Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoleum - Mensenwerk

Gemaakt door mensen

Marmoleum Raw Materials

Mensenwerk

Omdat ons Marmoleum is gemaakt van natuurlijke grondstoffen, zijn we sterk afhankelijk van mensen die het proces van oogsten begeleiden en de grondstoffen voorbereiden voor verder transport, zodat onze vakmensen in de fabriek er Marmoleum van kunnen maken.

Lijnzaadolie, afkomstig van de zaden van de vlasplant, houtmeel als productieafval van gecontroleerde bosplantages, hars en jute worden gewonnen in hun natuurlijke omgeving, precies daar waar ze groeien en vernieuwen. De mannen en vrouwen op de plantages krijgen ondersteuning van ons kwaliteitsteam om ervoor te zorgen dat de kwaliteit wordt gewaarborgd en de processen worden gevolgd.

Marmoleum Human touch
SA 8000 logo

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Forbo kiest voor de SA8000 standaard, een vrijwillige internationale standaad gebaseerd op conventies van de Verenigde Naties. De SA8000 standaard stelt naast een goed functionerend managementsystem ook eisen aan de onderstaande elementen:

1. Geen kinderarbeid
2. Geen gedwongen arbeid
3. Veilige en gezonde werkomstandigheden
4. Vrijheid van vakvereniging en collectief onderhandelen
5. Geen discriminatie
6. Geen harde of inhumane behandeling (respectvol met elkaar omgaan)
7. Geen overmatige werkuren (goede werktijdenregeling)
8. Acceptabele beloningsstructuur

Forbo Flooring voldoet aan de vereisten van deze social accountability standaard en draagt dit actief uit binnen de hele organisatie en naar derden. De uitvoering en verbetering wordt middels interne en externe audits geƫvalueerd.
MEER INFORMATIE OVER DE SA 8000 CERTIFICATIE

Vakmanschap

Het ambacht van het maken van Marmoleum stamt uit de vorige eeuw. Het maken van linoleum was een handgemaakt, door mensen uitgevoerd proces, waarbij het mengen, rijpen en kalanderen van de grondstoffen een vak was dat maar weinigen beheersten.

Forbo is een drijvende kracht geweest bij de ontwikkeling van het linoleumproductieproces tot een gestroomlijnde, geautomatiseerde en energiezuinige operatie. We zijn net zo trots op onze experts als op het creƫren van elk stukje Marmoleum.
Ontdek hoe we ons Marmoleum maken

Craftsmenship
Marmoleum human made

Marmoleum, gemaakt van natuurlijke grondstoffen

Marmoleum, de naam voor linoleum van Forbo, is een vloer gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Dit maakt Marmoleum de duurzaamste keuze voor een vloer. Lees meer over de grondstoffen van Marmoleum:.
Ga naar Marmoleum grondstoffen