Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoleum in het Onderwijs

Onderwijs

Marmoleum zorgt voor het onderwijs

Van de eerste voetstappen van een kind in de kleuterschool tot hun basis- en middelbare schoolopleiding tot aan het hoger onderwijs, een Marmoleum-vloerbedekking volgt hen. Of het nu in de klas, aula, gymzaal of bibliotheek is, Marmoleum biedt een solide, duurzame en hygiënische vloerbedekking als basis voor hun opleiding.

Onderwijsinstellingen vragen om aantrekkelijke, slijtvaste, onderhoudsarme, veilige en duurzame vloeroplossingen. Duurzaamheid en hygiëne zijn belangrijk in omgevingen waar kinderen en jonge volwassenen komen.

Meer dan ftalaatvrij, helemaal geen ftalaten. Marmoleum bevat geen PVC, ftalaten of styreen, wat zorgt voor een veilige en emissiearme vloer. Marmoleum kan helpen met LEED-, Well- en ILF Living Building Challenge-credits.

Onze meest duurzame vloeroplossing, Marmoleum, biedt een schat aan kleuropties, scuff- en krasbestendigheid en de mogelijkheid om beschadigde oppervlakken te repareren.

✔ Natuurlijke grondstoffen
✔ Ftalaatvrij
✔ PVC vrij
✔ Allergie approved
✔ Lage emissie
✔ Akoestisch
✔ CO2 neutraal (from cradle to gate - zonder compensatie)

Education

“Het bieden van een gezonde en veilige schoolsituatie voor kinderen”

Grondstoffen & Duurzaamheid

Marmoleum is een vloerbedekking, die voornamelijk is gemaakt van hernieuwbare natuurlijke grondstoffen. De toplaag is linoleum, een biobased, ecologisch geproduceerd materiaal gemaakt van natuurlijke grondstoffen.

Het ambacht van het vervaardigen van linoleum heeft zich de afgelopen 150 jaar verder ontwikkeld. Dit kun je op geen enkele vak- of ambachtsschool leren. In feite weten slechts een handvol mensen hoe ze Marmoleum moeten maken.

Meer informatie over Grondstoffen & Duurzaamheid

raw materials

Marmoleum collecties

Een natuurlijke winnaar! Onze Marmoleum-vloeren zijn natuurlijke vloeren die zich kenmerken door duurzaamheid, hoge kwaliteit en innovatief design. Ontdek de natuurlijke schoonheid van Marmoleum-vloeren met meer dan 300 kleuren en designs, variërend van gemarmerd tot lineair en beton, verkrijgbaar in banen, tegels en planken.

Ontdek onze Marmoleum collecties

Marmoleum products

CO2 Neutraal (zonder compensatie)

Verbeter de wereld, begin bij de vloer. De meeste Marmoleum-vloeren zijn CO2-neutraal (cradle to gate) zonder compensatie, wat de wereldwijde klimaatverandering niet beïnvloedt. Het combineert ecologische waarden met hedendaags design en levert een belangrijke bijdrage aan een duurzame wereld.

Elke vierkante meter Marmoleum die we produceren, ontlast in feite het milieu van 40 gram kooldioxide.

Meer informatie over Marmoleum CO2 neutraal

CO2 neutral

Installatie & Onderhoud

Onze afdelingen Sales en Customer Services adviseren over installatie en onderhoud. Voor de installatie van onze vloeren zijn duidelijke handleidingen beschikbaar. Door de richtlijnen te volgen, bent u verzekerd van een prachtige vloer die levenslang meegaat.

Meer informatie over Installatie & Onderhoud

Cleaning marmoleum

Design & Inspiratie

Wij bieden Marmoleum aan in veel verschillende designs, kleuren, structuren en Marmoleum is goed te combineren met andere Forbo vloeren. Begin je reis vol inspiratie door naar onze nieuwste referenties te kijken of speel met het ontwerpen van vloeren op onze vloerplanner.

