Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Wanneer en hoe gebruik ik de 023 Euroblock Fast?

‘Om maar meteen met de deur in huis te vallen’, begint Product Manager Jan Willem van Laar, ‘de 023 Euroblock Fast is uniek vanwege zijn snelle droging. Bij een traditionele twee-componenten-epoxyprimer duurt het drogen van één laag 24 uur, de drogingstijd van een laag 023 is slechts drie uur. Dat betekent dat je na drie uur al je volgende laag kunt smeren. Met een beetje goede wil kun je in één dag een compleet vochtscherm aanbrengen.

023 Euroblock fast 2

Een volle dag tijdwinst

De 023 is dan ook bij uitstek geschikt voor klussen waar snelheid geboden is. En we weten allemaal dat dit steeds vaker het geval is. De 023 voorziet wat dat betreft in een duidelijke behoefte in de markt. Planningen worden steeds strakker. Met de 023 Euroblock Fast win je als projectinrichter een volle dag tijd. Tel uit je winst.

klok

Voor kleinere bouwprojecten

In kleinere bouwprojecten, zoals de woonkamer van een particulier, komt de 023 het best van pas. Daar wil je snel klaar zijn. Voor grotere projecten met meerdere ruimtes, zoals kantoorpanden, kun je de 021 Euroblock Reno LE prima gebruiken. Daar heb je die haast niet. Je kunt in alle ruimtes eerst één laag aanbrengen en de volgende dag de tweede. De 021 is dan wat voordeliger dan de 023. Die twee lijken trouwens veel op elkaar. Ze zijn beide geschikt voor het versterken van afzandende dekvloeren, je kunt ze gebruiken bij bitumineuze ondergronden, vastliggende lijmresten en het repareren van scheuren in dekvloeren. Je kunt ze ook aanbrengen op vochtgevoelige ondergronden, zoals houtgraniet. Het grootste verschil is echt de drogingstijd.

023 Euroblock fast 3

Verwerken met lijmkam

Maar de 023 is door zijn samenstelling wel een ander product. En moet dus ook anders worden verwerkt. Werk je bij de 021 met een vachtroller, omdat de afbinding trager verloopt, de 023 breng je aan met een A2-vertande lijmkam. Het voordeel daarvan is dat je altijd in één keer de juiste hoeveelheid aanbrengt en ziet waar je blijft. En je krijgt geen 'heilige dagen', plekken dus waar geen primer zit. Dat moet ook, want door de snelle afbinding moet je zeker weten dat je de primer in een keer goed hebt verdeeld. Nadeel, je moet er wel voor op je knieën.

023 Euroblock fast 4

Laatste laag met Quartzsand

De laatste laag voordat je gaat egaliseren, strooi je volledig dekkend in met 846 Quartzsand. De niet gebonden delen bezem je er na droging uit en je stofzuigt de vloer met een industriestofzuiger. Wat ook kan, is een hechtingslaag aanbrengen met de 044 Europrimer Multi. Gebruik daarbij een schuimroller.’