Dat is prima zichtbaar dankzij de bekende roze kleur van de 685 en het paars van de 683. Ook de breedte van de afdichting is belangrijk. Als je vanuit elke hoek een strook van circa 10 cm breed aanhoudt, zit je altijd goed. Dat is ruim voldoende om er desgewenst ook een kimband 063 Euroband in aan te brengen.

685

5. Kies met gezond verstand

Welke afdichtpasta je nu het best kunt kiezen, blijkt eigenlijk al uit tip 1 t/m 4. Werk je onder ideale omstandigheden, smalle naden en kieren en met bijvoorbeeld een vooraf goed op afschot gesmeerde zand-cementdekvloer, dan doe je met de 683 Fibrecoat goede zaken. Zijn de naden en kieren breder dan 10 mm, speel dan altijd op zeker en breng een kimband aan met de 685 en 063. Het mag duidelijk zijn dat de voorkeur altijd uitgaat naar de omstandigheden als bij het eerste voorbeeld, om een goede waterdichtheid te bereiken. Ben je ergens bezig met de 683 Fibrecoat, dan kun je die afdichting desgewenst hier en daar ook versterken met 063 Euroband, want dat gaat prima samen. Maar de beste tip die we kunnen geven is: zorg dat je alle drie de producten in je bus hebt staan, dan heb je voor elke badkamer altijd een waterdichte oplossing binnen handbereik!

Badkamer

Voor specifieke technische vragen over deze pastaproducten of het Waterdicht Tegelwerk Systeem kunt u terecht bij uw Technisch-commercieel adviseur, of de technische helpdesk van Customer Service.

Bekijk hier de afdichtings-producten van Eurocol!