Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Textielvloer-bedekking

De recyclingheld

Scroll naar beneden voor meer informatie

Een wijziging aanbrengen zonder verrekening

Onze textieldivisie is marktleider en klaar om grote stappen te zetten om de industrie te veranderen.

Entreevloer-bedekking

Vloeren gaan langer mee door ze schoon te houden

Forbo Flooring Coral in Krommenie is de fabriek waar we de Coral entreeproducten produceren. Goed ontworpen entreevloeren bieden niet alleen een duurzame oplossing op zich, ze dragen ook bij aan de duurzaamheid van het gebouw waarin ze worden gebruikt, gedurende de hele levenscyclus van dat gebouw.

Onze vloerbedekking voor de entree kan voorkomen dat tot 95% van het vuil wordt binnengelopen in het gebouw. Op deze manier kan een entreevloer de kwaliteit van een interieur beschermen, het gebruik van een vloer verlengen en de schoonmaak- en onderhoudskosten en het gebruik van reinigingsmiddelen verminderen. We gebruiken voor een groot aantal van onze Coral-collecties garens die zijn gerecycled van oude visnetten. De primaire achterkant van onze Coral Welcome-entreevloeren is gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

Forbo - Coral vloerbedekking

Toonaan-gevend in gerecyclede inhoud

Forbo's tapijttegelportfolio bestaat uit gerecycled garen en een gemodificeerde bitumenrug

Qua gewicht behoren onze textiele tapijttegels tot de tapijttegels met de hoogste gerecyclede inhoud in de industrie. Het gewichtspercentage gerecycled materiaal is gemiddeld minimaal 57%. Sommige van onze assortimenten, bijvoorbeeld Create Space 1, hebben zelfs een gerecyclede inhoud van 70%. We produceren ook willekeurig gelegde/batchless tegels die het installatieafval verminderen tot minder dan 2%.

Tijdens het vloerontwerp creëren we willekeurig gelegde tegels, zodat de delen van de vloer die intensief worden gebruikt, kunnen worden vervangen zonder dat dit het algehele ontwerp beïnvloedt. We experimenteren ook met oplossingen voor het einde van de levensduur, vooral die waarbij de textiellaag van de tegels wordt gescheiden van de achterkant.

Bekijk de lijst met gerecycled materiaal
Forbo - Tessera tapijttegels - de recyclingheld

Flotex, extreem duurzaam

Duurzaamheid verlengt de levensduur van de vloer, wat beter is voor het milieu

Flotex nylon tapijt, dat zowel hygiënisch als wasbaar is, is een voorbeeld van het soort innovatie dat nieuwe segmenten voor textiel opent. Niet alleen in horeca, recreatieruimtes en kantoren, maar ook in zorginstellingen, scholen en openbare gebouwen.

We produceren in onze fabriek in Ripley Flotex nylon tapijtrollen en -tegels. In 2001 hebben we ons gebruik van stortplaatsen bijna volledig geëlimineerd door de eerste recyclingfabriek in zijn soort te installeren om afval vóór consumptie om te zetten in hoogwaardige tapijttegelruggen. Deze faciliteit verwerkt nu bijna 50 ton afval per week.

We produceren in onze fabriek in Chateau Renault onze digitaal gedrukte collecties zoals Flotex Vision en de 'created by' met bekende designers. Onze fabriek in Chateau Renault beschikt over twee digitale printers die de op maat gemaakte ontwerpen afdrukken. In deze fabriek produceren we als we de bestelling krijgen, zodat er geen onnodige voorraad wordt aangehouden.

Forbo - Flotex gevlokte vloeren - Extreem duurzaam en afwasbaar

Feiten over textielvloeren

  • 100 %

    100% van het aluminium- en staalafval van onze Nuway-productie wordt gerecycled

  • 49 %

    Tot 49% gerecycled materiaal in Flotex-tegels en -planken

  • 75 %

    Onze collectie Tessera Create Space 1 tapijttegels bevat 75% gerecycled materiaal

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze textielvloeren?

Tapijttegels
Flotex gevlokte vloeren
Naaldviltvloeren