Velg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Gulv til utdanningsinstitusjoner

Sunne læringsmiljøer.

Forbo Flooring Systems har en gulvløsning for nesten alle miljøer innen utdanningssektoren. Heldekkende gulvløsninger, én leverandør.

Gulv til utdanningsinstitusjoner

Utdanning

Ekspertise innen utdanning

Forbo Flooring Systems har produsert og levert gulvbelegg til utdanningsinstitusjoner i over hundre år. Vårt store utvalg av gulvbelegg er i bruk i en mengde utdanningsinstitusjoner verden over.

Overalt fra barnehager til universiteter krever utdanningsinstitusjoner pene, slitesterke, sikre og bærekraftige gulvbelegg som trenger lite vedlikehold. Slitestyrke og hygiene er viktig på områder der barn og unge ferdes. Forbo Flooring Systems har en gulvløsning for nesten alle miljøer innen utdanningssektoren. Heldekkende gulvløsninger, én leverandør.

Gulv til utdanningsinstitusjoner – Marmoleum

Områder

Områder innen utdanning

 • Coral Brush

  Inngangspartier

  Førsteinntrykket av en bygning

  Inngangspartier

  Pleier elever eller studenter å ta seg tid til å tørke av føttene når de går inn i skole- eller fakultetsbygget? Sannsynligvis ikke, og det er derfor det er viktig å la verden utenfor forbli utenfor. Ved å stanse smuss og fuktighet i inngangspartiet kan rengjøringskostnadene reduseres med opptil 65 %, gulvene innenfor blir beskyttet, og potensialet for å skli reduseres betraktelig. Med våre Nuway- og Coral-serier tilbyr Forbo både stive inngangsmatter og inngangsmatter i tekstil.

 • Resepsjon

  Resepsjon

  En varm velkomst

  Resepsjoner

  Resepsjonsområdet er stedet der en skole, et universitet eller en høyskole kan gjøre et godt førsteinntrykk på elever, studenter og besøkende. Uansett om det er bærekraft, skreddersydd utforming eller slitestyrke som har førsteprioritet, har Forbo Flooring Systems et produkt som passer for dine behov.

 • Vrimleareal

  Korridorer og vrimlearealer

  Slitesterke og trygge gulvbelegg

  Korridorer og vrimlearealer

  Korridorer er travle, støyfylte steder som krever slitesterke og trygge gulvbelegg. Vi har et produktutvalg som kan tilby bærekraft, lyddemping og rask legging, og som samtidig har ypperlig slitestyrke og sklihemmende egenskaper. Det sørger for at korridorene ikke bare ser fine ut, men også er både sikre og praktiske.

 • Teorirom

  Teorirom

  Komfortabelt, trygt og inspirerende

  Teorirom

  Det perfekte klasserommet er et miljø der studenter kan føle seg komfortable, trygge og inspirerte. Farger, belysning og akustikk påvirker læringsprosessen og hvor oppmerksomme elevene er i klasserommet. Forbo kan tilby en rekke løsninger som oppfyller alle disse kravene.

 • Fagrom

  Fagrom

  Sklisikring og slitestyrke

  Fagrom

  I omgivelser der elevene oppfordres til å være kreative, blir sikkerheten viktigere enn alt annet. Med de riktige gulvbeleggene fra Forbo kan du ivareta sikkerheten til både ansatte og elever, med garantert sklisikring og slitestyrke.

  I arbeid med kjemikalier eller andre materialer kan feilaktige gulvbelegg skape problemer for elevene når det gjelder både læring og sikkerhet. Forbo har gulvbelegg som passer i laboratorier og andre rom der det drives spesialisert undervisning, for å sikre slitestyrke (med tanke på kjemikaliesøl) og sklisikring (forurensede eller glatte gulv).

