Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Welke voeg past het beste bij je klus?

‘We hebben het wel vaker over voegen en de verschillende producten die we hiervoor hebben', zegt Productmanager Tegeltechniek Dino Brouwer. 'Dat is niet gek. Voegen zijn de finishing touch van het tegelwerk. Ze zijn zowel bepalend voor de bescherming als voor de uitstraling ervan. Door een bepaalde kleur te kiezen, kun je het lijnenspel van het tegelwerk benadrukken of juist niet.

Smallere voegen

De trend in de markt is groot, groter, grootst. Dat betekent vaak smallere voegen en minder voegmateriaal dan bij kleine tegels. Ook de verwerking is anders. Je smeert het voegmateriaal niet meer over de hele tegel, zoals bij kleine tegels gebeurt, maar je vult alleen de voegen. Je hebt dus minder werk aan het schoonmaken van de tegels.

Badkuip

Voeg voor luxere projecten

Ik wil een paar van onze producten behandelen. Ten eerste onze 717 Eurofine WD is – net als de 706 Speciaalvoeg WD – een echte allrounder. De 717 heeft een iets fijnere structuur dan de 706. Daardoor wordt hij vaker toegepast in luxere projecten, waarin veel met gerectificeerde (gezaagde) tegels wordt gewerkt in combinatie met smalle voegen. Dit stelt specifieke eisen aan het voegmiddel. Door de samenstelling van deze voeg heeft de tegelzetter meer tijd om te voegen en kun je langer wachten met afsponzen. De 717 is de beste keuze voor wandtegels die deels geglazuurd zijn. Het bindende systeem in de voeg is minder gevoelig voor verkleuring als gevolg van twee geglazuurde of deels geglazuurde kanten die tegen elkaar aan zijn geplaatst.

712 badkamer

Voeg voor keramisch parket

De vroegere 712 Eurocolour Wood WD (huidige 717 Eurofine WD), was speciaal ontwikkeld voor het voegen van keramisch parket. De ruimtes tussen de stroken verdienen een krachtige en kleurechte voeg. Omdat je keramisch parket ook kunt toepassen in ruimtes met vloerverwarming en ruimtes die regelmatig worden schoongemaakt met water – denk aan badkamers en keukens – is de voeg uiteraard een zogenaamde WD-voeg. De gunstige eigenschappen zorgen ervoor dat de voegen qua kleur mooi aansluiten en geen afbreuk doen aan het totaalbeeld en het eindresultaat. De 717 is in 2022 uitgebreid met vijf kleuren: graphite, rustic, elegant, vintage en lightgrey Deze kleuren passen perfect bij de meest gangbare kleuren keramisch parket die momenteel op de markt zijn.

712 Silver

Voeg voor ruimtes met hoge onderhoudseisen

Dan noem ik nog de 716 Eurodur HP, onze zware jongen, speciaal voor ruimtes met hoge eisen aan onderhoud en reiniging. Deze cementgebonden voeg is bestand tegen agressievere schoonmaakmiddelen en daarom bij uitstek geschikt voor zwaarbelaste ruimtes, zoals badkamers, in zwembaden en wellness en in buitensituaties, zoals tunnels en terrassen. Ook is deze voeg geschikt voor hogedrukreiniging (bv. bij graffiti) dankzij de hoge buig- en druksterkte.

tunnel

Voegen voor grootkeukens en ‘snelle meters’

De 703 Lijm- en Voegepoxy is de enige juiste keuze voor bijvoorbeeld grootkeukens met een HACCP-eis (voedselveiligheid). Dit voegmiddel staat voor een gladde, ondoordringbare afwerking. De 692 Voegenbreed tenslotte is onze klassieker en populair voor supermarktvloeren dankzij de ‘poedermethode’. Met de 692 Voegenbreed maak je snel meters. Kortom, vele soorten voegen met elk een specialistische toepassing. Voor elke klus de juiste voeg.’

703