Meer informatie over Design & Inspiratie

Design

Milieu

In lijn met onze duurzaamheidsstrategie gebruiken we verschillende transparante certificeringssystemen van onafhankelijke derde partijen wereldwijd om onze vloerbedekkingen regelmatig te laten controleren en evalueren. Marmoleum heeft meerdere kenmerken die bijdragen aan een gezond binnenklimaat. Met onze vloeroplossingen is het onze ambitie om een positieve bijdrage te leveren aan uw gezondheid en welzijn.

Marmoleum draagt bij aan een gezond binnenklimaat
Meer informatie over circulair Marmoleum

Environment

Gezond binnenklimaat

Gezond binnenklimaat

Kinderen brengen het grootste deel van hun tijd binnen, thuis en op school door. Kinderen zijn ongeveer 35-40 uur per week, 9 maanden per jaar in een schoolgebouw. De gemeten parameters voor de luchtkwaliteit binnen geven aan dat kinderen op basisscholen worden blootgesteld aan hoge concentraties CO2 en aan een verhoogd aantal VOS-deeltjes en biologische verontreinigingen.

Astma en allergische ziekten zijn de meest voorkomende chronische ziekten bij kinderen en zijn de laatste decennia vrij snel toegenomen. De bevindingen kunnen niet worden verklaard door genetische veranderingen en zijn waarschijnlijker te wijten aan veranderingen in blootstelling aan de omgeving en / of levensstijl.

In veilige binnenomgevingen zijn vloeren niet giftig, emissiearm en voldoen ze aan alle internationale normen. Bovendien is een veilige vloer ontworpen om ongelukken te voorkomen. Forbo's Marmoleum banen- en tegelvloerbedekkingen en 100% oplosmiddelvrije zelfklevende materialen zijn de ideale producten voor schooltoepassingen en daardoor gezonder, veiliger en duurzamer dan andere vloeroplossingen.

"Schone en gezonde klaslokalen zijn cruciaal in het onderwijs"

Schone vloeren

Het vermogen van Marmoleum om de groei van bacteriën te remmen, komt voort uit de natuurlijke grondstoffen die in de productie gaan, met name lijnzaadolie. Een inherente eigenschap van het product, de antibacteriële eigenschappen van Marmoleum, zullen na verloop van tijd niet verminderen, wat gemoedsrust en constante bescherming biedt vanaf het moment dat het wordt geïnstalleerd.

Met het juiste onderhoud zullen onze Marmoleum-vloerbedekkingen geen allergenen of huisstofmijten bevatten.

Marmoleum easy to clean

Allergie vrije vloeren

Onze Marmoleum-vloerbedekkingen zijn bekroond met het prestigieuze "Seal of Approval" van Allergy UK, omdat ze, met de juiste reiniging, geen allergenen of huisstofmijten zullen bevatten.

Een recent rapport van Allergy UK schat dat er minstens 12 miljoen mensen “allergisch voor hun eigen huis” zijn, waarbij 58% huisstofmijt noemt als een belangrijke oorzaak. Daarom mag het belang van vloerbedekkingen bij het creëren van betere binnenomgevingen niet worden onderschat.

Het is ook een onderwerp dat niet mag worden genegeerd door onderwijs, gezondheidszorg, kantoorinrichtingen of sociale zorg, in feite elke plaats waar mensen waarschijnlijk een langere periode zullen doorbrengen.

Allergy approved

Voorkom de groei van bacteriën op natuurlijke wijze

Hoewel de grotere problemen van bacteriële besmetting en de gezondheid van het binnenmilieu zich niet lenen voor snelle, gemakkelijke oplossingen, kunnen sommige stappen leiden tot onmiddellijke verbetering. Een goede eerste stap is om materialen die het probleem vergroten te vervangen door materialen die het risico op natuurlijke wijze verminderen.