 • Kantine

  Spisesal

  Hygieniske gulvbelegg

  Spisesal

  Spiseområder brukes daglig og får ofte røff behandling. Passasjer og særskilte områder kan opprettes ved å bruke farger og/eller en blanding av produkttyper. Forbo er innforstått med at produkter som brukes i spiseområder, bør ha:

  ● Gode sklihemmende egenskaper for å unngå fall og skliuhell
  ● Slitestyrke for å tåle hundrevis av elever, ansatte og besøkende
  ● Førsteklasses akustiske egenskaper for å dempe og begrense støyen der det er mulig
  ● Gulvbelegg som er hygieniske og blir som nye etter rengjøring

 • Administrasjonskontorer

  Administrasjonskontorer

  Akustikk og komfort

  Administrasjonskontorer

  Dette er den delen av skolen der administrativt personale og ledelsen holder til. Den må ligge i nærheten av inngangspartiet, så gulvbelegget bør gjenspeile det som er i resepsjonsområdet, for å skape et helhetlig inntrykk.

  Kontorer og møterom bør være komfortable, men inspirerende steder der ansatte, besøkende og elever/studenter kan uttrykke seg fritt og utveksle tanker og ideer med hverandre. Derfor er komforten og de estetiske aspektene viktige å ta hensyn til i utformingen av et kontor eller møterom.

 • Bibliotek

  Bibliotek

  holde støyforurensningen på et minimum

  Bibliotek

  Akustiske egenskaper og gulvdesign spiller en vesentlig rolle i forelesningssaler og biblioteker der elevenes/studentenes konsentrasjon er avgjørende. Forbo kan tilby en løsning som holder støyforurensningen på et minimum, og tilbyr duse farger og mønstre som kan hjelpe elevenes konsentrasjon om skolearbeidet.

 • Garderober

  Garderober

  Sklisikring

  Garderober

  I garderober er hensynet til sikkerheten avgjørende. I slike omgivelser er et gulv med førsteklasses sklihemmende egenskaper avgjørende for å redusere faren for ulykker. Slitestyrke og enkel rengjøring er også viktig for garderobene. Forbo forstår seg på disse behovene, og det er derfor vi har utviklet Step-kolleksjonen av sikkerhetsgulv. Våre Step sikkerhetsgulvbelegg har sklihemmende egenskaper i hele produktets levetid og tilbyr sikkerhetsløsninger for en rekke bruksområder.

 • Marmoleum Sport til idrettshaller

  Idrettsanlegg

  Minimer risikoen for personskader

  Idrettsanlegg

  Marmoleum Sport tilhører kategorien av støtdempende sportsgulv og oppfyller de nyeste europeiske sportsgulvstandardene. Støtdempende gulv reduserer skaderisikoen til et minimum. Marmoleum Sport er tilgjengelig i 13 varige farger som er vanlige å bruke i idrettshaller. Belegget er slitesterkt, sklihemmende og – takket være de naturlige ingrediensene – det mest bærekraftige sportsgulvet du kan velge.

 • Møbler og vegger

  Møbler og vegger

  design og funksjonalitet

  Møbler og vegger

  Tanken på å bruke linoleum andre steder enn på gulvet er kanskje ikke den første som faller deg inn. Vi bruker imidlertid en spesiell type korklinoleum på vegger og møbellinoleum på skriveflater og bord.

  Møbler og vegger er viktige elementer på en skole og krever stimulerende design og slitestyrke. Forbos «opp fra gulvet»-produkter kan være den perfekte løsningen til alt fra å vise elevenes fremragende arbeider på Bulletin Board vegglinoleum til å skape en varm og innbydende innredning i klasserommet med Furniture Linoleum Desktop møbellinoleum.

Produkter

Produkter til bruk i utdanningsinstitusjoner

Sportline utdanningsinstitusjoner

Sportline

Sportline-kolleksjonen er et spesialdesignet heterogent PVC-gulvprodukt for multifunksjonelle idretts- og samfunnshaller. Sportline har en bevist ytelse over mange år med brukere over hele verden, og gir sikkerhet og gode forhold for sunne idrettsmiljøer. Det fleksible og spenstige gulvbelegget har et topplag av 100 % PVC som gir utmerket beskyttelse.

