Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoleum - Live Forward

Kies voor een echt CO2 neutraal pad

De weg naar echt CO2 neutraal leven en bouwen is gemaakt van natuurlijke materialen, niet van plastic. Ons linoleummerk, Marmoleum, draagt ​​bij aan een gezond en duurzaam binnenklimaat.

Marmoleum campaign images 2021

Live Forward

Live Forward

Tijden veranderen en nu, zoals we allemaal weten, niet altijd op een goede manier. Voor vandaag moeten we meer aan morgen denken dan gisteren. We zijn het onze generatie verschuldigd en we moeten het doen voor toekomstige: denk aan de manier waarop we eten, de manier waarop we reizen, hoe we ontspannen, werken en denken of met andere woorden: we moeten onze manier van leven veranderen.

In de afgelopen 125 jaar zijn we op een inspirerend Marmoleum pad geweest. Met ups, downs en de meest verbazingwekkende kleuren en texturen. Een CO2-neutraal pad door miljoenen gebouwen over de hele wereld. Een pad dat zich nog steeds ontvouwt, omdat die volledig duurzame toekomst nog niet is bereikt. Daarom nodigen we je uit om met ons mee te gaan ... en ook bewust te kiezen ...


LIVE FORWARD

Marmoleum - van nature al duurzaam

Marmoleum vloeren zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen, zonder gebruik van synthetische materialen zoals PVC of polyolefine. Dit maakt Marmoleum de duurzaamste vloer voor elke omgeving.

LEES MEER OVER DE GRONDSTOFFEN VAN MARMOLEUM

Marmoleum natural by nature
Marmoleum human made

Gemaakt door mensen

Omdat Marmoleum vloeren zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen, zijn we safhankelijk van mensen die het proces van oogsten begeleiden en de grondstoffen voorbereiden voor verder transport. Alleen als dit proces perfect is georganiseerd, kunnen onze vakmensen in de fabriek er Marmoleum van hoge kwaliteit van maken.

MEER OVER DE MENSEN ACHTER MARMOLEUM

Producten

Marmoleum producten

Een natuurlijke winnaar! Onze linoleum vloerbedekkingen (merknaam Marmoleum) zijn natuurlijke vloeren die geassocieerd worden met duurzaamheid, hoge kwaliteit en innovatief design.

Ontdek onze Marmoleum producten

Marmoleum products

Unieke eigenschappen van Marmoleum

Marmoleum, Forbo’s merknaam voor linoleum, is vrij van ftalaten, anti-allergisch en CO2-neutraal (cradle to gate). Ontdek alles over de unieke eigenschappen van Marmoleum.

LEES MEER OVER DE EIGENSCHAPPEN VAN MARMOLEUM

Marmoleum Raw Materials

Hoe het wordt gemaakt

Het maken van linoleum is een ambacht dat zich de afgelopen 150 jaar heeft ontwikkeld. Forbo heeft hieraan bijgedragen met Marmoleum. Marmoleum vloeren maken is een kunst die je op geen enkele vak- of ambachtsschool leert. In feite weten slechts een handvol mensen hoe ze Marmoleum moeten maken.

Ontdek hoe we Marmoleum maken

Marmoleum factory

Gemaakt van natuurlijke grondstoffen

Marmoleum, de naam voor linoleum van Forbo, is een vloer gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Dit maakt Marmoleum de duurzaamste keuze voor een vloer. Lees meer over de grondstoffen van Marmoleum:

NAAR DE GRONDSTOFFEN VAN MARMOLEUM

Jute raw materials

Marmoleum t.o.v. andere vloeren

Het is niet makkelijk om het verschil te kennen tussen de diverse soorten vloeren. We leggen uit wat het verschil is in samenstelling van linoleum en vinyl, PVC, kunststof en rubber vloeren.
Ontdek meer

Ādažu primary school - Latvia

Combineerbaar met andere producten

Alle Marmoleum-collecties bieden eindeloze mogelijkheden om te mixen & matchen, zelfs met andere Forbo-vloerproducten zoals onze Coral schoonloopsystemen, Flotex textiele vloerbedekkingen en Allura luxe vinyl tegels en planken.

Ontdek meer

Coral Brush

Gezondheid

Gezond interieur

Vloerbedekkingen zijn een belangrijk onderdeel in een gebouw, ze zijn overal, in elke vierkante meter van onze scholen, zorginstellingen, werkplekken, recreatiecentra en onze huizen. Marmoleum-vloeren leveren een bijdrage aan een veilige, hygiënische en comfortabele omgeving, en dus aan je gezondheid.

