Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2


Moet je bij een nieuwe dekvloer altijd egaliseren voor je LiquidDesign aanbrengt?

‘Ik kan hier kort en bondig antwoord op geven: ‘Ja’, zegt Linda. ‘Je moet altijd egaliseren bij een nieuwe dekvloer. Dit geldt trouwens voor zowel een anhydrietvloer als een zand-cementvloer. Waarom? Omdat zo’n nieuwe vloer poreus kan zijn. Breng je daar dan direct LiquidDesign op aan, dan krijg je gaatjes/kratertjes en/of bultjes in het oppervlak. Je LiquidDesign-vloer is dan echt mislukt. LiquidDesign is geen uitvlakmiddel waarmee oneffenheden in de vloer kunnen worden uitgevlakt.

Lees meer

Wat is de oorsprong van het kurk, dat in LiquidDesign verwerkt is?

Portugal.

Hoe kun je het LiquidDesign gereedschap het beste schoonmaken?

Men dient het gereedschap direct na gebruik schoon te maken met 358 ToolCleaner en/of te reinigen met 815 Euro Handclean doekjes. Vervolgens naspoelen met leidingwater en volledig laten drogen. Het is belangrijk om hier niet te lang mee te wachten, omdat gedroogd materiaal moeilijker oplost. Zie hier de link naar het productinformatieblad van de 358 Toolcleaner.

Wat is de belastbaarheid van LiquidDesign?

Gebruiksklasse: zeer zwaar commercieel gebruik Klasse 33.

Wat is de geluidsreductie van LiquidDesign?

Testgegevens van de TUV geven een Lw van 5 dB aan voor LiquidDesign direct geïnstalleerd op een geëgaliseerde ondergrond en een Lw van 14 dB op een tussenlaag van 2 mm Corkment.

Zijn de kleurstoffen/pigmenten van LiquidDesign op natuurlijke basis of chemische basis?

Alle kleuren zijn gemaakt met pigment dispersies gebaseerd op een natuurlijk organisch drager systeem.

Wat is een dauwpunt?

Het dauwpunt is de temperatuur waarbij de waterdamp in de lucht maximaal is (100% relatieve luchtvochtigheid). Bij het dalen van de temperatuur zal de waterdamp vervolgens condenseren. Die condensatie kan neerslaan op een kouder oppervlak, zoals een vloer of een muur. Dit natuurkundig proces speelt het hele jaar. De oppervlaktetemperatuur van de vloer dient minimaal 3 ⁰C boven het
dauwpunt te liggen om een goede hechting te kunnen waarborgen. Het dauwpunt aan het vloeroppervlak kan met behulp van bijvoorbeeld een Caisson LVT-15 Thermo/Hygrometer bepaald worden.

Wat is kurkintensiteit?

Het aandeel kurk in een bepaalde kleur LiquidDesign.
Zie deze link voor de verschillende kleuren.

Wat is het verbruik van LiquidDesign?

Wij adviseren een laagdikte aan te houden van circa 2 mm. Dat komt neer op ca. 6 m² uit 1 set van 17 kg.

Wat is het verbruik van LiquidDesign Finish?

Wij adviseren een verbruik aan te houden tussen de 125 en 150 gram per/m². Dat komt neer op 33 tot 40 m² uit 1 set van 5 kg. Het is belangrijk de juiste roller toe te passen. Zie deze link voor het productinformatieblad van de LiquidDesign Finish.

Waarom is het belangrijk om overal, ook langs de kanten, goed te primeren?

De primer zorgt ervoor dat de onderlaag geheel wordt afgesloten ter voorkoming van het ontstaan van luchtbellen in de laag LiquidDesign. Zie voor de juiste primers en de verwerking hiervan, het productinformatieblad inclusief stappenplan

Waarom moet bij een anhydriet/ gipsegalisatie vloer 2x geprimerd worden met 043 Europrimer?