Med 8 solide farger og 4 tredesign gir kolleksjonen muligheter for ulike interiørdesign.
Gå til Sportline kolleksjonen

Marmoleum – linoleumsbelegg og -fliser

Våre gulvbelegg i Marmoleum-serien er naturlige gulv som forbindes med bærekraft, slitestyrke, høy kvalitet og innovativ design, hvilket gjør Marmoleum til et ideelt gulvbelegg for utdanningsinstitusjoner.

Marmoleum er laget av naturlige råmaterialer og er det mest bærekraftige gulvbelegget du kan velge. Det er et CO2-nøytralt produsert gulvbelegg fra begynnelse til slutt. De over 300 fargene og designene åpner for vakre, fargerike gulv.

Alle Marmoleum-gulv har en Topshield pro-beskyttelse, noe som betyr at de er motstandsdyktige mot riper og skrapemerker. Det gjør dem lettere å vedlikeholde og lar dem beholde utseendet lenger. Gå til Marmoleum-kolleksjonen

Marmoleum Real 3173
eternal creche

Eternal – banevare i vinyl til allroundbruk

Vår Eternal-kolleksjon av vinylbelegg er laget for fungere på en rekke bruksområder. Eternal er ideelt for undervisningsinstitusjoner med behov for enkelt vedlikehold og slitesterke gulv som beholder utseendet i mange år. Det varierte utvalget av farger og designer gir mulighet for å skape den stemningen man ønsker i alle deler av bygningen, enten det dreier seg om klasserommet, spiseområdet eller resepsjonsområdet.
Gå til Eternal-kolleksjonen

Allura – luksuriøse vinylfliser

Ønsker du estetikken til naturlige tre- og steingulv, men med fordelene til sterke og komfortable vinylfliser? Utforsk våre NYE Allura LVT-kolleksjoner. Lunt under foten, førsteklasses dimensjonsstabilitet, enkelt å legge og lett å vedlikeholde. Vi tilbyr våre LVT-designer i flere konstruksjoner for å være sikre på at det alltid finnes et egnet valg for ditt bruksområde.
Gå til Allura-kolleksjonen

Allura i utdanningsinstitusjoner
flotex classroom

Flotex – tepper

Flotex tepper er den perfekte løsningen for klasserom der tråkk og flytting av stoler krever et slitesterkt gulvbelegg. Det er sklisikkert, komfortabelt og har en førsteklasses lydabsorpsjon på opptil 20 dB. Flotex er tilgjengelig i et stort utvalg farger og designer og tilbys i formatene banevare, fliser og planker. Flotex har også mottatt Allergy UK Seal of Approval™ og inneholder opptil 52 % resirkulerte materialer.
Gå til Flotex-kolleksjonen

Tessera – teppefliser

Våre Tessera teppefliser er designet og produsert med forskjellige typer luv for å oppnå bestemte estetiske og ytelsesmessige fordeler. Disse teppeflisene av høy kvalitet er designet for å beholde sitt gode utseende i områder med stor trafikk, som resepsjoner og inngangspartier. Tesseras flisformat er ideelt for klasserom, ettersom fliser er lette å vedlikeholde og kan skiftes ut hvis de får skader. Tessera har en trinnlydreduksjon på 22– 30 dB, noe som gir elevene i klasserommet muligheter for maksimal konsentrasjon. De er tilgjengelige i et stort utvalg stimulerende design og gode farger som kan skape inspirerende læringsmiljøer. Gå til Tessera-kolleksjonen

Tessera
Sarlon

Sarlon – akustisk banevare i vinyl

Forbo Flooring har mer enn 30 års erfaring og bransjekunnskap på dette spesialområdet og har produsert over 100 millioner kvadratmeter med akustiske gulvbelegg. Sarlon er ftalatfritt og kommer i et bredt spekter av farger og designer, ideelt for utdanningsmiljøer.

Sarlon er en utmerket allrounder med lyddempende egenskaper, ideelt for klasserom der støyforurensning kan være et problem. Sarlon har en trinnlydreduksjon på 15–19 dB.

