Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Vochtscherm: makkelijk en goedkoop

Pas als je een vloer gaat afsluiten, bouwt vocht zich op’, zegt Technisch-commercieel adviseur René van der Jagt. ‘Een vochtmeting kan een indicatie geven van vocht in een vloer, maar je moet zelf ook de risico’s inschatten. Een vochtscherm is nodig als een vloer niet vrijdragend en geventileerd is. Of bij nieuwbouw bijvoorbeeld als het restvochtgehalte nog te hoog is.

rene van der jagt

Waarom moeilijk en duur?

Ons algemene advies voor vochtoptrek, damptransport of bijvoorbeeld restvocht in een vloer van een nieuwbouwpand is het aanbrengen van een dispersievochtscherm. Er zijn verwerkers die dan epoxy gebruiken, maar dit is echt een dure en moeilijke oplossing. Forbo Eurocol heeft een oplossing die eenvoudig sneller is aan te brengen en minder kost. Dus: waarom moeilijk en duur doen, als het makkelijk en goedkoop kan?

021

In één dag klaar

Ik heb het over onze 026 Euroblock Multi. Het grote voordeel van dit vochtisolatiesysteem is dat je de lagen achter elkaar kunt aanbrengen, met een droogtijd van dertig minuten tot maximaal een uur. Dat betekent dat je in één dag klaar bent en dat is bij epoxy niet het geval. De 026 verwerkt dus sneller en de kostprijs is bovendien een fractie van epoxy, zowel in uren als in materiaal. Dat zijn al twee belangrijke voordelen om te kiezen voor de 026 Euroblock Multi.

026

Verwerken bij zandcement

De 026 kun je gebruiken bij een zandcementvloer, een monolitisch afgewerkte betonvloer of een keramische tegelvloer. Voor linoleum op zandcement breng je twee lagen kruislings op elkaar aan, waarbij de eerste laag een op een wordt verdund met water. Voor pvc, rubber of parket op een zandcementvloer dient er nog een extra pure laag kruislings te worden aangebracht. Dat zijn dus in totaal drie lagen.

Verwerken bij andere vloeren

Voor keramische tegelvloeren en monolietvloeren breng je twee lagen kruislings op elkaar aan, waarbij de eerste een laag 044 Europrimer Multi betreft. De met water verdunde laag vervalt hier dus vanwege de niet zuigende ondergrond. Puntje van aandacht: de 026 breng je aan met een vachtroller (de 044 laag moet wel droog zijn voordat de 026 wordt aangebracht), voor de 044 dien je een schuimroller te gebruiken.’

vochtscherm 4d

Zie voor verdere richtlijnen het verwerkingsblad van de 026 Euroblock Multi op onze website of in de Eurocol vloertechniek app.