Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoleum in Openbare gebouwen

Openbare Gebouwen

Vloeroplossingen voor Openbare Gebouwen

Marmoleum vloerbedekking biedt oplossingen voor iedereen die op zoek is naar een duurzame vloerbedekking die gemakkelijk te reinigen en te onderhouden is. De ruime keuze aan collecties, kleuren en dessins in Marmoleum zorgt ervoor dat er voor iedere omgeving een vloer is.

Meer dan ftalaatvrij, helemaal geen ftalaten. Marmoleum bevat geen PVC, ftalaten of styreen voor een veilige en emissiearme vloer. Marmoleum kan helpen met LEED-, Well- en ILF Living Building Challenge-credits.

✔ Natuurlijke grondstoffen
✔ Ftalaatvrij
✔ PVC vrij
✔ Allergie approved
✔ Lage emissie
✔ Akoestisch
✔ CO2 neutraal (from cradle to gate - zonder compensatie)
✔ Krijgt extra LEED certification credits

Public buildings

Grondstoffen & Duurzaamheid

Marmoleum is een vloerbedekking, die voornamelijk is gemaakt van hernieuwbare natuurlijke grondstoffen. De toplaag is linoleum, een biobased, ecologisch geproduceerd materiaal gemaakt van natuurlijke grondstoffen.

Het ambacht van het vervaardigen van linoleum heeft zich de afgelopen 150 jaar verder ontwikkeld. Dit kun je op geen enkele vak- of ambachtsschool leren. In feite weten slechts een handvol mensen hoe ze Marmoleum moeten maken.

Meer informatie over Grondstoffen & Duurzaamheid

raw materials

Marmoleum collecties

Een natuurlijke winnaar! Onze Marmoleum-vloeren zijn natuurlijke vloeren die zich kenmerken door duurzaamheid, hoge kwaliteit en innovatief design. Ontdek de natuurlijke schoonheid van Marmoleum-vloeren met meer dan 300 kleuren en designs, variërend van gemarmerd tot lineair en beton, verkrijgbaar in banen, tegels en planken.

Ontdek onze Marmoleum collecties

Public buildings

CO2 Neutraal (zonder compensatie)

Verbeter de wereld, begin bij de vloer. De meeste Marmoleum-vloeren zijn CO2-neutraal (cradle to gate) zonder compensatie, wat de wereldwijde klimaatverandering niet beïnvloedt. Het combineert ecologische waarden met hedendaags design en levert een belangrijke bijdrage aan een duurzame wereld.

Elke vierkante meter Marmoleum die we produceren, ontlast in feite het milieu van 40 gram kooldioxide.

Meer informatie over Marmoleum CO2 neutraal

CO2 neutral

Installatie & Onderhoud

Onze afdelingen Sales en Customer Services adviseren over installatie en onderhoud. Voor de installatie van onze vloeren zijn duidelijke handleidingen beschikbaar. Door de richtlijnen te volgen, bent u verzekerd van een prachtige vloer die levenslang meegaat.

Meer informatie over Installatie & Onderhoud

Cleaning marmoleum

Design & Inspiratie

Wij bieden Marmoleum aan in veel verschillende designs, kleuren, structuren en Marmoleum is goed te combineren met andere Forbo vloeren. Begin je reis vol inspiratie door naar onze nieuwste referenties te kijken of speel met het ontwerpen van vloeren op onze vloerplanner.

Meer informatie over Design & Inspiratie

Design

Milieu

In lijn met onze duurzaamheidsstrategie gebruiken we verschillende transparante certificeringssystemen van onafhankelijke derde partijen wereldwijd om onze vloerbedekkingen regelmatig te laten controleren en evalueren. Marmoleum heeft meerdere kenmerken die bijdragen aan een gezond binnenklimaat. Met onze vloeroplossingen is het onze ambitie om een positieve bijdrage te leveren aan uw gezondheid en welzijn.

Marmoleum draagt bij aan een gezond binnenklimaat
Meer informatie over circulair Marmoleum

Environment

Duurzaam

Blijvende prestatie

Topshield pro heeft unieke kenmerken waardoor het oppervlak na jarenlang gebruik of ongelukjes kan worden gerepareerd of opgefrist, waardoor er een vloer ontstaat die langdurig meegaat.

Topshield pro is ontworpen om een 'gebruiksklaar' Marmoleum te creëren dat geen eerste onderhoud of polymeertoepassing vereist en nog beter bestand is tegen vuilopname, meer slijtvast is en een verbeterde weerstand tegen krassen en vlekken heeft.

Topshield pro graph

Topshield pro

Topshield pro is Forbo Flooring's hoogwaardige UV-finish die op alle Marmoleum vloerbedekkingen wordt aangebracht. Topshield pro voorkomt vlekken, scuffs en krassen voor langdurig behoud van uiterlijk en zorgt voor minder frequente en eenvoudige reiniging en onderhoud Onze Topshield pro-vloerafwerking tilt de prestaties van onze Marmoleum-vloeren naar een nieuwe dimensie.

• Geen eerste onderhoud of polymeer
• Minder vervuiling en vuilopname
• Voorkomt de groei van bacteriën
• Bestand tegen ontsmettingsmiddelen
• Algehele verbeterde vlekbestendigheid
• Efficiënt en gemakkelijk droog onderhoud
• Eenvoudig onderhoud
• Minder krassen en vuil
• Oppervlak kan worden gerepareerd
• Oppervlak kan worden vernieuwd

Topshield pro

Schone vloeren

Schone vloeren

Het vermogen van Marmoleum om de groei van bacteriën te remmen, komt voort uit de natuurlijke grondstoffen die bij de productie worden gebruikt, met name lijnzaadolie. De antibacteriële eigenschappen van Marmoleum zullen na verloop van tijd niet verminderen en bieden een constante bescherming vanaf het moment dat de vloer wordt geïnstalleerd.

Met de juiste reinigingsmethode zullen onze Marmoleum-vloeren geen allergenen of huisstofmijten aantrekken.

Marmoleum easy to clean

Personalisatie

Maak het persoonlijk!

Dankzij de uitzonderlijke state-of-the-art digitale technologie kan Forbo u de mogelijkheid bieden om uw eigen vloerbedekking te creëren, geschikt voor educatieve omgevingen. Er zijn vrijwel geen grenzen aan wat kan worden bereikt op het gebied van esthetisch ontwerp, kleur en ingewikkelde detaillering.

Onze Aquajet snijtechniek biedt verfijnde ontwerpen, perfect om uw eigen ontwerpen op uw vloer te creëren: een logo, tekst of een kunstwerk, de mogelijkheden zijn eindeloos. Kies voor lasergraveren op maat, waarmee uw eigen ontwerp op Marmoleum kan worden gelaserd.

Marmoleum, Waterjet

Aquajet snijtechniek

Met onze Aquajet snijtechniek kunnen we de meest verfijnde en gedetailleerde vloerontwerpen creëren. De zeer nauwkeurige Aquajet technologie zorgt voor een verfijnde detaillering in de ontwerpen. Perfect om uw eigen ontwerp op uw vloer te maken, bijvoorbeeld een logo, een kunstwerk of zelfs een portret.

Waterjet Marmoleum

Mooi en functioneel

Decoratieve vloeren kunnen tegelijkertijd mooi en functioneel zijn. Denk aan routing op de vloer in bijvoorbeeld de gangen of zonering om verschillende delen van een gebouw te identificeren.

Routing Marmoluem