Gå til Sarlon-kolleksjonen

Step – sikkerhetsvinyl

Step-kolleksjonen består av et komplett utvalg gulvbelegg som er designet for å oppfylle sikkerhetskravene på steder der søl eller skrot på gulvet kan forekomme hyppig, for eksempel et klasserom som brukes til matfag, designteknologi eller kunstfag. Sklisikring er garantert i hele produktets levetid, og det oppfyller alle HMS- og EU-normer for sikkerhet og leverer sikkerhet med minimal risiko. Vår Step-kolleksjon tilbyr pendeltestverdi ≥ 36 og er perfekt for områder der kjemisk søl eller skrot kan være vanlig.
Gå til Step-kolleksjonen

Step
Sphera Element 50030 moleskin

Sphera – homogen banevare i vinyl

Overflatebehandlingen SMART-top sørger for at Sphera er svært motstandsdyktig mot kjemikalier, riper og flekker, noe som gjør det til et perfekt gulvbelegg for steder med mye tråkk og klasserom der det er fare for forurensning. Sphera er et homogent vinylbelegg som er lett å rengjøre, og det er ftalatfritt og gir et hygienisk innemiljø. Det innebygde belegget og den påfølgende pregingen sikrer et overlegent utseende og overlegen slitestyrke.
Gå til Sphera-kolleksjonen

Nuway og Coral – inngangsmatter

Rengjøringskostnadene kan reduseres med opptil 65 % ved å holde unna smuss og fuktighet ved inngangen. Vår Nuway-kolleksjon er den anerkjente markedslederen innen tekniske inngangsmatter. Nuway-systemet er et prima førstelinjeforsvar for å hindre smuss og fuktighet i å komme inn i bygninger via skosåler og dekkmønstre på rullestoler. Det hjelper til med å holde de innendørs gulvene tørrere og renere samtidig som det forebygger skliuhell.

Vår Coral-kolleksjon har vært markedsledende innen inngangsmatter i tekstil i 50 år. Nå er utvalget større enn noensinne med pene og bærekraftige renholdsfunksjoner, og mattene er tilgjengelige i modeller og konstruksjoner som kan tilpasses alle bruksområder, budsjetter og krav til estetikk. Coral inngangsmatter kan forlenge gulvenes levetid, gi betydelig reduserte rengjøringskostnader og redusere risikoen for skliuhell.
Gå til Inngangssystemer

Coral Brush 5705

Helse

Sunt inneklima

Barn tilbringer det meste av tiden sin innendørs, hjemme og på skolen. Barn tilbringer cirka 35–40 timer per uke, ni måneder i året, i en skolebygning. De målte kvalitetsparametrene for inneluft indikerer at barn i barneskolen utsettes for høye konsentrasjoner av CO2 og eksponeres for økte nivåer av flyktige organiske komponenter og biologiske stoffer som forurenser.

I trygge innemiljøer er gulvene giftfrie, har lave utslipp og overholder alle internasjonale standarder. Et trygt gulv skal i tillegg være designet for å hindre ulykker. Forbos Marmoleum banevare og gulvfliser og 100 % løsemiddelfrie limprodukter er de ideelle produktene for skoler og lar brukerne nyte godt av sunnere, tryggere gulvløsninger som varer lenger.

Lydkomfort

I skolebygninger skaper god akustisk ytelse en stille atmosfære (selv når barna løper i korridorene) som fremmer barnas læring.

Den beste måten å dempe lyd på, er å gå til kilden. Akustiske gulv spiller en viktig rolle i å redusere støynivået i bygninger. Våre akustiske gulv skaper et sunt innemiljø ved å kombinere bærekraft med førsteklasses lyddempende egenskaper. Forbo Flooring er spesialist på akustiske gulv, med mer enn 30 års erfaring. I vårt utvalg av robuste akustiske gulv finner du linoleum- og vinylbelegg med trinnlydreduksjon på opptil 19 dB.