De poriënstructuur van een gips gebonden egalisatielaag vraagt meer primer dan die van een cementgebonden egalisatie ondanks het feit dat toplaag er mooi gesloten en glad uitziet.

Waarom kan LiquidDesign niet retour gestuurd worden?

LiquidDesign dient uit 1 batchnummer te komen om nuance kleurverschil te voorkomen. De overgebleven verpakkingen kunnen daarom niet met andere verpakkingen gecombineerd worden.

Waarom kan LiquidDesign Finish niet retour gestuurd worden?

Wij willen dat elk project met recent materiaal wordt afgelakt om de kwaliteit te kunnen waarborgen.

Wat is de houdbaarheid van LiquidDesign Finish?

6 maanden in ongeopende verpakking en opslagcondities conform productinformatieblad. Ga via deze link het productinformatieblad.

Wat is de houdbaarheid van LiquidDesign?

9 maanden in ongeopende verpakking en opslagcondities conform productinformatieblad. Ga via deze link het productinformatieblad.

Wat is de houdbaarheid van 312 Conditioner?

12 maanden in ongeopende verpakking en opslagcondities conform productinformatieblad. Ga via deze link het productinformatieblad.

Waarom is er speciaal gereedschap om LiquidDesign aan te brengen?

LiquidDesign aanbrengen is niet moeilijk. De verschillende speciale gereedschappen zijn efficient en helpen tijdens het verwerkingsproces om bijvoorbeeld de laagdikte preciezer te kunnen aanbrengen. Ga via deze link naar de folder LiquidDesign gereedschappen.

Hoeveel mm LiquidDesign kun je aanbrengen met de Decokam?

Ervaring leert dat er circa 2 mm gesmeerd wordt.

Kan LiquidDesign op wanden toegepast worden?

Nee, LiquidDesign is een product wat vloeibaar wordt aangebracht. Dit betekent automatisch dat het alleen op horizontale vlakken kan worden aangebracht.

Kan LiquidDesign in een ronde vorm gegoten worden?

Omdat LiquidDesign vloeibaar wordt aangebracht, kun je het uiteindelijk ook in alle gewenste vormen gieten. M.b.t. de verwerking zijn er nog wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, maar in theorie zijn alle vormen mogelijk.

Er zijn verschillende B-componenten van 350 LiquidDesign geleverd. Kan dat kwaad?

Nee, verschillende datums in batchnummers B-component maakt niet uit. Het kan geen kleurverschil of iets dergelijks opleveren.

Hoe kun je de oppervlaktespanning van LiquidDesign verminderen om problemen bij het lakken te voorkomen?

Door de goed gedroogde laag LiquidDesign te reinigen met water waaraan huishoud ammonia is toegevoegd (beslist geen schildersammonia).

Ik zie kleurverschil in de uitgeharde, nog niet afgelakte LiquidDesign. Wat is daarvan de oorzaak?

Meestal is dit een oorzaak van het niet tijdig nat in nat werken van de verschillende aangemaakte kuipen. Zie deze link voor het stappenplan in het productinformatieblad en deze voor het YouTube instructiefilmpje.

In de uitgeharde vloer zie ik nu gaatjes of kleine kratertjes terwijl het in eerste instantie helemaal dicht gevloeid was. Hoe kan dat?

Dat is luchtinslag, meestal het gevolg van een onvoldoende geprimerde ondergrond. Zie deze link voor het stappenplan in het productinformatieblad en deze voor het YouTube instructiefilmpje.

Wat is beter, eerst de LiquidDesign vloer aanbrengen en dan de plinten of andersom?

Eerst plinten aanbrengen is mooier, maar vereist meer ervaring om het LiquidDesign strak langs de plinten te verwerken.

Met hoeveel mensen moet je werken om LiquidDesign goed aan te kunnen brengen?

Wij adviseren minimaal 3 man. Dit is afhankelijk van het vloeroppervlak. Bij grotere vloervelden spreekt het voor zich dat er meer mensen nodig zijn. Zie deze link naar het stappenplan.


Klik hier voor meer vragen.