Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoleum t.o.v. andere vloeren

Wat is het verschil?

Het is niet makkelijk om het verschil te kennen tussen de diverse soorten vloeren. We leggen uit wat het verschil is in samenstelling van linoleum en vinyl, PVC, kunststof en rubber vloeren.

Walton_Key-Visual

Marmoleum en vinyl zijn twee verschillende vloeren, elk met hun eigen kenmerken. Hoewel de termen vaak door elkaar worden gebruikt, zijn deze materialen zeker niet hetzelfde. Vooral de manier waarop ze worden geproduceerd, verschilt sterk van elkaar.

Ze staan ​​beide bekend als veerkrachtige vloeren: gemaakt van elastische materialen, een middenweg tussen zachte vloeren (zoals tapijten) en harde vloeren (zoals steen of hardhout).

Op deze pagina zullen we de overeenkomsten en verschillen tussen Marmoleum (of linoleum) en vinylvloeren in detail uitleggen.

Marmoleum (Forbo linoleum)

Onze linoleum vloerbedekkingen (merknaam Marmoleum) zijn vloeren die staan voor duurzaamheid, hoge kwaliteit en innovatief design. Linoleum is gemaakt van natuurlijke grondstoffen en dus een duurzame vloerkeuze die bijdraagt aan een gezond binnenklimaat. Verder is Marmoleum CO2-neutraal geproduceerd, zonder compensatie, cradle to gate.

Marmoleum is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en heeft geen weekmakers, is vrij van allergenen en voorkomt de groei van bacteriën. Marmoleum is bestand tegen water als het goed is geïnstalleerd. Dit maakt het vooral geschikt voor de segmenten onderwijs, gezondheidszorg en openbare gebouwen.

Marmoleum Fresco 3260
Eternal Wood 10842 & 10852

Vinyl en PVC

Vinyl- en PVC-vloeren zijn hetzelfde product, maar de namen worden vaak verwisseld. Meestal wordt een vloerbedekking bedoeld die is samengesteld uit PVC en andere toevoegingen.
Dit vloertype is eenvoudig te leggen en verkrijgbaar in veel kleuren, patronen en formaten. Door het grote aantal verschillende fabrikanten wereldwijd is er ook een ruime keuze in kwaliteit van vinylvloeren (met bijbehorende prijsstelling). De door Forbo Flooring geleverde kwaliteiten voldoen aan de hoogste eisen in de markt.

Rubber

Rubber vloeren werden vroeger gemaakt van een rubber boom, een 100% hernieuwbare grondstof. Tegenwoordig wordt styreen butadieen rubber (SBR) gemaakt van styreen en butadieen, een synthetisch rubber voor algemeen gebruik. De meeste rubber vloeren zijn gemaakt van synthetisch rubber.

Rubber