Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Hoe onderhoud ik mijn BetonDesign-vloer optimaal?

Met 312 Conditioner kan je dit grondig en veilig doen. Onderstaand waar je verder zoal op moet letten om de vloer mooi te houden.

Wel de looks, maar niet zo hard als beton

Een veel voorkomende misvatting die Frank en zijn collega’s van Customer Service te horen krijgen, is dat mensen een BetonDesign-vloerafwerking beschouwen als een betonvloer. ‘Dit is totaal niet het geval, want beton is immers vele malen harder. Een BetonDesign-vloer kan best tegen een stootje, maar voor het onderhoud moet je hem behandelen als bijvoorbeeld een marmoleumvloer.’

Voorkom krassen

Net als bij andere typen vloerafwerking kunnen ook in BetonDesign krassen of deukjes ontstaan. Bijvoorbeeld wanneer er niet zorgvuldig mee wordt omgegaan of door een toepassing waar BetonDesign niet voor bedoeld is. Ook wanneer BetonDesign is afgelakt met de tweecomponentenlak 311 TopCoat. Frank: ‘Daarom is het belangrijk om altijd te zorgen voor een goede schoonloopmat bij de entree, zodat het meeste zand en vuil wordt opgevangen. Dit voorkomt het eerste risico van krassen in de laklaag. Ook is het raadzaam om stoel- en tafelpoten te voorzien van zachte beschermers, zodat deze bij schuiven geen krassen of strepen op de vloer achterlaten.’

Beschermende film

Een ander belangrijk aspect van onderhoud is het reinigen van de vloer. ‘Speciaal voor het grondig en verantwoord schoonhouden van BetonDesign heeft Forbo Eurocol de 312 Conditioner in het assortiment. ‘Een ideaal reinigings- en onderhoudsproduct voor zowel periodiek als dagelijks gebruik’, vervolgt Frank. ‘Dit Eurocol-product reinigt de vloer niet alleen goed en verwerkingsvriendelijk, de conditioner laat na droging bovendien een beschermende film op de vloer achter, die aanhechting van stof en vuil voorkomt. Bij iedere schoonmaakbeurt met 312 Conditioner wordt deze oude filmlaag verwijderd, waarna een nieuwe beschermfilm achterblijft. Bij regelmatig gebruik blijft de fraaie betonlook van de BetonDesign-vloer als nieuw!

Tips voor een duurzaam fraaie BetonDesign-vloer:

• Plaats altijd een goed schoonloopsysteem bij de entree.
• Voorzie stoel- en tafelpoten van zachte beschermers, zoals kurk of vilt, en vervang deze tijdig bij eventuele beschadiging.
• Voorzie rollend meubilair van zachte wieltjes.
• Als u zich aan bovenstaande tips houdt, kan krasvorming tot een minimum beperkt worden.
• Reinig BetonDesign regelmatig met 312 Conditioner; gebruik nooit chloor of bleekmiddel, want dit kan leiden tot verkleuring!
• Verwijder vlekken (koffie, wijn, frisdrank, vet, etc.) direct met lauw water, eventueel met wat 312 Conditioner erin opgelost.
• Verwijder zwarte strepen van schoenzolen met een vlakgum of een spons met lauw water.
• Laat nooit plastic of rubber voorwerpen langdurig op de BetonDesign-vloer liggen; de weekmakers hierin kunnen verkleuring veroorzaken. Aflakken met 311 TopCoat tweecomponentenlak helpt dit voorkomen.

Heeft u nog vragen, dan kunt u altijd contact opnemen met onze afdeling Customer Service of met uw Technisch-commercieel adviseur.