Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Moet je bij een nieuwe dekvloer altijd egaliseren voor je LiquidDesign aanbrengt?

Dekvloer is poreus

Ik kan hier kort en bondig antwoord op geven: ‘Ja’, zegt Linda. ‘Je moet altijd egaliseren bij een nieuwe dekvloer. Dit geldt trouwens voor zowel een anhydrietvloer als een zand-cementvloer. Waarom? Omdat zo’n nieuwe vloer poreus kan zijn. Breng je daar dan direct LiquidDesign op aan, dan krijg je gaatjes/kratertjes en/of bultjes in het oppervlak. Je LiquidDesign-vloer is dan echt mislukt. LiquidDesign is geen uitvlakmiddel waarmee oneffenheden in de vloer kunnen worden uitgevlakt.

Volg het concept!

Ik wil meteen nog een misverstand uit de wereld helpen: alleen een primerlaag aanbrengen is ook niet voldoende. De enige goede werkwijze is als volgt. Breng de egalisatie aan op een vooraf geprimerde ondergrond (zandcement dekvloeren v.v. een primerlaag 044 en gebruik bij anhydriet dekvloeren 043). Gebruik als egaliseermiddel bij anhydrietvloeren de 924. Gebruik bij zand-cementvloeren bij voorkeur de 924 of de 960. Na voldoende droging, de egalisatielaag licht schuren en goed stofvrijmaken. En vervolgens primeren met 049 Europrimer ABS. Nadat deze goed droog is, een tweede primerlaag aanbrengen met 043. De totale primerlaag dient minimaal 12 uur te drogen. Dit geldt voor beide type egalisatie. De egalisatie zorgt al voor een geslotener oppervlak. Met een goed dekkende primerlaag speel je namelijk echt op zeker.

Verwijderen

De primerlaag over de egalisatie is dus allereerst functioneel, maar heeft nog een bijkomend voordeel. Het zorgt ervoor dat je LiquidDesign in een later stadium weer kunt verwijderen, zónder de egalisatielaag en ondervloer te beschadigen. Het LiquidDesign hecht namelijk aan de primerlaag. Mocht de vloer in de toekomst aan vervanging toe zijn, dan snijd je het LiquidDesign in banen en kun je de toplaag er met een stripmachine uithalen, terwijl de egalisatielaag intact blijft. Ik neem tevens even een voorschot op de toekomst: we werken eraan om te kijken of LiquidDesign ook te recyclen is.

Smeren, mixen, prikken

Heb je de primerlaag aangebracht, dan kun je verder met LiquidDesign. LiquidDesign wordt aangebracht met een Decokam nr.78. Hiermee breng je altijd de juiste laagdikte aan. Waardoor het vooraf maken van een vloerenplan niet meer noodzakelijk is. Werken met LiquidDesign is bovendien een teamprestatie. Het beste werk je met drie mensen. De 1e mixt, de 2e brengt liquidDesign aan en de 3e prikkerrolt. De prikkerroller zorgt voor ontluchting en verdeelt de kurk egaal in de massa. Het spreekt voor zich dat bij grotere vloeren vervolgens meer mensen (teams) nodig zijn.

Spelregels

LiquidDesign is een prachtig product, maar houd je voor een optimale vloer aan de spelregels. Doe je het op deze beproefde manier, dan geeft Eurocol garantie op het eindresultaat.’

Wil je meer tips over het aanbrengen van LiquidDesign, klik dan hier: Tips verwerken LiquidDesign