Marmoleum is gemaakt van natuurlijke ingrediënten die van nature bestand zijn tegen microbiële groei. Dankzij de natuurlijke grondstoffen die in de productie gaan, met name lijnzaadolie, heeft Marmoleum het vermogen om de groei van bacterieën te remmen. Een inherente eigenschap van het product: de antibacteriële eigenschappen van Marmoleum zullen na verloop van tijd niet verminderen, wat gemoedsrust en constante bescherming biedt vanaf het moment dat het wordt geïnstalleerd.

Onafhankelijke tests bewijzen dat MRSA en staphylococcus aureus zich niet vermenigvuldigen op Marmoleum.

Raw Materials

Ftalaatvrij

Ftalaten zijn een familie van chemische verbindingen die voornamelijk worden gebruikt om polyvinylchloride (PVC) of vinyl flexibel en buigzaam te maken. De ftalaten die op grote schaal zijn geselecteerd om vinyl te verzachten, worden gebruikt vanwege hun sterke prestaties, duurzaamheid en stabiliteit. Omdat ze worden gebruikt om vinyl te verzachten en flexibel te maken, worden ze in deze toepassingen 'weekmakers' genoemd.

Blootstelling aan ftalaten is in verband gebracht met de toename van "Attention Deficit/Hyperactivity Disorder" (ADHD). Marmoleum vloeren, die gemaakt zijn van natuurlijke, hernieuwbare materialen, zijn de meest duurzame veerkrachtige vloeren die er zijn. Ze bevatten geen ftalaten, geen weekmakers en geen minerale olie.

Environment

Duurzaam

Blijvende prestatie

Topshield pro heeft unieke kenmerken waardoor het oppervlak na jarenlang gebruik of ongelukjes kan worden gerepareerd of opgefrist, waardoor er een vloer ontstaat die langdurig meegaat.

Topshield pro is ontworpen om een 'gebruiksklaar' Marmoleum te creëren dat geen eerste onderhoud of polymeertoepassing vereist en nog beter bestand is tegen vuilopname, meer slijtvast is en een verbeterde weerstand tegen krassen en vlekken heeft.

Topshield pro graph

Topshield pro

Topshield pro is Forbo Flooring's hoogwaardige UV-finish die op alle Marmoleum vloerbedekkingen wordt aangebracht. Topshield pro voorkomt vlekken, scuffs en krassen voor langdurig behoud van uiterlijk en zorgt voor minder frequente en eenvoudige reiniging en onderhoud Onze Topshield pro-vloerafwerking tilt de prestaties van onze Marmoleum-vloeren naar een nieuwe dimensie.

• Geen eerste onderhoud of polymeer
• Minder vervuiling en vuilopname
• Voorkomt de groei van bacteriën
• Bestand tegen ontsmettingsmiddelen
• Algehele verbeterde vlekbestendigheid
• Efficiënt en gemakkelijk droog onderhoud
• Eenvoudig onderhoud
• Minder krassen en vuil
• Oppervlak kan worden gerepareerd
• Oppervlak kan worden vernieuwd

Topshield pro Logo

Akoestisch Marmoleum

Akoestisch Linoleum

De beste manier om geluid te verminderen, is bij de bron. Akoestische vloeren leveren een belangrijke bijdrage aan het verminderen van geluid in gebouwen. Onze akoestische linoleumvloeren creëren een gezonde omgeving door duurzaamheid te combineren met uitstekende geluiddempende eigenschappen.

Goede akoestische eigenschappen zorgen binnen scholen voor een stille sfeer (zelfs als kinderen in de gangen rennen) om kinderen te helpen leren.

Acoustic - Turn down the volume

"Een slechte akoestiek staat gelijk aan 24 verzuimdagen per jaar."

Hoe werkt het?

De beste manier om geluid te verminderen, is bij de bron. Daarom zijn akoestische vloeren essentieel als het gaat om het verminderen van geluid in gebouwen.