Se alle våre akustiske gulv

Sarlon akustisk vinyl

Allergigodkjent gulvbelegg

Marmoleum er tilkjent Allergy UK Seal of Approval, siden belegget takket være den glatte overflaten ikke har vekstvilkår for husstøvmidd. Med riktige, regelmessige rengjøringsrutiner kan dette bidra til et bedre inneklima.
Marmoleum Allergy UK Certificate

Flotex er tilkjent Allergy UK Seal of Approval, siden belegget takket være den unike nylonkonstruksjonen fanger opp allergener i den tettpakkede luven og dermed reduserer antallet allergener i luften.
Flotex Allergy UK Certificate

Allergigodkjent gulvbelegg

Tilpassede gulvbelegg

Gjør det personlig

Hvis du virkelig ønsker noe annerledes, hvorfor ikke skape et skreddersydd gulv? Vi kan utarbeide et skreddersydd tilbud til skolen, med alt fra skolens farger til skolens fanemotiv. Takket være den eksepsjonelle fleksibiliteten til vår hypermoderne trykketeknologi kan Forbo tilby å skape skreddersydde designer for gulvbelegg i vinyl og tekstil, egnet for utdanningsmiljøer.

Tilpassede gulvbelegg med logo

Vinyl med skreddersydd digitaltrykk

Vår avanserte teknologi for digitaltrykk åpner for iøynefallende gulvmønstre som ikke kan oppnås med konvensjonelle trykketeknikker. Den setter deg i stand til å designe ditt eget unike gulv i den høye kvaliteten til våre heterogene vinylbelegg.

Velg blant tusenvis av motiver som er lisensiert og klare for gjengivelse, eller design ditt eget gulv. Uansett type, størrelse, målestokk eller kompleksitet leverer vårt digitaltrykk sylskarpe og klare bilder som resultat av digitaltrykk med seks farger og 600 dpi (høy oppløsning).
Mer informasjon om digitaltrykk

Vinyl med digitaltrykk

Flotex Vision

Ettersom Flotex tekstilgulv har over 70 millioner fibre per kvadratmeter, utgjør det et trykkunderlag med enestående høy tetthet. Som et resultat av dette kan livlige designer og naturtro motiver trykkes med fotografiske oppløsninger på høyt nivå. Alle ønskelige fargenyanser, toner og sjatteringer kan oppnås.

Digitaltrykk tilbyr et uendelig antall designalternativer, alt fra abstrakte motiver med et intrikat fargespektrum til realistiske gjengivelser av gress, sand eller vann, eller et hvilket som helst bilde som projiseres på gulvet. Skap 3D-dybde eller det rene synsbedraget på gulvet.

Gå til vår Flotex Vision-nettside og utforsk designene

Flotex Vision

Marmoleum Aquajet

Aquajet vannskjæringsteknologi muliggjør reproduksjon av de mest intrikate designer og åpner for uendelig kreativitet. Du kan skape ditt eget gulvbelegg ved hjelp av standardmodeller eller lage din egen design. Enten det dreier seg om et tematisk gulv, et kunstverk eller bedriftens logo, er mulighetene uendelige. Du kan velge dine egne farger fra Marmoleum-serien for hver standard Aquajet-modell. Utforsk våre Aquajet-alternativer

Marmoleum Aquajet

Coral Logo inngangsmatter

Et praktfullt utseende for en praktfull velkomst. Forbo tilbyr en skreddersydd trykk- og utskjæringstjeneste som gjør at du kan skape din egen unike inngangsmatte. Forbo Coral Logo inngangsmatter beholder utseendet og stenger smuss og fuktighet ute i mange år fremover.

• Førsteklasses visuell kvalitet og klare farger
• Perfekt for kompliserte designer med mange farger
• Velg blant Corals standardfarger
• Pantone- og RAL-farger kan matches
• Ligger flatt på gulvet og forårsaker færre skliuhell på grunn av den kraftige vinylen på baksiden
• Den trykte logomatten er tilgjengelig i syv standard mattestørrelser

Gå til Coral Logo

Coral Logo inngangsmatter

Trender og referanser

Magasin: Trends in the world of education

Skoler satser nå på klasseromsdesign som oppmuntrer til kreativitet, samarbeid og fleksibilitet. Og når skolene fokuserer på åpenhet, fleksibilitet og samarbeid, ominnreder de klasserommene for at de skal stå i stil. Selve rommet kan tilpasses på en fleksibel måte for å ivareta både lærerens og elevenes behov. Forskning viser kontinuerlig at klasseromsdesign – inkludert farger, belysning, akustikk og innredning – påvirker elevenes læring.
Gå til magasin