Waarom is Marmoleum zo gezond?

Gezond interieur

Milieu

Marmoleum CO2 neutraal (zelfs zonder compensatie)

Onze Marmoleum-collecties zijn CO2-neutraal geproduceerd, zonder compensatie, cradle to gate, wat de wereldwijde klimaatverandering niet beïnvloedt. Het combineert ecologische waarden met hedendaags design en levert een belangrijke bijdrage aan een duurzame wereld.

Zonder compensatie betekent dat de CO2-uitstoot niet wordt verminderd bij de productie van de vloer, maar door het nemen van andere initiatieven zoals het planten van bomen om de uitstoot te compenseren. De productie van Marmoleum is op zichzelf CO2-neutraal (cradle to gate).

Ontdek waarom Marmoleum CO2 neutraal is (from cradle to gate)

CO2 neutral Marmoleum from cradle to gate

Eco Labels

In lijn met onze duurzaamheidsstrategie gebruiken we verschillende transparante certificeringssystemen van onafhankelijke derde partijen wereldwijd om onze vloerbedekkingen regelmatig te laten controleren en evalueren.

Dit helpt ons om de aandacht te vestigen op onze duurzaamheidsstrategie en deze waar mogelijk te verbeteren.

Ontdek meer over onze ECO labels

Ecolabels

Circulair Marmoleum

Het herstelvermogen van natuurlijke hulpbronnen is de basis voor de circulaire economie. Infeite is linoleum een biocyclusproduct; dit betekent dat de natuurlijke grondstoffen in principe kunnen worden gecomposteerd en als voedingsstoffen kunnen worden teruggevoerd naar de aarde voor de nieuw gegroeide natuurlijke grondstoffen.

Lees meer over circulair Marmoleum

Circular logo

Segmenten

Marmoleum in diverse segmenten

 • Onderwijs

  Onderwijs

  Gezondheid en risicovermijding

  Marmoleum in onderwijs

  Van kleuterschool tot hoger onderwijs, onderwijsinstellingen vragen om aantrekkelijke, slijtvaste, onderhoudsarme, veilige en duurzame vloeroplossingen. Duurzaamheid en hygiëne zijn belangrijk in omgevingen die worden gebruikt door kinderen en jonge volwassenen.

  Onze meest duurzame vloeroplossing Marmoleum is er in heel veel kleuren, zeer goede schuur- en krasbestendigheid, en beschadigde oppervlakken kunnen goed gerepareerd worden.

 • Gezondheidszorg

  Gezondheidszorg

  Infectiebeheersing

  Marmoleum in de gezondheidszorg

  Als het gaat om infectiebeheersing en het stoppen van in het ziekenhuis opgelopen infecties (HAI's), wat is dan een betere plek om te beginnen dan vanaf de vloer? Het is bewezen dat onze Marmoleum-vloeren de groei en verspreiding van infecties, zoals MRSA, Norovirus en C Difficile, remmen en bijdragen tot een gezondere en hygiënischer omgeving in elk deel van een ziekenhuis.

 • Openbare gebouwen

  Openbare gebouwen

  Duurzaamheid voor zwaar verkeer

  Marmoleum in openbare gebouwen

  Samenwerken met veel overheidsdiensten, lokale autoriteiten en facilitair managers - Forbo helpt klanten in de publieke sector zo goed mogelijk door een volledig geïntegreerd portfolio aan te bieden, geleverd door één betrouwbare leverancier en ondersteund door een toegewijd team van accoount managers.

 • Leisure hospitality

  Leisure & Hospitality

  Marmoleum in Hospitality & Leisure

  Hoe je een locatie ervaart, hangt niet alleen af van de activiteiten waaraan je deelneemt. De impact van het interieur en de algehele ambiance spelen een cruciale rol bij de ultieme bezoekerservaring .

  Vanaf je eerste indruk bij binnenkomst in het gebouw, tot waar je eet of drinkt, Forbo's Marmoleum-portfolio maakt het je gemakkelijk om de perfecte vloer te kiezen voor de locatie.

 • Office

  Kantoren

  Marmoleum in kantoren

  De kleuren die je gebruikt in je kantoor zijn belangrijk bij het imago dat je wilt uitstralen. Je beeld wordt geprojecteerd en je kantoor wordt beoordeeld op het moment dat je de deur opent. De juiste keuze voor kleur kan zorgen voor een positief imago.