Geluid wordt gegenereerd door bijna alle dagelijkse activiteiten. Contactgeluid wordt gegenereerd door verkeer dat contact maakt met het vloeroppervlak. De vloer is daarom ook het belangrijkste gebied waar akoestische prestaties kunnen worden beïnvloed.

Contactgeluid dat op de vloer in 1 kamer wordt gemaakt, wordt via de vloer naar de onderliggende kamers overgedragen. Om de door een vloerbedekking bereikte contactgeluidreductie te meten, wordt met een hamermachine direct contactgeluid op een betonnen vloerplaat in een emissieruimte gegenereerd en wordt het geluidsniveau (S1) vastgelegd in de ruimte hieronder.

Vervolgens wordt de vloerbedekking op de betonplaat gelegd, wordt hetzelfde contactgeluid gemaakt op de vloerbedekking en wordt het nieuwe geluidsniveau (S2) geregistreerd. De contactgeluidreductie (EN ISO 717-2) is het verschil, gemeten in decibel, tussen de 2 geregistreerde geluidsniveaus.

De contactgeluidreductie van Forbo's akoestische projectvinyl- en linoleumvloeren varieert van 14 tot 19 dB.

Sarlon acoustic flooring

Akoestisch Linoleum

Onze akoestische linoleumvloeren creëren een gezonde omgeving door duurzaamheid te combineren met uitstekende geluiddempende eigenschappen. We bieden 2 akoestische vloeroplossingen:

Marmoleum Decibel
Marmoleum Decibel zorgt voor een vermindering van het contactgeluid van 18dB. Het is 2,5 mm Marmoleum gelamineerd op een laag van 1 mm polyolefineschuim. Marmoleum Decibel is verkrijgbaar in 27 kleuren uit de Marmoleum Marbled en Marmoleum Solid collectie.
Lees meer over Marmoleum Decibel

Corkment Ondervloer
Een Corkment ondervloer kan gebruikt worden in combinatie met gewoon Marmoleum om een contactgeluidreductie van minimaal 14dB te behalen (volgens ISO 717-2). Lees meer over Corkment

Personalisatie

Maak het persoonlijk!

Dankzij de uitzonderlijke state-of-the-art digitale technologie kan Forbo u de mogelijkheid bieden om uw eigen vloerbedekking te creëren, geschikt voor educatieve omgevingen. Er zijn vrijwel geen grenzen aan wat kan worden bereikt op het gebied van esthetisch ontwerp, kleur en ingewikkelde detaillering.

Onze Aquajet snijtechniek biedt verfijnde ontwerpen, perfect om uw eigen ontwerpen op uw vloer te creëren: een logo, tekst of een kunstwerk, de mogelijkheden zijn eindeloos. Kies voor lasergraveren op maat, waarmee uw eigen ontwerp op Marmoleum kan worden gelaserd.

Marmoleum, Waterjet

Aquajet snijtechniek

Met onze Aquajet snijtechniek kunnen we de meest verfijnde en gedetailleerde vloerontwerpen creëren. De zeer nauwkeurige Aquajet technologie zorgt voor een verfijnde detaillering in de ontwerpen. Perfect om uw eigen ontwerp op uw vloer te maken, bijvoorbeeld een logo, een kunstwerk of zelfs een portret.

Aquajet Marmoleum

Mooi en functioneel

Decoratieve vloeren kunnen tegelijkertijd mooi en functioneel zijn. Denk aan routing op de vloer in bijvoorbeeld de gangen of zonering om verschillende delen van een gebouw te identificeren.

Routing Marmoluem

Laat de vloer opvallen

Aquajet is een toegankelijke en effectieve manier om een authentieke uitstraling te creëren. Het is perfect om uw bezoekers uw logo te laten zien of kleurrijke vloeren met decoratieve details te creëren voor ruimtes waar kinderen aanwezig zijn.

Marmoleum biedt meer dan 300 kleuren om uit te kiezen, van kleurrijk marmer tot subtiel beton. Ontdek uw eindeloze ontwerpmogelijkheden!

Let the floor stand out