Temple Carrig School

La deg inspirere av våre referanser

Mange utdanningsinstitusjoner verden over bruker Forbos gulvbelegg. Fra barnehager og grunnskoler til universiteter. Gå til referanseseksjonen og la deg inspirere av globale referanseprosjekter innen utdanningsmiljøer.
Utforsk våre utdanningsreferanser

Utdanningsreferanser

Gulvplanlegger

Gulvplanlegger og designtjeneste

Vi har flere verktøy og tjenester som kan hjelpe deg med å skape gulvet og avgjøre hva som vil passe best. Vår gulvplanlegger hjelper deg å plassere gulvene våre i et utdanningsmiljø, eller til og med sette dem sammen for å se hvordan det tar seg ut.
Begynn å leke deg med gulvplanleggeren

Designtjenesten vår stopper ikke der. Vi kan hjelpe deg med å designe gulvet. Vårt team av designere er klare for deg. Ta kontakt og fortell dem hva du trenger, send dem bilder av den nåværende situasjonen eller den ønskede løsningen, så utarbeider de planløsninger og foreslår produkter.
Kontakt vårt designteam

Gulvplanlegger

Global aktør

Globale partnerskap

Ansvaret for å opprette globale partnerskap med nøkkelkunder er betrodd våre mest erfarne Key Account Managers. De er dedikert til kundeservice, og deres eneste mandat er å sørge for at Forbo leverer en gulvløsning som er optimal for dine behov.

• Vi kan levere internasjonale tilbud og har erfaring med internasjonale bestillingsprosesser og lokale forskrifter
• Vi administrerer internasjonal logistikk
• Vi har 20 års partnerskap med kunder verden over

Som global partner står vi ved din side lokalt. Vårt designteam kan tilby deg den veiledningen og hjelpen du trenger. Teknikerne våre snakker gulvleggernes språk, og slik blir alle samordnet.

Ledende global produsent

• Forbo Flooring Systems er en del av det sveitsiske Forbo-konsernet

• Nøkkeltall for Forbo-konsernet 2019:
> Netto salg CHF 1282,2 mill.
> Ansatte 5 600

• Til stede verden over:
> 25 produksjonsanlegg og distribusjonsselskaper
> 6 monteringssentre
> 48 rene salgsorganisasjoner i til sammen 38 land verden over

• Europeisk produsent med fabrikker i Storbritannia, Frankrike, Nederland, Sveits, Tyskland og Russland.

• Europeisk logistikk og servicenivå

Atalanta International School
jordas miljø

Ledende innen bærekraft

Vi bryr oss om deg og miljøet

• Forbo er en av grunnleggerne av World Green Building Council.
• Vi har mottatt flere utmerkelser og sertifiseringer for både produktene og produksjonsanleggene.
• Alle våre produksjonsanlegg er ISO-sertifiserte. Råmaterialer brukes effektivt, og avfall resirkuleres såfremt det lar seg gjøre.
• Vi forplikter oss til å ta samfunnsansvar, og Forbos anlegg er sertifisert i henhold til SA8000.

creating better environments

Pålitelig service

Vi tilbyr deg:
• En enkelt leverandør av alt du trenger innen gulv
• Lokal rådgivning, støtte og prosjektstyring på tvers av landegrensene
• Stordriftsfordeler, sikre leveranser og rask levering

Og ikke minst én kontrakt og ett kontaktpunkt for at du skal spare tid og penger.

Forbo designtjeneste
Salgsteam

Tenk globalt, handle lokalt

Lokale team i samarbeid med lokale representanter

Under hele prosjektets gang er din Forbo Key Account Manager det eneste kontaktpunktet hvis du har spørsmål, uansett hvor i verden du befinner deg.

Vi er overbevist om at denne tilnærmingen sparer tid, fjerner stress og usikkerhet og sørger for konsekvens og pålitelighet, uansett hvor komplekst prosjektet måtte være.