 • Ouderenzorg

  Ouderenzorg

  Marmoleum in de ouderenzorg

  We erkennen dat bij het kiezen van vloerbedekkingen voor instellingen voor ouderenzorg, het niet alleen gaat om functie en prestaties. Het creëren van een comfortabele en ontspannen sfeer is een essentiële vereiste, naast het voldoen aan alle gestelde normen.

 • retail

  Retail

  Marmoleum in Retail

  Een winkelervaring in elke retailomgeving gaat over meer dan alleen de producten die u kunt kopen. Het creëren van de perfecte omgeving waarin klanten zich ontspannen en comfortabel voelen, is het belangrijkste. Dus kies de perfecte Marmoleum-vloer voor uw winkel.

 • Sociale huisvesting

  Sociale huisvesting

  Marmoleum in Sociale Huisvesting

  Bij grote woningbouwprojecten erkennen we dat u meer nodig heeft dan alleen een leverancier. Onze ervaring met samenwerken en betrokkenheid vanaf het begin van een project betekent dat we een toegewijde ondersteuning kunnen bieden voor betaalbare huisvesting, zodat u de meest geschikte vloer kunt kiezen.

 • Industrie

  Industrie

  Marmoleum in Industrie

  Forbo Flooring Systems is een internationale marktleider met veel ervaring in het leveren van ESD- en cleanroomvloeren, namelijk met Colorex.

  Forbo biedt een reeks producten om te voldoen aan de behoeften van verschillende industriële omgevingen. Van ISO-standaard cleanrooms en statische controlevloeren die worden gevraagd in de elektronica en farmaceutische industrie, tot gespecialiseerde vloeren in algemene ruimtes binnen een industriële locatie.

 • Transport

  Transport

  Marmoleum in Transport

  Een echt uitgebreid productportfolio met geavanceerde producten die zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke eisen van de segmenten rail, marine, bus en touringcar.

 • Sport

  Sport

  Marmoleum in Sport

  Als het gaat om sportlocaties, weten we dat de veiligheid en het comfort van uw klanten uw topprioriteit is. We hebben een compleet portfolio aan vloerbedekkingen om aan uw eisen te voldoen zonder concessies te doen aan de stijl en visuele impact van uw locatie.

 • Furniture linoleum

  Meubilair

  Furniture Linoleum

  Forbo Furniture Linoleum is een natuurlijk afwerkingsmateriaal dat de finishing touch is voor alle hoogwaardige meubeldesigns zoals bureaus, stoelen, krukken, kasten, deuren en displays. Het staat bekend om zijn elegantie en duurzaamheid. Furniture linoleum krijgt na verloop van tijd een prachtig patina over zich heen.

Gratis staal

Bestel een gratis Marmoleum staal

Ben je nog niet bekend met Marmoleum? Naast alle informatie op deze pagina's, is een staal een uitstekende manier om te ervaren hoe mooi de kleuren zijn en hoe warm het materiaal aanvoelt.

Ben je al wel bekend met Marmoleum? Misschien ken je nog niet al onze collecties. Bestel dan eens een gratis Marmoleum kleurstaal van een andere collectie te bestellen.

Bekijk onze collecties, bestel een staal en maak kennis met prachtig, duurzaam Marmoleum!

Bestel een gratis staal

Marmoleum live forward logo

"De weg naar echt duurzame, CO2 neutrale gebouwen is gemaakt van natuurlijke grondstoffen, ZONDER PLASTIC".

Installatie & onderhoud

Installatie & Onderhoud

Voor onze linoleumvloeren zijn duidelijke handleidingen en onderhoudsinstructies beschikbaar. Ook staan onze afdelingen Customer Services en Technische adviezen voor je klaar om je te ondersteunen bij installatie- en onderhoudsvragen. Installatiemateriaal en plaatsingsgereedschappen zijn verkrijgbaar via Forbo. Het volgen van de richtlijnen voor installatie en onderhoud garandeert de levensduur en het uiterlijk van de vloer.

Lees meer over installatie en onderhoud

marmoleum onderhoud

FAQ

Webinar

Een blik op 'n CO2 neutrale toekomst

Vernieuwer en kunstenaar Daan Roosegaarde en Cristina Gamboa, CEO van de World Green Building Council, zetten vorige week hun inspirerende visie uiteen tijdens de allereerste internationale webinar van Forbo Flooring Systems. De titel: 'A vision for a CO2-neutral future'.

Tijdens de webinar drongen de twee gasten er ook op aan om veranderingen door te voeren voor het te laat is. Gamboa: “Een wereld bouwen die vernietigt, dat is niet langer houdbaar.”
Bekijk de volledige webinar

webinar quote